logo-print

Νόμος 3237/2004

Κύρωση της Ευρωμεσογειακής Συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών - μελών τους αφ' ενός και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αφ' ετέρου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

10/03/2004

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3237

Κύρωση της Ευρωμεσογειακής Συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών - μελών τους αφ' ενός και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αφ' ετέρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΑΡΘΡΟ 40

Εμπορεύματα υπό διαμετακόμιση ή αποθήκευση

Οι διατάξεις της παρούσας συμφωνίας είναι δυνατό να εφαρμόζονται σε εμπορεύματα τα οποία είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος πρωτοκόλλου και τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συμφωνίας βρίσκονται είτε υπό διαμετακόμιση είτε υπό αποθήκευση στην Κοινότητα ή την Αίγυπτο, ή υπό προσωρινή αποθήκευση σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης ή σε ελεύθερες ζώνες, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλεται στις τελωνειακές αρχές του κράτους εισαγωγής, και εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία αυτή πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR. 1, το οποίο επισυνάπτεται εκ των υστέρων από τις αρμόδιες αρχές του κράτους εξαγωγής στα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν απευθείας.

Παράρτημα I τον Πρωτοκόλλου 4

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Π Σημείωση 1 :

Ο πίνακας αναφέρει τους όρους που απαιτούνται για να θεωρηθούν όλα τα προϊόντα επαρκώς επεξεργασθέντα ή μεταποιηθέντα κατά την έννοια του άρθρου 6 του πρωτοκόλλου.

Σημείωση 2 :

1. Στις δύο πρώτες στήλες του πίνακα περιγράφεται το παραγόμενο προϊόν. Η πρώτη

στήλη αναφέρει τον αριθμό της δασμολογικής κλάσης ή του κεφαλαίου του εναρμονισμένου συστήματος και η δεύτερη στήλη την περιγραφή των εμπορευμάτων που αντιστοιχεί σ' αυτή την κλάση ή κεφάλαιο. Για κάθε ένδαςη που περιλαμβάνεται στις δύο πρώτες στήλες, παρέχεται ένας κανόνας στις στήλες 3 ή 4. Όταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, του αριθμού της πρώτης στήλης προηγείται η ένδειξη «εχ», αυτό σημαίνει ότι οι κανόνες στις στήλες 3 ή 4 εφαρμόζονται μόνο για το τμήμα της κλάσης ή του κεφαλαίου όπως περιγράφεται στη στήλη 2.

2. Όταν στη στήλη 1 συγκεντρώνονται περισσότεροι κωδικοί κλάσεων ή όταν στη στήλη αυτή αναφέρεται ένας αριθμός κεφαλαίου και, κατά συνέπεια, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη στήλη 2 περιγράφονται με γενικούς όρους, οι σχετικοί κανόνες που αναφέρονται στις στήλες 3 ή 4 εφαρμόζονται σε όλα τα προϊόντα τα οποία, στο πλαίσιο του εναρμονισμένου συστήματος, κατατάσσονται σε διάφορες κλάσεις του εν λόγω κεφαλαίου ή σε οποιαδήποτε από τις κλάσεις που εμφανίζονται μαζί στη στήλη 1.

3. Όταν υπάρχουν διάφοροι κανόνες στον παρόντα πίνακα που εφαρμόζονται σε διάφορα προϊόντα της ίδιας δασμολογικής κλάσης, κάθε εδάφιο περιέχει την περιγραφή εκείνου του τμήματος της κλάσης που καλύπτεται από τους κανόνες που αναφέρονται παραπλεύρως στις στήλες 3 ή 4.

4. Όταν για κάποιο στοιχείο στις δύο πρώτες στήλες, παρέχεται κανόνας και στις δύο στήλες 3 και 4, ο εξαγωγέας μπορεί να επιλέγει, ως εναλλακτική λύση, να εφαρμόζει είτε τον κανόνα που παρέχεται στη στήλη 3 είτε εκείνον που παρέχεται στη στήλη 4. Αν δεν παρέχεται κανόνας καταγωγής στη στήλη 4, εφαρμόζεται ο κανόνας που παρέχεται στη στήλη 3.

Σημείωση 3 :

5. Οι διατάξεις του άρθρου 6 του πρωτοκόλλου που αφορούν προϊόντα τα οποία έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του «προϊόντος καταγωγής» και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή άλλων προϊόντων ισχύουν ανεξάρτητα από το αν η εν λόγω ιδιότητα αποκτήθηκε στο εργοστάσιο όπου χρησιμοποιούνται τα εν λόγω προϊόντα ή σε άλλο εργοστάσιο στην Κοινότητα ή στην Αίγυπτο.

η.χ. :

Ένας κινητήρας της κλάσης 8407, για τον οποίο ο κανόνας που εφαρμόζεται προβλέπει ότι η αξία των μη καταγόμενων υλών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40 τοις εκατό της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος, κατασκευάζεται από «άλλα χαλυβοκράματα σφυρηλατημένα» της κλάσης ex 7224,

2316

Αν οι Εργασίες σφυρηλάτησης πραγματοποιήθηκαν εντός της Κοινότητας με πρώτη ύλη μη καταγόμενου πλινθώματος, το προϊόν που κατασκευάστηκε με αυτόν τον τρόπο αποκτά ήδη την ιδιότητα καταγατγής δυνάμει του κανόνα που προβλέπεται στον πίνακα για τα προϊόντα της κλάσης ex 7224. Το προϊόν μπορεί, ως εκ τούτου, να θεωρηθεί ως καταγόμενο προϊόν κατά τον υπολογισμό της αξίας του κινητήρα ανεξάρτητα από το αν αυτός κατασκευάστηκε στο ίδιο ή σε άλλο εργοστάσιο της Κοινότητας. Η αξία του μη καταγόμενου πλινθώματος δεν πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψη κατά τον προσδιορισμό της αξίας των μη καταγόμενων υλών που έχουν χρησιμοποιηθεί.

6. Ο κανόνας που αναφέρεται στον πίνακα καθορίζει την ελάχιστη βαθμίδα επεξεργασίας ή μεταποίησης που απαιτείται- συνεπώς, περαιτέρω επεξεργασίες ή μεταποιήσεις προσδίδουν επίσης την ιδιότητα του προϊόντος καταγωγής- αντίθετα, υποδεέστερες επεξεργασίες ή μεταποιήσεις δεν προσδίδουν το χαρακτήρα καταγωγής. Δηλαδή, αν ένας κανόνας προβλέπει ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται μη καταγόμενες ύλες που βρίσκονται σε ένα καθορισμένο στάδιο επεξεργασίας, η χρησιμοποίηση τέτοιων υλών που βρίσκονται σε προγενέστερο στάδιο επεξεργασίας επιτρέπεται επίσης, ενώ η χρησιμοποίηση τέτοιων υλών που βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο επεξεργασίας δεν επιτρέπεται.

7. Με την επιφύλαξη της σημείωσης 3.2, όταν ο κανόνας ορίζει ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν «ύλες οποιασδήποτε κλάσης», μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ύλες της . ίδιας κλάσης με το προϊόν, με την επιφύλαξη, ωστόσο, ειδικών περιορισμών που περυλαμβάνονται, ενδεχομένως, στον κανόνα. Η έκφραση, ωστόσο, «κατασκευή από ύλες

οποιασδήποτε κλάσης, συμπεριλαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης αριθ.....» σημαίνει

ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μόνο ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση με προϊόν στο οποίο αντιστοιχεί διαφορετική περιγραφή από αυτή που ισχύει για το προϊόν που αναφέρεται στη στήλη 2.

8. "Οταν κανόνας του πίνακα ορίζει ότι κάποιο προϊόν μπορεί να κατασκευασθεί από περισσότερες από μία ύλες, αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μία ή περισσότερες ύλες. Δεν απαιτείται προφανώς να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα όλες οι ύλες.

αχ.:

Ο κανόνας για τα υφάσματα των κλάσεων ΕΣ 5208 έως 5212 προβλέπει ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν φυσικές ίνες καν μεταξύ άλλων, χημικές ύλες. Ο κανόνας αυτός δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα φυσικές ίνες και χημικές ύλες. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί η μία ή η άλλη από αυτές τις ύλες ή ακόμη και οι δύο μαζί.

9. Όταν κανόνας του πίνακα προβλέπει ότι κάποιο προϊόν πρέπει να έχει κατασκευασθεί από μια συγκεκριμένη ύλη, ο όρος αυτός δεν αποκλείει προφανώς τη χρησιμοποίηση άλλων υλών οι οποίες, λόγω της ίδιας της φύσης τους, δεν είναι δυνατό να πληρούν τον κανόνα (βλ. επίσης τη σημείωση 6.2 παρακάτω για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).

Π.χ. :

Ο κανόνας για τις προπαρασκευασμένες τροφές της κλάσης 1904, ο οποίος αποκλείει ρητώς τη χρήση των δημητριακών και των παραγώγων τους, δεν απαγορεύει προφανώς τη χρήση ανόργανων αλάτων, χημικών ουσιών ή άλλων πρόσθετων που δεν παράγονται από δημητριακά.

Αυτό δεν ισχύει, ωστόσο, για προϊόντα τα οποία, αν και δεν είναι δυνατό να κατασκευαστούν από τη συγκεκριμένη ύλη που ορίζεται στον πίνακα, είναι δυνατό να παραχθούν από ύλες της ίδιας φύσης σε προγενέστερο στάδιο επεξεργασίας.

2318

Π.χ. :

Στην περίπτωση ενδύματος του κεφαλαίου 62, που κατασκευάζεται από μη υφασμένες ύλες, αν προβλέπεται ότι επιτρέπεται η κατασκευή παρόμοιου είδους μόνον από μη καταγόμενα νήματα, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μη υφασμένα υφάσματα, ακόμη και αν αποδειχθεί ότι τα μη υφασμένα υφάσματα δεν είναι δυνατό κανονικά να κατασκευασθούν από νήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ύλη που πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι εκείνη που βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας που προηγείται του σταδίου του νήματος, δηλαδή σε κατάσταση ινών.

10. Αν προβλέπονται σε κανόνα του πίνακα δύο ποσοστά για τη μέγιστη αξία των μη καταγόμενων υλών που είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν, τα ποσοστά αυτά δεν είναι δυνατό να προστεθούν. Επομένως η μέγιστη αξία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται δεν μπορεί να υπερβαίνει ποτέ το υψηλότερο από τα εν λόγω ποσοστά. Εννοείται ότι δεν πρέπει να γίνεται υπέρβαση των ειδικών ποσοστών τα οποία προβλέπονται για ορισμένες ύλες.

Σημείωση 4 :

11. Ο όρος «φυσικές ίνες» όταν χρησιμοποιείται στον πίνακα, αναφέρεται σε ίνες άλλες από τεχνητές ή συνθετικές. Πρέπει να περιορίζεται στις ίνες σε όλα τα στάδια πριν από τη νηματοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων και, εκτός αν έχει οριστεί αλλιώς, ο όρος «φυσικές ίνες» περιλαμβάνει ίνες που έχουν χτενιστεί, λαναριστεί ή έχουν μεταποιηθεί με άλλο τρόπο για τη νηματοποίηση, δεν έχουν όμως νηματοποιηθεί.

] 2. Ο όρος ((φυσικές ίνες» καλύπτει τις χοντρές τρίχες χαίτης και ουράς μόνοπλων ή βοοειδών της κλάσης 0503, το μετάξι των κλάσεων 5002 και 5003, καθώς και το μαλλί, τις τρίχες εκλεκτής ποιότητας και τις χοντροειδείς τρίχες των κλάσεων 5101 έως 5105, τις βαμβακερές ίνες των κλάσεων 5201 έως 5203 και τις άλλες ίνες φυτικής προέλευσης των κλάσεων 5301 έως 5305.

2319

13. Οι όροι «υφαντικοί πολτοί», «χημικές ύλες» και «ύλες που προορίζονται για την κατασκευή χαρτιού» που χρησιμοποιούνται στον πίνακα προσδιορίζουν τις ύλες οι οποίες δεν κατατάσσονται στα κεφάλαια 50 έως 63 και που είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συνθετικών ή τεχνητών ινών ή νημάτων ή νημάτων ή ινών από χαρτί

14. Ο όρος «τεχνητές ή συνθετικές ίνες μη συνεχείς» που χρησιμοποιείται στον πίνακα, καλύπτει τις δέσμες συνεχών νημάτων, τις μη συνεχείς ίνες και τα απορρίμματα τεχνητών ή συνθετικών ινών μη συνεχών των κλάσεων 5501 έως 5507.

Σημείωση 5 :

15. Όταν για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν του πίνακα γίνεται παραπομπή στην παρούσα επεξηγηματική σημείωση, οι όροι της στήλης 3 του πίνακα δεν πρέπει να εφαρμόζονται για τις διάφορες βασικές υφαντουργικές ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του προϊόντος αυτού, όταν στο σύνολο τους αυτές αντιπροσωπεύουν 10 τοις εκατό ή λιγότερο του συνολικού βάρους όλων των βασικών υφαντουργικών υλών που χρησιμοποιούνται, (βλέπε επίσης τις σημειώσεις 5.3 και 5.4).

16. Εντούτοις, το όριο ανοχής που αναφέρεται στη σημείωση 5.1 είναι δυνατό να εφαρμόζεται μόνο για τα σύμμεικτα προϊόντα τα οποία κατασκευάστηκαν από δύο ή περισσότερες βασικές υφαντικές ύλες.

Οι βασικές υφαντικές ύλες είναι οι εξής :

μετάξι,

- μαλλί,

- χοντροειδείς ζωικές τρίχες,

- ζωικές τρίχες εκλεκτής ποιότητας,

- τρίχες χαίτης και ουράς ίππων.

βαμβάκι,

ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή χαρτιού και χαρτί,

λινάρι,

κάνναβη,

γιούτα και άλλες ίνες που προέρχονται από το εσωτερικό του φλοιού βίβλου,

σιζάλ και άλλες υφαντικές ίνες του είδους Agave,

ίνες από κοκοφοίνικα, άβακα, ραμΐ και άλλες υφαντικές ίνες,

συνθετικές ίνες συνεχείς,

τεχνητές ίνες συνεχείς,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυπροπυλένιο.

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυεστέρες,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυαμίδια,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς πολυακριλονιτριλικές,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυαμίδια,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυτετραφθοροαιθυλενιο,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από θειούχο πολυφαινυλένιο,

συνθετικές ίνες μη συνεχείς από πολυμερές του χλωριούχου βινύλίου.

άλλες συνθετικές ίνες μη συνεχείς,

τεχνητές ίνες μη συνεχείς από βισκόζη,

άλλες τεχνητές ίνες μη συνεχείς,

νήματα από πολυουρεθάνη που φέρουν κατά διαστήματα εύκαμπτα τμήματα από πολυαιθέρα, έστω και περιτυλιγμένα με άλλο νήμα,

νήματα από πολυουρεθάνη που φέρουν κατά διαστήματα εύκαμπτα τμήματα από πολυεστέρα, έστω και περιτυλιγμένα με άλλο νήμα,

- προϊόντα της κλάσης 5605 (μεταλλικές κλωστές και νήματα επιμεταλλωμένα), στα οποία έχει ενσωματωθεί λουρίδα που έχει έναν πυρήνα που αποτελείται είτε από ένα λεπτό έλασμα αργιλίου είτε από μία ταινία πλαστικής ύλης επικαλυμμένη ή όχι με σκόνη αργιλίου, πλάτους μέχρι και 5 mrn και η οποία έχει συγκολληθεί μέσω διαφανούς ή έγχρωμης κολλητικής ουσίας μεταξύ δύο ταινιών από πλαστικές ύλες,

- άλλα προϊόντα της κλάσης 5605.

Νήμα της κλάσης 5205 που κατασκευάζεται από βαμβακερές ίνες της κλάσης 5203 και από συνθετικές ίνες μη συνεχείς της κλάσης 5506, είναι ένα νήμα ανάμεικτο (σύμμεικτο). Επομένως, μη καταγόμενες συνθετικές ίνες μη συνεχείς, που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες καταγωγής (οι οποίοι απαιτούν τη χρήση χημικών ουσιών ή υφαντικού πολτού), δύνανται να χρησιμοποιηθούν μέχρι 10 τοις εκατό κατά βάρος του νήματος.

Π.χ. :

Ύφασμα από μαλλί της κλάσης 5112 που κατασκευάζεται από νήματα από μαλλί της κλάσης 5107 και από συνθετικές ίνες μη συνεχείς της κλάσης 5509, είναι ένα ύφασμα ανάμεικτο (σύμμεικτο). Επομένως, μη καταγόμενα συνθετικά νήματα που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες καταγωγής (οι οποίοι απαιτούν τη χρήση χημικών ουσιών ή υφαντικού πολτού) ή μάλλινα νήματα που δεν ικανοποιούν τους κανόνες καταγωγής (οι οποίοι απαιτούν τη χρήση φυσικών ινών που δεν έχουν χτενιστεί, λαναριστεί ή μεταποιηθεί με άλλο τρόπο για τη νηματοποίηση) ή συνδυασμός των δύο αυτών τύπων νημάτων δύνανται να χρησιμοποιούνται σε αναλογία μέχρι 10 τοις εκατό κατά βάρος του υφάσματος.

Π.χ.:

Μια φουντωτή υφαντική επιφάνεια της κλάσης 5802 που κατασκευάζεται από βαμβακερά νήματα της κλάσης 5205 και από βαμβακερό ύφασμα της κλάσης 5210, θεωρείται σύμμεικτο προϊόν μόνον αν το ίδιο βαμβακερό ύφασμα είναι σύμμεικτο ύφασμα που κατασκευάστηκε από νήματα που κατατάσσονται σε δύο διαφορετικές κλάσεις ή αν τα βαμβακερά νήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά τα ίδια σύμμεικτα.

Π.χ. :

Αν η ίδια φουντωτή υφαντική επιφάνεια έχει κατασκευαστεί από βαμβακερά νήματα της κλάσης 5205 και από συνθετικό ύφασμα της κλάσης 5407, τότε προφανώς τα χρησιμοποιούμενα νήματα αποτελούν δύο χωριστές βασικές υφαντικές ύλες και συνεπώς η φουντωτή υφαντική επιφάνεια είναι σύμμεικτο προϊόν.

Π.χ. :

Ένας τάπητας φουντωτός, κατασκευασμένος από τεχνητά νήματα και νήματα από βαμβάκι, με υπόθεμα από γιούτα, είναι ένα σύμμεικτο προϊόν γιατί χρησιμοποιούνται τρεις υφαντικές ύλες. Συνεπώς, οι μη καταγόμενες ύλες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε στάδιο κατασκευής πιο προχωρημένο από εκείνο που προβλέπεται από τον κανόνα, είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται υπό τον όρο όπ το συνολικό τους βάρος δεν υπερβαίνει το 10 τοις εκατό του βάρους των υφαντικών υλών του τάπητα. Έτσι, τα τεχνητά νήματα ή/και το υπόθεμα από γιούτα είναι δυνατό να εισαχθούν κατά το στάδιο της κατασκευής εφόσον πληρούνται οι όροι βάρους.

17. Στην περίπτωση προϊόντων που περιέχουν «νήματα από πολυουρεθάνη που φέρουν κατά διαστήματα εύκαμπτα τμήματα από πολυαιθέρα, έστω και περιτυλιγμένα με άλλο νήμα", αυτή η ανοχή είναι 20 τοις εκατό όσον αφορά τα νήματα.

2323

. 18. Στην περίπτωση προϊόντων στα οποία έχει ενσωματωθεί λουρίδα που έχει έναν πυρήνα που αποτελείται είτε από ένα λεπτό έλασμα αργιλίου είτε από μία ταινία πλαστικής ύλης επικαλυμμένη ή όχι με σκόνη αργιλίου, πλάτους μέχρι και 5 mm και η οποία έχει συγκολληθεί μεταξύ δύο ταινιών από πλαστικές ύλες, η ανοχή αυτή είναι 30 τοις εκατό όσον αφορά την εν λόγω λουρίδα.

Σημείωση 6 :

19. Τα έτοιμα υφαντουργικά προϊόντα, για τα οποία υπάρχει υποσημείωση στον πίνακα που παραπέμπει στην παρούσα επεξηγηματική σημείωση, υφαντικές ύλες με εξαίρεση τα είδη φοδραρίσματος και εσωτερικών επενδύσεων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στον κανόνα της στήλης 3 του πίνακα για το έτοιμο προϊόν, είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται υπό τον όρο ότι κατατάσσονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος και η αξία τους δεν υπερβαίνει το 8 τοις εκατό της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος.

20. Με την επιφύλαξη της σημείωσης 6.3, ύλες που δεν κατατάσσονται στα κεφάλαια 50 έως 63 μπορεί να χρησιμοποιούνται ελεύθερα για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ανεξάρτητα από το αν περιέχουν ή όχι υφαντικές ύλες.

Π.χ. :

Εάν κανόνας του πίνακα προβλέπει, για ένα συγκεκριμένο είδος από υφαντική ύλη, όπως παντελόνια, ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν νήματα, τούτο δεν· απαγορεύει τη χρήση ειδών από μέταλλο, όπως κουμπιά, επειδή τα κουμπιά δεν υπάγονται στα κεφάλαια 50 έως 63. Για τον ίδιο λόγο, δεν απαγορεύονται οι σούστες, αν και κανονικά οι σούστες περιέχουν υφαντικές ύλες.

2324

21. Όταν εφαρμόζεται κανόνας που προβλέπει ποσοστά, η αξία των υλών που δεν υπάγονται στα κεφάλαια 50 έως 63 πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της αξίας των μη καταγόμενων υλών που ενσωματώνονται.

Σημείωση 7 :

22. Οι «καθορισμένες επεξεργασίες», σύμφωνα με την έννοια των κωδικών ΣΟ ex 2707, 2713 έως 2715, ex 2901, ex 2092 και ex 3403, είναι οι ακόλουθες :

(α) η εν κενώ απόσταξη,

(β) η επαναπόσταξη με μέθοδο πολύ προωθημένης κλασματοποίησης 1 (γ) η πυρόλυση,

(δ) ο ανασχηματισμός ή αναμόρφωση, (ε) η εκχύλιση με εκλεκτικούς διαλύτες,

(στ) η επεξεργασία που περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες πράξεις : επεξεργασία με πυκνό θειικό οξύ ή με ατμίζσν θειικό οξύ ή με τριοξείδιο του θείου (θειικός ανυδρίτης), εξουδετέρωση με αλκαλικά μέσα, αποχρωματισμό και καθαρισμό με γη ενεργό από τη φύση της, με ενεργοποιημένη γη, με ενεργό άνθρακα ή βωξίτη,

(ζ) ο πολυμερισμός,

(η) η αλκυλίωση,

(θ) ο ισομερισμός.

Βλ. πρόσθετη επεξηγηματική σημείωση 4 β) στο κεφάλαιο 27 της συνδυασμένης ονοματολογίας.

2325

23. Οι «καθορισμένες επεξεργασίες» σύμφωνα με την έννοια των κωδικών ΣΟ 2710, 2711 και 2712 είναι οι ακόλουθες :

(α) η εν κενώ απόσταξη,

(β) η επαναπόοταξη με μέθοδο πολύ προωθημένης κλασματοποίησης1 (γ) η πυρόλυση,

(δ) ο ανασχηματισμός ή αναμόρφωση, (ε) η εκχύλιση με εκλεκτικούς διαλύτες,

(στ) η επεξεργασία που περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες πράξεις : επεξεργασία με πυκνό θειικό οξύ ή με ατμίζον θειικό οξύ ή με τριοξείδιο του θείου (θειικός ανυδρίτης), εξουδετέρωση με αλκαλικά μέσα, αποχρωματισμό και καθαρισμό με γη ενεργό από τη φύση της, με ενεργοποιημένη γη, με ενεργό άνθρακα ή βωξίτη,

(ζ) ο πολυμερισμός,

(η) η αλκυλίωση, ι (θ) ο ισρμερισμός,

(ι) η αποθείωση, με χρήση υδρογόνου, αποκλειστικά όσον αφορά τα βαρέα έλαια ίου κωδικού ΣΟ ex 2710, με την οποία επιτυγχάνεται μείωση τουλάχιστον κατά 85 τοις εκατό της περιεκτικότητας σε θείο των προϊόντων που υφίστανται επεξεργασία (μέθοδος ASTM D 1266-59 Τ),

(κ) η αποπαραφίνωση με μέθοδο διαφορετική από την απλή διήθηση, αποκλειστικά για προϊόντα του κωδικού ΣΟ 2710,

Βλ, πρόσθετη επεξηγηματική σημείωση 4 β) στο κεφάλαιο 27 της συνδυασμένης ονοματολογίας^»2326

(λ) η επεξεργασία με υδρογόνο, διαφορετική από την αποθείωση, αποκλειστικά για προϊόντα του κωδικού ΣΟ ex 2710, κατά την οποία το υδρογόνο μετέχει ενεργά σε χημική αντίδραση, που πραγματοποιείται με πίεση ανώτερη των 20 bar και σε θερμοκρασία ανώτερη των 250 βαθμών Κελσίου, με τη βοήθεια καταλύτη. Οι τελικές επεξεργασίες με υδρογόνο των λιπαντικών λαδιών του κωδικού ΣΟ ex 2710, που έχουν σκοπό κυρίως τη βελτίωση του χρώματος ή τη σταθεροποίηση (π.χ. η τελική επεξεργασία με υδρογόνο ή ο αποχρωματισμός), δεν θεωρούνται, αντίθετα ως καθορισμένες επεξεργαστές,

(μ) η απόσταξη με ατμοσφαιρική πίεση (αποκλειστικά όσον αφορά προϊόντα του κωδικού ΣΟ 2710) εφόσον αυτά αποστάζουν κατ' όγκο, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών, λιγότερο από 30 τοις εκατό στους 300 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μέθοδο ASTM D 86,

(ν) η επεξεργασία με ηλεκτρική εκκένωση ρεύματος υψηλής συχνότητας (αποκλειστικά για λιπαντικά λάδια άλλα από το πετρέλαιο εσωτερική: καύσεως και τα πετρέλαια εξωτερικής καύσεως του κωδικού ΣΟ ex 2710.

24. Κατά την έννοια των κωδικών ΣΟ ex 2707, 2713 έως 2715, ex 2901, ex 2902 και ex 3403, οι απλές εργασίες όπως ο καθαρισμός, η καθίζηση, η αφαλάτωση, ο αποχωρισμός του ύδατος, η διήθηση, ο χρωματισμός, η σήμανση, η επίτευξη δεδομένης περιεκτικότητας σε θείο, όλοι οι συνδυασμοί των πράξεων αυτών ή παρόμοιες πράξεις δεν προσδίδουν την ιδιότητα καταγωγής.

Παράρτημα Π του Πρωτοκόλλου 4

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ Ή ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΜΗ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Τα προϊόντα που απαριθμούνται στον πίνακα είναι δυνατό να μην καλύπτονται στο σύνολο τους από τη συμφωνία. Είναι συνεπώς απαραίτητο να δυτνεργούνται διαβουλεύσεις με τα άλλα μέρη της συμφωνίας.

2328

Κωδικός ΕΧ ■ 0)

Περιγραφή εμπορευμάτων ■ (2)

Εχεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος -----------m ή (4)

Κεφάλαιο 1

Ζώα ζωντανά

Όλα τα χρησιμοποιούμενα ζώα τον κεφαλαίου 1 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου___________ .

Κεφάλαιο 2

Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων βρώσιμα

Παρασκηή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες των κεφαλαίων 1 και 2 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

Κεφάλαιο 3

ψάρια και μαλακόστρακα, μαλάκια και άλλα ασπόνδυλα υδρόβια.

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες τον κεφαλαίου 3 πρέπει να έχουν χαραχθεί εξ ολοκλήρου-

ex κεφάλαιο 4

Γάλα και προϊόντα γαλαχτοκσμίας· αυγά πτηνών- μέλι φνσικό-βρώσιμα προϊόντα ζωικής προέλευσης, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού-εκτός από:

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες τον κεφαλαίου 4 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου-

Βουτυρογαλα, πηγμένο γάλα και πηγμένη κρέμα, γιαούρτι, κεφίρ και άλλα γάλατα και κρέμες που έχουν υποστεί ζύμωση ή έχουν καταστεί όξινα, έστω και αυμχυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα ή με προσθήκη φρούτων, καρπών ή κακάου

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες τον κεφαλαίου 4 «ρέπει να έχουν παραχθεί ες ολοκλήρου- όλοι οι χρησιμοποιούμενοι

φραντοριμοί (εκτός των χυμών ανανά, κίτρου ή γκρεηπφρουτ) της κλάσης 2009 πρέπει να είναι ήδη καταγόμενοι,

- η αςία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κιφαλαίσυ 17 δεν «ρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος

ex κεφάλαιο > ex 0502

Προϊόντα ζωικής προέλευσης, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού-εκτός από:

Τρίχες χοντρές χοίρου ή

αγριόχοιρου,

επεξεργασμένες

Παρασκεοή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 5 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρονΚαθαρισμός, απολύμανση, διαλογή και τεντωμα τριχών χοίρου ή αγριόχοιρου

ΦΕΚ61

2329

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηστ εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήι (0 (2) (3) τ

επί μη καταγόμενων υλών η ία του καταγόμενου προϊόντος (4)

Κεφάλαιο 6

Φυτά ζωντανά και άλλα Φυτά, βολβοί, ρίζες και παρόμοια είδη- άνθη και' διακοσμητικά φυλλώματα

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 6 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος

Κεφάλαιο 7

Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι βρώσιμα

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 7 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου-

Κεφάλαιο 8

Καρποί και φρούτα βρώσιμα, φλούδες εσπεριδοειδών ή πεπονιών

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλοι οι καρποί κα τα φρούτα πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολο κλήρου • η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου ίΤδεν πρέπει να υπερβαίνει ίο 30V* της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ι

ex κεφάλαιο 9 0901

0902 ex 0910

Καφές, τσάι, ματέ και μπαχαρικά- εκτός από :

Καφές, έστω και καβουρντισμένος ή χωρίς καφεΐνη. Κελύφη και φλούδες καφέ. Υποκατάστατα του καφέ που περιέχουν καφέ, οποιεσδήποτε και αν είναι οι αναλογίες του μείγματος

Τσάι, έστω και αρωματισμένο

Μείγματα μπαχαρικών

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 9 πρέπει να έχουν παραχθεί ολοκλήρουΠαρασκευή από τις ύλες οποιουδήποτε κλάσης

Παρασκευή από τις ύλες οποιασδήποτε κλάσης

Παρασκευή από τις ύλές οποιασδήποτε κλάσης

ι

ι

--

2330

Κωδικός ΕΣ Περη-ραφή . Επεξεργασία ή μεταποίηση εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρ (1) (2) (3) f

επί μη καταγόμενων υλών η ια του καταγόμενου προϊόντος (4)

Κεφάλαιο 10

Δημητριακά

Παρασκευή κατά την οπόία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες τον'κεφαλάΐσυΤΟ πρέπει να έχουν παραχθεί ες ολοκλήρου-

■ -

ex κεφάλαιο 11 ex 1106

Προϊόντα αλευροποιίας-βύνη άμυλα κάθε είδους- ινσυλίνη-Γλουτένη σίτου εκτός από :

Αλεύρια και σιμτγδάλια από ξερά όσπρια της κλάση;0713 αποφλοιωμένα

Παρασκευή κατά την οποία όλα τα χρησιμοποιούμενα δημητριακά, ρίζες και βολβοί της κλάσης 0714 ή οι καρποί πρέπει να έχουν παραχθεί ες ολοκλήρου

Ξήρανση και άλεση όσπριων της κλάσης 0708

Κεφάλαιο 12

Σπέρματα και καρποί ελαιώδεις σπέρματα, σπόροι και διάφοροι καρποί- βιομηχανικά και Φαρμακευτυεά φυτά-άχυρα και χορτονομές

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 12 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου-

ί

1302

Γομαλάκα- γόμες, ρητίνες, γόμες-ρητίνες και έλαιο ρητίνες (π.χ. βάλσαμα), φυσυίές

Χυμοί και εκχυλίσματα φυτικά. Πηκτικές ύλες, πηκτινικές και πηκτικές ενώσεις. Αγάρ-αγάρ και άλλα βλεννώδη και πηκτικά φυτικά παράγωγα, έστω και τροποποιημένα:

- βλεννώδη και πηκτικά φυτικά παράγωγο, τροποποιημένα.

