logo-print

Άρθρο 11 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3 - Επισήμανση ειδών πυροτεχνίας εκτός αυτών για τα οχήματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/12/2015

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Οι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι τα είδη πυροτεχνίας, πλην των ειδών πυροτεχνίας για οχήματα, φέρουν εμφανώς, ευανάγνωστα και ανεξίτηλα, επισήμανση στην ελληνική γλώσσα. Η ανωτέρω επισήμανση είναι σαφής, κατανοητή και εύληπτη.

2. Η επισήμανση των ειδών πυροτεχνίας περιλαμβάνει τουλάχιστον τις πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή που ορίζονται στο άρθρο 9 παράγραφος 6, και, εάν ο κατασκευαστής δεν είναι εγκατεστημένος στην Ένωση, τις πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή και τον εισαγωγέα, που ορίζονται στο άρθρο 9 παράγραφος 6 και στο άρθρο 13 παράγραφος 3, αντίστοιχα, την ονομασία και τον τύπο του είδους πυροτεχνίας, τον αριθμό καταχώρισής του και τον αριθμό προϊόντος, παρτίδας ή σειράς, τα ελάχιστα όρια ηλικίας κατά το άρθρο 8 παράγραφοι 1 και 2, τη σχετική κατηγορία και τις οδηγίες χρήσης, το έτος παραγωγής για τα πυροτεχνήματα των κατηγοριών F3 και F4 και, κατά περίπτωση, την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας. Η επισήμανση περιλαμβάνει το καθαρό βάρος της συνολικής περιεχόμενης εκρηκτικής ύλης (NEC).

3. Τα πυροτεχνήματα περιέχουν επίσης τις εξής ελάχιστες πληροφορίες:

α) κατηγορία F1: κατά περίπτωση: «μόνο για υπαίθρια χρήση» και ελάχιστη απόσταση ασφαλείας,

β) κατηγορία F2: «μόνο για υπαίθρια χρήση» και, κατά περίπτωση, ελάχιστη απόσταση/ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας,

γ) κατηγορία F3: «μόνο για υπαίθρια χρήση» και ελάχιστη απόσταση/ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας,

δ) κατηγορία F4: «μόνο για χρήση από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις» και ελάχιστη απόσταση/ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας,

4. Τα είδη πυροτεχνίας για το θέατρο περιέχουν επίσης τις εξής ελάχιστες πληροφορίες:

α) κατηγορία Τ1: κατά περίπτωση: «μόνο για υπαίθρια χρήση» και ελάχιστη απόσταση/ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας,

β) κατηγορία Τ2: «μόνο για χρήση από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις» και ελάχιστη απόσταση/ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας,

5. Αν το είδος πυροτεχνίας δεν διαθέτει επαρκή χώρο για τις απαιτήσεις επισήμανσης των παραγράφων 2, 3 και 4, οι πληροφορίες αναγράφονται στο μικρότερο τεμάχιο της συσκευασίας του.

Σημειώσεις επί του άρθρου

(άρθρο 10 της Οδηγίας)

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Διοικητικός Καταναγκασμός, 2024
send