logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3138/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Άρθρο 9

Διαδικασία διέλευσης συνόρων και κανόνες διαμονής της Ομάδας Παροχής Βοήθειας

1. Η διαδικασία διέλευσης των κρατικών συνόρων του Αιτούντος Μέρους ή του Κράτους Διέλευσης από τα μέλη των Ομάδων Παροχής Βοήθειας θα καθορίζεται από την εθνική νομοθεσία τους, το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες του Αιτούντος Μέρους ή / και του Κράτους Διέλευσης.

2. Η διαδικασία διέλευσης των κρατικών συνόρων του Αιτούντος Μέρους από ομάδες με σκύλους έρευνας και n διαμονή τους στο έδαφος του Κράτους του Αιτούντος Μέρους θα καθορίζεται από τον κανονισμό απομόνωσης που ισχύει στο έδαφος του Κράτους του Αιτούντος Μέρους σε κάθε περίπτωση.

3. Τα μέλη της Ομάδας Παροχής Βοήθειας υποχρεούνται να τηρούν τους κρατικούς νόμους και κανόνες του Αιτούντος Μέρους ή / και του Κράτους Διέλευσης. Ταυτόχρονα, θα υπάγονται στη δικαιοδοσία του Αιτούντος Μέρους όσον αφορά την εργατική και λοιπή σχετική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν παραστρατιωτικό προσωπικό πολιτικής άμυνας / προστασίας, η διαμονή τους, όπως θα προσυμφωνηθεί, και οι αρμοδιό-τητές τους θα υπόκεινται στη νομοθεσία του Αιτούντος Μέρους που διέπει το καθεστώς αυτού του προσωπικού.

4. Για τους σκοπούς της μεταφοράς των Ομάδων Παροχής Βοήθειας, του Εξοπλισμού τους και των τροφίμων της Βοήθειας μπορούν να χρησιμοποιούνται κάθε είδους κατάλληλα οχήματα προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους το ταχύτερο δυνατό.

Η διαδικασία χρήσης συγκεκριμένων μεταφορικών μέσων για την παροχή Βοήθειας θα προσδιορίζεται από τα Αρμόδια Όργανα των Συμβαλλομένων Μερών.

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Ανώνυμες Εταιρίες
send