logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 4967/2022 - Τροποποίηση του ψηφιακού περιεχομένου ή της ψηφιακής υπηρεσίας (άρθρο 19 Οδηγίας 2019/770)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/09/2022

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Αν η σύμβαση είναι εκτελεστέα με περισσότερες διαδοχικές παροχές ή με διαρκή παροχή, ο προμηθευτής μπορεί να τροποποιήσει το ψηφιακό περιεχόμενο ή την ψηφιακή υπηρεσία πέραν του αναγκαίου για τη διατήρηση της ανταπόκρισης στη σύμβαση σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11 και 14, εάν πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) η σύμβαση επιτρέπει και παρέχει βάσιμους λόγους για μια τέτοια τροποποίηση, β) η εν λόγω τροποποίηση πραγματοποιείται χωρίς πρόσθετο κόστος για τον λήπτη, γ) ο λήπτης ενημερώνεται με σαφή και κατανοητό τρόπο σχετικά με την τροποποίηση, και δ) στις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ. 2, ο λήπτης ενημερώνεται προκαταβολικά, εντός εύλογης προθεσμίας σε σταθερό μέσο, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τον χρόνο της τροποποίησης και σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης, σύμφωνα με την παρ. 2 ή την ευχέρεια διατήρησης του ψηφιακού περιεχομένου ή της ψηφιακής υπηρεσίας χωρίς την εν λόγω τροποποίηση σύμφωνα με την παρ. 4.

2. Εάν η τροποποίηση επηρεάζει αρνητικά κατά τρόπο ουσιώδη την πρόσβαση ή τη χρήση, ο λήπτης δικαιούται να λύσει τη σύμβαση χωρίς επιβάρυνση, εντός τριάντα (30) ημερών από την ενημέρωσή του ή από τη χρονική στιγμή κατά την οποία το ψηφιακό περιεχόμενο ή η ψηφιακή υπηρεσία τροποποιείται από τον προμηθευτή, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι μεταγενέστερη.

3. Εάν ο λήπτης λύσει τη σύμβαση σύμφωνα με την παρ. 2, εφαρμόζονται τα άρθρα 22 έως 25.

4. Οι παρ. 2 και 3 δεν εφαρμόζονται εάν έχει δοθεί από τον προμηθευτή στον λήπτη η δυνατότητα να διατηρήσει το ψηφιακό περιεχόμενο ή την ψηφιακή υπηρεσία χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και το ψηφιακό περιεχόμενο ή η ψηφιακή υπηρεσία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στη σύμβαση.

Ποινικός Κώδικας Ι
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send