Αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας

27/06/2019

01/07/2019

Εγκύκλιο αναφορικά με τις ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων ενόψει των εκλογών εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Α) Ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019 σας γνωρίζουµε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 3η Ιουλίου 2019 έως και την 10η Ιουλίου 2019. Ειδικά για τα πολιτικά ποινικά δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης η αναστολή εργασιών εκκινεί την 3η Ιουλίου 2019 και εκτείνεται έως και την 12η Ιουλίου 2019.

Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ηµεροµηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ηµέρα, συνεχίζονται µετά την ηµεροµηνία λήξης της αναστολής. Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργηµάτων σε περιπτώσεις πού λήγει το ανώτατο άριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουµένων.

Β) Ζητήµατα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών µέτρων θα ρυθµιστούν µε αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασµών,επίσης αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήµατα. Η λειτουργία των έµµισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για τις 05/07 και 08/07.

Γ) Παρακαλούµε τους Προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στα Ειρηνοδικεία και Πταισµατοδικεία της περιφέρειάς τούς και τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών στα υποθηκοφυλακεία της περιφέρειάς τους. 

Αναλυτικά η εγκύκλιος.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.