logo-print

Νόμος 3149/2003

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δημόσιες Βιβλιοθήκες και άλλες διατάξεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

13/06/2003

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3149

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δημόσιες Βιβλιοθήκες και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρθρο 16

Ρύθμιση άλλων θεμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1. Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, που περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων των διεξαγόμενων από το Α.Σ.Ε.Π. διαγωνισμών, μπορεί να εγγράφονται, μέχρι του διορισμού τους σε τακτικές θέσεις εκπαιδευτικών, στον ενιαίο μικτό πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του Ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152 Α') με σειρά που εξαρτάται από τη βαθμολογία τους κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου. Η περίπτωση β' της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του Ν. 2942/2001 (ΦΕΚ 202 Α') καταργείται.

2. Στο συμπληρωματικό πίνακα προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του άρθρου 13 παρ. 1 του παρόντος νόμου κατατάσσονται με απόλυτη προτεραιότητα οι πολύτεκνοι κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 6, παρ. 16, περίπτωση β' του Ν. 3027/ 2002 και έπονται οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α'). Η σειρά κατάταξης όσων ανήκουν σε καθεμία από τις κατηγορίες αυτές εξαρτάται από την ημερομηνία λήψης του πτυχίου τους και σε περίπτωση σύγχρονης λήψης από τη βαθμολογία αυτού.

3. Κατά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών προηγούνται ως προς την τοποθέτηση σε κενές οργανικές θέσεις οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα αναπληρωτών του άρθρου 138 του Ν. 2725/1999, έπονται οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π. και ακολουθούν οι περιλαμβανόμενοι στο μικτό πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του Ν. 3027/2002. Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων σε κάθε πίνακα και τα ποσοστά κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων από τους πίνακες αυτούς διατηρούνται ως έχουν.

4. Προσωρινοί αναπληρωτές των κλάδων ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 και ΠΕ18, που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του

άρθρου 138 του Ν. 2725/1999 και στερούνται του πτυχίου της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ ή άλλου πτυχίου, που αντικαθιστά το πτυχίο αυτό, διορίζονται σε τακτικές θέσεις εκπαιδευτικών, για την κάλυψη ποσοστού 25% των κενών οργανικών θέσεων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1 του Ν. 3027/2002, μετά το διορισμό των εγγεγραμμένων στον ίδιο πίνακα, που διαθέτουν το πτυχίο αυτό.

5. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των ιδιωτικών ενιαίων λυκείων στα μαθήματα, που εξετάζονται εν-δοσχολικά, διεξάγονται με τη φροντίδα και την ευθύνη του διευθυντή και του συλλόγου των διδασκόντων κάθε σχολείου. Οι εκδιδόμενοι τίτλοι απόλυσης των μαθητών θεωρούνται από το διευθυντή της οικείας διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τον προϊστάμενο γραφείου εκπαίδευσης.

6. Στα δημοτικά σχολεία, στα οποία λειτουργούν ολοήμερα προγράμματα και δεν προβλέπεται υποδιευθυντής, τοποθετείται υποδιευθυντής ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των προγραμμάτων αυτών. Η επιλογή και τοποθέτηση υποδιευθυντή σε ολοήμερο δημοτικό σχολείο γίνεται για ένα σχολικό έτος με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.).

7. Καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 3105/2003 (ΦΕΚ 29 Α'). Η παράγραφος 6 του άρθρου 20 του ίδιου νόμου τροποποιείται ως εξής:

"6. Οι σπουδές σε κάθε τμήμα καταλήγουν στην απόκτηση πτυχίου, που δίνει τη δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος και τη δυνατότητα πρόσβασης σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Οι προϋποθέσεις πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμματα καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης."

8. Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών που φοιτούν στο Ενιαίο Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας, ισχύουν, για το σχολικό έτος 2002-2003, οι παρακάτω ειδικές ρυθμίσεις:

α) Οι μαθητές που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 20022003 στην Α' τάξη του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι την ημερομηνία του δυστυχήματος (13.4.2003), έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να προαχθούν στη Β' τάξη, χωρίς να συμμετάσχουν στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, ακόμη κι αν έχουν Γενικό Μέσο Όρο μικρότερο του 9,5. Στην περίπτωση αυτή, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών αυτών σε κάθε γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα είναι ο Μέσος Όρος των προφορικών βαθμών των δύο τετραμήνων. Ο Γενικός Μέσος Όρος και για τους μαθητές αυτούς, προκύπτει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από το Μέσο Όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθητών σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. Όσοι από τους μαθητές της Α' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του παραπάνω ευεργετήματος, ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία συνήθη διαδικασία.

