logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3138/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρθρο 10

Εξαγωγή, εισαγωγή και διέλευση του Εξοπλισμού και των Ειδών Βοήθειας

1. Ο Εξοπλισμός και τα Είδη Βοήθειας που θα εξάγονται και θα εισάγονται για την παροχή Βοήθειας σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία θα απαλλάσσονται από τελωνειακούς δασμούς, φόρους και τέλη.

2. Ο τελωνειακός έλεγχος και επιθεώρηση του Εξοπλισμού και των Ειδών της Βοήθειας θα διενεργείται με απλουστευμένο τρόπο και κατά προτεραιότητα, μετά την αποστολή ειδοποιήσεων από τα Αρμόδια Όργανα των Συμβαλλομένων Μερών οι οποίες θα περιέχουν τη διάρθρωση των Ομάδων Παροχής Βοήθειας και κατάλογο του εξαγομένου ή εισαγομένου Εξοπλισμού και Ειδών Βοήθειας.

3. Φάρμακα και ψυχοτρόπες ουσίες είναι δυνατό να εισάγονται μόνο στις απαραίτητες ποσότητες για σκοπούς ιατρικής Βοήθειας και θα χρησιμοποιούνται μόνον από το εξουσιοδοτημένο ιατρικό προσωπικό. Στην περίπτωση αυτή, ο επικεφαλής της Ομάδας Παροχής Βοήθειας θα υποβάλει στα όργανα του τελωνειακού ελέγχου δήλωση που θα περιέχει κατάλογο των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων ουσιών, περιλαμβάνοντας την ονοματολογία και την ποσότητά τους.

Οι αρμόδιες αρχές του Αιτούντος Μέρους μπορούν να ελέγχουν τη χρήση και αποθήκευση των προαναφερθέντων υλικών και ουσιών.

Τα φάρμακα και οι ψυχοτρόπες ουσίες που δε θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της αποστολής θα εξάγονται από το έδαφος του Κράτους του Αιτούντος Μέρους. Το πιστοποιητικό χρήσης φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών, υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής και τον ιατρό της Ομάδας Παροχής Βοήθειας και θεωρημένο από αντιπρόσωπο του Αρμοδίου Οργάνου του Αιτούντος Μέρους, θα υποβάλλεται στα όργανα τελωνειακού ελέγχου του Αιτούντος Μέρους μετά την ολοκλήρωση της αποστολής.

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