logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 2805/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 4 1

Οι κατωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται σε περίπτωση παραχώρησης συμπληρωματικής πρόσβασης βάσει του άρθρου 5 του παρόντος πρωτοκόλλου.

α. Ο Οργανισμός δεν επιδιώκει, κατά τρόπο μηχανικό ή συστηματικό, να επαληθεύει τις πληροφορίες που προβλέπονται στο άρθρο 2' εντούτοις, ο Οργανισμός έχει δικαίωμα πρόσβασης:

i) Σε οποιαδήποτε θέση αναφερόμενη στο άρθρο 5, σημείο α.ϊ) ή ϋ) επιλεκτικώς. προκειμένου να διασφαλίζεται η απουσία αδήλωτων πυρηνικών υλών και δραστηριοτήτων

ϋ) Σε οποιαδήποτε θέση αναφερόμενη στο άρθρο 5 παράγραφοι β. και γ., προκειμένου να επιλύσει"ζητήματα σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που έχουν διαβιβασθεί κατ'εωαρμσγή του άρθρου 2 ή για να επιλύσει αντιφάσεις σχετικές με τις πληροφορίες αυτές.

iii} Σε οποιαδήποτε θέση αναφερόμενη στο άρθρο 5, σημείο ciii). στο βαθμό που έχει ανάγκη ο Οργανισμός για να επιβεβαιώσει, για σκοπούς πυρηνικών διασφαλίσεων, τη δήλωση της Κοινότητας ή. κατά περίπτωση, ενός Κράτους, για την κατάσταση παροπλισμού μιας μονάδας ή θέσης εκτός των μονάδων όπου συνήθως χρησιμοποιούνταν πυρηνικές ύλες.

β. i) Εκτός από τα οριζόμενα στην κατωτέρω παράγραφο ϋ), ο Οργανισυός διαβιβάζει στο οικείο Κράτος, ή για πρόσβαση βάσει του άρθρου 5,α. ή 5.γ. όταν υπεισέρχονται πυρηνικές ύλες. στο οικείο Κοάτος και στην Κοινότητα, τουλάχιστον 24ωρη σχετική προειδοποίηση γιο την πρόσβαση·

ιί) Για πρόσβαση σε οποιοδήποτε χώρο σε τοποθεσία, που επιζητείται οε συνδυασμό με επισκέψεις επαλήθευσης πληροαοριών για σχεδι-στικά χαρακτηριστικά ή επ: τούτου ή στερεότυπες επιθεωρήσεις στην ανωτέρω τοποθεσία, ο χρόνος προειδοποίησης θα είναι, εάν το ζητήσει ο Οργανισμός, τουλάχιστον ένα δίωοο. και κατ'εξαίρεση λιγότερο.

H προειδοποίηση διαβιβάζειu. εγγοάφως Kai επιαηυαίνει τους λόγους για roue οποίους ζητείται πρόσβαση καθώς και τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της ποόσβασης αυτής.

Ιε περίπτωση που ανακύψει κάποιο πρόβλημα ή αντίφαση, ο Οργανισμός παρέχει cro οικείε Κράτος τη δυνατότητα να παρέχει διευκρινίσεις και να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος ή της αντίφασης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται πριν να διατυπωθεί αίτημα πρόσβασης, εκτός αν ο Οργανισμός κρίνει ότι η καθυστέρηση της πρόσβασης θα ζημιώσει tc σκοπό επιδίωξης της πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός εξάγει συμπεαάσυ,ατα ως προς το υπόψη πρόβλημο ή αντίφαση μόνο εφόσον έχει ήδη παρασχεθεί στην Κοινότητα τέτοια δυνατότητα.

ε. Η πρόσβαση λαμβάνει χώρα μόνε κατά τις συνήθεις ώρες ερνασίας. £>rr6c εάν to οικείο Κράτος αποδέχεται διαφορετική λύση.

στ. Το οικείο Κράτος ή, για πρόσβαση βάσει του άρθρου 5.α. ή 5.γ. οπότε υπεισέρχονται ■πυρηνικές ύλες, το οικείο Κράτος και η Κοινότητα, έχει(ουν) δικαίωμα να οοίζει(ουν) εκπροσώπους οι οποίοι συνοδεύουν τους επιθεωρττπές του Οργανισμού, όταν αυτοί κάνουν

737

χρήση του δικαιώματος πρόσβασης, υπό τον όρο ότι αυτό δεν τους καθυστερεί ή παρακωλύει στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