logo-print

Εκδήλωση παρουσίασης του επιστημονικού συγγράμματος «Η Διαμεσολάβηση για όλους»

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στις 18:00

20/06/2016

16/11/2017

Η Διαμεσολάβηση
Η Διαμεσολάβηση

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 6 μμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος) η εκδήλωση παρουσίασης του ελληνικού επιστημονικού συγγράμματος με τίτλο «Η Διαμεσολάβηση για όλους» των συγγραφέων, διαμεσολαβητών και εκπαιδευτών Béatrice Blohorn-Brenneur και Σπύρου Αντωνέλου.

Επ' ευκαιρία της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί επιστημονική εσπερίδα για τη Διαμεσολάβηση, την οποία θα συντονίσει ο Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής και μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Δημήτρης Μάντζος.

Θα λάβει χώρα Ομιλία της Δικηγόρου, Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας, Εκπαιδεύτριας στη Διαμεσολάβηση, Συνιδρύτριας και Εταίρου RESOLVE, κ. Ελένης Πλέσσα για τη συμβολή της Διαμεσολάβησης στην υποστήριξη των Επιχειρήσεων και της Επιχειρηματικότητας και Ομιλία του Δικηγόρου, Προέδρου ΕΕΝ "eTHEMIS" και Σύμβουλου ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Αναστασόπουλου για τη σημασία της συμβολής των Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση.

Σχολιασμό του συγγράμματος θα πραγματοποιήσει ο Αρεοπαγίτης, CEDR Accredited Mediator, κ. Χαράλαμπος Μαχαίρας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δικηγόρος, Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπ. Διδάκτων ΟΠΑ και Δικηγόρος, κ. Δημήτρης Μελίδης, ο Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Σύμβουλος ΔΣΑ και Πρόεδρος ΔΣ του "ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", κ. Μιχάλης Καλαντζόπουλος καθώς και Εκπρόσωπος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το εν λόγω επιστημονικό σύγγραμμα, το οποίο αποτελεί εν μέρει μετάφραση ομότιτλου Γαλλικού αλλά και πρωτόλεια έρευνα και συγγραφικό έργο, είναι το πρώτο επιστημονικό σύγγραμμα που πραγματεύεται με θεωρητική προσέγγιση και πρακτικά παραδείγματα και όντας πλήρως προσαρμοσμένο στο Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και στην Ελληνική εμπειρία της εφαρμογής της Διαμεσολάβησης τα ακόλουθα ζητήματα:

- Τις δεξιότητες που εφαρμόζουν οι Δικηγόροι, οι Διαμεσολαβητές και οι Δικαστές Μεσολαβητές κατά τη Διαμεσολάβηση.

- Τη σύγκριση των τρόπων Εξωδικαστικής Επίλυσης διαφορών που προβλέπει το Ελληνικό Δίκαιο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα έκαστου εξ αυτών. Επίσης τα πρακτικά κριτήρια (δικονομικά, οικονομικά, σχέσεων και συσχετισμού δυνάμεων) με τα οποία ένας Έλληνας Δικηγόρος και ένας Έλληνας πολίτης επιλέγουν τον ένα ή τον άλλο τρόπο Εξωδικαστικής Επίλυσης για την επίλυση μίας διαφοράς, αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων αυτής.

- Το σημαντικό ρόλο που παίζουν Δικαστές και Δικηγόροι στην αρμονική αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης στην εξωδικαστική διαπραγμάτευση συμφωνιών και επίλυση διαφορών συμπληρωματικά και παράλληλα προς το δικαστικό σύστημα Απονομής της Δικαιοσύνης. Επίσης, ποια είναι τα οφέλη αυτής της αξιοποίησης για τους ίδιους, τους πολίτες και την Πολιτεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, παρατίθενται τα κριτήρια με τα οποία ένας Δικαστής θα εφαρμόσει τις νέες δικονομικές διατάξεις περί πρόσκλησης των μερών μίας διαφοράς να απευθυνθούν για την επίλυσή της σε Διαμεσολαβητή ή σε Δικαστή Μεσολαβητή, όπως έχουν διαμορφωθεί από την πρακτική της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και διεθνώς και περιπτωσιολογία όπου είναι κατάλληλη η εν λόγω πρόσκληση.

Η εκδήλωση θα συνδιοργανωθεί από τις Εκδόσεις "Σάκκουλας Α.Ε" και την Εταιρεία Διαμεσολαβητών "RESOLVE".

Το Lawspot.gr είναι υποστηρικτής επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικοί Τομείς

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