Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο Airbnb εντός του πρώτου τριμήνου του 2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

Lawspot.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

23/11/2017 - 14:30

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

23/11/2017 - 14:36

Υποχρεωτική θα είναι η εγγραφή στο μητρώο για όσους δραστηριοποιούνται στην οικονομία διαμοιρασμού, όπως για παράδειγμα μέσω Airbnb, με τη σχετική πλατφόρμα να αναμένεται λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι πληροφορίες προέκυψαν κατά τη συνάντηση της υφυπουργού Οικονομικών, κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, με το προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού - Σ.Ο.ΔΙΑ.

Δείτε σχετικά: Σε τελικό στάδιο το Μητρώο για την ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb - Ποιο είναι το ισχύον νομικό πλαίσιο

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, συναντήθηκε το Προεδρείο του σωματείου Σ.Ο.ΔΙΑ (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθως προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου.

send