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών της κλάσης ] 301 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή από βλεννώδη και πηκτικά, μη τροποποιημένα

2331

Κωδικός ΕΣ

- Περτγραφή -

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η

εμπορευμάτων

οποία προσδίδει το χαρακτήρα ταυ καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3) ι

(4)

-άλλα

Παρασκευή κατά την οποία

_

η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνΏ το

50% της τιμής εκ του

εργοστασίου ταυ προϊόντος

Κεφάλαιο 14

Πλεκτυχές ύλες και άλλα

Παρασκευή κατά την οποία

προϊόντα φυτικής

όλες οι χρησιμοποιούμενες

προέλευσης που δεν

ύλες του κεφαλαίου 14

κατονομάζονται ούτε

πρέπει να έχουν παραχθεί εξ

περιλαμβάνονται αλλού

ολοκλήρου-

ex κεφάλαιο 15

Λίπη και λάδια ζωικά ή

Παρασκευή κατά την οποία

φυτικά- προϊόντα της

όλες οι χρησιμοποιούμενες

διάσπασης αυτών- λίπη

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

βρώσιμα επεξεργασμένα·

κλάση άλλη από εκείνη του

κεριά ζωικής ή φυτικής

προϊόντος

προέλευσης- εκτός από :

|

Χοιρινά λύτη

(συ μπεριλαμβ ανομένο υ

[

και του saindoux) και

Ι ι

λίπη πουλερικών, άλλα

I ι

από εκείνα των κλάσεων

:

0209 ή 1503:

- λίπη από κόκαλα ή

Παρασκευή οπό ύλες

κατάλουτα

οποιασδήποτε κλάσης εκτός

των κλάσεων Ο203, 0206 ή

0207 ή τα κόκαλα της

κλάση; 0506

- άλλα

Παρασκευή από κρέας ή

βρώσιμα παραπροϊόντα

σφαγίων χοιρινών της

κλάσης 0203 ή 0206 ή από

κρέας και βρώσιμα

παραπροϊόντα σφαγίων

πουλερικών της

κλάσης 0207

Λίπη βοοειδών,

προβατοειδών ή

αιγο ειδών, άλλα από

εκείνο της κλάσης 1503

- λίπη από κόκαλα ή

Παρασκευή από ύλες

κατάλοιπα

οποιασδήποτε κλάσης,

εκτός από εκείνες ίων

κλάσεων 0201, 0202; 0204

ή 0206 ή τα κόκαλα της

κλάσης 0506

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η

εμπορευμάτων

οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3) ή (4)

-άλλα

Παρασκευή κατά την οποία

όλες οι χρησιμοποιούμενες

ύλες του κεφαλαίου 2

πρέπει να έχουν παραχθεί εξ

ολοκλήρου-

Λίπη και έλαια και τα

κλάσματά τους, ψαριών

ή θαλασσίων

θηλαστικών, έστω και

εξευγενισμένα, αλλά όχι

χημικώς

μετασχηματισμένα;

• - Στερεά κλάσματα

Παρασκευή από ύλες

οποιασδήποτε κλάσης,

συμπεριλαμβανομένων και

των άλλων υλών της

κλάσης 1504

- άλλα

Παρασκευή κατά την οποία

όλες ot χρησιμοποιούμενες

ύλες ίων κεφαλαίων 2 και 3

πρέπει να έχουν παραχθεί ες

ολοκλήρου

ex 1505

Λαναλίνη εξευγενισμένη

Παρασκευή από εριολίτος

της κλάσης 1505

Αλλα λίπη και λάδια

ζωικά και τα κλάσματά

τους. εστω και

εξευγενισμένα, αλλά σχι

χημικώς

μετασχηματισμένα -

- Στερεά κλάσματα

Παρασκευή από ύλες

οποιασδήποτε κλάσης,

συμπεριλαμβανομένων και

των άλλων υλών της

κλάσης 1506

- άλλα

Παρασκευή κατά την οποία

όλες οι χρησιμοποιούμενες

ύλες του κεφαλαίου 2

πρέπει να έχουν παραχθεί ες

ολοκλήρου-

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η

εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

1507 έως 1515

Φυτικά έλαια και τα κλάσματά τους

- λάδι στητας, αραχιδέλαιο, φοινικέλαιο, λάδι κοκκοφοτνίκων (κοπρά),

φοινικοπυρήνων ή babassu, rung (abrasin) oleococca, oiticica, κερί myrica, κερί Ιαπωνίας, κλάσματα του λαδιού jojoba και λάδια που ' προορίζονται για τεχνική ή βιομηχανική χρήση, εκτός από την παρασκευή προϊόντων για ανθρώπινη διατροφή

- στερεά κλάσματα, εκτός εκείνων του λαδιού jojoba

- άλλα

Λίπη και λάδια ζωικής ή φυτικής προέλευσης και τα κλάσματά τους, μερικώς ή ολικώς υδρογονωμένα, διεστεροπο ιη μένα, επανεστεροποιημένα ή ελαΐδτνισμένα (με ισομέρεια λιπαρών οξέων), έστω και εξευγενισμένα (εκτός από αλλιώς

παρασκευασμένα λίπη και λάδια και τα κλάσματά τους) Μαργαρίνη. Μείγματα ή παρασκευάσματα βρώσιμα από λίπη ή λάδια ζωικά ή φυτικά ή από τα κλάσματα διαφόρων λιπών ή λαδιών του

κεφαλαίου αυτού, άλλα από τα λίπη και λάδια διατροφής και τα κλάσματά τους της κλάσης 1516

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

Παρασκευή από άλλες ύλες των κλάσεων 1507 έως 1515

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες φυτικές ύλες πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 2 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου- όλες οι χρησιμοποιούμενες

φυτικές ύλες πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου. Είναι ωστόσο δυνατό να

χρησιμοποιούνται ύλες των κλάσεων 1507. 1508, 1511 και 1513

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες των κεφαλαίων 2

και 4 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

- όλες οι χρησιμοποιούμενες φυτικές ύλες πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου. Είναι ωστόσο δυνατό να

χρησιμοποιούνται ύλες των κλάσεων 1507, 1508, 1511 και 1513

Δ 1-Γ

Κωδικός ΕΣ

Κεφάλαιο 16

Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος J2)_(3) η_ίίΐ

Παρασκευάσματα κρεάτων, ψαριών ή μαλακοστράκων, μαλακίων ή άλλων ασπόνδυλων υδροβίων

Παρασκευή από ζώα του κεφαλαίου 1. Όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 3 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

ex κεφάλαιο 17

ex 1701

Ζάχαρα και ζαχαρώδη παρασκευάσματα εκτός από :

Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικά καθαρή, σε στερεή κατάσταση, αρωματισμένα ή με προσθήκη χρωστικών ουσιών

Αλλα ζάχαρα, στα οποία περιλαμβάνεται η λακτόζη, η μαλτόζη, η γλυκόζη και η φρουκτόζη (λεβυλόζη), χημικώς καθαρά, σε στερεή κατάσταση. Σιρόπια από ζάχαρη χωρίς προσθήκη αρωματικών ή χρωστικών ουσιών. Υποκατάστατα του μελιού, έστω και αναμειγμένα με φυσικό μέλι Ζάχαρα και μελάσες καραμελωμένα: - Χημικώς καθαρή μαλτόζη και φρουκτόζη

■ Αλλα ζάχαρα, σε στερεή κατάσταση, αρωματισμένα ή με προσθήκη χρωστικών ουσιών

- άλλα

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία οποιασδήποτε χρησιμοποιούμενης όλης του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων υλών της κλάσης 1702

Παρασκευή κατά την οποία η αξία οποιασδήποτε χρησιμοποιούμενης ύλης του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να είναι ήδη καταγόμενες

2335

Κωδικός ΕΣ Περτγραφή _ Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _0>__ (3)_η_14)_

Παρασκευή κατά την οποία η αξία οποιασδήποτε χρησιμοποιούμενης ύλης τον κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου τον προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος_

ex 1703

Μελάσεςπου προκύπτουν από την εκχύλιση ή τον """~ " εξευγενισμό (ραφινάρισμα) της ζάχαρης, αρωματισμένες ή με προσθήκη χρωστικών ουσιών Ζαχαρώδη προϊόντα χωρίς κακάο (στα οποία περιλαμβάνεται και η λευκή σοκολάτα) ,

Κεφάλαιο 13

Κακάο και

παρασκευάσματα αυτού

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστ οσίου τοι> προϊόντος_

190 Γ

Εκχυλίσματα βύνης. Παρασκευάσματα διατροφής από αλεύρια, σιμτγδάλια, άμυλα ή εκχυλίσματα βύνης που δεν περιέχουν κακάο ή που περιέχουν λιγότερο από 40% κατά βάρος κακάο επί πλήρως απολυτανθείσας βάσεως και δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού. Παρασκευάσματα διατροφής από προϊόντα των κλάσεων 0401 μέχρι 0404, που δεν περιέχουν κακάο ή περιέχουν λιγότερο από 5% κατά βάρος κακάο, επί πλήρως απολοτανθείσας βάσεως και δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού ;

2336

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (0 _£2}_^_(H_J]_ί?1

- Εκχυλίσματα βύνης.

-άλλα

Ζυμαρυίά εν γένει, έστω και ψημένα ή παραγεμισμένα (με κρέας ή άλλες ουσίες) ή και αλλιώς

παρασκευασμένα όπως σπαγέτα, μακαρόνια, νούγιες, λαζάνια, gnocchi, ραβιόλια, κανελόνια. Αράπικο σιμιγδάλι (κους-κσυς), έστω και παρασκευασμένο - που περιέχουν 20% ή

λιγότερο κατά βάρος

κρέας, παραπροϊόντα

σφαγίων, ψάριΐϊ.

μαλακόστρακα ή

μαλάκια

- - που περιέχουν περισσότερο του 20% κατά βάρος κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια,

μαλακόστρακα ή μαλάκια

Ταπιόκα και τα υποκατάστατα αυτής παρασκευασμένα από άμυλα, με μορφή νιφάδων, θρόμβων, κόκκων στρογγυλών, σκυβάλων ή με παρόμοιες μορφές

Παρασκευή από δημητριακά του κεφαλαίου 10 Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέχει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

-η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει ίο 30% της πμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία όλα τα χρησιμοποιούμενα δημητριακά και τα παράγΐΰγά τους (έκτος του σκληρού σίτου και των παραγώγων του) πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου Παρασκευή κατά την οποία:

- όλα τα χρησιμοποιούμενα δημητριακά (εκτός του σκληρού σίτου και των παραγώγων του), πρέπει να έχουν παραχθεί εξ σλοκλήρου- όλες οι χρησιμοποιούμενε; ύλες των κεφαλαίων 2

και 3 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, εκτός από to άμυλο πατάτας της κλάσης 1108

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος Π) _φ_ Ο) _η___ (4)

Προϊόντα με βάση τα δημητριακά που λαμβάνονται με διόγκωση ή φρύξη (π,χ. καλαμπόκι σε ντφάδες-κορν-φλέικς). Δημητριακά άλλα από το καλαμπόκι, οΐ κόκκους ή με μορφή νιφάδων ή άλλων επεξεργασμένων κόκκων (εκτός από αλεύρι ή σιμιγδάλι), προ ψημένα ή αλλιώς παρασκευασμένα, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού

Προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής ή μπισκοτοποιίας, έστω και με προσθήκη κακάου, όστιες, κάψουλες κενές των τύπων που χρησιμοποιούνται για φάρμακα, αζυμοσφραγίδες, ξεραμένες ζύμες από αλεύρι ή άμυλο κάθε είδους σε φύλλα και παρόμοια προϊόντα

Παρασκευή:

- από ύλες που δεν υπάγονται στην κλάση 1806- κατά την οποία όλα τα

χρησιμοποιούμενα δημητριακά και το αλεύρι (εκτός του σκληρού σίτου και των παραγώγων του) πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

- κατά την οποία η αξία όλων των υλών του κεφαλαίου 17 που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπέρβαινα το 30% της τιμής εκ ίου εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, με εξαίρεση ης ύλες του κεφαλαίου 11

ex κεφάλαιο 20

ex 2001

ex 2004 και ex 2005

Παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων ή άλλων μερών φυτών, εκτός από :

Ίγναμα (κόνδυλοι της

διοσκουρέας). γλυκοπατάτες και παρόμοια βρωσψα μέρη φυτών περιεκτικότητας κατά βάρος σε άμυλα κάθε είδους ίσης ή ανώτερης του 5%, παρασκευασμένα ή διατηρημένα με ξίδι ή οξικό οξύ Πατάτες με μορφή αλεύρων, σιμη'δαλιών ή νιφάδων

παρασκευασμένες ή διατηρημένες με τρόπο άλλο από ξίδι ή οξικό οξύ

Παρασκευή κατά την οποία όλα τα χρησιμοποιούμενα φρούτα, οι καρποί ή τα λαχανικά κρέπα να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη οπό εκείνη του προϊόντος

Li

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή . Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η

εμπορευμάτων οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

_0)_ Ρ)_._(3) η_£*L

ex 2008

Λαχανικά, καρποί και φρούτα, φλούδες καρπών και φροντωνΊαιι άλλα " μέρη φυτών, ζαχαρόπηκτα (στραγγισμένα, με στιλπνή ή κρυσταλλική εμφάνιση) Γλυκά κουταλιού, ζελέδες, μαρμελάδες, πολτοί και πάστες καρπών και φρούτων, που λαμβάνονται από βράσιμο, με ή χωρίς προσβήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

- Καρποί χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή αλκοόλης

- Βούτυρο αράπικων φιστικιών μείγματα με βάση δημητριακά· καρδιές

κοκκοφοτνίκων, καλαμπόκι

- Αλλα εκτός από φρούτα και καρπούς παρασκευασμένους όχι με ατμό ούτε βρασμένους στο νερό, που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, κατεψυγμένα

Παρασκευή κατά την οποία η αξία οποιασδήποτε χρησιμοποιούμενης ύλης του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των καταγόμενων καρπών και ελαιούχων σπόρων των κλάσεων 0801,0802 και 1202 έως 1207 που χρησιμοποιούνται πρέπει να υπερβαίνει το 60% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή κατά την αποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη ίου προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το

3 0% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

"' Επεξεργασία ή μεταποίηση

επί μη καταγόμενων υλών η

εμπορευμάτων

οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

m

(3) τ

(4)

Χυμοί φρούτων (στους

Παρασκευή κατά την

οποίους περιλαμβάνεται

οποία:---------------.

. - -

και ο μούστος

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

σταφυλιών) ή

ύλες πρέπει να υπάγονται

λαχανικών, που δεν

σε κλάση άλλη από εκείνη

έχουν υποστεί ζύμωση,

του προϊόντος και

χωρίς προσθήκη

■ η αξία όλων των

αλκοόλης, με ή χωρίς

χρησιμοποιούμενων υλών

προσθήκη ζάχαρης ή

του κεφαλαίου 17 δεν

άλλων γλυκαντικών

πρέπει να υπερβαίνει το

30% της τιμής εκ του

εργοστασίου του

προϊόντος

ex κεφάλαιο 21

Διάφορα

Παρασκευή κατά την οποία

παρασκευ άσματα

όλες οι χρησιμοποιούμενες

διατροφής εκτός από :

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη από εκείνη του

προϊόντος

Εκχυλίσματα,

Παρασκευή κατά την

αποστάγματα και

οποία:

συμπυκνώματα καφέ.

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

τσαγιού ή ματέ και

ύλες πρέπει να υπάγονται

παρασκευάσματα με

σε ιώάση άλλη από εκείνη

βάση τα εν λόγω

του προϊόντος και

προϊόντα ή τον καφέ, το

- το χρησιμοποιούμενο

τσάι και το ματέ· κιχώριο

κιχώριο πρέπει να έχει

Φρυγμένο και άλλα

παραχθεί εξ ολοκλήρου

υποκατάστατα του καφέ

και τα εκχυλίσματα,

αποστάγματα και

συμπυκνώματα αυτών

Παρασκευάσματα για

σάλτσες και σάλτσες

παρασκευ ασμενες.

Αρτϋματα και

καρυκεύματα, σύνθετα.

Αλεύρι αχό σινάπι και

μουστάρδα

παρασκευασμένη:

- Παρασκευάσματα για

Κατασκευή κατά την οποία

σάλτσες και σάλτσες

όλες ot χρησιμοποιούμενες

παρασκευασμένες.

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

Αρτύμστα και

κλάση άλλη από αυτήν του

καρυκεύματα, σύνθετα

προϊόντος. Είναι ωστόσο

δυνατό να χρησιμοποιείται

αλεύρι από σινάπι ή

μουστάρδα

παρ ασκευασμενη

- Αλεύρι από στνάπι και

Παρασκευή από τις ύλες

μουστάρδα

οποιασδήποτε κλάσης

παρασκευασμένη

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3)

ή (4)

ex 2104

Παρασκευάσματα για

σούπες και ζωμούς. Σούπες και ζωμοί παρασκευασμένα

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, με Εξαίρεση τα παρασκευασμένα ή διατηρημένα λαχανικά των κλάσεων 2002 έως 2005

Παρασκευάσματα διατροφής που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού

Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

• η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεωαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει ίο 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ex κεφάλαιο 22

Ποτα, αλκοολούχα ποτά και ςίδι εκτός από :

Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- όλα τα σταφύλια ή οποιαδήποτε ύλη που προέρχεται από χρησιμοποιούμενα σταφύλια πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

2202

: i

Νερά, στα Οποία περιλαμβάνονται και τα ' μεταλλικό και τα αεριούχα νερά, με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα, και άλλα μη αλκοολούχα ποτά, με εξαίρεση τους χυμούς φρούτων ή λαχανικών του κωδικού ΣΟ 2CJ09 :

Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 17 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- όλοι οι χρησιμοποιούμενοι φρουτοχυμοί (εκτός των χυμών ανανά, κίτρου και γκρέηπφρουτ) πρέπει να είναι ήδη καταγόμενοι

Κωδικός ΕΧ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενο» προϊόντος

(1)

(2)

(3) ή (4)

Αιθυλική αλκοόλη μη μετουοιωμένη, με κατ' όγκο "αλκοολικό τίτλο λτ/ότερο του 80% vol Αποστάγματα, λικέρ και άλλα οτνοπνευμαΐώδη ποτά

Παρασκευή:

- από ύλες που δεν κατατάσσονται στις κλάσεις 2207 ή 2208,

- κατά την οποία όλα τα σταφύλια ή οποιαδήποτε ύλη που προέρχεται από σταφύλια πρέπει να είναι πλήρως παραχθέντα ή αν όλες οι υπόλοιπες χρησιμοποιούμενες ύλες είναι ήδη καταγόμενες, μπορεί να χρησιμοπουηθεί αράκ σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει 5% κατ' όγκο

ex κεφάλαιο 23

Υπολείμματα και απορρίμματα των β αμηχανιών ειδών διατροφής. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα, εκτός από:

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

ex 2301

Αλεύρια φάλαινας-αλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από ψάρια ή καρκινοειδή (μαλακόστρακα), μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι.χρησιμοποιούμενεςύλες των κεφαλαύϋν 2 και 3 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

ex 2303

Κατάλοιπα της αμυλσποιιας καλαμποκιού (με εξαίρεση τα συμπυκνωμένα νερά μουσκέματος), περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που μετριέται σε ξερή ύλη ανώτερης του 40% κατά βάρος

Παρασκευή κατά την οποία το χρησιμοποιούμενο καλαμπόκι πρέπει να έχει παραχθεί ες ολοκλήρου

ex 2306

Πίτες και άλλα στερεά υπολείμματα από την εξαγωγή ελαιολάδου, που έχουν περιεκτικότητα κατά βάρος σε ελαιόλαδο ανώτερη του 3%

Παρασκευή κατά την οποία οι χρησιμοποιούμενες ελιές πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου

Παρασκευάσματα των τύπων που

χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων

Παρασκευή κατά την οποία :

- όλα τα χρησιμοποιούμενα δημητριακά, ζάχαρα ή μελάσες, κρέας ή γάλα, πρέπει να είναι ήδη καταγόμενα

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 3 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου-

1

2342

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί

μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Ι)

(2)

(3) ή

(4)

ex κεφάλαιο 24

Καπνά και βιομηχανοπ οιημένα υποκατάστατα καπνού, εκτός από:

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες του κεφαλαίου 24 πρέπει να έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου-

Πούρα (στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα με κομμένα τα άκρα), πουράκια και τσιγάρα, από καπνό ή υποκατάστατα του καπνού

Παραακεοή κατά την οποία το 70% τουλάχιστον κατά βάρος των χρησιμοποιούμενων μη βιομηχανοποιημένων καπνών ή των απορριμμάτων καπνού της κλάσης 2401 πρέπει να είναι ήδη καταγόμενα

ex 2-103

Καπνός για κάπνισμα

Παρασκευή κατά την οποία το 70% τουλάχιστον κατά βάρος των χρησψοπσιοόμενων μη βιομηχανοποιημένων καπνών ή των απορριμμάτων καπνού της κλάσης 2401 πρέπει να είναι ήδη καταγόμενα

ex κεφάλαιο 25

Αλάτι, θείο, γαίες και πέτρες, γύψος, ασβέστης και τσιμέντα, εκτός από :

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλε; πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

e.x 2504

Φυσικός, κρυσταλλικός γραφίτης, εμπλουτισμένος με άνθρακα, καθαρισμένος, αλεσμένος

Εμπλουτισμός με άνθρακα, καθαρισμός και άλεση του ακατέργαστου κρυσταλλικού γραφίτη

ex 2515

Μάρμαρα, απλά κομμένα με πριόνι ή άλλον τρόπο, σε όγκους ή πλάκες σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου, πάχους ίσου ή κατώτερου των 25 tin

Κοπή, με πριονισμό ή άλλον τρόπο, μαρμάρου (ακόμη και ήδη κομμένου) πάχους μεγαλυτέρου των 25 cm

ex 2516

Γρανίτης, παρφυρίτης, βασάλτης, ψαμμίτης και άλλες πέτρες για πελέκημα ή κτίσιμο, απλά κομμένες, με πριόνι ή άλλον τρόπο, σε όγκους ή πλάκες σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου, πάχους ίσου ή κατώτερου των 25 cm

Κοπή, με πριονισμό ή άλλον τρόπο, πέτρας (ακόμη και ήδη κομμένης) πάχους μεγαλυτέρου των 25 cm

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(I)

(2)

(3) ή

(4)

ex 2518

Δολομίτης πυρωμένος

Πύρωση μη πυρωμένου δολομίτη

ex 2519

θρυμματισμένο φυσικό ανθρακικό μαγνήσιο (μαγνησίτης), σε κιβώτια ερμητικά κλεισμένα, και οξείδιο του μαγνησίου, έστω και καθαρό, άλλο από μαγνησία που αποκτήθηκε με τήξη με ηλεκτρισμό ή από πυρωμένη αδρανή μαγνησία (φρυγμένη)

Παρασκευή κατάτην οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται φυσικό ανθρακικό μαγνήσιο {μαγνησίτης)

ex 2520

Γύψος ψημένος, παρασκευασμένος ειδικά για την οδοντιατρική

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50% της τιμής εκ τον εργοστασίου του προϊόντος

ex 2524

Ινες αμιάντου

Παρασκευή από συμπυκνώματα αμιάντου

ex 2525

Μαρμαρυγίας σε σκόνη

Παρασκευή με άλεση μαρμαρυγία ή απορριμμάτων μαρμαρυγία

ex 2530

Χρωστικές γαίες, πυρωμένες (φρυγμένες) ή σε σκόνη

Παρασκευή με πύρωση (φρύςη) ή άλεση χρωστικών γαιών

Κεωάλαιο 26

Μεταλλεύματα, σκουριές και τέφρες

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησψοποιοΰμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex κεφάλαια 27

Ορυκτά καύσιμα, ορυκτά* λάδια και προϊόντα της απόσταξης αυτών, ασφαλτώδεις ύλες, ορυκτά κεριά, εκτός από :

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη ίου προϊόντος

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση eri μη καταγόμενων υλών η οποία εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόιιενου προϊόντος (1)_β]_(3) ή_ί*1

ex 2707

ex 2709 2710

Λάδια στα οποία τα αρωματικά συστατικά νΛερισχυουν κατά βάρος σε σχέση με τα μη αρωματικά, δηλαδή λάδια ανάλογα με τα ορυκτά λάδια που προέρχονται από την απόσταξη σε υψηλή θερμοκρασία των πισσών από λιθάνθρακα, που αποστάζουν το 65% τουλάχιστον του όγκου τους στους 250 °C (περιλαμβανομένων των μειγμάτων αποσταγμάτων πετρελαίου και βενζόλης) και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα

Λάδια ακατέργαστα απο ασφαλτούχα ορυκτά Λάδια από πετρέλαιο ή από ασφαλτούχα ορυκτά, άλλα οπό τα ακατέργαστα λάδια. Παρασκευάσματα που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού, που περιέχουν κατά Βάρος 70% ή περισσότερο λάδια από πετρέλαιο ή ασφαλτούχα ορυκτά και στα οποία τα λάδια αυτά αποτελούν το βασικό συστατυΐό

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας'.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 5 0% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Πυρόλυση αοφαλτσϋχων υλών

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας \

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες για τις ειδικές επεξεργασίες, βλ. επεξηγηματικές σημειώσεις '^Κ^ Για ης ιδιαίτερες συνθήκες για τις ειδικές επεξεργασίες, βλ. επεξηγηματικές σημειώσεις 7.2.

ΦΕΚ61

2345

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος CD . Ο) _(3) ή_(51

Αέρια πετρελαίου και άλλοι αέριοι υδρογονάνθρακες

Βαζελίνη, παραφίνη, κερί πετρελαίου μικ ροκρυστάλλινο, "slack wax", οζοκηρίτης κερί από λιγνίτη, κερί από τύρφη, άλλα ορυκτά κεριά και παρόμοια προϊόντα που παίρνονται με σύνθεση ή με άλλες μεβόδους, έστω και χρωματισμένα

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας'.

Π

Άλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας1

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες σι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται όλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες για τις ειδικές επεξεργασίες, βλ. επεξηγηματική σημείωση 7.2.

2346

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3) ή

(4)

Οπτάνθρακας (κοκ) από πετρέλαιο, άσφαλτος από πετρέλαιο και άλλα υπολείμματα ίων λαδιών πετρελαίου ή των ασφαλτούχων ορυκτών

Πράξεις δαϊλισης ή/και μιας.ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας'.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι r\ αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Άσφαλτοι εν γένει φυσικές- σχιστές και άμμος, ασφαλτούχα-ασφαλτίτες και πετρώματα ασφαλτούχα

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας '.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση οτι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Μείγματα ασφαλ-τικά με βάση τη φυσική άσφαλτο, εν γένει την πίσσα του πετρελαίου, την ορυκτή πίσσα ή το υπόλειμμα αυτή; (όπως π.χ. μαστίχες ασφάλτου χες, cut-backs)

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας '.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες για τις ειδικές επεξεργασίες βλ. επεξηγηματικές σημειώσεις 7.1 και 7.3.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3) ή

(4)

ex κεφάλαιο 2S

Ανόργανα χημικά

Παρασκευή κατά την οποία

Παρασκευή κατά την οποία η

προϊόντα ενώσεις

όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες

αξία όλων των ··· · .........*---------

ανόργανες ή οργανικές

πρέπει.να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

των πολύτιμων

άλλη από αυτήν του προϊόντος.

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

μετάλλων, των

Εντούτοις, είναι δυνατόν να

της τιμής εκ του εργοστασίου

ραδιενεργών στοιχείων,

χρησιμοποιούνται ύλες που

του προϊόντος

των μετάλλων των

υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό

σπανίων γαιών ή των

την προϋπόθεση ότι η αξία τους

ισοτόπων, εκτός από:

δεν υπέρβαινα το 20% της

τιμής εκ του εργοστασίου του

προϊόντος

ex 2805

«Mi5chmetall»

Παρασκευή με θερμική ή

ηλεκτρολυτική επεξεργασία

κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex 2811

Τριοξείδιο του θείου

Παρασκευή από διοξείδιο του

Παρασκευή κατά την οποία η

θείου

αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex 2833

Θειικό αργίλιο

Παρασκευή κατά την οποία η

αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex 2840

Υπερβορυχό νάτριο

Παρασκευή από πεντένυδρο

Παρασκευή κατά την οποία η

βόρακα

αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

2348

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (0_(2) (3) ή_ίΐΐ

ex κεφάλαιο 29

ex 2901

ex 2902

Οργανικά χημκά προϊόντα εκτός από:

Υ 5 ρογονάνθ ρακές άκυκλοι, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα

Κυκλανικοί και κυκλενικοί

υδρογονάνθρακες (εκτός από τα αζουλένια), βενζόλιο, τολουόλιο. ξυλόλια, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα

Παρασκευή κατά την οποία όλες ot χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας '.

ή

Αλλες πράξει; κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλε; πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας '.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορετική από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέππ να υπερβαίνει to 40% της τιμής εκ του εργοστάσιο» του προϊόντος

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες για τις ειδικές επεξεργασύς βλ. επεξηγηματικές σημειώσεις Τ. 1 και 7.3

2349

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3) ή

(4)

ex 2905

Άλατα μετά μετάλλων

Παρασκευή από ύλες

Παρασκευή κατά την οποία η

των αλκοολών αυτής της

οποιασδήποτε κλάσης.

αξία όλων των

-.....-

κλάσης και αιθανόλης

περιλαμβανομένων άλλων υλών

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

της κλάσης 2905. Εντούτοις,

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

είναι δυνατόν να

της πμής εκ του εργοστασίου

χρησιμοποιούνται αλκ οξείδια

του προϊόντος

που υπάγονται στην ίδια κλάση.

υπό την προϋπόθεση ότι η αξία

τους δεν υπερβαίνει το 20% της

τιμής εκ του εργοστασίου του

προϊόντος

Οξέα μονοκαρβοςυλικά

Παρασκευή από υλικά

Παρασκευή κατά την οποία η

άκυκλα κορεσμένα και οι

οποιασδήποτε κλάσης.

