logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΡΘΡΟ 5 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος δύναται να ζητήσει διαβουλεύσεις, σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν στο άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος και αφορούν αε· ροναυτιλιακές διευκολύνσεις, πληρώματα, αεροσκάφη και δρομολόγια εξουσιοδοτημένων αεροπορικών εταιρειών. Εφόσον, μετά από τις διαβουλεύσεις αυτές το ένα Συμβαλλόμενο Μέρος διαπιστώνει on το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος δεν τηρεί και δεν εποπτεύει αποτελεσματικά τα πρότυπα ασφαλείας και τις απαιτήσεις, στους τομείς που είναι κατ' ελάχιστον ιοάξιες προς τα ελάχιστα πρότυπα, τα οποία πρέπει να ισχύουν σύμφωνα με τη Σύμβαση, το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος 8α ενημερώνεται για τις διαπιστώσεις αυτές και για τις απαραίτητες ενέργειες που κρίνονται αναγκαίες για συμμόρφωση προς τα ελάχιστα πρότυπα. Το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος θα προβαίνει σε όλες τις ενδεικνυόμενες διορθωτικές ενέργειες.

Μη συμμόρφωση του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους προς την υποχρέωση ανάληψης των απαιτούμενων ενεργειών, εντός εύλογου χρόνου και σε οποιαδήποτε περίπτωση εντός δεκαπέντε (15) ημερών, θα συνιστά λόγο για την εφαρμογή του Αρθρου 4 (Ανάκληση και Περιορισμός Εξουσιοδότησης) της παρούσας Συμφωνίας.

2. Εφόσον για την ασφάλεια των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας είναι απαραίτητη άμεση ενέργεια και έχοντας υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 1, το Συμβαλλόμενο Μέρος πρέπει να αναλάβει ενέργειες σύμφωνα με το Αρθρο 4 (Ανάκληση και Περιορισμός Εξουσιοδότησης) της παρούσας Συμφωνίας πριν από τις διαβουλεύσεις.

3. Οποιαδήποτε ενέργεια του ενός των Συμβαλλόμενων Μερών σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 ανωτέρω, θα αναστέλλεται μετά από συμμόρφωση, του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, προς τις διατάξεις Ασφαλείας του Άρθρου αυτού.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

send