Νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στο Υπουργείο Εξωτερικών

19/07/2018

Το Επιστημονικό Συμβούλιου του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνει την Πέμπτη, 19 Ιουλίου, ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1, Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη) επιστημονική ημερίδα με θέμα τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα συμμετάσχουν επιστήμονες με διαφορετικές απόψεις επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατά κύριο λόγο Καθηγητές Πανεπιστημίου από όλες τις Νομικές Σχολές της Ελλάδος.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι να γίνει μια σφαιρική, νηφάλια και γόνιμη επιστημονική συζήτηση σχετικά με όλα τα νομικά ζητήματα που αναφύονται από την ιστορική αυτή συμφωνία επίλυσης της διαφοράς με την πΓΔΜ. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει τέσσερις συνεδρίες και αναμένεται να συμβάλει στην αποσαφήνιση κρίσιμων εννοιών και νομικών όρων, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Η είσοδος στo κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών θα επιτρέπεται κατόπιν προσκλήσεως.

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου (https://www.youtube.com/embed/LnFyG9ntuvw?ecver=2), καθώς και από το  κανάλι της Βουλής.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Πηγή: mfa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.