logo-print

Άρθρο 12 - Προεδρικό Διάταγμα 68/2020 - Εφαρμοστέα διαδικασία στη διαιτητική δίκη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/08/2020

Κωδικοποιημένο
Η Διαμεσολάβηση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Με την πράξη της παρ. 5 του άρθρου 11 ορίζεται η εφαρμοστέα διαδικασία, οι κανόνες χρήσης των αποδεικτικών μέσων, τα προκαταβλητέα έξοδα και αμοιβές, οι προθεσμίες που οφείλουν να τηρήσουν τα μέρη και ορίζεται ο γραμματέας του διαιτητικού δικαστηρίου. Κατά τον καθορισμό των κανόνων διεξαγωγής της διαιτητικής δίκης το διαιτητικό δικαστήριο λαμβάνει υπόψη ιδιαίτερα τις αρχές της ισότητας των διαδίκων και της προηγούμενης ακρόασης. Ως γραμματέας ορίζεται υποχρεωτικά δικηγόρος ή ασκούμενος δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

2. Το διαιτητικό δικαστήριο μπορεί να εκδίδει περαιτέρω πράξεις για τη ρύθμιση κάθε περαιτέρω ζητήματος που ανακύπτει στην πορεία της διαιτητικής δίκης.

3. Αν η συμφωνία διαιτησίας ή η πράξη του διαιτητικού δικαστηρίου δεν ορίζει άλλως, η διαιτητική δίκη διεξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες των άρθρων 14 και 15 του παρόντος, 871-903 ΚΠολΔ και προκειμένου για διεθνείς διαιτησίες, τις διατάξεις του ν. 2735/1999.

Η επίδραση των Ενωσιακών Ελευθεριών στην ενεργειακή ρύθμιση, 2025
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση