"Όψεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος" από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

17/05/2018

17/05/2018

Με αφορμή την έκδοση της διδακτορικής διατριβής της Μ.Χ. Ζακούλα «Το νομικό καθεστώς των μεταναστών στο δημόσιο διεθνές δίκαιο. Σύγχρονες θεωρήσεις του θεσμού της ιθαγένειας» (εκδόσεις Σάκκουλα, 2016), το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) διοργανώνει συζήτηση με θέμα 

“Όψεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος”,

την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018, ώρα 7:00-8:30 μ.μ., στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης. Ομιλητές θα είναι οι Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δανιήλ Εσδράς, Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΜ στην Ελληνική Κυβέρνηση, Σύμβουλος του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο, Καλλιόπη Στεφανάκη, Υπεύθυνη του τομέα προστασίας προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μάρκος Καραβίας, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου, ενώ παρέμβαση στη συζήτηση θα πραγματοποιήσει η συγγραφέας του βιβλίου, Δ.Ν., Μαρία Ζακούλα.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο mfhr.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.