logo-print

Άρθρο 4 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 29809/2.7.2015 - Τρόπος παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/07/2015

Κωδικοποιημένο
Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Στην απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων, ορίζονται αναλυτικά α) το εκπαιδευτικό ίδρυμα και το τμήμα φοίτησης, β) τα μαθήματα που ο κρατούμενος δηλώνει ότι θα παρακολουθεί γ) η παράκαμψη του ωρολογίου προγράμματος λειτουργίας του καταστήματος για εκπαιδευτικούς λόγους δ) οι ειδικοί χώροι που θα διατίθενται στον κρατούμενο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και μελέτη ή και την εξέταση του, όπως αίθουσες Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ή Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή άλλων δομών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΝΓ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ή ελλείψει τέτοιων σχολείων και ιδρυμάτων, ειδικά οριζόμενοι χώροι εντός των καταστημάτων κράτησης.

2. Στους ως άνω χώρους διασφαλίζεται για τους κρατουμένους η χρήση ΗΥ, η ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε κάθε άλλο οπτικοακουστικό ή έντυπο υλικό για εκπαιδευτικούς λόγους.

3. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο πρόσβαση στο διαδίκτυο του κρατουμένου γίνεται παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος φοίτησης ή των Διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ή των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή άλλων δομών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΝΓ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ή από τον σύμβουλο εκπαίδευσης κρατουμένων, ή τον κοινωνιολόγο ή τον κοινωνικό λειτουργό του καταστήματος κράτησης.

4. Η επιτήρηση του κρατουμένου κατά τη διενέργεια των εξετάσεων γίνεται από πρόσωπο το οποίο ορίζεται από το οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