logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3138/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Άρθρο 3 Αρχές

1. Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα συνεργασθούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας, καθώς και τους αναγνωρισμένους διεθνείς κανονισμούς και αρχές, για την άμεση παροχή σχετικών πληροφοριών και βοήθειας σε περίπτωση φυσικών ή ανθρωπογενών Καταστροφών ή / και σε περίπτωση που υπάρχει πιθανότητα να συμβούν.

2. Αν κάποιο Συμβαλλόμενο Μέρος χρειάζεται βοήθεια σε περίπτωση φυσικών ή ανθρωπογενών Καταστροφών οι οποίες συνέβησαν στο έδαφος του Κράτους του, το Μέρος αυτό μπορεί να ζητήσει Βοήθεια από άλλο Μέρος ή Μέρη απευθύνοντας εθνική έκκληση. Το Μέρος (ή Μέρη) που Παρέχει Βοήθεια θα βοηθά το Αιτούν Μέρος με μέσα και μέτρα που θα στοχεύουν στην πρόληψη ή / και εξάλειψη των συνεπειών της Καταστροφής.

3. Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα παρέχουν αμοιβαία Βοήθεια σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Η Βοήθεια θα παρέχεται δωρεάν, εκτός αν συμφωνηθεί διαφορετικά από τα Συμβαλλόμενα Μέρη.

4. Το Αιτούν Μέρος θα μεριμνά για την απρόσκοπτη παραλαβή και διανομή των Ειδών Βοήθειας αποκλειστικά στον πληγέντα πληθυσμό. Τα Είδη Βοήθειας θα διανέμονται χωρίς καμμία διάκριση για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς, γλωσσικούς, πολιτικούς ή άλλους.

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

send