αξία όλων των

σνυδρίτες, τα

Εντούτοις, η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

αλογονίδια, υπεροξείδια

χρησιμοποιούμενων υλών των

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

και υπεροξέα τους. Τα

κλάσεων2915 και2916 δεν .

της τψή'ς εκ του εργοστασίου

αλογονωμένα.

πρέπει να υπερβαίνει το 20%

του προϊόντος

σουλφονωμένα.

της τιμής εκ του εργοστασίου

νιτρωμένα ή

του προϊόντος

νιτροδωμένα χαράγωγά

τους

ex 2932

- Εσωτερικοί αιθέρες και

Παρασκευή από υλικά

Παρασκευή κατά την οποία η

τα αλογονωνομένα,

οποιασδήποτε κλάσης. Ωστόσο,

αξία όλων των

σουλφονωμένα.

η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

νιτρωμένα ή

χρησιμοποιούμενων υλών της

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

νιτροδωμένα παράγωγά

κλάσης 2909 δεν πρέπει να

της τιμής εκ του εργοστασίου

τους

υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ

του προϊόντος

του εργοστασίου του προϊόντος

- Κυκλικές ακετάλες και

Παρασκευή από τις ύλες

Παρασκευή κατά την οποία η

εσωτερικές

οποιασδήποτε κλάσης

αξία όλων των

ημιακετάλες και τ'

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

αλογονωμένα

πρέπει να υπέρβαινα το 40%

σουλφονωμένα.

της τιμής εκ του εργοστασίου

νιτρωμένα και

του προϊόντος

νιτροδωμένα παράγωγά

τους

2933 .

Ενώσεις έτερο κυκλικές

Παρασκευή από υλικά

Παρασκευή κατά την οποία η

μόνον με ετεροάτομο(α)

οποιασδήποτε κλάσης.

αξία όλων των

αζώτου

Εντούτοις, η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

χρησιμοποιούμενων υλών των

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

κλάσεων 2932 και2933 δεν

της τιμής εκ του εργοστασίου

πρέπει να υπερβαίνει το 20%

του προϊόντος

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

0) ή

W

Νουκλεΐνικά οξέα και τα

Παρασκευή από υλικά

Παρασκευή κατά την οποία η

άλατά τους· άλλες

οποιασδήποτε κλάσης.

αξία όλων των

ετεροκυκλικές ενώσεις

Εντούτοις, η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών των κλάσεων 2932,2933 και 2934 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex κεφάλαιο 30

Φαρμακευτικά προΐόντα-εκτός από:

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Αίμα ανθρώπων. Αίμα ζώων παρασκευασμένο για θεραπευτικές, προφυλακτικές ή διαγνωστικές χρήσεις. Αντιοροί, άλλα κλάσματα του αίματος, τροποποιημένα ανοσολογικά προϊόντα, λαμβανόμενα με βι οτεχν ολσγικές μεθόδους. Εμβόλια, τοξίνες, καλλυίργειες μικροοργανισμών (με εξαίρεση ττς ζύμες) και παρόμοια προϊόντα ;

- Προϊόντα που

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης,

αποτελούνται από

συστατικά

περιλαμβανομένων άλλων υλών

αναμεμιγμένα μεταξύ

της κλάσης 3002. Οι όλες με

τους, παρασκευασμένα

αυτή την περιγραφή είναι

για θεραπευτικές ή

επίσης δυνατόν να

προφυλακτικές χρήσεις.

χρησιμοποιούνται, υπό την

ή μη αναμεμιγμένα

προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν

προϊόντα.

υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ

παρασκευασμένα για

του εργοστασίου του προϊόντος

τις ίδιες χρήσεις, που

παρουσιάζονται με

μορφή δόσεων ή είναι

συσκευασμένα για τη

λιανική πώληση

- άλλα

235

Κωδικός ΗΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (1)_(2) _J£_η_ (4)__

- Αίμα ανθρώπων.

Αίμα ζώων παρασκευασμένο για θεραπευτικές ή προφυλακτικές χρήσεις

Συστατικά του αίματος, εκτός απο τους αντιορους. την αιμοσφαιρίνη, τη γλοβουλίνη του αίματος και τον ορό γλοβουλίνη ς

— Αιμοσφαιρίνη, γλοβουλίνη του αίματος και ορός γλοβουλίνη;

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, περιλαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης 3002. Οι ύλες με αυτή την περιγραφή είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, περΛαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης 3002. Οι ύλες με αυτή την περιγραφή είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, περιλαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης 3002. Οι ύλες με αυτή την περιγραφή είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιούντος υπό την προϋπόθεση ότι η αςια τους δεν υπερβαίνει td 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή απο ύλες οποιασδήποτε κλάσης, ίίξρ .λαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης 3002. Οι ύλες με αυτή την περιγραφή είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση on η αξία τους δεν υπερβαίνει ro 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2352

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Π (2) _._ (3) ή (4)

3003 και 3004

— άλλα

Φάρμακα (με εξαίρεση τα προϊόντα των κλάσεων 3002.3005 και 3006)

- που παρασκευάζονται από αμικακίνη της κλάσης 2941

- άλλα

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, περιλαμβανομένων άλλων υλών της κλάσης 3002. Οι ύλες με αυτή την περιγραφή είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, ύλες της κλάσης 3003 ή 3004 είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής έκτου εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος. Εντοΰτοι;. ύλες της κλάσης 3003 ή 3004 είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται, υπό την προϋπόθεση οτι η συνολική αςία του; δεν υπερβαίνει το 20% τη; τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος,

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προΐόντο;

ex κεςια/.αιο j .

Λιπάσματα έκτος από

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες -ρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν ν α χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αςία τους δεν υπερβαίνει το 20% της' τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέτει να υπερβαίνει το 40% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2353

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _Ο). __ J2)___(3) ή_(4)_

ex 3105

Λιπάσματα ορυκτά ή χημικά, που περιέχουν -δύο ή τρία λιπαντικά στοιχεία: άζωτο, φωσφόρο και κάλιο. Άλλα λιπάσματα. Προϊόντα του κεφαλαίου αυτού που παρουσιάζονται είτε σε δισκία ή παρόμοια σχήματα, είτε σε συσκευατΛες με μεικτό Βάρος που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 kg, από τα οποία εξαιρούνται τα εξής:

- Νιτρικό νάτριο

- Κυαναμίδη του ασβεστίου

- Θειικό κάλιο

- Θειικό κάλιο ίΐαγν'ίσιο

Παρασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην iota κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπέρβαινα το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπα να υπέρβαινα το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ex κεοάλαιο 32

s\ 32013205

Δενικά και βαιρικά εκχυλίσματα, ταννίνες και τα παράγωγα τους, χρωοτυίά και άλλες χρωστικές ύλες, χρώματα επίχρισης και βερνίκια, μαστίχες (στόκοι), μελάνια, εκτός από :

ι αννινες και τα α/.ατα, οι αιθέρες, εστέρες και άλλα παράγωγα τους

Χρωστικέ; λάκες. Παρασκευάσματα που αναφέρονται στη σημείωση 3 του κεοαλαίου αυτού, με βάση τις χρωστικές λάκε; '

Παρασκευή κατα την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρεππ να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται υλε; που υπάγονται ατην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αςία τους ίεν υπερβαίνει ΤΟ 20% της τιμής εκ του εργοστάσιου του προϊόντος

Παρασκευή από δενικά εκχυλίσματα ουτικής προέλευση;

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, εκτός από ης κλάσεις 3203, 3204 και 3205. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούντα; ύλες sou υπάγονται στην κλάση 3205, iwb την προϋπόθεση ότι η αςία τους δεν υπερβαίνε; το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του πΕΟϊόντοε

ι :α;ασκευη κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων 5εν τρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εχ του εργοστασίου του προϊόντος

Π^οασχευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

τρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου J του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών 6εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιιιής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Η σημείωση 3 του κεφαλαίου 32 αναφέρει οτι ία παρασκευάσματα αυτά εϊναι των τύπων που χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό κάθε ύλης ή που προορίζονται ουσιαστικά για την παρασκευή χρωστικών παρασκευασμάτων, με την προϋπόθεση ότι δεν περιλαμβάνονται αι άλλη κλάση του κεφαλαίου 32.

Κωδικός ΕΙ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία εμπορευμάτων προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (!)_(2)_£)_3_ifl

ex κεφάλαιο 33

3301

Αιθέρια έλαια και ρηττνσειδή. Προϊόντα αρωματοποιίας ή καλλωπισμού παρασκευασμένα και καλλυντικά

παρασκευάσματα, εκτός από .

Αιθέρια έλαια (αποτερπενωμένα ή μη), στα οποία

περιλαμβάνονται και εκείνα με την ονομασία «πηγμένο) ή «απόλυτα»· ρητινοειδή-συιιπυκνωμένα διαλύματα αιθέριων ελπίων σε λίπη, σταΒερό λάαια, κεριά ή ανάλογες ύλες, που παίρνονται με απορρόοηση ή εμπότιση-τερπενικά υποπροϊόντα, κατάλοιπα της απστερπένωσης των αιθέριων ελαίων-αποσταγμένα αρωματικά νερά και υδατικά διαλύματα αιθέριων ε/.aiujv

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, περιλαμβανομένων υλών άλλης «ομάδας» 1 της εν λόγω κλάσης. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες της ίδιας ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει to 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

e\ κεοάλαιο 34

Σαπούνια, οργανικές ουσίες επιοανειακης α^3σης,

παρασκευάσματα για πλύσιμο (αλισίβες), παρασκευάσματα λιπαντικά, κεριά τεχνητά, κεριά παρασκευασμένα, προϊόντα συντήρησης, κεριά και παρόμοια είδη, πάστες για

προπλάσματα, «κεριά για ττ\ οδοντοτεχνική» και συνθέσεις για την οοαντοτεχντκή με βάση τον γύψο, εκτός από :

Παρασκευή κατά την οποία όλες ot χρησιμοποιούμενες ύλες πρέζα να υπάγονται κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησμισποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Ως «ομάδα» θεωρείται κάθε τμήμα της επικεφαλίδας που διαχωρίζεται από το υπόλοιπο τμήμα της με τελεία ή άνω τελεία.

2355

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3) η

(4)

ex 3403

Παρασκευάσματα λιπαντικά που περιέχουν λάδια από πετρέλαιο ή από ασφαλτούχα ορυκτά σε ποσοστό κάτω του 70% κατά ίίάρος

Πράξεις διύλισης ή/και μιας ή παραπάνω καθορισμένης επεξεργασίας'.

ή

Αλλες πράξεις κατά τις οποίες όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση διαφορεπκή αχό εκείνη του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει ίο 50% της τιμής εκ ταυ εργοστασίου του προϊόντος

ι

3404

Κεριά τεχνητά και κεριά

παρασκευασμένα;

- Με βάση την παραφίνη,

τα κεριά από πετρέλαιο

ή ατό ασφαλτούχα

ορυκτά, τα

υπολείμματα

παραφινών

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενε: ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του -ραίόντας. Εντούτοις, είναι δννατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- άλλα

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης, με εςαίρεση :

- Υδρογονωμένα έλαια που ανήκουν στα KEpic της κλάσης 1516

- Λιπαρά οςεα μη καθορισμένα χημικώς ή βιομηχανικές λιπαρές αλκοόλες που ανήκουν στα κεριά της κλάσης 3S23

- Ύ7.ες της κλάσης 3404

Παρασκευή κατά την οποία η ας ία όλα ν των

χρησιμοποιούμενων υλών 6εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες νια τις ειδικές επεξεργασίες βλ. επεξηγηματικές σημειώσεις 71 και 73.

2356

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

Ρ)

ί3ϊ ή

(4)

Αυτές οι ύλες εαρχ, ωστόσο,____

δυνατό να χρησιμοποιηθούν υπό

την προϋπόθεση ότι η αξία τους

δεν υπερβαίνει το 20% της

τιμής εκ του εργοστασίου του

προϊόντος

ex κεφάλαιο 35

Λευκωματώδεις ύλες.

Παρασκευή κατά την οποία

Παρασκευή κατά την οποία η

προϊόντα με βάση τα

όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες

αςία όλων των

τροποποιημένα άμυλα

πρέπει να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών 6εν

κάθε είδους, κόλλες.

άλλη από αυτήν tou προϊόντος.

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

ένζυμα, εκτός από :

Εντούτοις, είναι δυνατόν να

της τιμής εκ του εργοστασίου

χρησιμοποιούνται ύλες που

του προϊόντος

υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό

την προϋπόθεση ότι η αξία τους

δεν υπερβαίνει το 20% της

τιμής εκ ταυ εργοστασίου του

προϊόντος

3505

Δεξτρίνη και άλλα

τροποποιημένα άμυλα

κάθε είδους (π.χ.

κροζελατινοποιημένα ή

εστεροποιημένσ άμυλα ).

Κόλλες με βάση τα

άμυλα κάθε είδους, τη

δεξτρίνη ή άλλα

τροποποιημένα άμυλα

κάθε είδους

- Αιθέρες και εστέρες

Παρασκευή από ύλες

Παρασκευή κοτά την οποία η

αμύλων κάθε είδους

οποιασδήποτε κλάσης

αξία ό?Λ)ν των

συμπεριλαμβανομένων και των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν j

άλλων υλών της κλάσης 3505

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

τη; τιμή; εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

- άλλα

Παρασκευή από ύλες

Παρασκευή κατά την οποία η

οποιασδήποτε κλάσης, Εκτός

ο;ία όλων των

από εκείνες της κλάσης 110S

ίρησιμοποιούαενων υλών δεν

τρέπε; να υπερβαίνει το 40%

τη; τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

sx 3507

Ένζυμα

Παρασκευή κατα την οποία η

παρασκευασμένα, που

αξία όλων τον

δεν κατονομάζονται ούτε

χρησιμοποιούμενων ιιλών 6εν

περιλαμβάνονται αλλού

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

της τιμής εκ του εργοστασίου

1

του π οο ιόντος

2357

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων _ _προβδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Π ..... .._ (2) _. _ " " (3) ή (4)__

Κεφάλαιο 36

Πυρίτιδες και εκρηκτικές ύλες είδη πυροτεχνίας, σπίρτα, πυροφορικά κράματα, εύφλεκτες ύλες

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. -Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους 5εν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της πμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

εκ κεφάλαιο 37

Φωτογραφικά ή κινηματογραφικά προϊόντα, οπός από

Πλάκες και επίπεδες επιφανείς, φωτογραφικές, ευαισθητοποιημένες, που δεν έχουν εκτεθεί στο φως (παρθένες) από άλλες ύλες εκτός από χαρτί, χαρτόνι ή υφαντικά Επίπεδες οωτσγραφικές ετπσόνειε;. στιγμιαίας εμοάντσης και εκτύπωσης

ευαισθητοποιημένες, που δεν έχουν εκτεθεί στο οως (παρθένες) έστω και συσκευασμένες σε ειδική θήκη:

- Επίπεδες επιφάνειες στιγμιαίας εαφάνισης και εκτύπωσης για έγχρωμες φωτογραφίες

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες. πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από τις κλάσεις 3701 ή 3702 Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην κλάση 3702, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 30% της τιμής έκτου εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξια όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2358

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3) ή

(4)

-άλλα

Κατασκευή κατά την οποία όλες

Κατασκευή κατά την οποία η

οι χρησιμοποιούμενες ύλες

αξία όλων των

πρέπει να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

άλλη από τις κλάσεις 3701 ή

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

3702 Εντούτοις, είναι δυνατόν

της τιμής εκ του εργοστασίου

να χρησιμοποιούνται ύλες των

του προϊόντος

κλάσεων 3 701 και 3 702, υπό

την προϋπόθεση ότι η συνολική

αξία τους δεν υπερβαίνει το

20% της τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

Ταινίες φωτογραφικές,

Κατασκευή κατά την οποία όλες

Κατασκευή κατά την οποία η

ευαισθητοποιημένες, που

οι χρησιμοποιούμενες ύλες

αξία όλων των

δεν έχουν εκτεθεί στο

πρέπει να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

φως, σε κυλίνδρους, από

άλλη από τις κλάσεις 3 701 ή

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

άλλες ύλες εκτός από

της τιμής εκ του εργοστασίου

χαρτί, χαρτόνι ή

του προϊόντος

υφαντικά Ταινίες

φωτογραφικές στιγμιαίας

εμφάνισης και

εκτύπωσης, σε

κυλίνδρους,

ευαισθητοποιημένες, που

δεν έχουν εκτεθεί στο

φως (παρθένες)

Πλάκες, ταινίες, χαρτί.

Κατασκευή κατά την οποία όλες

Κατασκευή κατά την οποία η

χαρτόνια και υφαντικά.

οι χρησιμοποιούμενες ύλες

αξία όλ-ων των

ωοτογραφικά, που έχουν

πρέπει να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

εκτεθεί στο φως αλλά

άλλη από τις κλάσεις 3701 έως

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

δεν έχουν εμφανιστεί

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex κεφάλαιο 3S

Διάφορα προϊόντα των

Κατασκευή κατά την οποία όλες

Κατασκευή κατά την οποία η

χημικών ριυμη,-αν,ών,

σι χρησιμοποιούμενε; ύλες

αξία όλων των

εκτό; από :

πρέπει να υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

αλλη ατό αυτήν του προϊόντος.

πρέπα να υπερβαίνει το 40%

Εντούτοις, είναι δυνατόν νο

της τιμής εκ του εργοστασίου

χρησιμοποιούνται ύλες που

του προϊόντος

υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό

την προϋπόθεση ότι η αξία τους

δεν υπερβαίνει το 20% της

τιμής εκ του εργοστασίου του

προϊόντος

ex 3S01

- Γραοίτης κολλοειδής

Κατασκευή κατά την οποία η

που αιωρείται σε λάοι

αξία όλων των

και ημ κολλοειδής

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

γραφίτης. Ανθρακούχοι

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

[ JTo'.roi για η/_εχτροοια

της τιμή; εκ του εργοστασίου

του ποοίοντος

2359

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

εμπορευμάτων

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3) ή

(4)

- Γραφίτης με μορφή

Κατασκευή κατά την οποία η

Κατασκευή κατά την οποία η

πολτού, "που είναι

αξία των χρησιμοποιούμενων

αξία όλων των

μείγμα γραφίτη, με

υλών της κλάσης 3403 δεν

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

αναλογία πάνω από

πρέπει να υπερβαίνει το 20%

πρέπει να υπερβαίνει το 40% .

30% κατά βάρος, και

της τιμής εκ του εργοστασίου

τη; τιμής εκ του εργοστασίου

ορυκτελαίων

του προϊόντος

του προϊόντος

ex 3803

Ταλλέλαιο

Εξευγενισμός του

Παρασκευή κατά την οποία η

εξευγενισμένο

ακατέργαστου ταλλελαιου

αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex 3 SO 5

Αιθέριο έλαιο που

Καθαρισμός με απόσταξη ή

Παρασκευή κατά την οποία η

προκύπτει κατά την

εξευγενισμό ακατέργαστου

αξία όλων των

κατεργασία των ξύλων

αιθέριου ελαίου το οποίο

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

για την παρασκευή

προκύπτει από την κατεργασία

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

χαρτομάζας με θειικό

των ξύλων για την παρασκευή

της τιμής εκ του εργοστασίου

άλας, καθαρισμένο

χαρτομάζας με θειικό άλας

του προϊόντος

ex 3806

Γόμες εστέρες

Παρασκευή από ρητινικά οξέα

Παρασκευή κατά την οποία η

αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν |

πρέπει να υπερβαίνει to 40%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ex 3S07

Πίσσα σκληρή μαύρη

Απόσταξη ξυλόπισσας

Παρασκευή κατά την οποία η

(φυτική πισσάσφαλτος)

αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

380S

Εντομοκτόνα,

Παρασκευή κατά την οποία η

πο ντικοφαρ μακα,

αξία όλων των

μυίτητοκτόνα.

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

ζιζανιοκτόνα.

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

ανασχετικά της

της τιμής εκ του εργοστασίου

βλάστησης και

του προϊόντος

ρυθμιστικά της

ανειπτυξης των φυτών,

απολυμαντικά και .

παρόμοια προϊόντα, που"

παρουσιάζονται σε

μοροές ή συσκευασίες

για τη λιανική πώληση ή

ως παρασκευάσματα ή

με μορφή ειδών, όπως

ταινίες, φιτίλια,

θειαφοκέρια και

μυγοκτόνο χαρτί

2360

Κωδικός ΕΣ

(1)

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει ίο χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος Q)_ ____3_£4J_

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

3S09

3SI0

Προϊόντα για το κολλάρισμα ή το τελείωμα, επιταχυντές βαιρής ή προσκόλλησης χρωστικών ουσιών και άλλα προϊόντα και

παρασκευάσματα (π.χ. είδη για κολλάρισμα παρασκευασμένα και παρασκευάσματα σταθεροποιητικά της βαφής) των τύπων που χρησιμοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία, στη βιομηχανία του χαρτιού, του δέρματος ή σε παρόμοιες βιομηχανίες, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού Παρασκευάσματα για την επιοανειακή αποξείδωση των μετάλλων. Συλλιπάσματα για συγκολλήσεις ή συνενώσεις και άλλα βοηθητικά παρασκευάσματα για τη συγκόλληση ή τη συνένωση των μετάλλων. Πολτοί και σκόνες για συγκολλήσεις ή συνενώσεις, που αποτελούνται απά μέταλλο και άλλα προϊόντα. Παρασκευάσματα των τύπων που , χρησιμοποιούνται για την επένδυση ή το παραγέμισμα των ηλεκτροδίων ή των μικρών ράβδων συγκόλλησης Αντικροτικά παρασκευάσματα, ανασχετικά της οξείδωσης, προσθετικά εξουδετέρωσης καταλοίπων, βελτιωτικά του ιξώδους των λιπαντικών λαδιών, προσθετικά κατά της διάβρωσης και άλλα παρ ασκευαομένα προσθετικά για ορυκτά λάδια (στα οποία περιλαμβάνεται και η βενζίνη) ή για άλλα υγρά που χρησιμοποιούνται για τους ίδιους σκοπούς με τα ορυκτά λάδια:

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίν ει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ΦΕΚ61

2361

Κωδικός ΕΙ Ο)

Περιγραφή εμπορευμάτων J2T

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _(3) η_£4J_

3812

3813

3SI4

■ Παρασκευασμένα προσθετικά για λυιαντικά λάδια, που περιέχουν λάδια πετρελαίου ή ασφαλτσύχων ορυκτών

- άλλα

Παρασκευάσματα με την ονομασία «επιταχυντές βουλκανισμού». Σύνθετα προϊόντα για την πλαστικοποίηση του καουτσούκ ή των πλαστικών υλών, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού. Παρασκευάσματα κατά της οξείδωσης και άλλα σύνθετα προϊόντα για τη στερεοποίηση του καουτσούκ ή των πλαστικών υλών

Συνθέσεις και γομώσεις για πυροσβεστικές συσκευές Πυροσβεστικέ: φιάλε; και βόμβες

Διαλυτικά και αραιωτικά οργανικά μείγματα, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού. Παρασκευάσματα για την αφαίρεση των χρωμάτων επίχρισης ή των βερνυπών Χημικά στοιχεία ενισχυμένα για τη χρησιμοποίηση τους στην ηλεκτρονική, μέ μορφή δίσκων, πλακιδίων ή ανάλογες μορφές Χημικέ: ενώσεις ενισχυμένες για τη χρησιμοποίηση τους στην ηλεκτρονική

Παρασκευή κατά την οποία η αξία των

χρησιμοποιούμενων υλών της κλάσης 3811 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπέρβαινα το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών 6εν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2362

Κωδικός ΕΣ

Περ η/ραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(31

ή (4)

58!9

Υγρό για υδραυλικά φρένα και άλλα πορασκεΐΜομένα υγρά για υδραυλικές μεταδόσεις κίνησης «συ δεν περιέχουν ή περιέχουν λιγότερο του 70% κατά βάρος λάδια πετρελαίου ή ασφαλτούχων ορυκτών

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Αντιψυκτικά

παρασκευάσματα και υγρά παρασκευασμένα για την αφαίρεση του πάγου

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

3S22

Αντιδραστήρια διαγνωστικής ή εργαστηρίου σε υπόθεμα και παρ ασκευασμένα αντιδραστήρια διαγνωστικής ή εργαστηρίου έστω και σε υπόθεμα, άλλα από εκείνα των κλάσεων 3002 η 300ό

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε; το 50% της τιμής εκ του Εργοστασίου του προϊόντος

3S23

Λιπαρά, μονοκαρβοςυλικά, βιομηχανικά οξέα- όξινα λάδια διύλισης- λυταρή βιομηχανική αλκοόλη: - Λιπαρά, μονοκαρβοξυλκά,

βιομηχανικά οξέα- όξινα

λάδια διύλισης- Λιπαρή βιομηχανική

αλκοόλη

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος

Παρασκευή από ύλες οποιασδήποτε κλάσης." συμπεριλαμβανομένων και των άλλων υλών τη; κλάσης 3823

2363

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

Συνδετικά παρασκευασμένα

για καλούπια ή πυρήνες

χυτηρίου. Χημικά προϊόντα

και παρασκευάσματα των

χημικών ή συναφών

βιομηχανιών (στα οποία

περιλαμβάνονται και εκείνα

που αποτελούνται από

μείγματα φυσικών

προϊόντων), που δεν

κατονομάζονται ούτε

περιλαμβάνονται αλλού.

Προϊόντα που είναι

υπολείμματα των χημικών ή

συναφών βιομηχανιών και

δεν κατονομάζονται ούτε

περιλαμβάνονται αλλού :

• Τα κατωτέρω προϊόντα της

Παρασκευή κατά την οποία

Παρασκευή κατά την οποία η

παρούσας κλάσης:

όλες οι χρησιμοποιούμενες

acic όλων των

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

— Συνδετικά

κλάση άλλη από αυτήν του

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

παρασκευασμένα για

προϊόντος. Εντούτοις, είναι

τη; τιμής εκ του εργοστασίου

καλούπια ή πυρήνες

δυνατόν νσ

του προϊόντος \

χυτηρίου με βάση

χρησιιιοποιοϋνται όλες που

ι ι

1

προϊόντα φυσικών

υπάγονται στην ίδια κλάση, j

ρητινών

υπό την προϋπόθεση οτι η

-- Ναφθενικά οξέα, τα

αξία τους δεν υπερβαίνει το ;

αδιάλυτα στο νερό όλατά

20% της τιμής έκτου |

τους και οι εστέρες τους

εργοστασίου :ou προϊόντος !

-- Σορβιτόλη άλλη α^ό

ι I

, εκείνη της κλάσης 2905

ι

j — Ιουλφονικά άλατα '

! πετρελαίου, με εξαίρεση

ΐ τα σουλΦονικά άλατα

\ πετρελαίου μετάλλων

j αλκαλίων, αμυ,ωνίου ή

i

j αιθανολαμινών.

■ Σουλφονικά οξέα λαδιών

ι

ι

j σσφαλτσάχων ορυκτών.

ι

( θειοφαινικά και τα άλατα

αυτυν

— Ιοντοανταλλάκτες.

j

— Απορροφητικές

συνθέσεις για την

τελείωση του κενού

i

στους ηλεκτρικούς

j

σωλήνες ή τις ηλεκτρικές

j

λυχνίες

ι

Κωδικός ΕΙ Περιγραφή εμπορευμάτων Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

-..........προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Π α) 0) ή (4)

— Οξείδια του σιδήρου με αλκάλια για τον καθαρισμό των αερίων

— Αμμωντακά ύδατα και'" ακάθαρτα αμμωντακά άλατα, όλα προερχόμενα από τον καθαρισμό του φωταερίου

— Σουλφοννκοναφθενυίά οξέα και άλατα αδιάλυτα στο νερό και εστέρες τους

— Ζυμέλαια και λάδι Dippei

— Μείγματα αλάτων που έχουν διαφορετικά ανιόντα

— Πολτοί αντιγραφής με βάση τη ζελατίνη, έστω και με υπόστρωμα από χαρτί ή ύοασμα

— άλλα

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντο:

ι

390] έως 3915

Πλαστικές ύλες σε αρχικές μορφές, απορρίμματα, ίζσμα-.α και θραύσματα από πλαστικές ύλες, εκτός από ενείνα των κλάσεων ex 3907 και 29\2, για τα οποίά οι ι^πνονες καθορίζονται κατωτέρω ■

Ί

1

i

Κωδικός ΕΣ (1)

Περιγραφή εμπορευμάτων

_ (2)_

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _Q)_3_(4)_

ex 3907

- Προϊόντα ομοπολυμερισμοϋ προσθήκης, στα οποία το τμήμα του μονομερούς αντιστοιχεί σε περισσότερο από 99% κατά βάρος της συνολικής περιεκτικότητας του πολυμερούς

- oj-/jo.

- Συμπολυμερή. από πολυανθρακικά άλατα και συμπολυμερή του ακρυλονιτριλίου βουταόιενίου στυρολιου (ABS)

- Πο λύεστε ο ε;

Παρασκευή κατά την οποία:

• η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει ΤΟ 50% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεοαλαίου 39 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος1

Παρασκευή κατά την οποία η αξία οποιασδήποτε χρησιμοποιούμενης ύλης του κεφαλαίου 39 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμή: εκ του εργοστασίου του προϊόντος '

Παρασκευή κατά την- οποία όλες σι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να

χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάστ·, υπό την προϋπόθεση οτι η στια τους δεν υπερβαίνει :ο 50% της τΐίΐής εκ του εργοστασίου του προϊόντος '~

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών του κεφαλαίου 39 δε.· πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμής «εκ του εργοστασίον.»: του προϊόντος ή/και παρασκευή από

! πολυανθρακικά άλατα

! τετραβρωμίου

1 (όισραινολη Λ)

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Στην περίπτωση προϊόντων που απαρτίζονται από ύλες που υπάγονται στις κλάσεις 3901 έως 3906 και στις κλάσεις 3907 έως 3911 ο περιορισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο σε εκείνη την ομάοα υλών που υπερτερεί κατά βάρος στο προϊόν.

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

ή (4)

3912

Κυτταρίνη και τα χημικά της

Κατασκευή κατά την οποία

παράγωγα, που δεν

η αξία των υλών που

κατονομάζονται ούτε

υπάγονται στην ίδια κλάση

περιλαμβάνονται αλλού, σε

με το προϊόν δεν πρέπει να

αρχικές μορφές

υπερβαίνει το 20% της τιμη;

εκ του εργοστσσίηυ του

προϊόντος

3916 έως 3921

Ημικατασκευάσματα από

πλαστικά εκτός από τα

προϊόντα των κλάσεων

ex 3916, ex 3917, ex 3920

και ex 3921, για τα οποία οι

εφαρμοζόμενοι κανόνες

παρατίθενται στη συνέχεια ■

- Επυιεδα προϊόντα που

Κατασκευή κατά την οποία

Κατασκευή κατά την οποία η

έχουν υποστεί περισσότερη

η αξία ολων των

αξία όλων των

ι

επεξεργασία από

χρησιμοποιούμενων υλών-

ϊρησιμοποιούμενυν υλών δεν ;

| επιοανειακή μόνο

του κεοαλαίου 39 δεν πρέπει

ππέπει να υπερβαίνει το 25% |

j

επεξεργασία ή έχουν κοπε:

να υπερβαίνει το 50% ^η;

τη; τιμής εκ του εργοστασίου j

σε σχήμα άλλο απ ο

τιμής εκ του εργοστασίου

του προσόντος !

τετράγωνο ή

του προϊόντος

παραλληλόγραμμο- αλλα

προϊόντα με περισσότερη

I

επεξεργασία από

I

επιφανειακή

- άλλα

-- Προϊόντα

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

ομοπολυμερισμού

- η αςία όλων των

ας ία όλων των

προσθήκης, στα οποία το

χρησιμοποιούμενων υλών

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

τμήμα του μονομερούς

δεν πρέπει να υπερβαίνει

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

αντιστοιχεί σε

το 50% της τιιιής εκ του

της τιμής εκ του εργοστασίου

περισσότερο από 99%

εργοστασίου του προϊόντα;

του προϊόντος

κατά βαρο; τι:; ·

κγ..ι

■ συι ολική;

- η αςια όλων των-

ι περιεκτικότητα; του

χρη Οινοποιού μένων ν* ων 1

| πολυιΐ'οούς

T3L- κειοαλαίου 39 δεν

πρέπει να υπέρβαινε; το

ί

ι

20% της τιμής εκ του

εργοστάσιου του προϊόντος'

Κατασκευή κατά την- οποία η αςία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν ίου κειραλαίου 39 δεν πρέπει I πρέπει να υπερβαίνει το 25% να υπερβαίνει το 20% τη; j τη; τιμής εκ του εργοστασίου τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος του προϊόντος '

Στην περίπτωση προϊόντων που απαρτίζονται από ύλες που υπάγονται στις κλάσεις 3901 ε κλάσεις 3907 έως 3911 ο περιορισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο σε εκείνη την ομάδα υλών βάρος στο προϊόν.

Κωδικός ΕΙ Περιγραφή εμπορευμάτων (Ο Ο

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

.__3_(4)

ex 3916 και ex 3917

ex 3920

Σωλήνες κάθε είδους

- Ιοντομερές σε φύλλα ή μεμβράνες

TQ2

1922 έω; 3926

■ Φύλλα από αναγεννημένη κυτταρίνη, από πολυαμίδια ή από πολυαιθυλένιο

Επιμεταλλωμένες ταινύ; από πλαστικές ύλες

Τεχνουργήματα από πλαστικό

Κατασκευή κατά την οποία:

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνη το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος και

- η αξία των υλών που υπάγονται στην ίδια κλάση με το προϊόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος

Κατασκευή από θερμοπλαστικό πολυμερές που έχει υποστεί μερική εςαλάτωση και το οποίο είναι ανυ πολυμερές αιθυλενίου και μετακρυλικού οξέος με μερική εξουδετέρωση από ιόντα μετάλλων, κυρίως ψευδαργύρου και νατρίου Κατασκευή κατά την οποία η αξία των υλών που υπάγονται στην ίδια κλάση με το προϊόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή από ταινίες υψηλή; όιαοάνειας από πολυεστέρα πάχους μικρότερου των 2j microns ;

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ ίου εργοστα α ίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το25% ■ της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κσίασκευή <ατα την οποία η αςία όλων :ujv

χρήσω ο ποιο υμένων υλών οεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του ποοϊόντο;

ex κεφά'.αιο 40

Καουτσούκ ναι τεχνουργήματα ojto καουτσούκ εκτός από .

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρηστά ο ποιούμενες ϋλε; πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Οι παρακάτω ταινίες θεωρούνται ως υψηλής διαφάνειας: οι ταινίες των οποίων η οπτική θολερότητα μετρημένη σύμφωνα με TO ASTM-D 1003-!6 ιιε το νεφελόμετρο του Γκάρντνερ (συντελεστής θολερότητας) · είναι μικρότερη από 2%.

2368

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία .....προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(I)

(2)

(3)

ή (4)

ex 4001

Πλάκες ρυτιδωμένων φύλλων καουτσούκ για σόλες υποδημάτων

Έλαση ρυτιδωμένων φύλλων φυσικού καουτσούκ

4005

Καουτσούκ αναμαγμένο, μη βουλκανισμένο, σε αρχικές μοροές ή σε πλάκες, φύλλα ή ταινίες

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

4012

Επίσωτρα αναγομωμένα ή μεταχειρισμένα, από καουτσούκ. Επίσωτρα συμπαγή η κοίλα, πέλματα επισώτρων με πιεσμένο αέρα, που μπορούν να αφαιρούνται και να ςανατοποθετούνται, και εσωτερικές προστατευτικές ταινίες ελαστικών (τιράντες) από καουτσούκ

- Επίσωτρα συμπαγή ή κοίλα (γεμάτα ή άδεια), αναγομωμένα επίσωτρα

- άλλα

Αναγόμωση

μεταχειρισμένων επισώτρων συμπαγών ή καίλων (γεμάτων ή άδειων) Κατασκευή από ύλες κάθε κλάσης με εξαίρεση τις κλάσεις 4011 ή 4012

ex 4017

Τεχνουργήματα από σκληρυιιένο καουτσούκ

Κατασκευή από σκληρυμένο καουτσούκ

ex κεφάλαιο 41

Δέρματα ακατέργαστο (εκτός από γουναρικά) εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

e\4i02

Πρόβεια δέρματα αποψιλωμένα

Αποψίλωση πρόβειων δερμάτων

4104 έω:4107

Δέρματα, αποτριχωμένα ή χωρίς μαλλί, άλλα από τα δέρματα που περιλαμβάνονται στις κλάσεις4105 και4109

Ξαναδεψασμα δενασμένων δερμάτων

ή

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

Δέρματα βερντκωμένα (λουστρίνια) ή επιστρωμένα. Επιμίπαλλωμένο δέρμα.

Κατασκευή από δέρματα των κλάσεων 4104 έως 4107, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία τους δεν υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κεφάλαιο 42

Τεχνουργήματα από δέρμα. Είδη σελοποιίας και λοιπού εξοπλισμού για όλα τα ζώα. Είδη ταξιδιού, σακίδια χεριού και παρόμοια τεχνουργήματα από έντερα (εκτός από έντερα u εταξοσκώληκα).

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex κεφάλαιο 43

Γουνοδέρματα και γουναρικά. Τα μέρη τους έκτος από :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενε: ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex 4302

Δεψασμένα ή κατεργασμένα γουνοδέρματα που έχουν συναρμολογηθεί:

- Φύλλα, σάκοι, ιετράγωνα. σταυροί και παρόμουις μορωές

- άλλα

Λεύκανση και βαιρή εκτός από την κοπή και συναρμολόγηση των μη συναρμολογημένων, ψεκασμένων ή κατεργασμένων γουνοδερμάτων Κατασκευή από μη συ να ρμολογη μεν α, ψεκασμένα ή κατεργασιΐίτνΓ: γουνοδέρματα

4303 '

Ενδύματα, εξαρτήματα ενδυμάτων και άλλα είδη από γουνοδέρματα

Κατασκευή από μη συναρμολογημέν. α, ψεκασμένα ή κατεργασμένα γουνοδέρματα της κλάσης 4302

ex κεοάλαιο *4

Ξυλεία, ξυλοκάρβουνα και τεχνουργήματα από ξύλο εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

J

ex 4403

Ξυλεία ελαφρά τετραγωνισμένη

Κατασκευή από ξυλεία ακατέργαστη, ξεφλουδισμένη ή απλώς χοντροπελεκημένη ή ελαοοά στρογγυλεμένη

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων

(1)

(21

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(3)_ή_(4>_

Ξυλεία πριονισμένη ή πελεκημένη κατά μήκος, κομμένη εγκάρσια ή ■ ξετυλιγμένη, έστω και πλανισμένη, λειασμένη με ελαφρόπετρα ή κολλημένη με δακτυλυίό αρμό, πάχους που υπερβαίνει το 6 mm Φύλλα για επικάλυψη (καπλαμάδες) και φύλλα πολύστρωτα αντικολλητά (κόντρα-πλακέ) πάχους όχι μεγαλύτερου των 6 aim (έστω και συγκολλημένα) και άλλη ξυλεία πριονισμένη κατά μήκος, κομμένη εγκάρσια ή ξετυλιγμένη, έστω και πλανισμένη, λειασμένη με ελαφρόπετρα ή κολλημένη με δακτυλικό ααμο, πάχου; που δεν υπερβαίνει τα 6 mm Ξυλεία με καθορισμένη μορφή σ' όλο το μήκος μιας ή περισσοτέρων από τις πλάγιες πλευρές ή επιφάνειες, έστω και πλανισμένη, λειασμένη με ελαφρόπετρα η κολληιιένη με δακτυλικό αρμό :

- λείανση υε ελαορόπετρα ή συγκόλληση tsz δακτυλικό αρμό ξυλείας

- Πήχες απσ απλο ξύλο ή με γλυοες για πλαίσια και καλούπια

Πήχες από απλό ξύλο ή με γ/.υφές για έπιπλα, πλαίσια, εσωτερικό διάκοσμο, ηλεκτρικούς αγωγούς και παρόμοια

Κιβώτια καθε μεγέθους, καοάσια, κύλινδροι και παρόμοια είδη συσκευασίας πλήρη από ξύλο Βαρέλια, κάδοι, μαστέλλα, κουβάδες και έτερα τεχνουργήματα βαρελοποιίας και :α μέρη αυτών, από ξυλο

Λείανση με ελαορόπετρα ή κόλλημα με δακτυλικό αρμό ξυλείας

Συγκόλληση, πλάνισμα, λείανση με ελαφρόπετρα η κόλληση με δακτυλικό αρμό ξυλείας

Λείανση με ελαφρόπετρα η συγκόλληση με δακτυλικό αρμό έυλείαε

Μεταποίηση από την οποία προκύπτουν πήχεις από "απλό ξύλο η γλυφές για πλαίσια και καλούπια Μεταποίηση από την οποία προκύπτουν πήχεις από απλό ξύλο ή γλυοές για πλαίσια και καλούπια

Κατασκευή από τεμάχια ξύλων που δεν έχουν κοπεί στις κανονικές διαστάσεις

Κατασκευή από δούγεε από ξύλο, που δεν έχουν δουλευτεί, παρά μόνο πριονισθεί στις δύο κύριες επιφάν ειες

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ Περηφαφή εμπορευμάτων Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (1) (2) (3) ή (4)

ex 4418 ex 4421

- Τεχνουργήματα ξυλουργικής και τεμάχια σκελετών για οικοδομές και κατασκευές από ξύλο

- Πήχες από απλό ξύλο ή με γλυφές για πλαίσια και καλούπια

Ξυλεία προετοιμασμένη για σπίρτα. Ξυλόπρόκες υποδηματοποιίας

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Ωστόσο, κυψελώδεις πλάκες-διαφράγματα, πεταυρα (shingles και shakes) μπορούν να χρη σιμοπ ο ιο ύ νται Μεταποίηση από την οποία προκύπτουν πήχεις από απλό ξύλο ή γλυφές για πλαίσια και καλούπια Κατασκευή από ξύλο οποιασδήποτε κλάσης εκτός από ξυλεία σε λεπτότατα ρα&διά της κλάσης 4409

ν

ex κεφάλαιο 45 4503

Φελλός και τεχνουργήματα από φελλό εκτός από :

Τεχνουργήματα από φυσικό οελλό

Κατασκευή κατά την οποία όλες σι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κατασκευή από φελλό της κλάσης 4501

1

Κεφάλαιο 46

Τεχνουργήματα σπαρτοπί.εκτικής και καλαθοποιίας

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κεοάλκιο 47

Πολτοί από ξύλο ή από άλλες κυτταρινικές ινώδεις ύλες. Χαρτί η χαρτόνι για ανακύκλωση (απορρίμματα και αποκόιιιιατα)

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρήσιμο ποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση αλί.η από αυτή του προϊόντος

εχ κεφάλαιο 48

Χαρτιά και χαρτόνια τεχνουργήματα από κυτταρίνη, χαρτί ή χαρτόνι εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει τσ χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

0)

0)

ή (4)

ex 4S11

Χαρτιά και χαρτόνια απλώς γραμμογραφημένα, με γραμμές ή με τετραγωνίδια

Κατασκευή από ύλες παραγωγής χαρτιού του κεφαλαίου 47

4S16

Χαρτί αποτυπωπκό (καρμπόν), χαρτί με την ονομασία «αυτοανπγραφής» και άλλα χαρτιά για την απστύπωση αντιγράφων ή τη μεταφορά κειμένων (άλλα από εκείνα της κλάσης 4809), μεμβράνες πολυγράφων πλήρεις και πλάκες όφσετ, από χαρτί, έστω και συσκευασμένα σε κουτιά

Κατασκευή από ύλες παραγωγή; χαρτιού του κεφαλαίου 47

4817

Φάκελοι, επιστολικά δελτάρια, ταχυδρομικά δελτάρια μη εικονογραφημένα και δελτάρια αλληλογραφίας, ατό χαρτί ή από χαρτόνι. Κουτιά, θήκες και παρόμοιες μορφές από χαρτί ή χαρτόνι, που περιέχουν συλλογή ειδών αλληλογραφίας

Κατασκευή κατά την οποία : ■ όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και - η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ex 4813

Χαρτί υγείας

Κατασκευή από ύλες παραγωγής χαρτιού του κεφαλαίου 47

e.\4S19

Χαρτόνια, κουτιά, κιβώτια, σάκο: και άλλα κιβώτια συσκευασίας από χαρτί, χαρτόνι, χαρτοβάμβακα ή επίπεόε; εττιοάνειες από ίνες κυτταρίνης

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες σι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντο; και

- η αςίο όλων των χρησιμοποιούμενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 50% τη; τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ε\ 4S20

Επιστολόχαρτο

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κωδικός ES

Περη-ραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

■ προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

Ρ)

(3)

ή (4)

ex 4823

I Αλλα χαρτιά, χαρτόνια.

Κατασκευή απο ύλες

χαρτοβαμβακας ή επίπεδες

παραγωγής χαρτιού του

επιφάνειες^από ίνες

κεφαλαίου 47

κυτταρίνης, κομμένα οε

καθορισμένα μεγέθη και

ογήαατα

ex κεφάλαιο 49

Προϊόντα των εκδοτικών

Κατασκευή κατά την οποία

οίκων, ταυ τύπου ή άλλων

όλες οι χρησιμοποιούμενες

βιομηχανιών που

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

ασχολούνται με τις γραφικές

κλάση άλλη από αυτή του

τέχνες. Κείμενα χειρόγραφα

προϊόντος

ή δακτυλογραφημένα και

σχέδια εκτός από:

Ταχυδρομικά δελτάρια

Κατασκευή από ύλες που

τυπωμένα ή

5εν κατατάσσονται στις

εικονογραφημένα. Δελτάρια

κλάσεις 4909 ή 49 il |

τυπωμένα με ευχές ή

!

προσωπικά μηνύματα έστω

!

και εικονογραφημένα, με ή

χωρίς φακέλους.

j ι

διακοσμήσεις ή

I ι

επικολλήσεις

ί !

49 ΊΟ

Ηιιερολόγια κάθε είδους.

ι ι

τυπωμένα, στα οποία

περιλαμβάνονται και τα

1

μπλοκ ημερολογίων:

1 ,

ι

• Ημερολόγια «διαρκείας» ή

Κατασκευή κατά την! οποία :

με μπλοκ που μπορούν να

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αντικατασταθούν

ύλες πρέπει νσ υπάγονται

τοποθετημένα σε βάσεις

σε κλάση άλλη από εκείνη

που δεν είναι από χαρτί ή

του προϊόντος και

χαρτόνι

- η σςια όλων των

χρησιιιοποιουυενων υλών

>

6εν πρέπει να υπερβαίν ει ; ι

το 50% τη: τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

- άλλα

Κατασκευή από ύλες που

Ρ

οεν κατατάσσοντα. στις

I

κλάσει: 4909 ή 4911

2374

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων

_(1)___(2)_

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(3)_ή_(£)_

e.x κεφάλαιο 50

ex 5003

5Ρ04 έως 5006

μετάξι, εκτός απο :

Απορρίμματα από μετάξι, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κουκούλια τα ακατάλληλα για εκτύλίγμα των ινών τους, τα απορρίμματα νημάτων και τα ςεΐϊτίδια, λαναρισμενα ή χτενισμένα

Νήματα από υ^άξι και νήματα από απορρίμματα

από υετάίι

Υοάσματα από μετάξι ή από ^πορρίυματα απο ιιετάξι: - συννκρασμενα με νημα;α από κάουτσουκ

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κτένισμα ή λανάρισμα απορριμμάτων μεταξιού

Κατασκευή από 1 :

- μετάξι ακατέργαστο, απορρίμματα από μετάξι λαναρισμενο ή χτενισυέιο ή με άλλο τρόπο προετοιμασμένο γ*α κλώση,

- άλλες φυσικέ·; ίνες. ιιη λανορισμένες ούτε κτενισμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένε; για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υοαντικού; πολτούς ή

- από υλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού

Κατασκευή ίΐπό απλα νήματα 1

Κατασκευή από ' :

- νήματα κοκοοοίν ικα.

- φυσικές ίνες ή

- από συνεχείς συνθε-ηκές, η τεχνητές ίνες, μη λαναρισμένες ούτε κτενισμενες ούτε με αλλο τρόπο επεξεργασμένε; για την κλώση ή

- χημικέ; ύλες ή υοαντικού; πολτούς ή

- χαρπ π

Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται οπό μείγμα υφαντικών υλών, βλ επεξηγηιιατική σημείωση 5.

2375

Κωδικός ΕΣ (I)

Περιγραφή εμπορευμάτων

_ (2)_"

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(3) ή_(4)_

Τύπωση συνοδευόμενη από δύο τουλάχιστον εργασίες παρασκευής ή τελειώματος (π.χ. καθαρισμός, λεύκανση, μερσερισμός, θερμική σταθεροποίηση, χνούδιασμα,

καλανδρ όρισμα, κατεργασία για την αντοχή στη συστολή και στο τσαλάκωμα, δεκάτισμα. εμποτισμός, επιδιόρθωση σχισμών, κατεργασία για τον εντοπισμό υφαντικών λαθών), των οποίαν η αξία των χρησιμοποιουμένων μη τυπωμένων υφασμάτων δεν υπερβαίνει το 47.5% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος_

ex κεφάλαιο n1

5106 έως 5110

Μαλλί, τρίχες εκλεκτής ποιότητας ή χοντροειδείς. Νήματα και υοάσματα από χοντρότριχες εκτός ατό:

Νήματα από μαλλί, απο τρίχες εκλεκτής ποιότητας ή χοντροειόείς

5111 έως 5 113

Υφάσματα από μαλλί, από τρίχες εκλεκτής ποιότητας ή χοντροε ιδείς

- συνυφασμένα με νήματα από καουτσούκ

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη απο αυτή του προϊόντος Κατασκευή από !;

- μετάξι ακατέργαστο, απορρίμματα από μετάξι λαναρισμένο ή χτενισμένο ή με άλλο τρόπο προετοιμασμένο για κλώση,

- φυσικές ίνες, μη λαν ορισμένες ούτε κτενισμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς ή

- από ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού

Κατασκευή από απλά

νήματα

Κατασκευή από

1 Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2376

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

_(3) ή_££L

Κωδικός ΕΖ Περιγραφή εμπορευμάτων (Π (2)

- νήματα κοκοφοητκα,

- φυσικές ίνες ή

- από συνεχείς συνθετικές, ή τεχνητές ίνες μη λαναρισμένες ούτε κτενταμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς ή

-χαρτί

η

Τύπωση συνοδευόμενη από δύο τουλάχιστον εργασίες παρασκευής ή τελειώματος (π.χ. καθαρισμός, λεϋκσνση, μερσερισμός, θερμική σταθεροποίηση, χνούδιασμα,

καλανδράρισμα, κατεργασία για την αντοχή στη συστολή και στο τσαλάκωμα, δεκάτισμα, εμποτισμός, επιδιόρθωση σχισμών, κατεργασία για τον εντοπισμό υφαντικών λαθών), των οποίων η αξία των χρησιμοποιουμένων μη τυπωμένων υφασμάτων δεν υπερβαίνει το 47.5% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

s\ κευαλαιο 52 - Βαμβάκι, εκτός ατο

5204 έως 5207

Βαμβακερά νήματα

Κατασχευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος Κατασκευή από 1 :

- μεταςι ακατέργαστο, απορρίμματα από μετάξι λαναρισμενο ή χτενισμένα ή με άλλο τρόπο προετοιμασμένο για κλώση,

■ φυσικές ίνες, μη λαναρισμένες ούτε κτενισμένξς ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υοαντικούς πολτούς ή

- από ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού

1 Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

ΦΕΚ61

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη κατετγόμενων υλών η οποία

... , — προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3)

ή W

5208 έως 5212

Βαμβακερά υφάσματα

- συνυφασμένα με νήματα

Κατασκευή από απλά

από καουτσούκ

νήματα'

- άλλα

Κπασκευή από 1:

- νήματα κοκοφοίνικα.

- φυσικές ίνες ή

- από συνεχείς συνθετικές, ή

τεχνητές ίνες, μη

λαναρισμένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

τρόπο επεξεργασμένες για |

την κλώση ή ;

- χημικές ύλες η υφαντικούς

πολτούς ή

-χαρτί

ί

Τύπωση συνοδευόμενη από

δύο τουλάχιστον εργασίες

παρασκευής ή τελειώματος !

(π.χ. καθαρισμός, λεύκανση,

μερσερισμός. θερμική

σταθεροποίηση.

χνούδίασμα

καλανδράρισμα, κατεργασία

για την αντοχή στη συστολή j

και στο τσαλάκωμα

δεκάτισμα. εμποτισμός.

επιδιόρθωση σχισμών.

κατεργασία για τον

εντοπισμό υοσντικών

λαθών), των οποίων η αξία !

I

των χρησιμοποιουμένων μη

τυπωμένων υφασμάτων δεν

υπερβαίνει το 47.5% της

ί

τιμής εκ του εργοστασίου

I

του προϊόντος

ex κεφάλαιο 53

Αλλες φυτικές υφαντικές

Κατασκευή κατά την οποία

ίνες. Νήματα αϊτό χαρτί και

όλες ol χρησιμοποιούμενες

υφάσματα ατό νήματα από

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

χαρτί εκτός από :

κλάση άλλη από αυτή του

προϊόντος

1 Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών. βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2378

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3)

ή (4)

5306 έως 5308

Νήματα από άλλες φυτικές

Κατασκευή από

υφαντικές ίνες- νήματα από

- μετάξι ακατέργαστο,

χαρτί

απορρίμματα από μετάξι

Ααναρισμενο ή χτενισμένο

ή με άλλο τρόπο

προετοιμασμένο για

κλώση,

- φυσικές ίνες, μη

ι

λαναρισμένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

τρόπο επεξεργασμένες για

την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς

πολτούς ή

- από ύλες που

χρησιμοποιούνται για την

παραγαγη χαρτιού

5309 έως 53 Μ

Υφάσματα ατό άλλες

1

ουτικές υφαντικές ίνες-

I υφάσματα από νήματα ατό

χαρτί:

- συνυφασμένα με νήματα

Κατασκευή από απλά

ατό καουτσούκ

νήματα .

- άλλα

Κατασκευή απο 1 : j

- νήματα κοκοοοίνικα, |

- φυσικές ίνες ή

- από συνεχείς συνθετικές, ή

τεχνητές ίνες, μη

λαναριομένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

S

τρόπο επεςεργασαένες για

την κλώση ή

- χημικές ύλ»ς ή υφαντικούς

πολ.τούς ή

- χαρτί

ή

Για τους ειδικούς όρους σχετικά μετά προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωοη 5.

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επείεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

C-)

0)

ή (4)

Τύπωση συνοδευόμενη από

δύο τουλάχιστον εργασίες

παρασκευής ή τελειώματος

(π.χ. καθαρισμός, λεύκανση,

μερσερισμάς, θερμική

σταθεροποίηση,

χνούόιασμα.

καλανδράρισμα- κατεργασία

για την αντοχή στη συστολή

και στο τσαλάκωμα

δεκάτισμα, εμποτισμός,

επιδιόρθωση σχισμών,

κατεργασία για τον

ί

εντοπισμό υφαντικών

λαθών), των οποίων η απία

των χρησιμοποιουμένων μη

ι

τυπωμένων υφασμάτων 5 εν

υπερβαίνει το 47.5*ί τη;

1

τιμής εκ του εργοστασίου

ί

του προϊόντος

5401 έως 5406

Νήματα, μονόκλωστα

Κατασκευή ατό ': j

νήματα, νήματα απο

- μετάξι ακατέργαστο. ί

συνθετικέ; ή τεχν ητέ; ίνες

απορρίμματα απο μεταά [ [

συνεχείς.

λαναρισμένο γ χτενισμένο , ί

ή με άλλο τρόπο : ι

προετοιυασμεν ο για

κλώση.

I

- φυσικές ίνες, μη

λαναρισμένε; ουτε

κτενανιένεςουτε άίλ.ο \

!

τΰόπο επεξεργασμένες για j

!

ι

την κλώση ή ! |

I

■ χημικέ; ϋλε; η υφαντικούς . I

πολτού; η ι |

■ απο ύλες που [ ' ι

!

χριντιαοποιουν— αι για την ■ J

I

παραγωγή χαρτιού :

540? και 5403

Υϋάσματα απο συνθετικέ; ή

ι

j τεχνητές ίνες συνεχείς

] * συνυφασμένα με νήματα

Κατασκευή απο απλά

; απο καουτσούκ

i

νήματα

Για τους Ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2380

Κωδικός ΕΣ (!)

Περιγραφή εμπορευμάτων (2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(3) ή_£43__

- αΛΛα

Κατασκευή από :

- νήματα κοκοφοίνικα.

- φυσικές ίνες ή

- ατό συνεχείς συνθετυτές, ή τεχνητές ίνες, μη ■ λαναρισμένες ούτε κτενισμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς ή

• χαρτί ί

Τύπωση συνοδευόμενη από δύο τουλάχιστον εργασίε; παρασκευής ή τελειώματος (π.χ. καθαρισμός, λεύκσνση, μ ε ρ c ε ρισ μός, θερ μική σταθεροποίηση, χνούδιασμα,

καλανδράρισμα, κατεργασία για την αντοχή στη συστολή και στο τσαλάκωμα, δεκάτισμα. εμποτισμός, επιδιόρθωση σχισμών, κατεργασία για τον εντοπισμό υφαντικών λαθών), των οποίων η αξία των χρησιμοποιουμένων μη τυπωιιενων υοασμάτων 5εν υπερβαίνει το 47.5% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προιόντο;___

j 5501 έως 5507 Ι :ο"08 έυς 5511

Μη συνεχείς συνθεπκές ή τεχνητές υφαντικές ίνες Νήματα και νήματα για ράψιμο από συνθετικές ίνες, μη συνεχείς

Κατασκευή από χημικές ύλες η υφαντικό πολτό Κατασνευή απο ' .

- μετάξι ακατέργαστο, απορρίμματα από μετά;ι λαναρισμενο ή χτενισμένο ή με άλλο τρόπο προετοιμασμένο για κλώση,

- φυσικές ίνες, ιιη λαγαρισμένε; ούτε κτενισμένε; ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες <ια την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικού; πολτού; ή

- απο ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού

1 Γιο τοιις ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2381

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

5512 έως 5516

Υφάσματα από συνθετικές ή

τεχνητές ίνες, μη συνεχείς

- συνυφασμένα με νήματα

Κατασκευή ατά απλά

από καουτσούκ

νήματα 1

- άλλα

Κατασκευή ατό 1

- νήματα ΚΌκοφσίντκα,

- φυσικές ίνες ή

- από συνεχείς συνθετικέ;, ή

τεχνητές ινες. μη

λαναρισμένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

1

τρόπο επεξεργασμένες για

i

την κλώση ή

- χημικέ; ύλες ή υφαντικούς

πολτούς ή

-χαρτί

'1

Τύπωση συνοΰευουενη απο

ι

δυο τουλάχιστον ε^γαστ;;

I

παρασκευής ή τελειώματος

;

(π.χ. κοθαρισυός. λευκανση.

ιιερσερισιιά;, θεριιινή

;

σταθεροποίηση, j

γνούόιασμα. J 1

καλανδράρισμα. κατερ-'ασία I ;

για την αντοχή στη συστολή i

και οτο τσαλάκωμα,

δεκάτισμα, εμποτισιιό;. |

επιδιόρθωση σχιστών, 1

κατεργασία για τον j !

εντοπισμό υοαντ;κών j

λαθω^), των orciiui η α;.α ,

των χρησιμοποιούντων μη I

τυπωμένων υοσοιιατων ο;ν

υπερβαίνει το -17 :° a τη;

τιμή; εκ του £pvoc*aciou

του προ ίο ντο;

ex κεαάλαια 56

Βάτες, πιλήματα «μη

Κατασκευή ατό ' '

υφασμένα", ειδικά νήματα,

- νήματα κοκοοοΓ-ικα.

!

σχοινιά και είδη

- ουσικες ίνες ή

σχοινοποιίας και άλλα

- χηΐϋκέ; ύλες ή υααντικού;

παρόμοια ειόη, έκτος ατό '

πολτούς ή

- ατό υλΐς που !

χρησιμοποιούνται για την I

παρα--ο.';ή ycdticu ;

1 Για τους ειδικούς ορούς σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται απΰ μείγμα υφαντικών uAwv, βλ. επεξηγηματική οημείωση 5.

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή Εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

-

- προσδίδει ίο χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

0)

ή (4)

5002

Πιλήματα, έστω και

εμπ ^σμένα, επιχρισμένα.

επικαλυμμένα ή με

απανωτές στρώσεις ;

- Πιλήματα που γίνονται με

Κατασκευή από ' :

βελονάκι

- φυσικές ίνες ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς

πολτούς

Οίίως:

- συνεχή νήματα

πολυπροπυλενίου της

κλάσης 5402,

- ίνες μη συνεχείς

πολυπροπυλενίου των

κλάσεων 5503 ή 5506, ή

1

- συνεχή νήματα

πολυπροπυλενίου της

κλάσης 5501, με τίτλο σε j

ολες τις περιπτώσεις σε

ι

απλά νήματα ή ίνες κάτω

των 9 decitex, μπορούν να

I

I

χρησιμοποιούνται με την ! I

προϋπόθεση ότι η αξία τους

1

δεν υπερβαίνει το 40% της

τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

- άλ,λα

Κατασκευή από 1 :

- ιουστκές ίνες ή

- μη συνεχείς τεχνητές ίνε;

από καξεΐνη ή

ί

- χημικές υλες η υφαντικούς 1 ί

πο/.τούς j

Νήματα και σχοινιά ατό

' καουτσούκ. επκαλυμμέ-.α

J

ιιε υφαντικά. Υοαντικά

|

νήματα, λουρίδες και

i

παρόμοιες μορφές των

κλάσεων 5404 ή 5 405,

εμποτισμένα επιχρισμένα.

επικαλυμμένα ή επενδυμένα

με καουτσούκ ή πλαστική

ύλη

Για Touq ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2383

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3)

ή (4)

- Νήματα και σχοινιά από

Κατασκευή από γυμνά

καουτσούκ, επικαλυμμένα

νήματα και σχοινιά από

με υφαντικά.

