logo-print

Αποκαλύψεις από τον αθλητικό εισαγγελέα: "Οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο"

04/04/2014

16/11/2017

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης-ανακριτικού και αθλητικός εισαγγελέας,  Χάρης Λιακαφώσης μίλησε στην ημερίδα για τη «Διαφάνεια στον Αθλητισμό» κάνοντας λόγο για οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο.

«Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών φτάνουν καθημερινά καταγγελίες. Ιδιαίτερα για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαγγελματικού και ερασιτεχνικού. Στον χώρο του αθλητισμού έχουμε και οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα με αυξημένες τάσεις δράσης.

Στις ΓΣ αθλητικών ενώσεων επιχειρούν με αθέμιτες ενέργειες να ελέγξουν το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Και με χρηματισμό. Στις έρευνες - δημοσιοποιημένες και μη - παρουσιάζονται πράξεις δωροδοκιών και δωροληψιών. 

Για να μην μιλήσουν μάρτυρες χρησιμοποιούνται εκβιασμοί ή/και δώρα. Ακόμα και κρατικοί αξιωματούχοι, για να επηρεάσουν την διαδικασία. Έχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ από φορείς (τους ονομάζω έτσι για να μην φωτογραφίσω) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. “Μαϊμού” χορηγία. Έτσι το κράτος χάνει τεράστια ποσά από φόρους».

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr(link is external)

Η αποζηµίωση από την επιδείνωση της υγείας του παθόντος, 2024
Πολυκώδικας, 20η έκδ., 2025
send