logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 2992/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6

Άρθρο 26 (άρθρο 1 παρ. 5 Οδηγίας 2000/52/ΕΚ)

1. Οι δημόσιες επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου τηρούν στα αρχεία τους, επί πέντε έτη από το τέλος της διαχειριστικής χρήσης κατά την οποία οι δημόσιοι πόροι τέθηκαν στη διάθεσή τους ή από το τέλος της διαχειριστικής χρήσεως στην οποία αναφέρονται, όλες τις πληροφορίες για τις χρηματοοικονομικές σχέσεις, που αναφέρονται στο άρθρο 21 παράγραφος 1 του παρόντος, καθώς και όλες τις πληροφορίες για τη χρηματοοικονομική και οργανωτική διάρθρωση των επιχειρήσεων, που αναφέρονται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του παρόντος Κεφαλαίου.

Εάν οι πόροι, που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 21, χρησιμοποιούνται σε μεταγενέστερη διαχειριστική χρήση, η πενταετής περίοδος αρχίζει από το τέλος αυτής της διαχειριστικής χρήσεως.

2. Η παρακολούθηση της τήρησης από τις δημόσιες επιχειρήσεις των στοιχείων, που αναφέρονται στα άρθρα 23 και 24 του παρόντος Κεφαλαίου, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας επιχείρησης.

3. Οι δημόσιες αρχές που εποπτεύουν τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 22 του παρόντος Κεφαλαίου, είναι αρμόδιες για τη γνωστοποίηση των πληροφοριών της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, όποτε ζητηθούν από την Επιτροπή της Ε.Ε.

4. Προκειμένου να εκτιμηθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι, οι δημόσιες επιχειρήσεις του άρθρου 22 υποχρεούνται να υποβάλουν στην υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η οποία θα ορισθεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, απολογιστική έκθεση στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς η χρήση των πόρων που έλαβαν άμεσα ή έμμεσα από εθνικές ή κοινοτικές πηγές χρηματοδότησης, μέχρι 31 Μαΐου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη υποβολής της ως άνω έκθεσης δεν εγκρίνονται οι οικονομικές καταστάσεις του έτους που αφορούν τα στοιχεία της έκθεσης.

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send