β) Οι μαθητές που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 20022003 στη Β' τάξη του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι την ημερομηνία του δυστυχήματος (13.4.2003), έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή

τους, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διενεργούνται με κοινά σε εθνικό επίπεδο θέματα, επιλέγοντας να εξεταστούν σε όσα μαθήματα επιθυμούν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και στα υπόλοιπα κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά τα ενδο-σχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα, οι μαθητές της Β' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου, έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να μην συμμετάσχουν στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου. Στην περίπτωση αυτήν, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών αυτών σε καθένα από τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα είναι ο Μέσος Όρος των προφορικών βαθμών των δύο τετραμήνων. Ο Γενικός Μέσος Όρος και για τους μαθητές αυτούς, προκύπτει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από το Μέσο Όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθητών σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οι μαθητές αυτοί προάγονται στην επόμενη τάξη και με Γενικό Μέσο Όρο μικρότερο του 9,5. Όσοι από τους μαθητές της Β' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Μακρο-χωρίου δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του παραπάνω ευεργετήματος, ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία συνήθη διαδικασία.

γ) Οι μαθητές που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 20022003 στη Γ' τάξη του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι την ημερομηνία του δυστυχήματος (13.4.2003), έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διενεργούνται με κοινά σε εθνικό επίπεδο θέματα, επιλέγοντας να εξεταστούν σε όσα μαθήματα επιθυμούν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και στα υπόλοιπα στις επαναληπτικές εξετάσεις που διενεργούνται εντός μηνός από τη λήξη των απολυτηρίων εξετάσεων του Ιουνίου, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 2 στοιχ. β' του Π.Δ. 86/2001, όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 26/2002. Όσον αφορά τα εν-δοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα, οι μαθητές της Γ' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου, έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να μην συμμετάσχουν στις γραπτές απολυτήριες εξετάσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών αυτών σε καθένα από τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα είναι ο Μέσος Όρος των προφορικών βαθμών των δύο τετραμήνων. Ο Γενικός Μέσος Όρος και για τους μαθητές αυτούς, προκύπτει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από το Μέσο Όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθητών σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. Όσοι από τους μαθητές της Γ' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Μακροχωρίου δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του παραπάνω ευεργετήματος, ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία συνήθη διαδικασία.

δ) Ειδικά και μόνο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003 - 2004, στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. εκτός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εισάγονται κατ' εξαίρεση των κείμενων διατάξεων και σε ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα, όσοι από τους μαθητές της ανωτέρω περίπτωσης γ' αποκτήσουν κατά το σχολικό έτος 2002-2003 το απολυτήριο λυκείου και τη Βεβαίωση του άρθρου 1 παρ. 13 του Ν. 2525/1997, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 1 του Ν. 2909/2001. Όσοι υπάγονται στις διατάξεις αυτές υποβάλλουν στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του ΥΠ.Ε.Π.Θ., από 21 έως και 30 Ιουλίου 2003, αίτηση - δήλωση προτίμησης Τμημάτων ή Σχολών. Με την αίτηση συνυποβάλλεται αντίγραφο του απολυτηρίου και η ανωτέρω πρωτότυπη Βεβαίωση.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης - δήλωσης προτίμησης, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων επιλογής, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων, καθώς και για κάθε άλλο θέμα σχετικό που δεν ρυθμίζεται διαφορετικά από την παρούσα διάταξη, εφαρμόζονται αναλόγως οι γενικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ε) Η ανωτέρω περίπτωση δ' εφαρμόζεται αναλόγως και σε μαθητές άλλων σχολικών μονάδων, των οποίων αδελφός είναι μεταξύ των θυμάτων του δυστυχήματος που προαναφέρθηκε.

9. Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο Μακροχωρίου Ημαθίας, ισχύουν, για το σχολικό έτος 2002-2003, οι παρακάτω ειδικές ρυθμίσεις:

α) Οι μαθητές που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 20022003 στις Α' και Β' τάξεις του Γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι την ημερομηνία του δυστυχήματος (13.4.2003), έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να προαχθούν στις Β' και Γ' τάξεις αντίστοιχα, χωρίς να συμμετάσχουν στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, ακόμη κι αν έχουν Γενικό Μέσο Όρο μικρότερο του 10. Στην περίπτωση αυτήν, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών αυτών σε κάθε γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα είναι ο Μέσος Όρος των προφορικών βαθμών των τριών τριμήνων. Όσοι από τους μαθητές των Α' και Β' τάξεων του Γυμνασίου Μακροχωρίου δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του παραπάνω ευεργετήματος, ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία συνήθη διαδικασία.

