logo-print

Άρθρο 14 - Απόφαση 205/2013 Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών - Διαχείριση και Παρακολούθηση Δικτύου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/01/2014

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

1. Ο πάροχος οφείλει να παρακολουθεί την υφιστάμενη κίνηση του δικτύου και τη διαθεσιμότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, να πραγματοποιεί συνεχείς μετρήσεις κίνησης και φόρτου του δικτύου να αναλύει τα προβλήματα και να προβλέπει τις μελλοντικές του ανάγκες, ώστε να προβαίνει έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας, όπως είναι, ενδεικτικά, η εισαγωγή νέων ΣΔΥ, η επέκταση ή αναβάθμιση υφιστάμενων ΣΔΥ και η αλλαγή στη διαμόρφωση των ΣΔΥ.

2. Ο πάροχος οφείλει να προστατεύει το δίκτυό του από συνθήκες αυξημένης κίνησης. Ο πάροχος χρησιμοποιεί τεχνικές διαχείρισης κίνησης για να παρακολουθεί και να ελέγχει την κίνηση στο δίκτυό του και να εντοπίζει έγκαιρα την αύξηση κίνησης, προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να προστατεύει το δίκτυό του από ενδεχόμενη συμφόρηση λόγω αυξημένης κίνησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου.

3. Ο πάροχος οφείλει να προβαίνει σε προβλέψεις αναφορικά με περιοδικά ή μη γεγονότα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της κίνησης στο δίκτυό του, όπως είναι, ενδεικτικά, οι εθνικές ή θρησκευτικές εορτές και οι διαγωνισμοί εθνικής εμβέλειας σε ιδιαίτερα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, οφείλει να παρακολουθεί την επικαιρότητα, στο βαθμό που αυτή ενδέχεται να επηρεάσει την κίνηση στο δίκτυό του, όπως, ενδεικτικά, σε περίπτωση καταστροφών ή φυσικών φαινομένων, εθνικής ή τοπικής εμβέλειας.

4. Ο πάροχος οφείλει να καταγράφει τις τεχνικές διαχείρισης κίνησης και τις συνθήκες υπό τις οποίες τις εφαρμόζει. Καταγράφει, επίσης, τα μέτρα τα οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να εξασφαλίσει την προτεραιότητα της κίνησης προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτων συνθηκών.

5. Ο πάροχος εξασφαλίζει τους απαραίτητους μηχανισμούς, ώστε πιθανή βλάβη σε κάποιο ΣΔΥ να μην επηρεάσει καθοριστικά τη λειτουργία του δικτύου ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

6. Ο πάροχος οφείλει να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς για τη διαχείριση του δικτύου του, ώστε να προλαβαίνει τυχόν βλάβες ή να τις αποκαθιστά άμεσα σε περίπτωση εμφάνισής τους, όπως, ενδεικτικά, βλαβοληψία, προληπτική συντήρηση, διαχείριση ανταλλακτικών, διαδικασία εσωτερικής κλιμάκωσης αναφοράς προβλημάτων, δείκτες αποκατάστασης βλαβών με τους προμηθευτές.

7. Ο πάροχος αξιολογεί και αξιοποιεί πιθανές αναφορές που προκύπτουν από χρήστες του δικτύου σχετικά με προβλήματα που παρουσιάζονται αναφορικά με τη διαθεσιμότητα.

8. Ο πάροχος ενημερώνεται συνεχώς, μέσω συστημάτων παρακολούθησης και ενημέρωσης, για ενέργειες ή αλλαγές που γίνονται στα ΣΔΥ, οι οποίες είναι πιθανόν να οδηγήσουν στην εκδήλωση περιστατικού ασφάλειας. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, αναφέρονται οι επανειλημμένες ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόσβασης, οι αλλαγές στη διαμόρφωση των ΣΔΥ, οι αλλαγές στην κατάσταση και τη λειτουργία των ΣΔΥ, όπως η επανεκκίνηση ή η βίαιη διακοπή λειτουργίας των ΣΔΥ.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