logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 2903/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 3 Μέλη της οικογενείας

(1) Τα μέλη της οικογενείας ενός προσώπου υπηκόου ενός συμβαλλομένου μέρους που έχει δικαίωμα διαμονής, έχουν το δικαίωμα να εγκατασταθούν μαζί με αυτό. Ο μισθωτός εργαζόμενος πρέπει να διαθέτει κατοικία για την οικογένειά του θεωρούμενη ως κανονική για τους μισθωτούς εργαζόμενους υπηκόους της χώρας στην περιοχή όπου απασχολείται χωρίς αυτή η διάταξη να μπορεί να συνεπάγεται διακρίσεις μεταξύ των ημεδαπών εργαζόμενων και των εργαζόμενων προελεύσεως του άλλου συμβαλλομένου μέρους.

(2) Θεωρούνται ως μέλη της οικογενείας οποιαδήποτε και αν είναι η ιθαγένειά τους:

α. ο σύζυγος και η κατιόντες κάτω των 21 ετών ή προστατευόμενοι β. οι ανιόντες και οι ανιόντες του / της συζύγου του που είναι προστατευόμενοι

γ. στην περίπτωση του φοιτητή, ο / η σύζυγός του και τα προστατευόμενα τέκνα τους

Τα συμβαλλόμενα μέρη ευνοούν την υποδοχή κάθε μέλους της οικογενείας που δεν επωφελείται από τις διατάξεις αυτής της παραγράφου, σημεία α, β και γ, εάν είναι προστατευόμενο μέλος ή ζει, στη χώρα προέλευσης, κάτω από την ίδια στέγη του υπηκόου ενός συμβαλλομένου μέρους.

(3) Πα την χορήγηση του τίτλου διαμονής στα μέλη της οικογενείας ενός προσώπου υπηκόου ενός συμβαλλομένου μέρους, τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να ζητήσουν μόνο τα έγγραφα που απαριθμούνται παρακάτω:

α. το έγγραφο με την κάλυψη του οποίου εισήλθαν στην επικράτειά του· β. το έγγραφο που χορήγησε η αρμόδια αρχή του κράτους καταγωγής ή

προέλευσης το οποίο αποδεικνύει το βαθμό συγγενείας· γ. για τα προστατευόμενα πρόσωπα, έγγραφο που χορηγεί η αρμόδια αρχή

του κράτους καταγωγής ή προέλευσης το οποίο πιστοποιεί ότι

προστατεύονται από το πρόσωπο που αναφέρεται στην παράγραφο 1 ή

ότι ζουν κάτω από την ίδια στέγη σ' αυτή τη χώρα.

(4) Η ισχύς του τίτλου διαμονής που χορηγείται σε ένα μέλος της οικογενείας είναί η ίδια με αυτή του τίτλου που έχει χορηγηθεί στο πρόσωπο από το οποίο εξαρτάται

(5) Ο / η σύζυγος και τα τέκνα κάτω των 21 ετών ή τα προστατευόμενα τέκνα ενός προσώπου που έχει δικαίωμα διαμονής, οποιαδήποτε και αν είναι η ιθαγένειά τους, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα.

(6) Τα τέκνα υπηκόου ενός συμβαλλομένου μέρους που ασκεί ή όχι, ή που άσκησε οικονομική δραστηριότητα στην επικράτεια του άλλου συμβαλλομένου μέρους γίνονται δεκτά στα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης, εκμάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους υπηκόους του κράτους υποδοχής, εάν αυτά τα τέκνα διαμένουν στην επικράτειά του.

Τα συμβαλλόμενα μέρη ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που επιτρέπουν & αυτά τα τέκνα να παρακολουθήσουν τα προαναφερθέντα μαθήματα με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