β) Οι μαθητές που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 20022003 στη Γ τάξη του Γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι την ημερομηνία του δυστυχήματος (13.4.2003), έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους, να συμμετάσχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, επιλέγοντας να εξεταστούν σε όσα μαθήματα επιθυμούν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και στα υπόλοιπα κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

10. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται ο τρόπος, η προθεσμία και το αρμόδιο όργανο για την υποβολή των αιτήσεων των προηγούμενων παραγράφων 8 και 9, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία σχετική λεπτομέρεια.

Άρθρο17 Καταργούμενες διατάξεις

Πέραν αυτών που προβλέπονται στα επί μέρους άρθρα, με την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται:

α) ο Ν. ΓΧΛΖ' του 1910 (υπ. Αριθ. 3637) (ΦΕΚ 106 Α') "Περί τροποποιήσεως διατάξεων τινών του ΣΜΗ' νόμου περί Εθνικής Βιβλιοθήκης και εφαρμογής αυτού εις την Βι-βλιοθήκην της Βουλής και λοιπάς δημοσίας ή ιδιωτικάς βι-βλιοθήκας", όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο μόνο του

Ν. 654/1915 και αντικαταστάθηκε με τον Α.Ν. 1562/1939 (ΦΕΚ 14 Α') "Περί αντικαταστάσεως του άρθρου 1 του Ν. ΓΧΛΖ' του 1910 ως ετροποποιήθη δια του άρθρου μόνου του νόμου 654/1915",

β) ο Ν. 2386/1920 (ΦΕΚ 147 Α') "Περί οργανώσεως της Εθνικής Βιβλιοθήκης",

γ) το Β.Δ. από 31.8.1921 (ΦΕΚ 177 Α') "Περί Κανονισμού της εσωτερικής και εξωτερικής λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης", όπως τροποποιήθηκε με το Β.Δ. από 11.7.1927 (ΦΕΚ 147 Α') "Περί αντικαταστάσεως άρθρων τινών του διατάγματος της 31 Αυγούστου 1924 περί Κανονισμού της εσωτερικής και εξωτερικής λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης",

δ) ο Ν. 814/1943 "Περί Οργανισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης", όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει,

ε) ο Α.Ν. 1362/1949 (ΦΕΚ 337 Α') "Περί ιδρύσεως, ανασυγκροτήσεως και ενιαίας οργανώσεως των ανά το Κράτος Βιβλιοθηκών", όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

στ) το Β.Δ. από 30.6.1952 (ΦΕΚ 192 Α') "Περί καθιερώσεως εξαιρέσεων εν τω καθορισμώ ενιαίων οργανικώς κατά βαθμούς και κατηγορίας θέσεων του προσωπικού των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και Αρχείων του Κράτους",

ζ) το άρθρο 1 παρ. 6 περιπτώσεις α' έως στ' του Ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α'),

η) η παρ. 13 του άρθρου 6 του Ν. 2909/2001 και θ) κάθε διάταξη που ρυθμίζει κατά διάφορο τρόπο τα θέματα που προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου αυτού.

Άρθρο 18 Ισχύς

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επί μέρους διατάξεις του.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2003

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 9 Ιουνίου 2003

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 34 * ΑΘΗΝΑ 104 32 * TELEX 223211 YPET GR * FAX 210 52 21 004 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http: www.et.gr - e-mail: webmaster @ et.gr

Πληροφορίες Α.Ε. - Ε.Π.Ε. και λοιπών Φ.Ε.Κ.: 210 527 9000-4 Φωτοαντίγραφα παλαιών ΦΕΚ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΑΡΝΗ 8 - Τηλ. (210)8220885 - 8222924 Δωρεάν διάθεση τεύχους Προκηρύξεων ΑΣΕΠ αποκλειστικά από Μάρνη 8

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ Φ.Ε.Κ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βασ. Όλγας 227

(2310) 423 956

ΛΑΡΙΣΑ - Διοικητήριο

(2410)597449

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ευριπίδου 63

(210) 413 5228

ΚΕΡΚΥΡΑ - Σαμαρά 13

(26610) 89 157

ΠΑΤΡΑ - Κορίνθου 327

(2610) 638 109

(26610) 89 105

(2610) 638 110

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Πλ. Ελευθερίας 1

(2810) 396 409

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Διοικητήριο

(26510) 87215

ΛΕΣΒΟΣ - Αγ. Ειρήνης 10

(22510) 37 181

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Δημοκρατίας 1

(25310) 22 858

(22510) 37 187

_ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Σε έντυπη μορφή:

• Για τα ΦΕΚ από 1 μέχρι 40 σελίδες 1 euro.

