logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 2983/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Άρθρο 12

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1. Κάθε διορισμένη αεροπορική εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να πωλεί και να εκδίδει δικά της έντυπα μεταφοράς, στην επικράτεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, απευθείας και, κατά την κρίση της, μέσω των πρακτόρων της. Οι εταιρείες αυτές θα έχουν το δικαίωμα να πωλούν τις υπηρεσίες αυτές μεταφοράς και κάθε πρόσωπο θα μπορεί να αγοράσει τις εν λόγω υπηρεσίες μεταφοράς σε

τοπικό νόμισμα και σε κάθε μετατρέψιμο νόμισμα.

2. Κάθε διορισμένη αεροπορική εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να μετατρέπει και εμβάλλει στη χώρα της, κατόπιν αιτήσεως, στην επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία, το πλεόνασμα μεταξύ εσόδων και εξόδων που πραγματοποιήθηκε από τη μεταφορά επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου. Η ως άνω αναφερόμενη μεταφορά θα πραγματοποιείται σε μετατρέψιμα νομίσματα και σύμφωνα με τους εφαρμοζόμενους εθνικούς νόμους και κανονισμούς ξένου συναλλάγματος.

3. Σε περίπτωση όπου ειδικές συμφωνίες που καθορίζουν τη διευθέτηση πληρωμών ευρίσκονται σε ισχύ μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών, οι διατάξεις των υπόψη συμφωνιών θα εφαρμόζονται και στη μεταφορά των χρηματικών ποσών που εμπίπτουν στην παράγραφο 2 του Άρθρου αυτού.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5