καουτσούκ μη

επικαλυμμένα με υφαντικά

- άλλα

Κατασκευή από 1:

-

- (ουοτκές ίνες, μη

λαναρισμενε; ούτε

κτενισμενες ούτε με άλλο

τρόπο επεξεργασμένες για

την κλώση ή

- χημικές όλες ή υοαντικούς

πολτούς ή j

- από ύλες που |

χρησιμοποιούνται για την

παραγωγή χαρτιού

5005

Μεταλλικές κλωστές και

Κατασκευή από ':

νήματα επιμεταλλωμένα.

- φυσικές ίνες ή

έστω και περιτυλιγμένα με

- συνεχείς συνθετικές, ή j

αλί.α νήματα από υφαντικές

τεχνητές ίνες, μη

ίνες. που αποτελούνται από

λαναρισμενε; ούτε ! I

υοαντικά νήματα, λουρίδες

κτΒτσμένες ούτε με άλλο !

η παρόμοιε; μορφές των

τρόπο επεξεργασμένε; για ι ,

κλάσεων 5404 ή 5405,

την κλώση, ι

συνδυασμένα με μέταλλο με

- χημικέ; ύλες ή υααντικοϋ; ■

μορφή νημάτων, λουρίδων ή

πολτούς ή ι [

σκόνης ή επικαλυμμένα με

- από ύλες που ! '

μέταλλα

χρησιμοποιούνται για την S ι

παραγωγή χαρτιού

5606

Νήματα περιτυλιγμένα με

Κατασκευή από 1 .

άλλα νήματα από υφαντικές

- φυσικές ίνες ή

ίνες, λουρίδε; και παρόμοιες

- συνέχει: συνθετικές, ή

μοριρές των κλάσεων 540^ ή

τεχνητές ίνες. μ γ,

5405 περιτυλιγμένα με

λαναρισιιένε; ούτε

i

νήματα από υφαντικές ίνες.

κτενισμένες ουτ; με άλλο

|

άλλα από εκείνα της

τρόπο επεξεργασμένες για

κλάσης 5605 και άλλα από

την κλώση, \ !

τα νήματα από χοντρότριχε;

- χημικές ύλες η υοαντικούς

;

χαίτης και ουρά; μονόπλων

πολτούς ή

\

ή βοοειδών περιτυλιγμένα

- από ύλες που

με άλλα νήματα από

χρησιμοποιούνται για την

υφαντικές ίνες. Νήματα

παραγωγή χαρτιού

σενύλλης. Νήματα με την

ονοαασία «αλυσιδιτσα"

Κεφάλαιο 51

Τάπητε; και άλλες

επενδύσεις δαπέδου από

υοαντικές ύλες:

- Από πιλήματα που γίνονται

Κατασκευή από 1 ;

με βελονάκι

- ουσικές ίνες ή

- τημικές ύλες ή υοαντικούς

πολτούς

Όμως:

1 Για τους ειΒϊκούς όρους σχετικά με τα προΤόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφανπκών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2384

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ Π)

Περιγραφή εμπορευμάτων

(2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (3) ■ ή (4)

- συνεχή νήματα

πολυπροπυλενίου της

κλάσης 5402,

- ίνες μη συνεχείς

πολυπροπυλενίου των

κλάσεων 5503 ή 5506, ή

ί

- συνεχή νήματα

πολυπροπυλενίου της

κλάσης 5501, με τίτλο σε

I

όλες τις περιπτώσεις σε

απλά νήματα ή ίνες κάτω

των 9 deeitex, μπορούν να

χρηςΗμοποιούνται, με την

προϋπόθεση ότι η αξία

τους δεν υπερβαίνει το

40% της τιμής εκ του

εργοστασίου του

προϊόντος

• από άλλα πιλήματα

Κατασκευή από ' :

- φυσικές ίνες, μη

λαναρισμένες ούτε

/

κτενισμενες οϋτε με άλλο

I

1

τρόπο επεξεργασιιένες για

την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς

πολ.τούς

- άλ-λα

Κατασκευή από 1 :

- νήματα κοκκοφοίνικα,

- συνθετικές ή τεχνητές ίνες

συνεχείς.

- ουσικές ίνες ή

- συνεχείς συνθετικές, ή

τεχνητές ίνες, μη

λανσρισμένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

I

τρόπο επεξεργασμένες για ι

I

την κλώση I

ex κεφάλαιο j8

Υφάσματα ειδικά, υφαντικέ; φουντωτές επιφάνειες, δαντέλες, είδη επίστρωσης, είδη τ α ιν ιο πλεκτικής, κεντήματα, εκτός από : - συνυφασμένα με νήματα από καουτσούκ

Κατασκευή από απλά νήματα 1

ιο τους ειδικούς ορούς σχετικά με το προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2385

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

- άλλα

Κατασκευή από 1 :

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνθετικές, ή

τεχνητές ίνες, μη

λαναρισμένες ούτε

κτενκιμένες ούτε με άλλο

τρόπο επεξεργασμένες για

την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς

πολτούς

ή

Τύπωση συνοδευόμενη από

δύο τουλάχιστον εργασίες

παρασκευής ή τελειώματος

(π.χ. καθαρισμός, λεύκανση,

μερσερισμός, θερμική

σταθεροποίηση,

χνούδιασμα,

καλανδράρισμα. κατεργασία

για την αντοχή στη συστολή

και στο τσαλάκωμα.

δεκάτισμα, εμποτισμός.

επιδιόρθωση σχισμών.

κατεργασία για τον

εντοπισμό υφαντικών

λαθών), των οποίων η αξια

των χρησιμοποιουμένων μη

τυπωμένων υιοασμάτων 5εν

υπερβαίνει το 47.5% της

πμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

5SQ5

Είίίη επίστρωσης υφασμένα

Κατασκευή κατά την οποία

με το χέρι (τύπου Γκομπλέν,

όλε; οι χρησιμοποιούμενε;

Φλάνδρας, Ομπισόν, Μποβέ

ύλε: πρέπει να υπάγονται σε

και παρόμοια) και είδη

κλάση άλλη από αυτή του

επίστρωσης κεντημένα με '

προϊόντος

βελόνα (π.χ. αν ε βατό,

σταυροβελονιά), έστω και

έτοιμα

Κεντήματα σε τόπια, σε

Κατασκευή κατά την οποία

ταινίες ή σε αυτοτελή

- όλες οι χρησιμοποιούμενε;

διακοσμητικά σχέδια

ύλες πρέπει να υπάγονται

σε κλάση άλλη από εκείνη

του προϊόντος και

- η αξία όλων ίων

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει

το 5ΰ% της τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

Γιατους ειδικούς όρους σχετικό με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2386

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα ίου καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

Υφάσματα επιχρισμένα με

Κατασκευή από νήματα

κόλλα ή με αμυλώδεις

ουσίες, των τύπων που

χρησιμοποιούνται για τη

βιβλιοδεσία, χαρτοδεσϊα.

κατασκευή θηκών ή

1

παρόμοιες χρήσεις.

Υφάσματα για ιχνογράφηση

ή διοφανή για το σχέδιο

υφάσματα παρασκευασμει·α

για τη ζωγραφική.

Υφάσματα που έχουν

σκληρυνθεί με γομάρι σμα

και παρόμοια υφάσματα των

τύπων που

χρησιμοποιούνται για την

πύλοποιία

Επίπεδες επιφάνειες

r

υφασμένες για επίσωτρα με

πεπιεσμένο αέρα, που

παίρνονται από νήματα

υψηλής αντοχής από νάιλον

;

ή από άλλα πολυαμίδια

πολυεστέρες ή ρεγιόν

βισκόςης :

- Που περιέχουν όχι

Κατασκευή από νήματα

περισσότερο από 90% 1

κατά βάρος υφαντικές ύλες

Κατασκευή από χημικές

- άλλα

ύλες ή υφαντικό πολτό ]

Υφάσματα εμποτισμένα.!

Κατασκευή από νήματα j

επιχρισμένα η επικαλυμμένα

,[i ι

με πλαατική ύλη ή με

Τύπωση συνοδευόμενη από |

απανωτές στρώσεις από

δύο τουλάχιστον εργασίες (

πλαστική ύλη, άλλα από

παρασκευής ή τελειώματος Ι

εκείνο της κλάση: 5902

(π.χ. καθαρισμός, λεύκανση, ι

μερσεριομός, θερμική

σταθεροποίηση,

χνούδιασμα,

καλανδράρισμα, κατεργασία

για την αντοχή στη συστολή

και στο τσαλάκωμα.

δεκάτισμα, εμποτισμός,

j

επιδιόρθωση σχισμών.

κατεργασία για τον

εντοπισμό υφαντικών

λαθών), των οποίων η αξία

των χρησιμοποιουμένων μη

τυπωμένων υφασυάτων δεν

υπερβαίνει τα 47.5% της

τιμής εκ του εργοστάσιου

του προϊόντος

Κωδικός ΕΙ Περιγραφή εμπορευμάτων

ill

_2L

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _Ο) ή_££)_

Λινοτάπητες, έστω κατ κομμένοι. Επενδύσεις δαπέδων που αποτελούνται από επίχρισμα ή επικάλυμμα που εφαρμόζεται πάνω σε υπόθεμα από υφαντική ύλη, έστω και κομμένες Επενδύσεις τοίχων από υφαντικές ύλες:

- Εμποτισμένες, επιχρισμένες, επικαλυμμένες ή με επάλληλες στρώσεις από καουτσούκ, πλαστικές ή άλλες ύλες

- άλλα

Κατασκευή από νήματα

Κατασκευή από νήματα

Κατασκευή από :

- νήματα κσκοφοίνικα,

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνθετικές, η τεχνητές ίνες, μη λαναρισμένες ούτε κτενισμένες ούτε αε άλλο τρόπα επεξεργασμένες για την κλώση η

- χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς

ή

Τύπωση συνοδευόμενη ατό δύο τουλάχιστον εργασίες παρασκευής ή τελειώματος (π.χ. καθαρισμός, λεύκανοη, μεραερισμός, θερμινη σταθεροποίηση, χνούδιασμα,

καλανδράρισμα, κατερνασία για την αντοχή στη συατολή και στο τσαλάκωμα, δεκάτισμα, εμποτισμός, επιδιόρθωση σχισμών, κατεργασία για τον εντοπισμό υφαντικών λαθών), των οποίων η αςία των χρησιμοποιουμένων μη τ,ιπωμένων υοασμάτων δεν· υπερβαίνει το 4? 5°» τη; τιμής εκ του εργοστάσιου j τουιροιόντος

1 Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

2388

Κωδικός ES

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

ή (4)

Υφάσματα συνδυασμένα με

καουτσούκ, άλλα από εκείνα

της κλάσης 5902:

- Υφάσματα πλεκτά

Κατασκευή από':

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνθετικές, ή

τεχνητές ίνες, μη

λανορισμένες ούτε

κτενισμένες ούτε με άλλο

τρόπο επεξεργασμένες για

την κλώση ή

- χημικέ; ύλες ή υφαντικούς

πολτούς

- Αλλα υφάσματα από

Κατασκευή από χημικές

συνθετικές ίνες που

ύλες

περυέχσυν κατά βάρος

περισσότερο από 90% των

υωασμάτων

• άλλα

Κατασκευή ατό νήματα

5907

Αλλα υφάσματα

Κατασκευή από νήματα

εμποτισμένα ή επιχρισαένα.

ή

i

ι

Οθόνες.ζωγραφικής για

Τύπωση συνοδευόμενη απο

■ σκηνικά θεάτρων.

δύο τουλάχιστον εργασίες

παρασκευάσματα

παρασκευής ή τελειώματος

εργαστηρίων ή ανάλογες

(π χ. καθαρισμός, λεύκανση.

χρήσεις

μερσερισμός. Θερμική

σταθεροποίηση,

χνοόδιασμα

i

καλανδράρισμα. κατεργασία

I

για την αντοχή στη συστολή

και στο τσαλάκωμα

!

j

οεκατισμα. ειιποτισμός.

!

i

επιδιόρθωση σχισμών,

κατεργασία για τον

εντοπισμό υοαντικών

λαθών), των οποίων η αξία

των χρησιμοποιουμένων μη

τυπωμένων υοασμάτων δ^ν

υπερβαίνει ίο 47.5% της

τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

' Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών, βλ. επεξηγηματική σημεΐΐιΐοη 5.

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (Ό

Φιτίλια υφασμένα, πλεγμένα σε πλεξούδες ή πλεκτά, από υφαντικές ύλες, για λάμπες, καμτνέτα, αναπτήρες, κεριά ή παρόμοια. Αμίαντα φωτισμού και σωληνοειδή υφάσματα πλεκτά που χρησιμεύουν για την κατασκευή τους, έστω και εμποτισμένα: -Αμίαντα φωτισμού, έστω και εμποτισμένα -άλλα

Κατασκευή από σωληνωτά υφάσματα πλεκτά Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

2390

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

. Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει τα χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

C3) ή W

5909 έως 5911

Υφάσματα και είδη από

υφαντικές ύλες για

βιομηχανική χρήση:

- Δίσκοι και κορώνες στίλβωσης εκτός των εκ πύλήματος της κλάσης 59Π

-υφάσματα πιληματοποιημένα ή μη, έστω και εμποτισμένα ή επιχρισμένα, των τύπων των συνήθως χρησιμοποιούμενων στις χαρτς^οιητνκές μηχανές ή σε άλλες τεχνικές χρήσεις, σωληνοειδή ή ατέρμονα, με απλούς ή πολλαπλούς στήμονες ή/και κρόκους ή υφασμένα κατά τρόπο επίπεδο, αλλά με πολλαπλούς στήμονες ή/και κρόκους της κλάστκ 5911

Κατασκευή από νήματα ή απορρίμματα υφασμάτων ή ράκη της κλάσεως 6210

Κατασκευή από1:

— νήματα κοκοφοτντκα,

— τις ακόλουθες ύλες :

— νήματα μονόινα από πολυτεπραΦθορ ιοαιθυλαίν ιο 3

— νήματα από πολυαμίδια, στριμμένα και επιχρισμένα, διαπότιστα ή καλυμμένα με οαινσλική ρητίνη

— νήματα από αρωμαηκά πολυαμίδια λαμβανόμενα με πολυ συμπύκνωση μεταφ αινυλαινοο ιαμίνης και ισος>θαλυ;ού οξέως

— νήματα μονόινα από

πο λυτ ετ ρ αο>8 αρ ιοα ιθυλα ίν ιο '

— νήματα από συνθετικές υφαντικές ίνες από πολυ-πφαινυλινετερε φθαί.αμ ίδ ιο

— νήματα από ίνες υάλου, επικαλυμυενες με ρητίνη φαινοπλάστη και περιτυλιγμένα με ακρυλικό νήμα *

— νήματα μονόινα

συ μπολυ εσπέρα που αποτελείται από έναν πολυστερα, μια ρητίνη τερεο θ ολικού οξέως, 1,4 κυ κλο- εξσν-6 ιεθανόλη και ισοφθαλικό οξύ

— ουσικέ; ίνες ή

— συνέχεις συνθετικές, ή τεχνητές ίνες, μη λανα ρισμένες ούτε κτενισμε/ες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

— χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς

Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται ατό μείγμα επεξηγηματική σημείωση 5.

Η χρησψοποίηση του προϊόντος αυτού περιορίζεται στην κατασκευή υοασμάτων του τύπ· στις μηχανές παραγωγής χαρτιού.

μοποιειται

2391

Κωδικός ΕΧ Περιγραφή εμπορευμάτων Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

..........- προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π> (2) (3) ή (4)

-άλλα

Κατασκευή από ':

- νήματα κοκοφαίνικσ,

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνδετικές, ή τεχνητές ίνες. μη λαναρισμένες ούτε κτενισμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντυτούς πολτούς

Κεφάλαιο 60

Υφάσματα πλεκτά

Κατασκευή από ':

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνθετικές, ή τεχνητές ίνες, μη λαναρισμένες ούτε κτενισμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφαντικούς πολτούς

Κευάλαιο 6 \

Ενδύματα και

συμπληρώματα της ένδυσης

από ύφασμα πλεκτό:

• Προερχόμενα από ραφή ή άλλη συναρμολόγηση δύο ή περισσότερων τεμαχίων πλεκτών υφασμάτων που έχουν κοπεί σε τεμάχια που παράγονται ευθίως σε σ/ήματα

- άλλα

Κατασκευή από νήματα 11

Κατασκευή από ' :

- φυσικές ίνες η

. συνεχείς συνθετικές, ή τε^ητές ίνες. μη λαναρισμένες ούτε κτεντσμένες ούτε με άλλο τρόπο επεξεργασμένες για την κλώση ή

- χημικές ύλες ή υφανηκούς πολτούς

' Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα επεξηγηματική σημείωση 5. Βλ. επεςττγτιματική σημείωση 6.

2392

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα ίου καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3) ή (4)

ex κεφάλαιο 62

ex 6202. ex 6204, ex 6206, ex 6209 και ex 62 ί I

ex 6210 και ex 6210

6213 και 6214

Ενδύματα και συμπληρώματα της ένδυσης από ύφασμα πλεκτό: εκτός

από :

Ενδύματα και άλλα συμπληρώματα της ένδυσης για γυναίκες, κοριτσάκια και βρέφη και συμπληρώματα ενδυμάτων για βρέφη, κεντημένα

Αντιπυρικός εξοπλισμός από υοάσματα επικεκαλυμμένα με φύλλο πολυεστέρα επαογιλωμένσυ

Μαντήλια και μαντιλάκια τσέπης, σάλια, σάρπες, μαντήλια του λαιμού (φουλάρια), καλύμματα μύτης, κασκόλ μσντήλες, βέλα και βελάκια και παρόυοια είδη ■ - κεντημένα

Κατασκευή από νήματα

Κατασκευή από νήματα 1

ή

Κατασκευή από μη κεντημένα υφάσματα των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος 1

Κατασκευή από νήματα1

ή

Κατασκευή από μη επικαλυμμένα υφάσματα των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει το 40% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος 1

Κατασκευή από απλά νήιιατα αλευκαστα 1" Π

Κατασκευή από μη κεντημένα υοάσματα των οποίων η α;:α δεν υπερβαίνει :ο 40% της τιμή; εκ του εργοστασίου ίου προϊόντος1

Βλ. επεξηγηματική σημείωση 6. * ν "-^-^

Για τους ειδικούς όρους σχετικά μι τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφςτντικ^^ί.ώνΓρλ. επεξηγηματική σημείωση 5.

ΦΕΚ61

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

β)

ή (*>

- άλλα

Κατασκευή απο απλά

νήματα αλευκαστα 1'

Ράψιμο και στη συνέχεια

τύπωση συνοδευόμενη από

5ύο τουλάχιστον ερ-.ασΐε;

Κατασκευής ή τελειώματος

(λεύκανση, κατεργασία,

προς ξήρανση, ύγρανση με

ατμό. αφαίρεση των

κόμβων, επιδιόρόωση

σχισμών, εμποτ.συος.

επεξεργασία για τη

μεταβολή των διαστάσεων

κατά τη χρήση.

μερσερισμός) υπό τον όρο j

on η αξία των μη

τυπωμένων εμπορευμάτων 1

των κλάσεων 621"· κα^ 6214

που χρησιμοποιούνται δεν |

υπερβαίνει το 4" i% της !

τιμής εκ του εργοστασίου j

του προϊόντος | ]

Αλλα συμπληρώματα της

ί

ένδυσης. Μέρη ενδυμάτων ή

συμπληρωμάτων της

ένδυσης, εκτός αυτών της

κλάσης 6212:

- κεντημένα

Κατασκευή απο ϊ-ιιατα ,

ι

Κατασκευή απο

i

κεντημένα υφάσματα των-

ι

ι

οποίων η αςία δεν

υπερβαίνει το 40% της τιιιης j

εκ του εργοστασίου του ι j

ι

προϊόντος! :

Βλ. επεξηγηματική σημείωση 6. - —

Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφαντικών υλών,.βλ."

επεξηγηματική σημείωση 5.

2394

Κωδικός ΕΣ (Π

Περιγραφή εμπορευμάτων (2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει τό χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος (3) ή (4)

- Αντιπυρικός εξοπλισμός από υφάσματα επικεχαλυμμένα με φύλλο πολυεστέρα επαρνιλω μενού

Κατασκευή από νήματα 1 ή ■

Κατασκευή από μη επικαλυμμένα υφάσματα των οποίων n αξία δεν υπέρβαινα to 40% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος 1

- Εσωτερικά συμπληρώματα γιακάδων και μανικετιων, κομμένΌ

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή από νήματα 1

κεοάλαιο 63 ό301 έως 6304

Αλλα έτοιμα υφαντουργικά είδη- Συνουασμοί εμπορευμάτων Μεταχειρισμένα ενδύματα και άλλα μεταχειρισμένα είδη και ράκη. εκτός από : Κλινοσκεπάσματα, πανικά κρεβατιού κ.λπ., παραπετάσματα κ.λπ.. και άλλα είδη επίπλωσης ■

- Από πίλημα, ή υη υοασι.έ\α υοάσματα

- αλλ α

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες όλε; πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη απο αυτή του προϊόντος

Κατασκευή από ::

- αυοικες ίνες ή

- χηαικες ύλες η υοαντικούς πολτού;

I

Βλ. επεξηγηματική σημείωση 6. ϊ^\~

Για του; ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που καττιττκευόζοντα; από μείγμα υιΑ,τίκών υλών·, βλ.·'

επεξηγηματική σημείωση 5.

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων

__{])____(2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόιιενου προϊόντος _(3)_η_(4)_

6305

6306

— κεντημένα

Σάκοι και αακιοια συσκευασία;

Καλύμματα εμπορευμάτων, οχημάτων κ λπ. και εξωτερικά προπετάσματα (τέντες). Σκηνές. Ιστία για βάρκες και άλλα σκάφη που κινούνται με πανιά, είδη για κατασκήνωση - Από μη υοασμένα υοάσαατα

Κατασκευή από απλά νήματα αλευκαστα '

ή

Κατασκευή ατό ιιη κεντημένα υφάσματα (εκτός από πλεκτά) των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει ίο 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή απο απλά νήματα αλευκαστα ''' Κατασκευή από ! :

- φυσικές ίνες ή

- συνεχείς συνδετικέ;, η τεχνητές ίνες, μη λαναρισμενε; ούτε κτενισμενες ούτε νιε άλλο τρόπο επεξεργασμένε; για την κλώση ή

■ χηιιικες όλες ή υοαντ'Λ'ού; πολιού;

Κατασκευή από ' "

- ουσικές ίνε; ή

- χηιιικές ύλες ή οοαντικου: πολτού;

Βλ. επεξηγηματική σημείωση 6

Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευαίον-ται από ιιεί''μα υφαντικ επεξηγηματική σημείωση 5. Για πλεκτά αντικείμενα, μτ; ελαστικά ούτε συνδυασμένα με καουτσούκ, παραγόμενα με συρραφή πλεκτών (που έχουν κοπεί, ή απ' ευθείας πλεχθεί, στην συγκεκριμένη τους μορφή), βλ., εισαγωγική σημείωση 6.

2396

Κωίικος ΕΙ Περιγραφή εμπορευμάτων

(1)__ ω

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδο ιο χαρακτήρα του καταγόιιενου προϊόντος

(3) η ' (4)_

650S

- άλλα

Αλλα έτοιμα είδη, στα οποία περΛαμβάνονται και τα αχνάρια νια ενδύματα (πατρόν;

Συνδυασμοί που αποτελούνται από τεμάχια υφασμάτων και νήματα έστω και με εξαρτήματα για την κατασκευή ταπήτων, ειδών επίστρωσης (ταπησαρίες), κεντημένων τρατεξοϋάνδηλων ή πετσετών ή παρόμοιων υφαντουργικών ειδών, σε συσκευασίες για τη λιανική πώληση

Κατασκευή από απλά 1," νήματα αλευκαστα Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κάθε τεμάχιο ενός συνόλου (σετ) πρέπει να ανταποκρίνεται στους κανόνες που θα ίσχυαν εάν δεν περΛαμβανόταν στο σύνολο αυτό. Ωστόσο, είναι δυνατόν να περιλαμβάνονται και είδη μη καταγόμενα, με την προϋπόθεση οτι η συνολική τους αξία δεν υπερβαίνει το 15% της τιμής εκ του εργοστάσιου του συνόλου

e.ν κεφάλαιο ό- j Υποδήματα, γκέτες και

\ ανάλογα είδη. έκτος από :

Μέρη υποδημάτων (στα οποία περιλαυβάνονταιτα πάνω τμήιιατα έστω και προσαρμοσμένα σε πελμαπι άλλα ατό τα εξωτερικά πέλματα) Εσωτερικά κινητά πέλματα, υποφτερνια και παρόμοια κινητά είδη. Γκέτες, περιβλήματα της κνήμης κάθε είδους και παρόμοια είδη και τα ϋέρη του;

Κατασκευή από υλες οιασδήποτε κλάσης, με εξαίρεση τα

συναρμολογηυέν α τμήματα που αποτελούνται από τα πάνω μέρη (οόντα) ίων υποδημάτων και είναι στερεωμένα πάνω στο πρώτο πέλμα η σε άλλα κατώτερα μέρη της κλάση;6406

Κατασκευή κατά την οποία όλε; οι χρησψοποιουυενΕς ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό αυτή του ποοϊόντος

s.v: κεοάλαιο 65

Καλύμματα κεααλης και μέρη αυτών εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία όλε; οι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλόοη άλλη ατό αυτή του πΰΓΜόντο;

Για τους ειδικούς όρους σχετικά με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από μείγμα υφ επεξηγηματική σημείωση 5 Βλ. επεξηγηματική σημείωση 62397

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

ή (Λ)

Καπέλα και άλλα

Κατασκευή από νήματα ή

καλύμματα κεφαλής από

από υφαντικές ίνες '

πίλημα, κατασκευασμένα

ατό τις καμπάνες ή τους

δίσκους της κλάσης 6501.

έστω κσι στολισιιένα

650S

Καπέλο κατ άλλα

Κατασκευή από νήματα ή

καλύμματα κεφαλής,

από υφαντικές ίνες '

πλεγμένα ή

κατασκευασμένα από

δαντέλες, πίλημα ή άλλα

υααντσυργικά προϊόντα, σε

τεμάχια (αλλά οχι σε

I

I

ταινίες), έστω και

στολισμένα Δίχτυα και

φιλέοες για τα μαλλιά του

κεφαλιού, από καθε ύλη,

!

έστω και στοϊ-ΐσμένα

ex κεοάλαιο 66

Ομπρέλες για τη βροχή και

Κατασκευή κατά την οποία

τον ήλιο, ράβδοι

όλες οι χρησιμοποιούαΓ. ες

;

(μπαστούνια), ράβδοι-

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

ι

καθίσματα, μαστίγια καθε

κλάση άλλη απο α-_>τη του ! ι

είδους κα; τα μερη τους

προϊόντος j

εκτός από;

6601

Ομπρέλες για τη βροχή και

Κατασκευή κατά την οποία :

τον ήλιο στις οποίες

η αςία όλων των '

περιλαμβάνονται και οι

χρησιμοποιούμενων υλών j

ομπρέλες-ράβδοι για τη

δεν τρέπει να υπερβαίνει το ]

βροχή, οι ομπρέλε; κήπου

50% της τιμής εκ του !

για τον ήλιο και παρόμοια

εργοστασίου ίου προϊόντος ί :

εί5η

ι

Κεφάλαιο 67

Φτερά και πούπουλα

Κατασκευή κατά την οποία I j

κατεργασμένα και είδη από

όλί-.ς ΟΙ χρηπιμο-οιούμΕνΕΤ. j ί

οτερά ή απο πούπουλα.

υλες πρέπει να υπάγονται εε j !

ί Τεχνητό άνθη.

κλάση άλλη από αυτή του , ί

Τεχνουογηματα από τρίχες

ποοίό'.τος j [

κεααλ.ή; ανθοώπου

ι I

ex κεοάλαιο 68

Τεχνουργήματα από πέτρες.

Κατασκευή κατά την οποία

γννο. τσιυέντο, αμίαντο.

όλες οι χρησιμοποιούμενες

ιιαομαρυγία ή ανάλογες ύλες

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

έκτος αιο :

κλάση άλλη ατό αυτή του <

προϊόντος | !

BL ε^εςηγημστυζή σημείωση 6.

2398

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(31

ή (4)

ex 6805

Τεχνουργήματα από φυσικό

Κατασκευή από

σχιστόλιθο ή από

κατεργασμένο σχιστόλιθο

συσσωματωμένο σχιστόλιθο

e?.6S\2

Τεχνουργήματα από αμίαντο

Κατασκευή από τις ύλες

ή από μείγματα με βάση τον

οποιασδήποτε κλάσης

αμίαντο ή με βάση τον

αμίαντο και τον μαγντ\οτΐτ\

ex 6814

Τεχνουργήματα από

Κατασκευή από

μαρμαρυγία

κατεργασμένο μαρμαρυγία

συμπεριλαμβανομένου του

(συμπεριλαμβανομένου του

συσσωματωμένου ή

συσσωματωμένου ή

ανασχηματισμένου

ανασχη ματισμένου

μαρμαρυγία σε υπόθεμα από

μαρμαρυγία)

i

χαρτί, χαρτόνι ή άλλη ύλη

Κεαάλαιο 69

Προϊόντα κεραμευτικής

Κατασκευή κατά την οποία

όλ,ες οι χρησιμοποιούμενες

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη από αυτή του

προϊόντος

ex κεοάλαιο "0

Γυαλί και τεχνουργήματα

Κατασκευή κατά την οποία

από γυαλί εκτός από :

όλες οι χρησιμοποιούμενες

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

I

κλάση άλλη ατο αυτή του

i

προϊόντος j :

ex 7003

Γυαλί με μη

Κατασκευή από ύλες της Ι

ex 7004 και

αντανακλαστική στρώση

κλάσης 7001

ex 7005

7006

Γυαλί των κλάσεων 7003,

! Ι

7004 ή 7005, κυρτωμένο, με

Ρ

λοςοκομμένα άκρα.

χαρανμενο, διάτρητο, ,

σμαλτωμένο ή αλλιώς

κατεργασμένο, αλλά μη

ι

πλαισιωμένο ούτε

i j

συνδυασμένο με άλλες

1

ύλες :

I

- πλάκες από γυαλί

Κατασκευή από ύλες

(υποστρώματα).

(υποστρώματα) τη;

ί

επικαλυμμένες με στρώμα

κλάσης 7006

διηλεκτρικού μετάλλου,

ημιαγώγιμες σύμιοωνα με

τα πρότυπα ταυ SEMII

- άλλα

Κατασκευή από ύλε; της |

ι

κλάσης 7001 | ;

2399

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

- -

— προσδίδη το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

Ο)

ή (4)

Γυαλί ασφαλείας, που

Κατασκευή από ύλες της

αποτελείται από γυαλιά

ιςλάσης700Ι

σκληρυμενα με αφή ή που

σχηματίζονται από

συγκολλημένα φύλλα

Μονωτικές πλάκες από

Κατασκευή από ύλες της

γυαλί με πολλαπλές

κλάσης 7001

επιφάνειες

Καθρέφτες από γυαλί, έστω

Κατασκευή από ύλες της

και με πλαίσιο, στους

κλάσης 7001

οποίους περιλαμβάνονται

και οι οπισθοσκοπικοί

καθρέφτες

70!0

Νταμιτζάνες, φιάλες,

Κατασκευή κατά την οποία

φιαλίδια, πλατύστομες

όλες οι χρησιμοποιούμενες

φιάλες, δοχεία, σωληνάρια

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

|

για δοχεία και παρόμοια

κλάση άλλη από αυτή του

! j

δοχεία για τη μεταφορά ή τη

.προϊόντος

ι

συσκευασία από γυαλί

ή

ι j

I

Πλατϋστομες φιάλες για

Λάξευση υάλινων

' ]

κονσέρβες, από γυαλί.

