logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 2797/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

ΑΡΘΡΟ 9 ΑΡΧΕΣ ΔΙΕΠΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

1. Η διορισμένη αεροπορική εταιρεία κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα έχει ίση και δίκαιη μεταχείριση με σκοπό να μπορεί να απολαμβάνει ίση ευκαιρία στην εκτέλεση των συμφωνημένων δρομολογίων. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος θα λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, εντός των πλαισίων της αρμοδιότητας του για να περιορίζει κάθε μορφή διακριτικής μεταχείρισης και παράνομης ανταγωνιστικής πρακτικής που επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστική θέση της διορισμένης αεροπορικής εταιρείας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και των προνομίων που της δίδονται από αυτήν τη Συμφωνία.

2. Κατά την εκτέλεση των συμφωνημένων δρομολογίων, η διορισμένη αεροπορική εταιρεία κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα λαμβάνει υπόψη της τα ενδιαφέροντα της διορισμένης αεροπορικής εταιρείας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, ώστε να μην επηρεάζει δυσμενώς τα δρομολόγια που η τελευταία εκτελεί επί του συνόλου ή μέρους των ίδιων διαδρομών.

3. Η χωρητικότητα που θα διατίθεται από τη διορισμένη αεροπορική εταιρεία κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους θα πρέπει να έχει άμεση σχέαη με τις απαιτήσεις του κοινού για μεταφορές, στις συμφωνημένες διαδρομές και να έχει ως πρωταρχικό σκοπό την παροχή, σε λογικό συντελεστή πληρότητας, χωρητικότητας, ικανής να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και λογικά αναμενόμενες απαιτήσεις για μεταφορά επιβατών, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομείου προερχομένου ή προοριζομένου για την επικράτεια rou Συμβαλλόμενου Μέρους, το οποίο έχει διορίσει την αεροπορική εταιρεία,

4. Η χωρητικότητα η οποία θα μπορεί να διατίθεται σύμφωνα με το Αρθρο αυτό, από τη διορισμένη αεροπορική εταιρεία κάθε Συμβαλλόμενου Μέρους στα συμφωνημένα δρομολόγια, Βα πρέπει να είναι αυτή που συμφωνείται μεταξύ των αεροπορικών αρχών των Συμβαλλόμενων Μερών πριν από την εκτέλεση των δρομολογίων αυτών από τη διορισμένη αεροπορική εταιρεία και στη συνέχεια σύμφωνα με τις αναμενόμενες απαιτήσεις της κίνησης.

477

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

send