logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΘΡΟ 6

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 1. Οι νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες του ενός των

Συμβαλλόμενων Μερών, που έχουν σχέση με την είσοδο, παραμονή ή αναχώρηση από την επικράτειά του, αεροσκαφών που εκτελούν διεθνή αεροπορικά δρομολόγια ή έχουν σχέση με τα δρομολόγια και την πλοήγηση των αεροσκαφών αυτών, θα έχουν εφαρμογή και για τα αεροσκάφη της εξουσιοδοτημένης αεροπορικής εταιρείας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους κατά την άφιξη και αναχώρηση τους και κατά την παραμονή τους στην επικράτεια του πρώτου Συμβαλλόμενου Μέρους.

2. Οι νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες του ενός των Συμβαλλόμενων Μερών που έχουν σχέση με την είσοδο, παραμονή και αναχώρηση από την επικράτειά του, επιβατών, αποσκευών, πληρώματος, φορτίου ή ταχυδρομείου αεροσκάφους (περιλαμβανομένων των νόμων και κανονισμών που έχουν σχέση με την είσοδο, ελευθεροκοι-νωνία, αεροπορική ασφάλεια, μετανάστευση, διαβατήρια, τελωνεία και μέτρα υγειονομικής προστασίας ή, στην περίπτωση ταχυδρομείου, ταχυδρομικούς νόμους και κανονισμούς) θα εφαρμόζονται ανάλογα και για τους επιβάτες, αποσκευές, πληρώματα, φορτία ή ταχυδρομείο, της εξουσιοδοτημένης αεροπορικής εταιρείας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, κατά την είσοδο, αναχώρηση και παραμονή τους στην επικράτεια του πρώτου Συμβαλλόμενου Μέρους.

3. Επιβάτες, αποσκευές, φορτίο και ταχυδρομείο υπό άμεση διαμετακόμιση, μέσω της επικράτειας του ενός των Συμβαλλόμενων Μερών και μη απομακρυνόμενοι από το χώρο του αερολιμένα, τον προορισμένο για αυτούς τους σκοπούς, εκτός των περιπτώσεων που έχουν σχέση με μέτρα ασφαλείας, έλεγχο ναρκωτικών ή σε ειδικές περιστάσεις, θα υπόκεινται μόνο σε απλοποιημένο έλεγχο.

4. Ουδένα των Συμβαλλόμενων Μερών επιτρέπεται να παρέχει διακριτική μεταχείριση στις δικές του ή σε οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, οε βάρος της εξουσιοδοτημένης αεροπορικής εταιρείας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, κατά την εφαρμογή των νόμων και κανονισμών που αναφέρονται σε αυτό το Άρθρο.

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