logo-print

Νόμος 3276/2004

Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που αφορά τη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

25/10/2004

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3276

Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που αφορά τη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Άρθρο πρώτο

Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που αφορά τη συμμετοχή μιας διμοιρίας τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR, που υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου 2003 στο Ερεβάν, του οποίου το κείμενο σε πρωτότυπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΙ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ KFOR

Προοίμιο Η Ελληνική Δημοκρατία και

Η Δημοκρατία της Αρμενίας Αναφερόμενες στη συνέχεια ως «Μέρη»

Βασιζόμενα στην Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αριθμό 1244 από 10 Ιουνίου 1999, η οποία εξουσιοδοτεί το NATO να αναπτύξει Πολυεθνικές Δυνάμεις στο Κόσοβο, σύμφωνα με το «Joint Protection* (Version 3) 10413 επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή.

Σεβόμενα τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ,

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Αρμενικής Δημοκρατίας για συμμετοχή μίας Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενικής Δημοκρατίας, αποκαλούμενη στη συνέχεια «Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων», δυνάμεως 30 ανδρών, συμπεριλαμβανομένων και δυο αξιωματικών, στη Δύναμη του Κοσόβου (KFOR), υπό τον Επιχειρησιακό Έλεγχο του Έλληνα Διοικητή,

Λαμβάνοντας υπόψη την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενικής Δημοκρατίας και του SACEUR, η οποία οδήγησε στο πιστοποιητικό αξιολόγησης σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων.

Συμφώνησαν τα παρακάτω:

Άρθρο 7 του Μνημονίου Κατανόησης που αφορά στη συμμετοχή μιας Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ελληνικό τάγμα στο Κόσοβο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της KFOR,

Κατέληξαν στην ακόλουθη συμφωνία:

Άρθρο 1

Το Ελληνικό Μέρος θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση στο προσωπικό της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων στο πλαίσιο της αποστολής της KFOR ως ακολούθως:

α. Αξιωματικοί: 17 Ευρώ ανά ημέρα, 510 Ευρώ ανά μήνα,

β. Ανθυπασπιστές / Υπαξιωματικοί: 14 Ευρώ ανά ημέρα, 420 Ευρώ ανά μήνα,

γ. Οπλίτες: 12 Ευρώ ανά ημέρα, 360 Ευρώ ανά μήνα.

Η καταβολή της αποζημίωσης θα αρχίσει από την ημέρα που η Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων θα τεθεί υπό τον Επιχειρησιακό Έλεγχο του Έλληνα Διοικητή στην KFOR και θα σταματήσει την ημέρα της αναχώρησης της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων για την Αρμενία, μετά το τέλος της αποστολής.

Η αποζημίωση του προσωπικού της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων θα καταβάλλεται μέσω του Διοικητή αυτής, δύο φορές το μήνα.

Το προσωπικό της Αρμενικής Διμοιρίας Τυφεκιοφόρων, το οποίο επιστρέφει στην Αρμενία νωρίτερα κάτω από ορισμένες συνθήκες, θα αποζημιώνεται σε ημερήσια βάση, την ημέρα της αναχώρησης.

Άρθρο 2

Η καταβαλλόμενη στην Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων αποζημίωση, δεν υπόκειται σε φορολογία και δασμούς.

Άρθρο 3

Το παρόν πρωτόκολλο θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του Μνημονίου Κατανόησης και αλλαγές στο Πρωτόκολλο μπορούν να γίνουν μετά από αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των Μερών.

Για τον Υπουργό Για τον Υπουργό

Εθνικής Άμυνας της Άμυνας της

Ελληνικής Δημοκρατίας Δημοκρατίας της Αρμενίας

Στρατηγός Γεώργιος ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Αντιστράτηγος Mikhail HAROUTIOUNYAN

Αρχηγός

Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων

PROTOCOL

of Article 7 of the participation of the Rifle Platoon of the Armed Forces of the Republic of Armenia into the Hellenic Battaiifc* in Kosovo in the framework of KFOR operations MOU

The Minister of National Defence of the Hellenic Republic represented by the Chief of Hellenic National Defence General Staff and the Minister of Defence of the Republic of Armenia represented by the Chief of Armenian Armed Forces Main Staff, hereinafter referred as "the Parties",

Taking into cosideration the provision of Article 7 of the Participation of a Rifle Platoon of the Armed Forces of the Republic of Armenia into the Hellenic battalion in Kosovo in the framework of KFOR operations MOU,

have reached the following understandings:

ARTICLE 1

The Hellenic Party will pay monthly salary to the personnel of the Armenian Rifle Platoon in the framework of KFOR mission on following sizes:

a. officers: 17 euros per day, 510 euros per month,

b. warrant officers / sergeants: 14 euros per day, 420 euros per month,

c. privates: 12 euros per day, 360 euros per month.

The payment of salaries will start from the day the Armenian Rifle Platoon passes under the OPCON of the Hellenic Commander in KFOR and will be stopped at the day of departure of the Armenian Rifle Platoon to Armenia, after the end of the Mission.

The salary will be paid to the personnel of Armenian Rifle Platoon through the Armenian Platoon Commander, twice a month.

The members of personnel of the Armenian Rifle Platoon, who return to Armenia earlier under certain circumstances, will be paid on daily payment basis, on the day of departure.

Άρθρο δεύτερο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και του Μνημονίου που κυρώνεται από την πλήρωση των προϋποθέσεων των άρθρων 11 και 14 αυτού.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2004

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2004

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

A. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Πολιτειολογία
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send