logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2975/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άρθρο 1 Ορισμοί

1. Ο όρος "φάση κινδύνου" σημαίνει μια κατάσταση όπου υπάρχει εύλογη βεβαιότητα ότι ένα πλοίο ή ένα άτομο απειλείται από σοβαρό και επικείμενο κίνδυνο και απαιτεί άμεση βοήθεια.

2. Ο όρος "αρμόδια αρχή" σημαίνει - στην Ελληνική Δημοκρατία - το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - και -στην Ιταλική Δημοκρατία - το Υπουργείο Μεταφορών και Ναυτιλίας.

3. Ο όρος "περιοχή έρευνας και διάσωσης" σημαίνει μια περιοχή καθορισμένων διαστάσεων εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

4. Οι όροι "Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης" (JRCC) και "Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης" (MRCC) σημαίνουν τις μονάδες που είναι υπεύθυνες για την προώθηση της επαρκούς διοργάνωσης υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και για το συντονισμό της διεξαγωγής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης εντός περιοχής έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και την Ιταλία αντίστοιχα.

5. Οι όροι "Υποκέντρο Διάσωσης" και "Υποκέντρο Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης" σημαίνουν τις μονάδες που είναι υφιστάμενες σε ένα JRCC ή MRCC και δημιουργήθηκαν για να συμπληρώνουν τα ανωτέρω εντός καθορισμένης έκτασης μιας περιοχής έρευνας και διάσωσης.

6. Ο όρος "μονάδα διάσωσης" σημαίνει κάθε μονάδα που αποτελείται από εκπαιδευμένο προσωπικό και διαθέτει εξοπλισμό κατάλληλο για τη γρήγορη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