αντικειμένων, υπό την

ί

Πώματα και λοιπά είδη

προϋπόθεση ότι η αξία των

Γ

πωματισμού, από γυαλί:

μη λαξευμένων

αντικειμένων δεν υπερβαίνει

το 50% της τιμής εκ του '

εργοστασίου του προϊόντος

Γυάλινα αντικείμενα.

Κατασκευή κατά την οπαια

επιτραπέζια, μαγειρείου,

όλες οι χρησιμοποιούμενες

καλλωπιστηρίου. γραοείου,

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

εσωτερικής διακόσμησης

κλάση άλλη από αυτή του

διαμερισμάτων ή παρόμοιων

προϊόντος i

χρήσεων, άλλα από εκείνα

ή ί

των κλάσεων 7010 ή 7018

Λάξευση υάλινων :

αντικειμέν ων, υπό την j

προϋπόθεση ότι η αςια των

μη λαξευμένων

αντικειμένων δεν υπερβαίνει ;

το 50% της τιμή; εκ του j

εργοστασίου του προϊόντος |

Π ι

Ί I Διακόσμηση με το χέρι (με [

εξαίρεση τη μεταξογραοικη I

τύπωση αντικειμένων) από Ι

ί

γυαλί ουσσύμενο με ίο χέρι. ]

του οποίου η αξία δεν Ι

υπερβαίνει ίο 50% τη; τιμής

εκ του εργοστασίου του

προϊόντος

2400__ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία ' προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

fij

(2)

(3)

ή W

ex 7019

Τεχνουργήματα από ίνες υάλου (άλλα από νήματα)

Κατασκευή από : - φυτίλια, νήματα με απανωτές στρώσεις (Rovings) ή νήματα, μη

χρωματιστά, κομμένα ή μη και

- υαλοβάμβακα

ex κεφάλαιο 7|

Μαργαριτάρια φυσικά ή από καλλιέργεια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες ή παρόμοια, πολύτιμα μέταλλα, μέταλλα επιστρωμένα με πολύτιμα μέταλλα και τεχνουργήματα από τις ύλες αυτές. Απομιμήσεις κοσμημάτων-νομίσματα- εκτός από :

Κατασκευή καιά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρεπα να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex 7!01

Μαργαριτάρια φυσικά η ατό καλλιέργεια, σε αρμαθιές προσωρινά για την ευκολία της μεταφοράς :

Κατασκευή κατα την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ex 7102.

Πέτρες πολύτιμες ή

Κατασκευή απο πολύτιμε; η

ex 7103 και

ημιπολύτιμε; και πέτρες

ημιπολύτιμες πέτρες ,

ex 7104

συνθετικές ή

αν α σχη ματισμένες,

κατεργασμένες

ακατέργαστες

7106. 7103 και 7 u 0

Πολύτιυα μέταλλα :

-Ακατέργαστα

Κατασκευή απο ύλε; που δεν υπάγονται στι; κλάσης 7106,7108 ή 7110

ή

Ηλεκτρολυτικός, θερμικό; η χημικός διαχωρισμός των πολυτίμων ιιετάλλ.ων της κλάση;7]00,7Ι05ή7110

ή

Κράματα πολυτίμων μετάλλων των κλάσεων 7106, 710S ή 7110 μεταξύ τους ή με βασικά μέταλλα

Κωδικός ΕΖ

ΠΕριγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

—, -

■ προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

0)

ή (4)

- ημιχατεργασμένα ή σε

Κατασκευή από

μορφή σκόνης

ακατέργαστα πολύτιμα

. „,

μέταλλα

ex 7107,

Μέταλλα κοινά

Κατασκευή από

ex 7109 και

επιστρωμένα με πολύτιμα

ακατέργαστα μέταλλα

ex 7111

μέταλλα, ημικατεργασμένα

επιστρωμένα με πολύτιμα

μέταλλα

Τεχνουργήματα από

Κατασκευή κατά την οποία

μαργαριτάρια φυσικά ή από

η αξία όλων των

καλλιέργεια, από πολύτιμες

χρησιμοποιούμενων υλών

ή ημιπολύτιμες πέτρες, ή

Sev πρέπει να υπερβαίνει το

από πέτρες συνθετικές ή

5Q% της τιμής εκ του

<

ανασχημ σχισμένες

Εργοστασίου του προϊόντος

Απομιμήσεις κοσμημάτων

Κατασκευή κατά την οποία

όλες οι χρησιμοποιούμενες

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη ατό αυτή ταυ

ι

προϊόντος ή

Κατασκευή από τμήματα

βασικών μέταλλων, μη

επιστρωμένα ή καλυμμένα

με πολύτιμα μέταλλα της

κλάσης 7117, υπο την ,

προϋπόθεση ότι η αςία όλων

ίων μετάλλων που

χρησιμοποιούντα; δεν

υπερβαίνει το 50% της τιμή:

εκ του εργοστασίου του

προϊόντος I

ex κεοάλαιο 72

Σίδηρος και χάλυβας εκτός

Κατασκευή κατά την οποία I

από :

όλες οι χρησιμοποιούμενε; !

ύλες πρέπη να υπάγονται σε j

κλάση άλλη ατο αυτή του

προϊόντος J

Ημιτελή προϊόντα ατό

Κατασκευή από ΰλες των

σίδηρο ή από όχι σε κράμα

κλάσεων 7201, 7202, 7203,

χάλυβα

7204 ή 7205

7208 έως 7216

Πλατέα αντικείμενα έλασης,

Κατασκευή από πλινθώματα

ράβδοι, είδη με καθορισμένη

ή άλλες πρωταρχικές μορφές

μορφή από σίδηρο ή μη

της κλάσης 7206

κράμα χάλυβα

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

Σύρματα από σίδηρο ή από

Κατασκευή από ημιτελή

μη κράμα χάλυβα

προϊόντα άλλων

χαλυβοκραμάτων της

κλάσης 7207

c\ 7218. 7219

Ηυ,ιτελή προϊόντα, πλατέα

Κατασκευή από πλτνθώματα

έως 7222

αντικείμενα έλασης, ράβδος

ή άλλες πρωταρχικές μορφές

είδη με καθορισμένη μορφή

της κλάσης 7218

από ανοξείδωτο χάλυβα

/___?

Σύρματα από ανοξείδωτους

Κατασκευή από ημιτελή

χάλυβες

προϊόντα άλλων

χαλυβοκραμάτων της

κλάσης 7218

e\ 7224."::;

Ημιτελή προϊόντα, πλατέα

Κατασκευή απο πλινθώματα

έως 7228

αντικείμενα έλασης, ράβδοι.

και άλλες πρωταρχικές

είδη με καθορισμένη μορφή

μορφές της κλάσης 7206,

από άλλα χαλυβοκράματα-

7218 ή 7224

ράβδοι κοίλες για

γεωτρήσεις από

χαλυβοκράματα ή από μη

κράμα χάλυβα

7" ""9

Ιϋρματα από άλλα

Κατασκευή από ημιτελή

χαλυ βο κ ράματα

προϊόντα άλλων

χαλυβοκραμάτων τη;

κλάση; 7224

e\ κεοαλαιο 73

Αλλα τεχνουργήματα ατό

Κατασκευή κατά την οποία J

σίοηρο ή χάλυβα, έκτος

όλες οι χρησιμοποιούμενες

από :

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη από αυτή του

προϊόντος j

Πάσσαλοι πλατυσμενοι

Κατασκευή από υλες της

κλάσης 7206 |

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

7302

Στοιχεία σιδηροδρομικών

Κατασκευή από ύλες της

γραμμών, από χυτοσίδηρο,

κλάσης 7206

σίδηρο ή χάλυβα.

σιδηροτροχιές, αντιτροχιές

και οοοντώματα, κλειδιά.

καρδιές διασταυρώσεων,

ράβδοι χειρισμού των

κλειδιών και άλλα στοιχεία

διασταύρωσης ή αλλαγής

τροχιών, στρωτήρες.

συνδετήρες, στηρίγματα,

I

σφήνες, πλάκες στήριξης,

πλάκες σύσφιςης. πλάκες

και ράβδοι για τη ρύθμιση

του πλάτους και άλλα

τεμάχια ειδικά

κατασκευασμένα για την

|

τοποθέτηση, τη σύζευξη ή

j

τη στερέωση των

\

σιδηροτροχιών

7304, "305 και

Σωλήνες κάθε είδους και

Κατασκευή από ύλες των

I

7306

είδη με καθορισμένη μορφή

κλάσεων 7206. 720". 72 i& ή '

κοίλα, από οίόηρο (άλλο

7224 !

από χυτοσίδηρο) ή χάλυβα

i

ι

ex 730"

Εξαρτήματα σωληνώσεων

Τόρνευοη, διάτρηση, ι

από ανοξείδωτο χάλυβα

εσωτερική εξομάλυνση. |

(ISOnX5CrNLMo 1712)

κατασκευή σπειρωμάτων, 1

αποτελούμενα από

αφαίρεση αιχμών και

περισσότερα του ενος

αμμοβολή σφυρήλατων

I

τεμάχια :

η μικατεργα σμ ένων

μετάλλων η αξια των οποίων

δεν υπερβαίνει το 35% της

j

τιμήε £κ του εργοστασίου

του προίόν-ιος 1

730S

Κατασκευές και μέρη

Κατασκευή κατα την οποία I ',

κατασκευών (π.χ. γέφυρες

όλες οι χρησιμοποιούμενες j

kci στοιχεία γειρυρών,

ύλες πρέπει να υπάγονται σε ι

υδροφραχτικές πόρτες,

κλάση άλλη από αυτήν του

πύργοι, πυλώνες, στύλοι.

προϊόντος. Εντούτοις,

σκελετός στέγες, πόρτες και

σνγκολλ.ημένα είδη με

παράθυρα και τα πλαίσια

καθορισμένη μορφή της

τους, περβάζια και

κλάσης 7301 δεν μπορούν

κατώφλια, φράγματα.

να χρησιμοποιούνται

I

κιγκλιδώματα), από

χυτοσίδηρο, σίδηρο ή

χάλυβα με εξαίρεση τις

προ κατασκευές της

κλάσης 9406. Λαμαρίνες,

ράβδοι, είδη με καθορισμένη

μορφή, σωλήνες και

παρόμοια, από χυτοσίδηρο.

σίδηρο ή χάλυβα.

προετοιμασμένα για να

χρησιμοποιούνται σε

κατασκευές

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

ex 7315

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Κατασκευή κατά την οποία η αξία των

χρησιμοποιούμενων υλών της κλάσης 7315 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντοΰ

ex κειοάλαιο 74

Χαλκός και τεχνουργήματα από χαλκό- εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμή; εκ του

. εργοστασίου του προϊόντος

7401

Θειούχα συμπήγματα χαλκού. Χαλκός κονϊας (κατακρήμνιση του χαλκούΊ :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

7402

Χαλκός μη καθαρισμένος. Ανοδοι από χαλκό για τον ηλεκτρολυτικό καθαρισμό

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

7403

Χαλκός καθαρισμένος και κράματα χαλκού σε ακατέργαστη μορφή :

- Χαλκό; καθα^ισαένο;

Κατασκευή κατά την οποία

όλε; οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

- Κοάματα χαλκού και

Κατασκευή από

χαλκό; καθαρισμένος που

καθαρισμένο χαλκό.

περιέχει άλλα στοιχεία

ακατέργαστο, απορρίμματα και θραύσματα χαλκού

7404

Απορρίμματα και θραύσματα χαλκού

Κατασκευή κατά την οποία όλε; οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό αυτή του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

ή (4)

7405

Κράματα μητρικά χαλκού

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex κεφάλαιο 75

Νικέλιο και τεχνουργήματα από νικέλιο εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπέρβαινα το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

7501 έω;750ϊ

Θειούχα συμπήγματα ν ικελίου. ■ συ ντήγ ματα (sinters) οξειδίων του νικελίου και άλλα ενδιάμεσα προϊόντα της μεταλλουργίας του νικελίου. Νικέλιο σε ακατέργαστη μοροή. Απορρίμματα και θραύσαατα νικελίου

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

!

Ι ί

ex κεφάλαιο 76

Αργίλιο κσι τεχνουργήματα αργιλίου εκτός ατό :

Κατασκευή κατά την οποία : ■ όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και - η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% τη; πυη; εκ του εργοστασίου του προϊόντα;

ί

Αργίλιο σε ακατέργαστη υοροή

Παραγωγή με θερμική ή ηλεκτρολυτική κατεργασία από αργίλιο όχι τ;ε κράμα η απορρίμματα κοι θραύσματα αργιλίου

Κωδικό; ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

ή (4)

7602

Απορρίμματα και θραύσματα αργιλίου

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex 7616

i

I

Τεχνουργήματα από αργίλίο εκτός από μεταλλικά υ ιράσματα

(περιλαμβανομένων των συνεχών ή ατερμόνων υφασμάτων), mo πλέγματα και δικτυωτά από σύρματα

Κατασκευή απά την οποία: - όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος. Ωστόσο, μεταλλικά υφάσματα (περιλαμβανομένων των

αργιλίου, από πλάκες ή

συνεχών ή ατερμόνων

ταινίες αναπεπταμένες

υφασμάτων), από ίτλέγματο και διχτυωτά από σύρματα αργιλίου, από πλάκες ή ταινίες αναπατομένες μπορούν να χρ ησιμοποιούνται-• η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του ερνοστασϊου ίου προϊόντος

Κεαάλαιο 77

Προορίζεται για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση στο εναριιονισμένο σύστημα

ex κεαάλαιο 78

Μόλυβδος κα: τεχνουργήματα από μόλυβδο εκτός από :

Κατασκευή κατά την οποία

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβανει το 50% της τιμής εκ του Εργοστασίου του προϊόντος

i

h j

!

ι

7S0E

Μολυ*3δος σε ακατέργαστη μοροη :

- Μόλυβδος καθαρός

Κατασκευή από «χελώνες» μολύβδου ή

(Μεταχειρισμένο» μόλυβδο

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή W

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, απορρίμματα και θραύσματα της κλάσης 7802 δεν μπορούν να χρ ησιμοποιού νται

7S02

Απορρίιιματα και θραύσματα μολύβδου

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ex κεφάλαιο 79

Ψευδάργυρος και τεχνουργήματα από ψευδάργυρο εκτός ατό :

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες ot χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αέία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

I

I

7901

Ψευδάργυρος ο ε ακατέργαστη μορφή

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, απορρίμματα και θραύσματα της κλάσης 7902 δεν μκορούν να χρ ησιμσπ ο ιο ύντ c

7902

Απορρίυματα και θραύσματα ψευδαργύρου

Κατασκευή κατά την οποίο ολες οι χρησιμοποισύι^ενε: ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση αλλη ατό αυτή του προϊόντος

ex κεφάλαιο 80

Κασσίτερος και τεχνουργήματα από κασσίτερο έκτος από :

Κατασκευή κατα την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάνονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αςία όλων των

χρ ησιμοποιού μένων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε: το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος Π) (2) (3> ή (4)

800 ί

8002 καν S007

Κασσίτερος σε ακατέργαστη μορφή

Απορρίμματα και θραύσματα κασσίτερου Αλλα τεχνουργήματα από κασσίτερο :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, απορρίμματα και θραύσματα της κλάσης 8002 δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κεοαλαιο S1

Αλλα κοινά μέταλλα, κέραμο μέταλλο υ ργιχές συνθέσει;, τεχνουργήματα από τις ύλες αυτέ; - Αλλα κοινά μέταλλα, κατεργασμένα, τεχνουργήματα από τις ύλες αυτές

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών που υπάγονται στην ίδια κλάση με το προϊόν δεν πρέπει να υπερβαιν ε; w 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό ay τη του προϊονταΐ

ex κϋοάλαιο £2

1

Εργαλεία και συλλογές εργαλείων, είδη μαχαιροπσιίας, κουτάλια και πιρούνια, από κοινά μέταλλα. Μέρη των ειδών αυτών, ατό κοινά μέταλλα εκτός απο -

Κατασκευή κατά την οποίο όλε; οι χρησιμοπα;ουιιενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος

ΦΕΚ61

Κωδικός ΕΣ (Ο

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόιιενου προϊόντος

(3) ή (4)_

S207

S20S

ex S2.il

Εργαλεία, τουλάχιστον δύο, των κλάσεων S202 μέχρι S205, συσκευασμένα σε συλλογή για τη λιανική

πώληση

Εργαλεία εναλλασσόμενα για εργαλεία του χεριού, μηχανικά ή μη ή για μηχανές-εργαλεία (π.χ. για κσϋλανση. αποτύπωση, σφράγιση, διεύρυνση, κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών σπειρωμάτων, διάτρηση, εσωτερική εΐομάλυνση. ovotypa και διεύρυνση οπών, τόρνευση, βίδωμα), στα οποία περιλαμβάνονται και οι συρματωτήρες (φιλιέρες) για τον εφελκυσμό ή τη διέλευση (πέρασμα από συρματωτήρα με Οερυοπίεση) των μετάλλων, καθώς και τα εργαλεία διάτρησης ή βυθομέτρησης Μαχαίρια και κοοτερ'ές λεπίδες, για μηχανές ή μηχανικέ; συσκευές

Μαχαίρια (άλλα από εκείνα της κλάσης S208) με λεπίδα κοφτερή ή πριονωτή, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πτυσσόμενα μαχαίρια και οι λεπίδε: του;

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες όλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από τις κλάσεις 8202 έως 8205 Τα εργαλεία όμως των κλάσεων 8202 μέχρι 8205 μπορούν να ενσωματώνονται στο σύνολο, εφόσον η αξία τους δεν υπερβαίνει το 15% της τιμής εκ του εργοστασίου του εν λόγω συνόλου. Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών ΰεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη; τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλε; πρέπει να υπάγονται σε κλ.άση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, λεπίδες μαχαιριών και λαβίδες από βασικά μέταλλα μπορούν να χρ η σ ιμ οπο ιο ύντ αι

Κωδικός ΕΧ Περιγραφή εμπορευμάτων

(1)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδε; το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

_ir> ή · W_

S315

Αλλα είδη μαχαιροπαιίας (π.χ. κουρευττκες μηχανές, σχιστήρια, "μεγάλα μαχαίρια, μαχαίρια κρεοπωλών ή κουζίνας και χαρτοκόπτες). Εργαλεία και σύνολα εργαλείων για την περιποίηση των χεριών ή των ποδιών (στα οποία περιλαμβάνονται και οι λίμες για τα νύχια) Κουτάλια, πιρούνια, κουτάλες, ςαφριστήρια, σπάτουλες για το σερβίρισμα των γλυκισμάτων, μαχαίρια ειδικά για τα ψάρια ή το βούτυρο, τσιμπίδες για τη ίά^αρη και παρόμοια είδη

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, λαβές από βασικά μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιο ύνται

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, λαβές από βασικά μέταλλα απορούν να

χρησι υ οπο '.ού ντα ι_

ex κεοαλαιο S3

ex S302

Δώιρορα τεχνουργήματα από κοινά υέταλλα εκτός i απο :

Αλλα προσαρτήματα σιδερικά και άλλα παρόμοια είδη για κτίρια και μηχανισμοί αυτοιιατου κλεισίματος για πόρτες

ex S3 06

Αγαλματίδια και άλλα είδη για τον εσωτερικό στολισμό και διακόσμηση ατό κοΓνά μέταλλα

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κίάση άλλη από αυτή του προϊόντος

Κατασκευή κατά την αποία όλες σι χρησιμοποιούμενε; ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να

χρησιμοποιούντα: οι άλλε; ύλες που υπάγονται στην κ/_άση S302. υπό την προϋπόθεση ότι -ι α:ία τους δεν υπερβαίνει το 2§αι τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιυοποιουαενες υλες πρέπει να υπάνσνται σε κλάση άλλη από αυτήν του τρόϊόντος. Έντούτοι;, είναι δυνατόν να

χρησιμοποιούνται οι άλλες ύλες που υπάγονται στην κλάση S306, υπό την προϋπόθεση ότι η α;ία τους 5εν υπερβαίνει το 20". α της τΐ'αής εκ του εργοστάσιου του προϊόντος ■

Κω&ινός ΈΖ

Περτ/ραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει tc χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

ex κεφάλαιο 84

Πυρηνικοί ονηδραστήρες.

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

λέβητες, μηχανές, συσκευές

- όλες οι χρησιμσποιο υμένες

αξία όλων των

και μηχανικές επινοήσεις.

όλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

Τα μέρη τους εκτός από :

σε κλάση άλλη α-ο εκείνη

πρέπει να υπερβαίνε: το 30%

του προϊόντος

της τιμής εκ του εργοστασίου

- η αξία όλων των

του προϊόντος

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει

το 40% της τιμής εκ του

ι

εργοστασίου tcu προϊόντος

e\ 840!

Καυσωα στοιχεία για

Κατασκευή κατα την οποία

Κατασκευή κατά την οποία η

πυοηνικούς αντιδραστήρες

όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των

όλες υπάγονται σε κλάση

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

άλλη από αυτή rgu

πρέπει να υπερβαίνει το 50%

προϊόντος 1

της τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

$402

Ατμολέβητες (συσκευές για

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία τ.

την παραγωγή ατμού), άλλοι

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

ας ία όλων των

από τους λέβητες για την

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιΐίοποιούμενων υλών δεν

κεντρική θέρμανση που

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

είναι κατασκευασμένοι για

του προϊόντος και

της τΐίίης εκ του -ρ-/-σ;~σ:ου

την παραγωγή συγχρόνως

- η αξία όλων Tiiiv

του προϊόντος

Θερμού νερού και ατμού σε

χρησιμοποιούμενων υλών

χαμηλή πίεση. Λέβητες με

δεν πρέπει να υπερβαίνει

την ονομασία

το 40% της τιμής εκ ιου

ί

κυπερθερμαινόμενου νερού»

εργοστασίου του προϊόντος

SJ03 και

Λέβητες για την κεντρική

Κατασκευή κατά την οποία

Κατασκευή κατά την οποία η

ex. S404

θέρμανση, άλλοι από

όλες σι χρησιμοποιούμενες

αξία ολων των

εκείνους της κλάσης 8402,

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

Kat βοηθητικές

κλάση άλλη απο τι; κλάσεις

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

γ'κσταστάαεις νια τους

3403 ή 8404

τ>·.: τ-.υη; εκ του εργοστασίου j

λέβητες κεντρικής

του προϊόντος !

θέρμανσης

S406

Ατυο στρόβιλοι

Κατασκευή κατα την οποί'τ

η αξία όλων των

χρησιμοποιούμε ων υλων

δεν πρέπει να υπερβαίνει τη

40% της τιμής εχ του

εργοστασίου του προϊόντος

840"

Κινητήρες με παλινδρομικό

Κατασκευή κατά την οποία

ή περιστρεφόμενο έμβολο

η αξία όλων των

που η ανάφλεξη τους γίνεται

χρησιμοποιούμενων υλών

j

με ηλεκτρικούς σπινθήρες

δεν πρέπει να υπέρβαινε, το

I

(κινητήρες εκρήξεως)

40% της τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

ι

Ο κανόνας αυτός ισχύει μέχρι τις 3 1 Δεκεμβρίου 2005

Κωδικός ΈΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

ω

(2)

(3)

ή (4)

8408

K-vrrrfjp-ς με έμβολο, που η οτνάφλεξη τους γίνεται με συμπίεση (κινητήρες ντίζελ

ή ημιντίζελ)

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιουμένων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

8409

Μέρη προοριζόμενα αποκλειστικά ή κυρίως για κινητήρες των κλάσεων S407 ή 840S

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

8411

Στρόβιλοι δι' αντιδράσεως,

Κατασκευή κατά την οποία:

Κατασκευή κατά την οποία η I

συσκευές προώθηση; δια

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των

στροβίλου και άλλοι

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

στρόβιλοι δι' αέριου

σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και - η α;ία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εχ του εργοστασίου του προίοντο;

πρέπει να υπερβαίνει το 25% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

8-ι ι:

Αλλοι κινητήρες και κινητήριες μηχανές

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντο;

!

I

I

ex 8413

Παλινδραμυτές

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

!

!

ι i

ογκομετρικές αντλίες

- όλε; οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπΕ'. να υπάγονται σε κλάση άλλη απο εκείνη του προϊόντο; και

- η αςία ολων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το -0% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντο;

αξία όλων των

χρησιμοποιουμένων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε: το 25% τη; τιμή; εκ του εργοστάσιου ; του ποοίοντο; j

Κωδικός ΕΣ

_1Ι>_

Περιγραφή εμπορευμάτων _tt>

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(3)_Λ_W_

ex 8414

S41S

ex 8410

Βιομηχανικοί στνεμιοπήρες και παρόμοια είδη

Μηχανές και συσκευές τεχνητού κλίματος που περιλαμβάνουν ανεμιστήρα με κινητήρα και δυττάξεις για τη μεταβολή της Θερμοκρασίας και της υγρασίας,

συμπεριλαμβανομένων χα> εκείνων στις οποίες ο υγρουετρικός βαθμός δεν μπορε. να ρυθμιστεί χωριστά

Ψυγεία, καταν/ύκτες και άλλες μηχανές ή συσκευές για την παραγωγή ψύχους, με ηλεκτρικό ή αλλο εξοπλισμό. Αντλίες θερμότητας, άλλες από τις μηχανές και συσκευές τεχνητού κλίματος της κλάση:S415

Μηχανήματα για '. βιομηχανίες ενλου. χαρτοπολτού και χαρτονιού

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη απο εκεί.η του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιυη: εκ του εργοστάσιου του προϊόντος και

- η α;ια όλων ;ων μη καταγόμενων υλών -ου χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπερβαιν ει την αςία των καταγόμενων υλων που

χρ ησ ιμ οπο ιούντα: Κατασκευή ■

- κατά την οποία η α;:α όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- εντός του παραπάνω ορίου, όλες της ίδιας κλάσης με το προιυν μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο μέχρι ποσοστού 25% τη: τιμή: εκ του εργοστασίου ταν προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιυής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

j Κατασκευή κατά την οποία η

[ αςια όλων των

' ;οησ'.μοποιούμενων υλών δεν

j πρέπει vc υπερβαίνει το 30%

1 τη; τιμής εκ του εργοστασίου

: του προϊόντος

Κωδικός ΕΙ (!)

Περιγραφή εμπορευμάτων

_m_

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντο; _£>_f|_____(4)_

ί S42.5 iu: S42S

S429

Καλάνδρες καιελασιρα, άλλα από εκείνα για τα ϋεταλλα ή το γυαλί, και τϋλινδροι για τα -ΐ-χανήματα αυτά

Ιυσκευες και όργανα ζυγίσεως, στα οποία περιλαμβάνονται και οι πλάστι^-γες και οι ζυγαριές για τον έλεγχο των προϊόντα ν που υφίστανται επεςς^ασια οτα ε ο γ αστήρ ι α. με εςαίρεση ό jo>; τις ίυγαριές '-:ε Γοαισδησία σε βάρος 5 ;ε η λιγότερο ~ταθμα για κάθε ζυγαριά

Μηχανές κα. συσκευές για την ανυυΓ:)ση, τη υόρτωση, την εκορρτωση και τη διακίνηση Ο0~τϊω--'

Μπουλντόζες, πλάγιες \ υπουλντοζες (ar.giedozers). I ισοπεοωτήρες, ! αναμοχλευτήρε; (ατοςέστε;

■Jpousjvj, μηχανικά φτυάρια, j εκσκαοεις. φορτωτές και ! φορτωτές-φτ.)αριστε;,

■ συιιπιεστες και ] οδοστρωτήρες,

■ αυτοπρουθούμενα.

Κατασκευή:

- κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστάσιο» του προϊόντος

- εντός του παραπάνω ορίου, ύλες της ίδιας κλάσης με το προϊόν μπορούν να χρησιυοποιούνται μόνο μέχρι ποσοστού 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη απο εκείνη του προϊόντος και

- η αςία όλων των χρησιμοποιούμενων υ/.ών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή :

- κατά την οποία η α;ία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει, το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- εντός του παραπάνω ορίου, οι ϋλ.ες τη; κλάση: S43 Ι μπορούν να χρησιμοποιούντα; novo μέχρι ποσοστού 10% τη; τιμής ίκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η ας ία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία π αςία όλων των

χρησωοποιούμένων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε; το 25% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κα:α την οποία η αςια όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% τη; τιμή; εί τον εργοστασίου του π-οιοντος

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενού προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

■ Οδοστρωτήρες

Κατασκευή κατά την οποία

η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

40% της τψής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

- ΟλλΟ

Κατασκευή:

Κατασκευή κατά την οποία η

- κατά την οποία η αξια

αξία όλων των

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος

εργοστασίου του προϊόντος

• εντός του παραπάνω ορίου.

οι ύλες της κλάσης 8431

μπορούν να

χρησιμοποιούνται μόνο

μέχρι κοσοστού 10% της

τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

8430

Αλλα μηχανήματα για

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία -

μετακίνηση γαιών.

- κατά την οποία η ας-.α

αίία όλων των

ισοπέδωση, αναμόχλευση.

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών or.

εκσκαφή, συμπίεση,

χρησψοποιούμένων υλών

πρέπει να υπερβα.νει το 30%

εξόρυξη ή γεώτρηση, για

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιιιής εκ του εργοστάσιου

ορυκτά ή μεταλλεύματα.

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος

Μηχανήματα για την έμπηςη

εργοστασίου του προϊόντος

ή αφαίρεση πασσάλων.

- εντός του παραπάνω

εκχιονιστήρε;

ορίου, οι ύλες της

κλάσης 8431 μπορούν να

χρησιμοποιούνται μόνο

μέχρι ποσοστού 10% της

τιμής εκ του εργοστάσιου

του προϊόντος

Εξαρτήματα του

Κατασκευή κατα την οποία

ι

προορίζονται αποκλειστικά

η αξία όλων των

νια οόοοτρωτηρες

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

j

40% της τιμής εκ του

|

εργοστασίου του προϊόντος

Κωδικός ΕΧ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή (4)

8439

Μηχανές και συσκευές για

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

την Κατασκευή του παλτού

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

από ινώδεις ύλες που

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

περιέχουν κυτταρίνη ή για

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

την κατασκευή ή την τελική

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

επεξεργασία χαρτιού ή

το 40% της τιμής εκ ίου

του προϊόντος

χαρτονιού

εργοστασίου του προϊόντος

- εντός του παραπάνω ορίου,

ύλες της ίδιας κλάσης με το

προϊόν μπορούν να

χρησιμοποιούνται μόνο

μέχρι ποσοστού 25% της

τιμής εκ του εργοστάσιου

του προϊόντος

| 844 j

Άλλες μηχανές και συσκευές

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την oroia η

!

για την κατεργασία

* κατά την οποία η α;ία

αξία όλων των

|

χαρτομάζας χαρτιού ή

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

I

χαρτονιού, στις σποίε;

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

ι

περνλαυβάν-ανταί και οι

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστας-ϊου ■

ι

μηχονες κοπής κάθε τύπου

το 40% της τιμής εκ του

του προ.όντο; J

εργοστασίου του προϊόντος

ί

- εντός του παραπάνω ορίου.

