Πολιτική απορρήτου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

Lawspot.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

23/11/2013 - 14:59

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

07/10/2017 - 13:52

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Lawspot θεωρεί τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων πολύ σοβαρή υπόθεση και γι’ αυτό συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανόνες επεξεργασίας τους, όπως αυτοί προκύπτουν από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αναλυτική λίστα με τα νομοθετήματα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρείτε στο τέλος του κειμένου.

Το Lawspot συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του μόνο όταν οι ίδιοι τα παρέχουν εκουσίως. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα στοιχεία που συλλέγονται με τη βοήθεια των αρχείων cookies. Λόγω των συχνών και ραγδαίων αλλαγών της τεχνολογίας καθώς και των αντίστοιχων προσπαθειών του νομοθέτη να συμβαδίσει η νομοθεσία με αυτές τις αλλαγές, το Lawspot δεσμεύεται να σας ενημερώνει για οποιαδήποτε τροποποίηση στην πολιτική της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Σε περίπτωση διαφωνίας του χρήστη/μέλους με την πολιτική αυτή, αυτός οφείλει να διακόψει και να αποφύγει την περιήγηση του στην ιστοσελίδα.

Αρχές τήρησης και επεξεργασίας

Το Lawspot δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του προσωπικού χαρακτήρα των στοιχείων σας. Συνεπώς δε μπορεί να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) για κανένα λόγο εκτός από τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται από το νόμο και αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.

Οι ανήλικοι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους, ενώ σε περίπτωση υποβολής προσωπικών στοιχείων από ανηλίκους, το Lawspot θα διαγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας στο info@lawspot.gr για να ενημερωθεί αν υπάρχει αρχείο με τα στοιχεία του, ενώ μπορεί να τα αλλάξει και να διαγραφεί από τις λίστες όποτε το επιθυμεί.

Το Lawspot διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών αποκλειστικά για λόγους οικονομικούς, φορολογικούς και φυσικά επικοινωνίας. Ενδέχεται στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών και των πληροφοριών του να επεξεργάζεται, με αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας και ανωνυμίας, τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που οι ίδιοι έχετε αποστείλει για λόγους στατιστικούς και οικονομικούς.

Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγει το Lawspot είναι τα εξής:

Δωρεάν μέλη

Για την καταχώρηση δωρεάν μέλους το Lawspot ζητάει τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο/επωνυμία, διεύθυνση/έδρα, αριθμό μητρώου δικηγορικού συλλόγου, πόλη, τηλέφωνο, φαξ και e-mail. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν από το Lawspot για υποβολή προτάσεων για νέες συνδρομητικές υπηρεσίες ή για άλλους οικονομικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς, εκτός αν ο παραλήπτης δηλώσει ρητώς ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Elite lawyers

Για την καταχώρηση διακεκριμμένου δικηγόρου το Lawspot ζητάει:

Ονοματεπώνυμο/επωνυμία, διεύθυνση/έδρα, αριθμό μητρώου δικηγορικού συλλόγου, πόλη, τηλέφωνο, φαξ, e-mail και ιστοσελίδα. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν από το Lawspot για υποβολή προτάσεων για νέες συνδρομητικές υπηρεσίες ή για άλλους οικονομικούς ή ενημερωτικούς σκοπούς εκτός αν ο παραλήπτης δηλώσει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η ακρίβεια και η αυθεντικότητα των στοιχείων βαραίνει εκείνους που τα υποβάλλουν. Διαβάστε σχετικά τους Όρους Χρήσης.

Newsletters

Για την εγγραφή ενός επισκέπτη  στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των ενημερωτικών δελτίων (newsletters) του Lawspot είναι απαραίτητο μόνο το e-mail. Το Lawspot έχει το δικαίωμα να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters, εκτός αν ο παραλήπτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Όποιος παραλήπτης Newsletters το επιθυμεί, μπορεί να διαγραφεί από το αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανά πάσα στιγμή. Αντίστοιχα το Lawspot έχει το δικαίωμα να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη χωρίς αιτιολόγηση.

Online συνομιλίες

Το Lawspot έχει το δικαίωμα να καταγράφει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται από τους επισκέπτες/χρήστες των σχετικών υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο για να διαπιστώνονται έγκαιρα τυχόν παραβάσεις των όρων χρήσης.

IP Addresses

Το Lawspot μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στο Lawspot, ενώ τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται για στατιστικούς σκοπούς. Στις περιπτώσεις που ο φυλλομετρητής (browser) ζητάει άδεια για τη λήψη της τοποθεσίας σας από την ιστοσελίδα μας, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για την παροχή πιο εξατομικευμένων πληροφοριών (π.χ. αναζήτηση δικηγόρου κοντά στην τοποθεσία σας). Σε κάθε περίπτωση η άδεια σας αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας.

Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε την άδειά σας αυτή, τότε ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβασή σας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Lawspot.

Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks)

Με τη βοήθεια κατάλληλων συνδέσμων (link) εντός του Lawspot παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με σύνδεσμο (link). Ο εκάστοτε σύνδεσμος οδηγεί σε μια διαφορετική ιστοσελίδα, η περιήγηση στην οποία υπόκειται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας αυτής. Το Lawspot δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων του ιστότοπου που παρατίθεται με σύνδεσμο (link). Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του χρήστη.

Ψηφοφορίες

Προκειμένου να συμμετέχει ένας επισκέπτης/χρήστης σε ψηφοφορία που διενεργείται από το Lawspot απαιτείται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο και ενδεχομένως, ανάλογα με τα ερωτήματα, κάποια επιπλέον στοιχεία, όπως ηλικία, φύλο κ.α. Η ψήφος σας καταγράφεται αποκλειστικά και μόνο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό.

Θεσμικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ελλάδα: Νόμος 2472/1997, Νόμος 3471/2006, Άρθρο 7 νόμου 2819/2000

Προεδρικό Διάταγμα 207/1998 και 79/2000

Κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οδηγία 95/46/ΕΚ, 2002/58/ΕΚ, 2009/136/ΕΚ