Επίδομα ανεργίας: Διευρύνεται η καταβολή του σε ελεύθερους επαγγελματίες

27/01/2014

16/11/2017

Την ένταξη περισσότερων ελεύθερων επαγγελματιών στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας, καθώς πλέον θα μπορούν να το λαμβάνουν και άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την αρχική νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι δεν πρέπει να χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές.

Η απόφαση αυτή δεν επιλύει στην ουσία τα προβλήματα του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, ο οποίος έχει δεχτεί πολλαπλά πλήγματα την τελευταία τριετία. Παρ’ όλα αυτά δίνει ανάσα σε αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες – εμπόρους που προχωρούν σε διακανονισμό των χρεών τους.

Με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, καταβάλλοντας -για πρώτη φορά στη χώρα μας- επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοτελώς απασχολούμενους. Σε μια επαγγελματική κατηγορία που παρότι είχε πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, παρέμενε ως τότε ακάλυπτη από το σύστημα κοινωνικής προστασίας.

Σήμερα κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Με υπουργική απόφαση διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων, επεκτείνοντας την καταβολή αυτού του επιδόματος ανεργίας και σε όσους έχουν προβεί σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών και είναι συνεπείς με τις οφειλές τους. Ικανοποιούμε, έτσι, το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: skai.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send