I ί

ύλες της ίδιας κλάση; με το

ι

προϊόν μπορούν να

ί

χρησιμοποιούνται μονο

μέχρι ποσοστού 25% της

τιμής εκ του εργοστασίου

;

του προϊόντος

S444 έως 5447

Μηχανήματα των κλάσεων

Κατασκευή κατά την οποία

αυτών χρησιυοπσισύμενα

η αξία υλων ίων

στην υφαντουργία

χρησιμοποιούμενων υλων

I

δεν πρέπει να υπερβαίν ει το

40% της τιμής εκ του

εργοστάσιου του προϊόντος

e\S44S

Βοηθητικές μηχανές και

Κατασκευή κατά την οποία

συσκευές

η αςια ολων των

χρησιμοποιούμενες μαζί με

χρησιμοποιούμενων υλών

το μηχανήματα των

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

; κλάσεων 8-144 και 8445

40% της τιμής εκ του

ι

εργοστασίου :ου προϊόντος

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(31

ή (4)

Ραπτομηχανές, άλλες από

εκείνες για το ράψιμο των

φύλλων βιβλίου της

κλάσης 8440. Έπιπλα,

βάσεις και καλύμματα

ειδικά κατασκευασμένα για

ραπτομηχανές. Βελόνες για

ραπτομηχανές'

- Ραπτομηχανές (για απλό

Κατασκευή ;

γαζί μόνο) με κεφαλή

- κατά την οποία η αξία

βάρους το πολύ 16 kg

όλων των

χωρίς κινητήρα, ή 17 kg με

χρησιμοποιούμενων υλών

κινητήρα

δεν πρέπει να υπερβαίνει

το 40% της τιμής εκ ταυ

εργοστασίου του προϊόντος

- η αξία των μη

1

i

καταγόμενων υλών που

χρησιμοποιούνται για τη

συναρμολόγηση της

κεφαλής (χωρίς κινητήρα)

6εν πρέπει να υπερβαίνει

I

την αίια των cv-αστο'.χων

καταγόμενων νλών,

- οι μηχανισμοί τάνυσης του

νήματος, άγκιστρο βελόνας

και ζιγκ-ξαγκ είναι ήδη

καταγόμενα προϊόντα

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία

i

η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

40% τη; τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

8456 έως S460

Εργαλείο μηχανές και

Κατασκευή κατά την οποία |

μηχανήματα καθώς και τα

η α;ία όλων των

μέρη και εςαρτήματά τους.

χρησιμοποιούμενων υλών

των κλάσεων 8456 έως846ή

δεν πρέπει να υπερϋαίν ζ: το

40% της τ-.υής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

8469 έως S472

Μηχανές γραφείου (π.χ.

Κατασκευή κατά την οποία

γρα<οσμηχανές,

η αξία όλων των

υπολογιστικές μηχανές

χρησίΜοποιούμενων υλών

αυτόματης επεξεργασίας

δεν πρέπει να υπερβαίνε: :ο

Δεδομένων,

40% της τιμής εκ του j

φωτοαντιγραφικές μηχανές.

εργοστάσιου του προϊόντος j

συρ ο οπτικές μηχανές)

ι

2418

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόίίενου προϊόντος

(2)

0)

ή (<)

8480

Πλαίσια χυτηρίου. Βάσεις γιο μήτρες. Μοντέλα για μήτρες. Μήτρες για μέταλλα (άλλες από τις μήτρες χελωνών), μεταλλικά καρβίδια, γυαλί, ορυκτές όλες, καουτσούκ ή πλαστικές ύλες

Κατασκευή κατά την οποία η αξία ολων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της πμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

84 82

Ρουλεμάν· με σφαιρίδια

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

(μπίλιες), με κώνους, με

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αςία όλων των

κυλίνδρους ή με βελόνες

ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και - η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου ίου προϊόντος

χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος |

!

I

ί

S4S4

Μέταλλο π λ αστικά ή -τ αρε μ βύσματα (ο λάντζες). Συλλογές ή συνδυασμοί ταρ ε μ βυσμάτων διάφορων συνβέσεων, που παρουσιάζονται σε σακουλάκια φακέλους ή ανάλογες συσκευασίες μηχανικές, στεγανό ποιητικέ ς συναρμογές

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιουμένων υλών 3εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη: τιμής γκ του εργοστασίου του προϊόντος

i

I

S4S5

I

Μερη μηχανών συσκευών που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο κεφάλαιο αυτό κα: δεν έχουν ηλεκτρικές σΐινδεσει;, μερη με ηλεκτρική μόνωση, όιατάςεις πηνίων, επαφές, ουτε άλλα ηλεκτρικά /αρακτηριστικά !

Κατασκευή κατα την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το

10° a της τιιιής £\ .ου

εργοστάσιου του προϊόντος

I

i

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων

(I)

(2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόιιενου προϊόντος

(3) ή (4)_

ex κεοάΛαιο 85

S501

8502

exS504

Ηλεκτρικές μηχανές, συσκευές και εξοπλισμός και τα μέρη τους. Συσκευές εγγραφής ή αναπαραγωγής τηλεοπττκών εικόνων και ήχου, καθώς και μέρη και εξαρτήματα των εν λόγω συσκευών- εκτός από .

Ηλ^κτροκτνητήρες και ηλεκτρογεννήτριες, με εξαίρεση τα συγκροτήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Συγκροτήματα παράγωγης ηλεκτρικού ρεύματος και περιστροφικοί μετατροπείς

Μονάδες ηλεκτρικής τροφοδοσίας των ειδών που χρησιμοποιούνται για αυτόματα μηχανήματα επεξεργασίας των πληροφοριών

Καταοκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή .

- κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπα να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- εντόε του παραπάνω ορίου, οι ύλες της κλάσης 3503 μπορούν να

χρησιμοποιούντα·, novo μέχρι ποσοστού id*ο της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόν;ο; Κατασκευή .

- κατά την οποία η αςια όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων δεν τρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- Εντός των προαναφερυαειων οοίων είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται και ύλες των κλάσεων S50i και 8503. με την προϋπόθεση ότι η αςια τοι>ς. αθροιστικά δεν υπερβαίνει το 10% της τωής «εκ του εργοστασίου» του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων -ων χρησιμοποιουμένων υλών 6εν πρέπει να υπερβαίνε: το 40% της τιαή; εκ του εργοστασίου του ποοιοντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της ημής εκ του εργοστασίου του .τοο ιόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασ.ου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν τ. ρέπει να υπερβαίνει το 30% τι: τιμής εκ του εργοστασίου του ποοϊόν-τος

Κωδικός ΕΣ

Περ(γραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

ή (4)

ex 8518

Μικρόφωνα και τα

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

υποστηρίγματά τους.

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

Μεγάφωνα, έστω και μη

όλων των

χρησιμοποιουμένων υλών δεν

προσαρμοσμένα στις θήκες

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

τους. Ηλεκτρικοί ενισχυτές

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

ακουστικής συχν ότητας.

το 40% της τιυής εκ του

τον προϊόντος

Ηλεκτρικές συσκευές για

εργοστασίου του προϊόντος

την ενίσχυση του ήχου

- η αξία όλων των μη

καταγόμενων υλών που

χρησιμοποιούνται δεν

πρέπει να υπερβαίνει την

αξία ίων καταγόμενων

υλων που

i

χρησιμοποιούνται

8519

Ιυσκευές περιστροαής των

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

δίσκων (πικάπ),

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

ηζ-εχτρόιοωνα, κασετόφωνα

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλ.ών δεν

και άλλες συσκευές

χρησιιιοπσιούυενων υλών

πρέπει να υπερβαίνε; to 30%

αναπαραγωγής του ήχου

δεν πρέπει να υπέρβαινα

της τιμής εκ του εργοστασίου

χωρίς ενσωματωμένη

το 40% της ττυπ; εκ του

to*j προϊόντος ι

διάταξη εγγραφής του ήχου '

εργοστασίου του προϊόντο;

- η αξία ολων των μη

καταγόμενων υλών που

χρησιμοποιούνται δεν

j

πρέπει να υπερδαινει την

αςισ των καταγόμενων

υλών που

χρησιαοποιοϋνται

3520

Μαγνητόφωνα και άλλες

Κατασκευή :

Κατασκευή <ατά την οποία η

συσκευές εγγραφής του

- κατά την οποία η αςία

ας ία όλων των

ήχου, έστω και με

όλων των

χρησιμοποιουμένων υλών δεν

ί ενσωματωμένη διάταξη

χρησιμοποιουμένων υλών

πρέπει να ι>περ5αίν το 30%

αναπαραγωγής του ήχου ■

δεν πρέπει να υπερβαιν ει

της τιμή; εκ του ερ-,.οστασιου

το 40% της τιμή; εκ του

του προϊόντο; ;

εργοστάσιου του προϊόντος

Ί

- η αςία ολων των μη

i

καταγόμενων υλών που

χρησιμοποιούνται δεν

πρέπει να υπερβαίνει την

αξία των καταγόμένων

υλών που

χρησιμοποιούνται

8521

Συσκευές εγγραοής ή

Κατασκευή :

Κατασκευή κατα την οποία η

αναπαραγωγής εικόνων

- κατά την οποία π α;ία

ατια όλων των >

(βίντεο) εοτω και με

όλων ίων

χρησιμοποιούμε-, ων υλών δεν

ενσωματωμένη συσκευή

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

συντονισμού

δεν πρέπει να υπερβαίνει

τη: τιμή; εκ του εργοστασίου j

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος

εργοστασίου του προϊόντο;

- η αξια όλων των μη

καταγόμενων υλών που

χρησιμοποιούνται δεν

πρέπει να υπερβαίνει την

αξία των καταγόμενων

υλών που ;

ι

χρησιμοποιούνται t

Κωδικός ££

Περιγραφή εμπορευμάτων

J2L

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _£)_ή_W_

8524

Μέρη και εξαρτήματα που προορίζονται αποκλειστικά ή κύρια για τις συσκευές των κλάσεων 8519 έως 8521

Αχρησιμοποίητα υποθέματα έτοιμα για την εγγραφή του ήχου ή για ανάλογες εγγρσοές, άλλα από τα προϊόντα του κεφαλαίου 37

Δίσκοι, ταινίες και άλλα υποθέματα για την εγγραφή του ήχου ή γ«ι ανάλογες εγγραφές, είδη με εγγραφή, στα οποία περιλαμβάνονται και οι μήτρες και τα γαλβανισμένα εκμαγεία για την παραγωγή δίσκων, αλλά ιιε εξαίρεση τα προϊόντα του κειοαλ-αίου 37 : - Μήτρες και γαλβανισμένα

εκμαγεία για την παρσγωγή

δίσκων

• OAjVC

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπέρβαινα το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πραπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή : • κατά την οπ£ιία η α;ια ολων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει

ΙΟ 40" ί τη;, :ιμϊ|·τ εκ του

εργοστασίου ταυ προϊόντος - εντός του παραπάνω ορίου, οι ύλες της κλάσης S525 μπορούν να

χρησιμοποιούνται υόνο μέχρι ποσοστού 10% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κα'α την οποία η αξία όλων των

/ρησιμοποιουαενων υ^ων ΰεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμή; εκ του εργοστασίου τ;>υ προϊόντος

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος <3ΐ η_ (4)_

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάταιν

(0

J2L

Συσκευές εκπομπής για τη ροίιΰπΓηλεφωνία, τη ραδιοτηλεγραφία, τη ραδιοφωνία ή την τηλεόραση, έστω και με ενσωματωμένη συσκευή λήψης ή συσκευή εγγραφής ή αναπαραγωγής του ήχου. συσκευές λήψης τηλεοπτικών εικόνων· σταθερές β ιντεοσυ σκευές λήψης εικόνων και άλλες βιντεοκάμερες

Συσκευές ραδιοανίχνευσης (ραντάρ), συσκευές ράδιο ναυσιπλοΐας και συσκευές

ραδωτηλεχειρισμού

Συσκευές /.ηνης για τη ραδιοτηλεφωνία, τη ραδιοτηλεγραφία ή τη ραδιοοωνία έστω και συνδυασμένες, στο'ίδιο πεοίβληί'α, με συσκευή Ενγροοής ή αναπαραγωγή; του ήχου ή ωρολογιακή συσκαιπ

Δέκτες τηλεόραση; ιιε ενσωματωμέν ο ή μη ραδιοφωνικό δέκτη η συσκευή εγγραφής ή αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας, οθόνες απεικόνιση; ίβίντεο μόνιτορ) και συσκευές βίντεοπροβολής.

Κατασκευή : ■ κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου τσυ προϊόντος

- η αξία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που

χρ ησ ιμοπ ο ιοόντ αι Κατασκευή '

- κατά την οποίο η αξία όλων των

χρησιμοποιουμένων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το -0% της τν-ή ς εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- π αςϊα όλων των ιιη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται 3εν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που

χρ ησιυ οπ ο ιο υντ α ι Κατασκευή .

- κατά την οποία ρ αΐια ολων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να νπεοβαιν;: το 40% της ciur; εκ του ερ-Όστασ^Ο'.1 του ποόιο-τος

- η αξία όλων των μη καταγόμενων υλων που χρησιμοποιούνται δεν πρεπε: να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται

ΚατΕσκΓΛϊή

- ϊ,ατα την οποίο, η α;ια όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη; ;ιμη; εκ ίου εργοστάσιου του προϊόντος

- η α;ία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται 5εν πρέπει να υπερβαίνει την αςια των καταγόμενων υλών που

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμή; εκ του εργοστασίου του ποοϊόντοζ

Κατασκευή κατά την οποία η αΐία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν· πρέπει να υπερβαίνε: :ο 25% της τμιη; εκ του εργοστασίου του τ:οιοντο;

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χοησιμοποιούnενωι υλών 5 εν πρέπει να υπερβαίνει το 25% τη; τ.υή; εκ του εργοστάσιου του προϊόντα;

Καταεκευη KC.a την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμε·, ων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει ιο 25% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2423

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει to χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Ι)

(2)

(31

ή (4)

Μέρη που προορίζονται

cwor^oTuca ή κύρια για τις

συσκευές ίων κλάσεων 8525

μέχρι 852S:

- Που προορίζονται

Κατασκευή κατά την οποία

αποκλειστικά ή κύρια για

η αξία όλων των

τις συσκευές εγγραφής ή

χρησιμοποιούμενων υλών

αναπαραγωγή; εικόνων και

δεν πρέπει να υπέρβαινα το

ήχου

40% της τιμής εκ του

εργοστάσιου του προϊόντος

- άλλα

Κατασκευή ;

Κατασκευή κατά την οποία η

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

χρησιμο.τοιούυενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

5εν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

το 40% της τιιιη; εκ του

του προϊό\τος

εργοστασίου του προϊόντος

- η αξία όλον των μη

καταγόμενων ν.ών που

χρησιμοποιούνται δεν

1

ποεπει ν α υπερβαίνει την

ι

σ;ίατων καταγόμενων ■

υλών που

ι

ι

χρησιμοποιούντα-.

8535 και 8536

Συσκευές και διατάξεις για

Κατασκευή :

Κατασκευή κατα την οποία η

τη διακοπή, προστασία.

- κατά την οποία η αςια

αξία όλων των

συναρμογή ή σύνδεση των

όλον των

χρηοΐϋοποιΟύυενων μλώ'.' δεν

ηλεκτρικών κυκλωμάτων

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμή; εκ του εο-.Όστασίου

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος

εργοστασίου του προσόντος

- εντο; του παραπάνω ορίου.

ο; ύλε; τη; κλ^ση; £ί3S

μπυρουν να

ι

χρησιμοποίου.ται μόνο

μέχρι ποσοστού :0% της

ι

'ιμή: εκ του εργοστασίου

/ 1

του προϊόντος

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΙ

Περιγραφή €μπορζυμ<π(ύΥ

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα

του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

Πίνακες, πλάκες, κονσόλες.

Κατασκευή .

Κατασκευή κατά την οποία η

αναλόγιο, ερμάρια και άλλα

• κατά την οποία η αξία

ας ία όλων των

υποθέματα που φέρουν δύο

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

ή περισσότερες συσκευές

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπα να υπερβαίνει το 30% .

των κλάσεων 8535 ή 8536,

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

για τον έλεγχο ή τη διανομή

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος

του ρεύματος, στα οποία

εργοστασίου του προϊόντος

περιλαμβάνονται και εκείνα

- εντός του παραπάνω ορίου,

που ενσωματώνουν όργανα

οι ύλες της κλάσης 8538

ή συσκευές του

μπορούν να

κεφαλαίου 90, καθώς και πς

χρησιμοποιούνται μόνο

συσκευές αριθμητικού

μέχρι ποσοστού 10% της

ελέγχου άλλες από τις

τιμής εκ του εργοστασίου

συσκευές διανομής της

του προϊόντο;

κλάσης 8517

Δίοδοι, κρυσιαλλολυχνίες

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

και παρόμοιες διατάξεις με

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των

ημιαγωγό, εκτός από

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

δίσκους (wafers) που οεν

σε ιώιαση αλλη απο εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

έχουν ακόμη κοπεί σε

ταυ προϊόντος και

τη: τιμή; εκ του sp'-οστασίου ί

μικρό πλακέτες

- η αςια ολων των

του προϊόντα; ,

χρησιμοποιούμενων υλών

!

δεν πρέπει να υπερβαίνει

I

το 40% τη; τιμής εκ του

j

εργοστασίου του προϊόντος

Ολοκληρωμένα κυκλώματα

Κατασκευή .

Κατασκευή κατα την οποία η

και ηλεντρονυίές

- κατά την οποία η α;ία

α;ία όλων των

μικροδιατσςεις

όλων των

χρησιμοποιουμένων υλών δεν

χρησιμοποιουμένων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 25% 1

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ tou εργοστασίου

τα 40% της τιμής εκ του

του προίο'.το;

εργοοτασ,ου του ποοιόντο;

- Εντός των

|

προαναοερόμένων ορίων.

είναι δυν ατόν· να

I

ι

χρησιμοποιούνται και ύλες

I

I

των κλάσεων 8541 και

8542. με την προϋπόθεση

j

ότι η α;ϊα του:.

αθροιστικά, δεν υπερβαίνει

:ο 10% της τιμή; «εκ του

I

ερνοστασίου» του

προιο\το;

ΦΕΚ61

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

Σύρματα, καλώδια (στα οποία περιλαμβάνονται και τα ομοαξονικά καλώδια) και άλλοι αγωγοί με ηλεκτρική μόνωση (έστω και επισμαλτωμένα ή ανοδιωμενα) εφοδιασμένα ή όχι με συνδετικά τεμάχια. Καλώδια από οπτικές ίνες, του αποτελούνται από ίνες επενδυμένες καθεμία χωριστά, έστω και αν φέρουν ηλεκτρικούς αγωγούς ή είναι εφοδιασμένα με συνδετικά τεμάχια

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ ιου εργοστασίου του προϊόντος

Ηλεκτρόδια από άνθρακα, νήκτρες από άνθρακα, άνθρακες για λαμπτήρες ή ηλεκτρικές στήλες και άλλα είδη από γραοίτη ή άλλο άνθρακα, με ή χωρίς μέταλλο, για ηλεκτρικές χρήσεις

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των ϊρησμιοποιού μείον υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

j

Μονωτήρες από καθε ύλη, για ηλεκτρική χρήση

Κατασκευή κατά την οποία η αξία ολων των χρησιμοποιουμένων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

2426 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(31

ή (1)

8547

Τεμάχια μονωτικά, που αποτελούνται «το σύνολο τους από μονωτικές ύλες ή που περιλαμβάνουν απλά "~ μεταλλικά τεμάχια συναρμολόγησης {π.χ. κοχλιωτές υποδοχές) συναρμολογημένα στη μάζα, για μηχανές, συσκευές ή ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, άλλα από τους μονωτήρες της κλάσης 8546. Μονωτικοί σωλήνες καιτα συνδετικά τεμάχια τους, από κοινά μέταλλα, που έχουν μονωθεί εσωτερικά

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

SS-iS

I

ι

I

Απορρίμματα και υπολείμματα στηλών, συστοιχιών στηλών και ηλεκτρικών συσσωρευτών. Χρησιμοποιημένες στήλες και συστοιχίες στηλών και χρησιμοποιημένοι ηλεκτρικοί συσσωρευτές. Μέρη ηλεκτρικά μηχανών ή συσκευών, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο κεοάλαιο αυτό

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίν ει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

I

i

I

i

ίχ κεοαλαιο 86

Οχήματα και υλικό για σιδηροδρομυτές ή παρόμοιες γραμμές και τα μέρη τους-Εξαρτήματα και τϊμάχια στερέωσης σιδηροδρομικών ή παρομοίων γραμμών και μέρη αυτών. Μηχανικές συσκευές (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ηλεκτ ρο μηχανικέ;) σηματοδότησης για τις γραμμές συγκοινωνιών εκτός απο :

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υ-.ών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προιοντο;

I

I j

Κωδικός £1 Περιγραφή εμπορευμάτων

(1)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλων η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

__οι_ς_£2_:_

Εξαρτήματα και τεμάχια στερέωσης σιδηροδρομικών ή παρόμοιων γραμμών. Μηχανικές συσκευές (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ηλεκτρομηχανικές) σηματοδότησης, ασφάλειας και ελέγχου για σιδηροδρομικές ή παρόμουϊς γραμμές, το οδικό ή ποτάμιο δίκτυο, χώρους στάθμευσης, λιμενικές εγκαταστάσεις ή αεροδρόμια. Τα μέοη τους

Κατασκευή κατά την οποίπ : • όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και - η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστάσιου του προϊόντος

ex κεφάλαιο 5?

8709

1 8710

Οχήματα άλλα από εκείνα των σιδηροδρομικών ή παρομοίων γραμμών, μέρη και εξαρτήματα τους. εκτός από :

Αυτοκίνητα οχήματα χωρίς διάταξη ανύψωσης των τύπων που

χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια,αποθήκες, λιμάνια ή αεροδρόμια για τη μεταοορά εμπορευμάτων σε μικρές αποστάσεις. Οχήματα-ελκυστήρες, των τύπων που

χρησιμοποιούνται στις αποβάθρες σιδηροόρομικώι σταθυών. Τα μέρη τους Αρματα και θωρακισμένα αυτοκίνητα μάχης, με ή χωρίς τον οπλισμό τους Τα uiori τους

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιουμένων υλων· δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες υλες πρέπει να υπάγονται οε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αςία ολων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνε: το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία : ! - όλες οι χρησιμοποιούμενες I ύλες ποέπει να υπανοντα;

ι

σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντο; και η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του ερ-'σστασίου toc προσόντος

Κατασκευή κατά ~ν οποία η αξία ολων των

χρησιμοποιουμένων jauv οεν πρέπει να υπερβσιντι tc 30% της τιμή: εκ του εργοστάσιου του προϊόντο:

κατασκευή κατά την ρποισ η a;ic ολων των

χοησίϊίοπυιουιιεν ων υλ.ών δεν πρέπε: να υπερβαίνει το 30% ττς τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντα:

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα

του κατατομενού προϊόντος

(2)

(3)

ή ' (4)

S7I1

Μοτοσικλέτες (στνς οποίες

περιλαμβάνονται και τα

μοτοποδήλατα) και

ποδήλατα με βοηθητικό

κ ιν ι re ήρα, με ή χωρίς πλάγιο

κιβώτιο (καλάθι). Πλάγια

I

κιβώτια:

L

• με παλινδρομικό

εμβολοφόρο κινητήρα, με

κυλννδρισμό

- που δεν υπερβαίνει τα

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

50 cm3

- κατά την οποία η αςία

αςία όλων των

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 20%

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου |

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος j

εργοστασίου του προϊόντος

j

- η αξία όλων των υη

καταγόμενων υλών του

χρησιμοποιούνται δεν

J

πρέπει να υπερβαίνει την

[

αξία των καταγόμενων

υλών που

j

χρησιμοποιούνται

-- που υπερβαίνει τα 50 cm3

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

- κατά την οποία η αξία

αςία όλων των

ολων των

χρησιμοποιούμενων υ'.ών όεν

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 35%

δεν πρέπει να υπέρβαινα

της τιμής εκ του εργοστασίου I

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος -

εργοστασίου του ποοΐόντος

- η αξία ολων των υη

ι

καταγόμενων υλών που

ί

χρησιμοποιούν-αι Srv

πρέπει να υπερβαίνει την

□5ία των καταγόμενων

ί

υλών που

χρ η σ ι μ ο πα ιού νται

- άλλα

Κατασκευή :

Κατασκευή κατά την οποία η

- κατά την οποία η αξια

οςία όλων των

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων δεν

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

οεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος ;

-ςργοστασιου του προϊόντος

ί

- η αξία όλων των μη

κατα-'όμενων υλών που

χρησιμοποιούνται δεν

ποέπει να υπερβαίνει την

οςία των καταγόμενων

υλών που

χρησιμοποιούνται

Κωόικος ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επι μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(!)

(2)

(3)

ή (4)

ex 8712

Δίτροχα οχήματα χωρίς

Κατασκευή από ύλες που

Ι Κατασκευή κατά την οποία η

ρουλεμάν

δεν υπάγονται στην κλάση

I αξία όλων των

8714·

ί χρ ησιμοποιού μένων υλών δεν

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

ι

της τιμή; εκ του εργοστασίου

i

1 του προϊόντος

8715

Παιδικά αμαςάκια και τα

Κατασκευή κατά την οποία :

j Κατασκευή κατά την οποία η

μέρη τους

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

| αξία όλων των

ύλες πρέπει να υπάγονται

, χρησιμοποιουμένων υλών δεν

i

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υτερβαιν ει το 30%.

του προϊόντο; και

της τιμή: εκ του εργοστασίου

- η αςία όλων· των

του ποοιόντος ι

χρησιμοποιούμενων υλών

οεν πρέπει να υπερβαίνει

i

το 40% της τιμής εκ του

ι

εργοστασίου του προϊόντα;

1 ι

S716

Ρυμουλκούμενε και

Κατασκευή κατα την οποία .

Κατασκευή κατ2 την οποία η '■

ημ ιρ υ uc υλκο ϋ μένα

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αςία ολων των ;

j οχήματα. Αλλα οχήματα

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιουμένων υλών οεν

ι χωρίς μηχανική προώθηση.

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υπερ5α;νε'. το 30%

I Τα μέρη τους

του προϊόντο; και

τγ; τνμή; εκ του ερ"; octc.co j

- η α; .α ολων τιιν

του πςοϊον-ο;

-

χρησιμοποιούμενων υλών

-

δεν πρέπει να υπερβαίνει

το 40% της τιυη; εκ του

ερ-'οστασιου του προϊόντο;

ex κεφάλαιο S8

Αεροπλοΐα ή διαστημόπλοια

Κατασκευή κατά την οποία

Καταονευή κατά την οποία η !

και τα μερη τους έκτος από "

όλε; ο-, χρησιμοποιούμενε;

α;ίο όλων των |

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

χρησιμοποιούμενων υλών δεν ' '.

κλάση αλλη ατό αυτή του

πρέπει να υπερβαίνει το 40% :

προϊόντος

της τιμή; εκ του εργοστασίου !

του προϊόντος \

e\8S04 "

£τρουό.. luj.u. μλι.ςΐΓ, ,υ;α

KuTuciiuri izr.o ύλε;

Κιττασκευπ κα:ν; :!". ο~ι;:'.ι rj j

οποιασδήποτε κλάση;.

άξια ολων των

συυπ£ρλαμβανοαένων και

χρησιμοποιούμε~.-ων υλών ο3 ■

ϊ

των άΛί.ων υλιίν τη;

πρέπει να υπερβαίνει το 40% j

κλάση;SS04 ■

της τιμής εκ του εργοστασίου |

του προϊόντο; !

SS05

Συσκευές και όιατάςειςγια

Κατασκευή κατά την οποία

Κατασκευή κατά την οποία η

την εκτόπευση αεροσκαωών.

όλε; οι χρησιμοποιούμενες

αξία ολων των

Συσκευές και διατάξεις για

ύ/.ε; πρέπει να υπάγονται σε

χρησιμοποιούμενων υλων Ε εν j

ι

την προσγείωση

κλάση αλλη από αυτή του

πρέπει να υπερβαίνει το 30° α \

! αεροσκαοών και τα

προϊόντος

τη; τιμή; εκ του εργοστάσιου |

παρόμοια. Συσκευές

του πραιον τος ^

εόάοους για την εκπαίδευση >

\

στην πτήση. Τα μέρη τους

Κωδικό; ΕΙ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα

του καταγόμενου προϊόντος

Π)

(2)

(3)

Π (4)

Κεωάλαιο S9

Πλοία, λέμβοι και πλωτές

Κατασκευή κατά την οποία

Κατασκευή κατά την οποία η

κατασκευές

όλες οι χρήσιμο» ο ιούμενες

αξία όλων των

ύλες πρέπει να υπάγονται σε.

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

κλάση άλλη από αυτήν του

πρέπει να υπερβαίνει το 40%

προϊόντος. Ωστόσο, δεν θα

τη; τιμής εκ του εργοστασίου

ι

πρέπει νσ χρησιμοποιούνται

του προϊόντος

I

κύτη της κλάσης 8906

ex κεφάλαιο 90

Οργανα και συσκευές

Κατασκευή κατά την οποία:

Κατασκευή κατά την οποία η

οπτικής, αωτογραφίας.

- ολες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των

Κινηματογραφίας, μέτρησης.

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

ελέγχου, ακρίβειας.Οργανα

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

και συσκευές

του προϊόντος και

της τιμής εκ του εργοστασίου

ιατροχειρουργικής. Μέρη

- η αξία όλων των

του προϊόντος

και εξαρτήματα εκτός από :

χρησιμοποιούμενων υλών

5εν πρέπη να υπερβαίνει

το 40% της τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος

900!

Οπτικέ; ίνες και δέσμες

Κατασκευή κατά την οποία

οπτικών ινων Καλώδια από

η αξία όλων των

| οπτικές ϊν ες, άλλες ατό

ίΡησιμοποιούμενων υλών

! ίΐκΓ.νες τη; κλάσης 8i4-i.

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

! Ύλες πόλωσης σε φύλλα ή

40% της τιμής εκ του

I πλάκες Φακοί (στους

εργοστάσιου του προϊόντος

! οποίους περιλαμβάνονται

| και οι αακοί επαφής).

( πρίσματα, καθρέπττςκαι

!

I άλλα στοιχεία οπτ.κης, από

i

καθε όλη. μη

συναρμολογημένη αλλ.α

σπσ εκείνα από γυαλί που

| δεν- είναι οπτικά

κατεργασμένο

ceo:

Φακοί, πρίσματα, ι,αίρςπτε:

Κατασκευή κατά την οποία

I

! και αλλα στοιχεία οπτικής.

γ; αξία όλων των

\ απο καβζ ιιλη.

χρησιμοποιούμενων υλών

j συναρμολογημένα γιο

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

; op-'eve η συσκευές, άλλα

40% τη; τιμής εκ του

ι

| απο εκείνα απο γυαλί που

εργοστάσιου του προϊόντος

■ δεν είναι κατεργασμένο

j οπτικά

Κωδικός ΕΣ (Π

Περιγραφή εμπορευμάτων

A2L

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _■ (3)_ή (4i

ex 9005

ex 9006

Ματογυάλια (διορθωτικά, προστατευτικά ή άλλα) και παρόμοια είδη

Διόπτρες δυο οπτικών πεδίων και ενός οπτυςού πεδίου, τηλεσκόπια και οι βάσεις τους εκτός από διοπτρικά αστρονομικά τηλεσκόπια και τις βάσεις τους.

