logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3163/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

ΑΡΘΡΟ 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. To MPSOTC θα παρέχει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα τμήματα:

α. Πρόγραμμα (βασικό και προγωρτι μένο) για Αξιωματικούς Πολυεθνικών PSOs:

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες

(2) Αριθμός προγραμμάτων ανά έτος: τέσσερα

(4)

(3) Σχεδιασμένο για κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς (εκπαίδευση εκπαιδευτών).

(4) Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η προετοιμασία των αξιωματικών για εργασία σε σχέση με PSOs και για καθήκοντα στρατιωτικών παρατηρητών, εποπτών εκλογών ή άλλων αποστολών PSOs σε υποστήριξη των συναφών διεθνών οργανισμών.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά πρόγραμμα: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

β. Πρόγραμμα (βασικό και προγωρημένο) για Λόγους Πολυεθνικών PSOs:

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες. Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται ανά διμοιρία, ενώ κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας ανά λόχο.

(2) Αριθμός προγραμμάτων ανά έτος: δύο (2).

(3) Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η προετοιμασία διμοιριών και λόχων για την συμμετοχή τους σε PSOs, είτε σε πολυεθνικούς είτε σε εθνικούς σχηματισμούς, όπως και να παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση προ της ανάπτυξης βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αποστολής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά (ασκήσεις) που θα λαμβάνουν χώρα και σε εσωτερικούς χώρους αλλά και στο πεδίο.

(4) Ελάχιστη Εθνική Συμμετοχή: Μία οργανική

διμοιρία.

γ. Πρόγραμμα Διοικητικής Μέριμνας για Πολυεθνικές

PSOs

(1) Διάρκεια: Μία (1) εβδομάδα.

(2) Αριθμός προγραμμάτων ανά έτος: Ένα (1)

(3) Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η προετοιμασία αξιωματικών από διάφορες χώρες για την τοποθέτησή τους ως Αξιωματικών Διοικητικής Μέριμνας στα Αρχηγεία Πολυεθνικών Ταξιαρχιών, ή σε Πολυεθνική υπηρεσία υποστήριξης Αρχηγείων και/ή σε Εθνικά Αποσπάσματα για την πραγματοποίηση PSOs.

(4) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά (ασκήσεις) που θα λαμβάνουν χωρα και σε εσωτερικούς χώρους αλλα και στο πεδίο.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά πρόγραμμα: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

δ. Πρόγραμμα Στρατιωτικών Παρατηρητών

(1) Διάρκεια: Μία (1) εβδομάδα.

(2) Αριθμός προγραμμάτων ανά έτος: Ένα (1)

(3) Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η προετοιμασία αξιωματικών από διάφορες χώρες για την αποστολή τους ως Στρατιωτικών Παρατηρητών σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (PSOs).

(4) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά (ασκήσεις) που θα πραγματοποιουνται και σε εσωτερικούς χώρους αλλα και στο πεδίο.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά πρόγραμμα: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι.

ε. Πρόγραμμα Συνοριακής Φύλαςης

(1) Διάρκεια: μία (1) εβδομάδα.

(2) Αριθμός προγραμμάτων ανά έτος: Ένα (1)

(3) Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να εξοικειώσει αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από διάφορες χώρες με όλες τις πλευρές του καθεστώτος συνοριακής φύλαξης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν, οργανώσουν, επανδρώσουν, εξοπλίσουν και εκπαιδεύσουν μονάδες Συνοριακής Φύλαξης.

(4) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά (ασκήσεις) που θα πραγματοποιούνται και σε εσωτερικούς χώρους και στο πεδίο.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά πρόγραμμα: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

2. Με την αποφοίτησή τους, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν επίσημα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα, που θα ετοιμάζει το MPSOTC.

3. Κατά την διάρκεια του Μαΐου κάθε χρόνο, το Φιλοξενόν Μέρος θα παρέχει το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του επόμενου έτους στο Μέρος και σε διεθνείς οργανισμούς.

4. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου που αφορούν τα προγράμματα υπόκεινται σε τροποποίηση ανά πάσα στιγμή από το Φιλοξενόν Μέρος, το οποίο υποχρεούται να ειδοποιεί το Μέρος έξι (6) μήνες πριν την έναρξη της ισχύος των νέων διατάξεων.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send