Ενημέρωση για τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης από 6 έως 14 Ιουνίου 2019

04/06/2019

06/06/2019

Με Πράξη της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων από 6 έως 14 Ιουνίου 2019.

Αναλυτικά η πράξη προβλέπει ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 6.6.2019 έως και τις 14.6.2019:

Δεν θα εκδικαστούν οι πολιτικές υποθέσεις, που έχουν προσδιορισθεί για συζήτηση, κατά την τακτική και τις ειδικές διαδικασίες του Πολυμελούς και Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Οι προσωρινές διαταγές θα εκδικάζονται κανονικά και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δύναται να προσδιορίζει τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων, εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα, εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, κατά την ημέρα που έχουν ορισθεί, με τη με αρ.206/2019 πράξη της Προέδρου του παρόντος Συμβουλίου, δικαστές για εκδίκαση υποθέσεων πλειστηριασμών.

Η έναρξη της συνόδου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του μηνός Ιουνίου τον έτους 2019, που έχει προσδιορισθεί για την 7η Ιουνίου 2019, ημέρα Παρασκευή, θα λάβει χώρα κανονικά, όπως αναφέρθηκε στην προ ηγηθείσα με αριθ. 134/2019 πράξη.

Διαβάστε επίσης: Παράταση αναστολής εργασιών των δικαστηρίων λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ως προς την λειτουργία της Γραμματείας του Πρωτοδικείου:

α) το Τμήμα Κατάθεσης Δικογράφων θα δέχεται κανονικά την κατάθεση των δικογράφων, που απευθύνονται είτε ενώπιον του Πολυμελούς, είτε ενώπιον ταυ Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπως και των ενδίκων μέσων κατά αποφάσεων του Πρωτοδικείου, συντασσομένων των σχετικών εκθέσεων, το ίδιο δε ισχύει και για τις αιτήσεις διαταγών πληρωμής,

β) το Τμήμα Γραμματέων Εδρών Πολυμελούς και Μονομελούς Πολιτικής Διαδικασίας θα παραλαμβάνει κανονικά τα προς κατάθεση δικόγραφα των προτάσεων των διαδίκων και της προσθήκης - αντίκρουσης, συντασσομένων των σχετικων εκθέσεων,

γ) το Τμήμα Πιστοποιητικών - Διαθηκών - Σωματείων - Εταιρικών θα δέχεται κανονικά αιτήσεις έκδοσης πιστοποιητικών και θα εκδίδει κανονικά τα σχετικά πιστοποιητικά,

δ) το Τμήμα Δημοσίευσης Πολιτικών Αποφάσεων θα λειτουργεί κανονικά για τη δημοσίευση πολιτικών αποφάσεων.

Δείτε τη σχετική Πράξη και τις οδηγίες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο dsth.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send