Ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις του εγκλήματος

Εκδήλωση με θέμα το Προφίλ των Serial Killers από τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)

04/11/2017

16/11/2017

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) διοργανώνει Πάνελ Ομιλητών με θέμα: «Ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση: διεπιστημονικές προσεγγίσεις του εγκλήματος».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό (ΔΩΡΕΑΝ) και θα λάβει χώρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 18.30-21.00, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Αίθουσα Απόλλων - Ημιόροφος)

Ομιλητές στο Πάνελ θα είναι:

  • Η   κα Αναστασία Χαλκιά, Δρ. Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.
  • Ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Δικηγόρος, Δρ. Εγκληματολογίας, επιστημονικός συνεργάτης ΚΕ.Μ.Ε.
  • Ο   κ. Διονύσης Χιόνης, Δικηγόρος, ΜΔ Εγκληματολογίας, Αντιπρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.
  • Η  κα Ερατώ-Μαρία Ιωαννίδου, Δικαστική Ψυχολόγος, MSc, επιστημονική συνεργάτιδα ΚΕ.Μ.Ε.
  • Η   κα Μάρθα Λεμπέση, Κοινωνιολόγος, ΜΔ Εγκληματολογίας, Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.
  • Ο  κ. Φώτιος Σπυρόπουλος, Δικηγόρος, Δρ. Εγκληματολογίας, Ταμίας ΚΕ.Μ.Ε. ο οποίος θα συντονίσει και την εκδήλωση και θα συνοψίσει τα βασικά συμπεράσματα αυτής.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικοί συνεργάτες του ΚΕ.Μ.Ε. θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση από διαφορετικές επιστημονικές οπτικές.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Αναστασία Χαλκιά θα εισαγάγει το κοινό στην επιστήμη της Εγκληματολογίας και εν συνεχεία ο Δρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει το παράδειγμα των serial killers στην Ελλάδα και θα αναφερθεί σε ορισμούς, αναλογίες και συστημικές δυσλειτουργίες. Ο κ. Διονύσης Χιόνης θα εισφέρει εγκληματολογική προσέγγιση των ανθρωποκτονιών κατ’ εξακολούθηση μέσω περιπτωσιολογικής αναφοράς. Οι μύθοι και η πραγματικότητα του profiling σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών κατ’ εξακολούθηση θα αναλυθούν από την κα Ιωαννίδου, ενώ η κα Λεμπέση θα αναφερθεί στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση από το πρίσμα της κινηματογραφικής αφήγησης και φαντασίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης – συζήτησης θα αναλάβει ο Δρ. Σπυρόπουλος, οποίος θα κλείσει και την εκδήλωση με τα βασικά συμπεράσματα αυτής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής, αλλά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,  σε φοιτητές και απόφοιτους Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, σε επαγγελματίες του χώρου (Νομικούς, Αστυνομικούς, Εγκληματολόγους, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους),  καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send