• Για τα ΦΕΚ από 40 σελίδες και πάνω η τιμή προσαυξάνεται κατά 0,05 euro για κάθε επιπλέον σελίδα. Σε μορφή CD:

Τεύχος

Περίοδος

ΕϋΡΟ

Τεύχος

Περίοδος

ΕϋΡΟ

Α.Ε. & Ε.Π.Ε.

Μηνιαίο

Αναπτυξιακών Πράξεων

Α' και Β'

3μηνιαίο

και Συμβάσεων (Τ.Α.Π.Σ.)

Ετήσιο

Α', Β' και Δ'

3μηνιαίο

Νομικών Προσώπων

A'

Ετήσιο

Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)

Ετήσιο

B'

Ετήσιο

Δελτίο Εμπορικής και

Γ

Ετήσιο

Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Δ.Ε.Β.Ι.)

Ετήσιο

Δ'

Ετήσιο

Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Ετήσιο

Παράρτημα

Ετήσιο

Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων

Ετήσιο

Η τιμή πώλησης του Τεύχους Α.Ε. & Ε.Π.Ε. σε μορφή CD - rom για δημοσιεύματα μετά το 1994 καθορίζεται σε 30 euro ανά τεμάχιο, ύστερα από σχετική παραγγελία.

Η τιμή διάθεσης φωτοαντιγράφων ΦΕΚ 0,15 euro ανά σελίδα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Φ.Ε.Κ.

Σε έντυπη μορφή_Από το Internet

Τεύχος Κ.Α.Ε. Προϋπολογισμού

Κ.Α.Ε. ΤΑΠΕΤ

Κ.Α.Ε. Προϋπολογισμού

Κ.Α.Ε. ΤΑΠΕΤ

euro

euro

euro

euro

Α' (Νόμοι, Π.Δ., Συμβάσεις κτλ.)

10,25

8,80

Β' (Υπουργικές αποφάσεις κτλ.)

14,65

10,25

Γ (Διορισμοί, απολύσεις κτλ. Δημ. Υπαλλήλων)

2,95

ΔΩΡΕΑΝ

--

Δ' (Απαλλοτριώσεις, πολεοδομία κτλ.)

14,65

7,35

Αναπτυξιακών Πράξεων και Συμβάσεων (Τ.Α.Π.Σ.)

7,35

4,40

Ν.Π.Δ.Δ. (Διορισμοί κτλ. προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ.)

2,95

ΔΩΡΕΑΝ

--

Παράρτημα (Προκηρύξεις θέσεων ΔΕΠ κτλ.)

1,50

ΔΩΡΕΑΝ

--

Δελτίο Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας (Δ.Ε.Β.Ι.)

2,95

1,50

Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Α.Ε.Δ.)

ΔΩΡΕΑΝ

-

ΔΩΡΕΑΝ

--

Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.

ΔΩΡΕΑΝ

-

ΔΩΡΕΑΝ

--

Ανωνύμων Εταιρειών & Ε.Π.Ε.

2.054

102,70

29,35

Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων (Δ.Δ.Σ.)

10,25

4,40

Α', Β' και Δ'

17,60

Το κόστος για την ετήσια συνδρομή σε ηλεκτρονική μορφή για τα προηγούμενα έτη προσαυξάνεται πέραν του ποσού της ετήσιας συνδρομής του έτους 2003 κατά 6 euro ανά έτος παλαιότητας και κατά τεύχος

* Οι συνδρομές του εσωτερικού προπληρώνονται στις ΔΟΥ που δίνουν αποδεικτικό είσπραξης (διπλότυπο) το οποίο με τη φροντίδα του ενδιαφερομένου πρέπει να στέλνεται στην Υπηρεσία του Εθνικού Τυπογραφείου.

* Η πληρωμή του υπέρ ΤΑΠΕΤ ποσοστού που αντιστοιχεί σε συνδρομές, εισπράττεται και από τις ΔΟΥ.

* Οι συνδρομητές του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα λήψης των δημοσιευμάτων μέσω internet, με την καταβολή των αντίστοιχων ποσών συνδρομής και ΤΑΠΕΤ.

* Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι Δήμοι, οι Κοινότητες ως και οι επιχειρήσεις αυτών πληρώνουν το μισό χρηματικό ποσό της συνδρομής και ολόκληρο το ποσό υπέρ του ΤΑΠΕΤ.

* Η συνδρομή ισχύει για ένα χρόνο, που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου. Δεν εγγράφονται συνδρομητές για μικρότερο χρονικό διάστημα.

* Η εγγραφή ή ανανέωση της συνδρομής πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι την 31ην Δεκεμβρίου κάθε έτους.

* Αντίγραφα διπλοτύπων, ταχυδρομικές επιταγές και χρηματικά γραμμάτια δεν γίνονται δεκτά.

Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών λειτουργούν καθημερινά από 08.00' έως 13.00'

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send