Φωτογραφικές μηχανές (εκτός από τις κι νη ματογ ραφ ικές). Φωτογραφικές συσκευές και διατάξεις για την παραγωγή αστραπιαίου ωωτός (φλας) και λαμπτήρες φλας, άλλοι από τους λειτουργούντες με ηλεκτρική ανάο/.εςη'

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών 'δενπρεπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντα; και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος και

• η αξία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται 5εν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των· κατα/ό μένων υλών που χρησιμοποιούνται

Κατασκευή κατα την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη ατό εκείνη του προϊόντο; και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εν του εργοστασίου του προϊόντος και

- η αξία όλων των μη

κατα-ομένων υλών που χρησιμοποιούνται οεν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται

Κατασκευή κατα την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων οεν πρέπει να υπερβαίνει το 30%

' της τ-.μή; εκ του εργοστασίου

1 του προϊόντος

,-νατασκευη κατα την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλων 5εν πρέπει να υπερβαίνε-, το 30% της τιμή; εκ -ου ερνσστασίου του προϊόντος

Κωδικός ΕΣ (Π

Π ερ η-ραφή εμπορευμάτων (2)

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

9007

εκ 9014

Κινηματογραφικές μηχανές λήνης και προβολής, έστω και με ενσωματωμένες συσκευές εγγραφής ή αναπαραγωγής του ήχου

Σύνθετα οπτικά μικροσκόπια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα μικροσκοπία για τη μικρσωωτογραφία. τη μικροκινηματογραφία ή τη μτκροπροβσλή

Αλλα όργανα και συσκευές ναυσιπλοΐας

Οργανα και συσκευές γεωδαισίας, τοπογραφίας, καθώς και φωτογραμμετρίας, χορογραφίας,

ωκεανογραφίας, υδρολογίας, μετεωρολογίας και γεωφυσικής, με εξαίρεση τις πυάδε:. Τηλέμετρα

Κατασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος και

- η αξία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που

χρησιμσπ otoo νται Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείν-η του προϊόντος και

• η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος και

- η αξία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπερβαίνει την αςια των κατανουενων υλών που

χρ ησιμοποιο ύνπ αι Κατασκευή κατά την οποίο η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατα την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊό.τοο

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρ ησιμοποιού μ ενώ;- υλών οεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ του Ερ-'σστασίου του προϊόντος

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός £1

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(t)

(2)

(3)

ή (4)

Ζυγοί ευαίσθητοι σε βάρος 5 εκατοστογρόμμων ή λιγότερο, με ή χωρίς σταθμά

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Όργανα σχεδίασης, χάραξης ή υπολογισμού (π.χ. μηχανές σχεδίασης, παντογράφαι, μοιρογνωμόνια, σύνολα σχεδιαστικών οργάνων, λογαριθμικοί κανόνες και δίσκοι). Όργανα μέτρησης του μήκους για χρήση με το χέρι (π.χ. μέτρα, μετροταινίες, μικρό μέτρα, πσχύμετρα) που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο παρόν κεφάλαιο

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιουμένων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

901S

Όργανα και συσκευές για την ιατρική, τη χειρουργική, την οδοντιατρική η την κτηνιατρική, σπα οποία περλαμβάνονται not οι συσκευές

σπινθΛρογραφήματος και άλλες συσκευές ηλεκτροθεραπείας, καθώς και οι συσκευές για ·3ιάιρορες οπτικές δοκιμασίες

- Οδοντιατρικά καθίσματα

Κατασκευή ατο ur-ε;

Κατασκευή «:τα ;πο:ο η.

λζ ενσώματωμένε;

οποιασδήποτε κλάσης,

ας-.c όλων των '

οδοντιατρικές συσκευές

σ^απεΰΐλ.αμβ.^νοιιενων και των άλλων υλών της κλάσης °018

χρήσιμο.;οΐ"ύυ^ι^ν Η_^.ών ύ^ν ποέτε: να υπ εο β αίνε: το 40% τη: 'ΐιιή; εκ του ερ-οτταοίοι· του προϊόντο:

2434

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(Ι)

(2)

(3)

ή (4)

- άλλα

Κατασκευή κατά την οποία:

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Συσκευές μηχανοθεροπεΐας.

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

Συσκευές μάλαξη; (μασάζ).

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία σλ.ων των

Συσκευές ψυχοτεχνυσίς.

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

Συσκευές οζανοθεραπείας.

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 25%

οξυγον οθεραπείας.

του προϊόντος και

της τιμής εκ του εργοστασίου

ταυτόχρονης χορήγησης

- η αξια όλων των

του προϊόντος

οξυγόνου και φαρμάκων,

χρησιμοποιούμενων υλών

αναπνευστικές συσκευές για

δεν πρέπει να υπερβαίνει

την τεχνητή αναπνοή και

το 40% της τιμής εκ του

άλλες συσκευές για

εργοστασίου του προϊόντος

αναπνευστική βεραπεία

Αλλες αναπνευστικές

Κατασκευή κατα την οποία :

Κατασκευή κατά την οποία η

συσκευές και προσωπίδες

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αςίπ όλων των !

κατα των αερίων, με

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών οεν ι

εξαίρεση τις προστατευτικές

σε κλάση άλλη από εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 25% ]

προσωπίδες που οεν φέρουν

του προϊόντος kol

τη; τιμής εκ του εργοστασίου ]

μηχανισμό και κινητό

- η αξία όλωνιων

του προϊόντος

στοιχείο φιλτραρίσματος

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντο;

Μηχανές και συσκευές για δοκιμές της σκληρότητας της αντοχής σε θλίψη ή εοελκυσμό της ελαστικότητας και των άλλων μηχανικών ιδιοτήτων των υλικών (π.χ μετάλλων, ξύλου, υφαντικών υλών, χαρτιού, πλαστικών υλών)

Κατασκευή κατα την οποία η αίία όλων :uv χρησιμοποιουμένων υ>.ων οεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου τον προϊόντο;

i

i

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

0)

(2)

Ο)

ή (4)

Πυκνόμετρα, αραιό μέτρα

Κατασκευή κατά την οποία

κάθε είδους και παρόμοια

η αξία όλων των

όργανα που επιπλέουν,

χρησιμοποιούμενων υλών

θερμόμετρα; πυρόμετρα.

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

βαρόμετρα, υγρόμετρα και

40% της τιμής εκ του

ψυχρό μέτρα, που

εργοστασίου του προϊόντος

καταγράφουν ή όχι τα

αποτελέσματα της

]

μέτρησης, έστω και

συνδυασμένα μεταξύ τους

9026

Όργανα και συσκευές για

Κατασκευή κατά την οποία

!

μέτρηση ή έλεγχο της

η αξία όλων των

i

παροχής, της στάθμης, της

χρησιμοποιούμενων υλών

πίεσης και ίων άλλων

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

μεταβλητών

40% της τιμής εκ του

|

χαράκτη ρ ιστικών -αν υγρών

εογοστασιου του προϊόντος

]

και των αερίων (π.χ

μετρητέ; παροχής.

σταί μορεικτες. μανόμετρα

i

; μετρητές θερμότητας), με

εξαίρεση :α όργανο και

ι

συσκευέ; :ων κλάσεων

9014, 9015. 902S και 9052

9027

Όργανα και συσκευές για

Κατασκευή κατά την οποία

αναλύσεις φυσικέ; ή χημικές

η αξία όλων των

(π χ πολωσίμετρα.

χρησιμοποιούμενων υλών

όιαθλασί μέτρα.

οεν πρέπει να υπερβαίνει το

i

φασματόμετρα, αναλυτέ:

40% τη; τιμής εκ του

I

αέριων και καπνού) Όργανο

ερχοστ/ισιου του προϊονος

L

και συσκευές για μέτρηση ή

| !

έλεγχο του ιόωδους, του

:

πορωδου;. ττ,ς 3ιαο;ο/.η;,

' ;

τη; επιοανειακης τάσης και

]

I τα παρόμοια για αετρηση

' της θερμότητας, του ήχου

|

| και του οωτός (era οποία

i 1

περιλαμβάνονται ναι τα

!

οωτομετρα οωτΰ··ραοησης)

I !

, Μ'.κροτουοι

ι I

2436

Κωδικός ΕΧ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(21

(31

ή (4)

Μετρητές αερίων, υγρών ή ηλεκτρισμού, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι πρότυποι μετρητές (διακριβωτηρες): - Μέρη κσι εξαρτήματα

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- άλλα

Κατασκευή - κατά την οποία η αξία όλων των

τρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει ίο 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- η αςία όλων των μη καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να υπερβαίνει την αξία των καταγόμενων υλών που χρησιμοποιούνται

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει ro 30% της τιμής εκ του εργοστασίου ταυ προϊόντο;

ι

9029

Μετρητές στροοών, μετρητές παραγωγής, ταξίμετρα, μετρητές διανυόμενων αποστάσεων, βηματόμετρα Συσκευές ένδειξης της ταχύτητα; και ταχύμετρα, άλλα από εκείνα της κλάσης 9014 τϊ 901 5. στροβοσκοπία

Κατασκευή κατά ττν οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Ταλαντοσκόπια (παλμοσκόπια). αναλυτές αάσματος και άλλα όργανα και συσκευές για μέτρηση ή έλεγχο των ηλεκτρικών μεγεθών, εξαιρουμένων των μετρητών της κλάσης 9028. Οργανα και συσκευές για μέτρηση ή ανίχνευση των ακτινοβολιών άλφα, βήτα, γάμα. Χ και των κοσμικών η άλλων ακτινοβολιών ιονισμού

Κατασκευή καιά την οποία η αςία όλων των χρήσιμο ποιο ύυενων υλών 5εν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ί ί

2437

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδε: το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

9051

i

Όργανα, συσκευές και μηχανήματα μέτρησης ή ελέγχου που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο κεφάλαιο αυτό Προβολείς πλότγιας όψης (προφίλ)

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

! 903:

:

Όργανα και συσκευές για αυτόματη ρύθμιση ή αυτό La το έλεγχο

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε: το 40% της τιμής έκτου εργοστασίου του προϊόντος

I

i

9033

Μέρη και εξαρτήματα που οεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο κεοάλαιο αυτό, για μηχανές, συσκευές, όργανα ή ειδη του κεφαλαίου 90

Κατασκευή κατα την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλων δεν πρέπει να υπεοβσϊνει το 40% της τιμής εκ :ου εργοστασίου τον προϊόντος

!

ϊ\ κευαλσιο 91

Ωρολόγια και μερη αυτών, εκτός ατό :

Κατασκευή κατα την οποία η α;:α όλων των χρησιμοποιούμενων υλών όεν πρέπει ι α υπερβαίνε: το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

I ι

i

9 105

Αλλ.α ωρολόγια

Κατασκευή ■

- κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιυοποιουαενων υλών δεν τρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

- η ιτ.:π ιί' ι_".' τυν μη

καταγόμενων υ/.iuv του χρησιμοποιούνται 5εν πρέπε: νσ υπερβαίνε; την αςία των κατανο μένων ιν.ών που χρησιμοποιούνται

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των ι χρησιμοποιούμενων υλων δεν j πρέπει να υπερβαίνει το 30% ' της τιυής εκ του εογοστασίου του προϊόντος

ι ί

i f

i

2438

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

Μηχανισμοί ωρολογοποιίας,

Κατασκευή .

Κατασκευή κατά την οποία η

πλήρεις καα

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

συναρ μολογη μένοι

όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

το Wo της τιμής εκ του

του προϊόντος

εργοστασίου του προϊόντος

• η αξία όλων των μη

καταγόμενων υλων που

χρησιμοποιούνται δεν

πρέπει να υπερβαίνει την

αξία των καταγόμενων

υλών που

χρησιμοποιούνται

Μηχανισμοί ωρολογοποιίας

Κατασκευή .

Κατασκευή κατά την οποία η

πλήρεις, μη

- κατά την οποία η αξία

αξία όλων των

συναρμολογημένοι η

όλων '-αν

χρησιμοποιούμενων υλων δεν

μερικώς συ vqp μολογη μένοι

χρησιμοποιούμενων υλών

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

(σετ μηχανισμών). Μη

δεν πρέπει να υπερβαίνει

της τιμής εκ του εργοστασίου

πλήρεις ωρολογιακοί

το 40% της τιμής εκ του

του προϊόντος |

μηχανισμοί.

εργοστασίου του προϊόντος

j

συναρμ ολογη μ ένο ι.

- εντός του παραπάνω ορίου.

Ημιτελείς μηχανισμοί

οι ύλες της κλάσης 9114

ωρολογοποιίας

μπορούν να

i

ι

χρησιμοποιούνται μόνο

I

μέχρι ποσοστού 10% της

ί

τιμής εκ του εργοστασίου

του προϊόντος

ί

9 Mi

Κάσες (κελύοη) ωρολογίων

Κατασκευή κατά την οποία :

Κατασκευή κατά την- οποία η

και τα μέρη τους

- όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των !

ύλες πρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλων δεν !

σε κλάση άλλη ατό εκείνη

πρέπει να υπερβαίνει το 30%

του προϊόντος και

της Τ".μης ΐκ του ίςνΓοστα.σιθΐ)

- η αξία όλων των

ταυ προϊόντος !

χρησιμοποιούμενων υλών

1

δεν πρέπει να υπερβαίνει

το 40% της τιμής εκ του

!

εργοστασίου του προϊόντος

91 12

Πλαίσια για συσκευές

Κατασκευή κατά την οποία:

Κατασκευή κατά την οποία η

ωρολογοποιίας και τα μέρη

• όλες οι χρησιμοποιούμενες

αξία όλων των

τους

ύλες -ρέπει να υπάγονται

χρησιμοποιούμενων υλών δεν j

σε κλάση άλλη από εκείνη

τρέπει να υπερβαίνε: το 30%

του προϊόντος και

της τιμή; εκ του εργοστασίου

- η αξία όλων των

του προϊόντος

χρησιμοποιούμε-, ων υλών

οεν πρέπει να υπερβαίνει

I

το 40% της τιμής έκτου

εργοστασίου του προϊόντος

2439

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλων η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγσιιενσυ προϊόντος (1) (2) (.·} ή (4)

9115

!

! ■

Λουριά και μπρααελέ για ωρολόγια χεριού. Τα μέρη τους :

- Από κοινά μέταλλα, έστω και επαργυρωμένα ή επιχρυσωμένα, ή από μέταλλα επιστρωμένα με πολύτιμα μέταλλα

- ολ/.c

Κατασκευή κατά την οποία η αςια όλων των χρησιμοποιούμεν ων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής έκτου εργοστασίου του προϊόντος Κατασκευή kqtc την οποία η αςία όλων ιων χρησιμοποιούμενων υλων δεν· πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ :ου εργοστασίου του προϊόντος

Κεοαλαιο 92

Μουσικά όργανα· μέρη και εςςιρτήματσ των οργάνων αυτών

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών οεν τρέπει να υπς.-'ΰαινει το 40% της τιμή; εκ του εί·'οστασίου του τοοίόντο;

Κεοαλαιο 93

Όπλα. πυρομαχικά και .τα μέοη και εξαρτήματα τους

Κατασκευή κατα την οποία η αςία όλων των χρησιμαποίουμεν ων υλών δεν τρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστάσιου του προϊόντος

Ι

ex κεοαλ.αιο 94

Έπιπλα. Έπιπλα ιατρό χειρουργικά- Είδη κλινοστρωμνής και παρόμοια. Συσκευές οωτισμού που δεν κατονομάζονται η'δεν περιλαμβάνονται αλλού Λα^πες-ρεκ/.άιιε:. φωτεινά σήματα, ωωτεινέ; ενδεικτικέ; πινακ-όες και παρόμοια είδη. Προκατασκευές εντός από ■

Κατασκευή κατα την οποία Κατασκευή κατά την οποία η όλες οι χρησιιιο.τοιουμενες j σςια όλων των ύλε: πμέπί! να μπανονται σε . χρ ησ;υοποισύμενων υλων οεν κλάση άλλη ;γο αυτή του ; πρέπει να υπερβαίνει το 40% προϊόντος της τυης εκ του εργοστάσιου

Κωδικός ΕΖ Περιγραφή εμπορευμάτων

I1L

e.\ 9401 και ex 9403

940:

9406

J2L

Έπαιλα από κοινά μέταλλα, με ενσωματωμένα τμήματα όχι παραγεμισμένα, από βαμβακερά ύφασμα βάρους το πολύ 300 s/m*

Συσκευές (οωτ-.σμσύ (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι προβολείς) και τα μέρη τους, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού. Φωτεινά σήματα αωτεινές επιγραφές, καθώς και παρόμοια είδη, που διαθέτουν μόνιμη πηγη φωτισμού, και ταμέρη τους, και που 5εν κατονομαζοντοι ούτε περιλαμβάνονται άλλου Προ κατασκευές

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

πρόσδιδα ισχαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος _(3) ή (4)

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες υπάγονται οε κλάση άλλη από αυτή του προϊόντος ή

Κατασκευή από βαμβακερό ύφασμα ήδη

σχηματοποιημένο και έτοιμο για χρήση σε έπιπλα των κλάσεων940Ι ή 9403,με την προϋπόθεση ότι:

- ότι η αξία τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της τιμής έκτου εργοστασίου του προϊόντος

- όλες οι άλλες χρησιμοποιούμενες ύλες είναι ήδη καταγωγής και υπάγονται σε κλάση άλλη από την 9401 ή την 9403

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ι Κατασκευή κατά την οποία

• η αξία όλων των

ι χρησιμοποιούμενων υλών

I δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ex κεφάλαιο 95

Παιχνίδια για παιοιά και ενήλικες, είδη διασκέδασης ή αθλητισμού Μερη και εξαρτήματα εκτός απο :

Κατασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλ.άση άλλη από αυτή του προϊόντος

ΦΕΚ61

Κωδικός ΕΖ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία

προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(0

(2)

(3)

ή (4)

9503

Αλλα παιχνίδια για παιδιά.

Κατασκευή κατά την οποία :

Μικρού μεγέθους «υπό

■ όλες οι χρησιμοποιούμενες

κλίμακα» μοντέλα και

ύλες πρέπει να υπάγονται

παρόμοια είδη, με κίνηση ή

σε κΧάστ] άλλη από εκείνη

όχι. Παιχνίδια-αινίγματα

του προϊόντος και

(puzzles! κάβε είδους

- η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών

δεν πρέπα να υπερβαίνει

το 50% της τιμής εκ του

εργοστασίου του προϊόντος ■

ex 9506

Ράβδοι του γκολιο και μέρη

Κατασκευή κατά την οποία |

ράβδων

όλες οι χρησιμοποιούμενες !

ύλες πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη από αυτήν του

προϊόντος. Μπορούν,

ωστόσο να χρησιμοποιηθούν ]

ημιτελή μέρη για την ,

κατασκευή πέδιλων -,ια !

ιιπαστούνια /κολω

ex κεφάλαιο 96

Τεχνουρ-'ήματα όιάαορα

Κατασκευή κατά την οποία ! !

εκτά; από :

όλες οι χρησιμοποιούμενε: ί

όλε; πρέπει να υπάγονται σε

κλάση άλλη από αυτή του ι

προϊόντος '

ex 9601 και

Γλυπτά ειδη απο ζωικές.

Κατασκευή από j ί

ex 9602

ουτικές. ή ορυκτές ύλες

<ικατεργασυενετ.·> ύλε; των |

ίδιων κλάσεων

ex 9603

Σκούπες και βούρτσες (.με

Κατασκευή κατά την οποία

εξαίρεση τις τσαλόσκουπες

η αΐία όλων ίων

και τα παρόμοια, καθώς και

χρησιμοποιούμενων υλών

τι; βούρτσες από τρίχωμα

δεν πρέπει να υπερβαίνει το

κουνσριου. σκίουρου)

50% της τιιιπ; εκ του

χειροκίνητε- μη,'ΟνιΚΜ.:

ί^οστασίου του προϊόντος j

j σκουπε; όαπέοου χωρίς , I κινητήρα. Πινέλα κα; ρολόι | '. ηα χρωματισμούς.

ί/.σστίκζ: βούρτσες, οοοιι·-^ α ρ όπ (τν α

2442 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία ποοσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(1)

(2)

(3)

ή (4)

9605

1 I

I

Σύνολα ταξιδιού με είδη για την ατομική περιποίηση, το ράψιμο, το καθάρισμα των υποδημάτων και ενδυμάτων

Κάθε τεμάχιο ενός συνόλου (σετ) πρέπει να ανταποκρίνεται στους κανόνες που β α ίσχυαν εάν δεν περιλαμβανόταν στο σύνολο αυτό. Ωστόσο, είναι δυνατόν να περιλαμβάνονται και είδη μη καταγόμενα, με την προϋπόθεση ότι η συνολική τους αςία δεν υπερβαίνει το 15% της τιμής «εκ του εργοστασίου» του συνόλου

Κουμπιά και κουμπιά-σούστες. Σκελετοί για κουμπιά και άλλα μέρη για κουμπιά ή κουμπιά-σούστες. Ημιτελή κουμπιά

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση αλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αςια ολων των· χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

i ί

561:

Μελανοταινίες για γραφομηχανές και παρόμοιες μελανοταινίες, εμποτισμένες με μελάνη ή αλλιώς παρασκευασμένες για να αφήνουν αποτυπώματα, εστω και τυλιγμένες σε πηνία η κασέτες. Ταμπόν μελάνης, έστω και εμποτισμένα με ή

χΐιΐρίς κρυ'ί

Κατασκευή κατά την οποία :

- όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από εκείνη του προϊόντος και

- η αξία ολων των χρησιμοποιούμενων υλών οεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

ι

j

ex 5615

Αναπτήρες με πιεζοηλεκτρικό σύστημα ανάμματος

Κατασκευή κατά την οποία η αξία των

χρησιμοποιούμενων υλών της κλάσης 9615 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% της τιμής εκ ταυ εργοστασίου του προϊόντος

Πίπες (τσιιιπούκια) και οι κειοαλες του;

Κατασκευή από ημικατεργασυένα τευάγια

Κεοάλα-ο 97

Αντ.κείιίΕνα τέχνης, σΛλλο'/ών ή αρχαιοτήτων

Κατασκευή κατα την οποία όλες οι χρήσιμο ποιου μ ε1.-ε ς ύλες κατατάσσονται σε κί.άση άλλη από εκείνη του προϊόντος

j

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Πσράρττηια Πα τον Πρωτοκόλλοιι 4

Πίνακας επεξεργασιών ή μεταποιήσεων επί μη καταγόμενων υλών οι οποίες προσδίδουν τον χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος στα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 6 παράγραφος 2

Κωδικός ΕΙ

Περιγρ>αΐ3η εμπορευμάτων

ΕπεςεργοΒία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλων η οποίο προσδίδει το χεοακτηρα του καταγόμενου προϊόνσ;

(!)

(2)

(31

ή (4)

Χρωστικές λάκες

Παρασκευή ατό ύλες

Παραοι,-ευη κατά την οποία η

Παρασκευάσματα που

οποιασδήποτε κλοση;. εκτχ

ας;α ολων των

ι

ανααερΰ'.τσι στη σημείωση

οπό τις κλάσεις 3204 --ι

χρηςιμοπς'.ούμενυν- νλων ογ-

3 του κςφαλ.αιου αυισϋ. με

3205. Εντούτοις, είναι δυνατό ι

π;ετ£ΐ να υπερβαίνει το ;0% τη:

ι

βάση τι; χρωστικέ; λάκες '

να χρησιμοποιούνται Ολε; που υπάγονται στην κλάση 3205. υπό την προϋπο-ίεση οιι η ρςια τους δεν υπερβαίνε; ;ο 30% τπ: τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

τιμή; εκ του ίρνοσ~ασίου του προο-ιο;

:·;·ύ!

Αιθερ-.α ςλαια

Παρασκευή απο υλ^ς

"αρασκενη κατα την οποία η

(απο τερ π ενωμένα η μη), στα

οποιασδήποτε κλαστ;.

ας'α Of.^v των

οποία περιλαμβάνονται και

περιλαμβανομένων ιΐ'.οι άλλη;

χρησιμοποιουμένων ιν,υν δε-

ε>:αν= ^ την ονομασία

"ομάδα:» ' τη; εν λογιί κλϊ'η;

πρεππ να ιιπερβαίνς·. το 50% ~ι;

«πη'·Ίΐενα.ι η <:απο.·.ΐ)ΐαΐ'

Εντούτοις, είναι δυνατόν ν ο

'.jr.'. ~>: ςρ yoc:coio j τ;.

ρητινοειδη- συμπυκνωμένα

χρησιμοποιούντο; ύλε. της ιίια;

προι:ν-τ;.;

διαλύματα αιθέριων ελαίων

Ομάδας, υπο την προϋπόδίαη

ι

ότι η αςια του; δεν υπερβαΐ'.ϋ

κερσ ή ανάλογες ύλες. του

το 30% τη: τιμή; ;κ του

παίρνονται με απορρόφηση

ερνοστοσιο'-' ΐο·„ π ρ ο ιόν: .ι;

η εμπςτιση- τερπενικα

υποπροϊόντα, κατάλοιπα τη;

σποτίρί ένωσης των

αιδερυν ελαίων

c^ocTii.-up.a ορωματ.κιι

ν;ρα κα·. υδατικά ^icauuotc

j

awEp'uv ελαίων

Apuja-^ kc κο.-.cv i£.

Παρασκευή tare, την οποία ό/χ; οιχρησιμοποιουιιενε; ν-ε; πρέπει να υπάγονται σε κ/.αοη αλλη απο αυτήν του προιονπρ; Εντούιοις εινβ; δυνατό; vu χρησιμοποιούνται ύλες ποι. υπάγονται στην ίδια κλάση, υπο την προϋπόθεση οΐ; η aoc υπερβαίν:; το ?0%~: τιμή; εν to'j ερ-οστασίοι· :αι ποοιοαο;

ί j-j.pe;iiijrj κ lit α τη αςια ολ^ν των χρησιμοποιούμενων πρ;τ:ί', vc υπερβα". ι -'υη: ί>. το.; sr'ccv. προϊόντο;

υ.'.ων '. το ί ί :οιοΐ' ■

Η σημείωση 3 του κτυαλ.αίου 11 ορίζει ότι τα παρασκευάσματα cut τ- πνο- των τύ-.ων εκ χρησιμοποιούνται γιο το χρωμστιΐϊμό κάθε ύλη; η που προορίζονται vc μπουν σττν συστα χρωστικών .ταρασκευασιιάτων, υπο την προϋπόθεση ότι en?. ^CTaTcacrnT^' σ; άλ'.η Κα Ως «ομάδα» δεωρειτα: καθε τμήιιο τη; επικεφαλίδας που όιβχωρίίεται από to κο.-.οιπο; άνω τέλεια

Κωδικός ΕΣ Περιγραφή εμπορευμάτων

(1Ϊ

Επεξεργασία ή μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει ;ο χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(31

(4)

3304

8415

S501

Προϊόντα ομορφιάς ή φτιασιδώματος (μακιγιάζ) παρασκευασμένα και παρασκευάσματα για τη συντήρηση ή τη φροντίδα του δέρματος άλλα από τα φάρμακα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα αντηλιακά παρασκευάσματα και τα παρασκευάσματα για to μαύρισμα Παρασκευάσματα για την περιποίηση των νυχιών- των χεριών ή των ποδιών Μηχανές και συσκευές τεχνητού κλίματος που περιλαμβάνουν ανεμιστήρα με κινητήρα και διατάξεις για τη μεταβολή της θερμοκρασίας και της υγρασίας, συμπεριλαμβανομένων κα: εκείνων- σης οποίες ο υγρουίπρικός βαΒμός hzv μπορεί να ρυθμιστεί χωριστά Ηλεκτροκινητήρες και ηλεκτρογεννήτριες, ιιε εςαιρεση τα συγκροτήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Παρασκευή κατά την οποία όλες οι χρησιμοποιούμενες ύλες πρέπει να υπάγονται σε κλάση άλλη από αυτήν του προϊόντος. Εντούτοις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ύλες που υπάγονται στην ίδια κλάση, υπό την προϋπόθεση ότ-. η αξία τους δεν- υπερβαίνει το 30% της τιμή; εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπεοΒαίνε-, το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του - οο ϊο ντο:

Κατασκευή - kctc την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνε; το 50% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

■ ίΛτός του παραπάνω ορίου, οι ύλες της κλάσης S503 μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο μέχρ. ποσοστού 'Ό% της τιιιή; εν του εργοστασίου του ποοιόντο;

Παρασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

κατασκευή κατα την* ο^οια η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

152S

Επεξεργασία ή μεταποίηση επ: μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδε τον χαρακτήρα τοι> καταγόμενου προϊόντος Δέκτες τηλεόρασης με ενσωματωμένο ή μη ραδιοφωνικό δέκτη ή συσκευή εγγρασή; ή αναπαραγωγής ήχου η εικόνα;- οθόνε: βίντεο και βίντεο προβολής

Δίτροχα οχήματα χωρίς ρουλεμάν

κατασκευή .- κατα την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών οεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος - η (ιςία όλων των μη καταγόμενων ιλων που χρησιμοποιούνται δε-.· πρέπει να υπερβαίνει την α ς ία των καταγόμενων υλων που χρησιμοποιούνται Κατασκευή από Ολε; που δεν υπάγονται err. κλάση 8"':4Κατασκευή κατά την οποία η αξία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% τη; τιμής εκ του εργοστασίου του προϊόντος

Κατασκευή κι αξία όλων τω; χρησιμ οποίο; πρέπει να υ: τιμής εκ του

Κωδικό; ΕΣ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Εκεσεργασια η μεταποίηση επί μη καταγόμενων υλών η οποία προσδίδει το χαρακτήρα του καταγόμενου προϊόντος

(2)

(3)

ή μι

S7I4

Μέρη και εξαρτήματα των

οχημάτων των

κλάσεων S711 μέχρι 5713

Κατοσνευη κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιούμενων υλών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της τιμής εκ ίου εργοστασίου του προϊόντος

S"16

Ρυμουλκούμενα και

η ι; ι ρυμουλκούμενα οχήματα.

Αλλα οχήματα χωρίς

μηχανική προώθηση Γα μέρη

τους

Κατασκευή κατά την οποία : - όλϊ; οι χρησιμοποιούμενε; υλες πρΕΓ.ε; να υπάγονται οε κλάση διαφορετική ατό εκείνη του προϊόντος και. Κατασκευή κατά την οποία η αςία όϊ.ων των

χρησιμοποιούμενων υλών 5εν υπερβαίνει το 50% της τιμής «εκ του εργοστασίου·· του

Κατασκευή κατά την οποία η αςία όλων των

χρησιμοποιουμένων υλ.ών δεν πρέπει vc υπ; open ε; το 4"% τη: τιμής εκ :ου εργοστασίου του προϊόντος

Παράρτημα III του Πρωτοκόλλου 4

Κατάσταση προϊόντων καταγωγής Τουρκίας στα οποία δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις ίου άρθρου 4. που απαριθμούνται με τη σειρά τα>ν κεφαλαίων και διακρίσεων του

Εναρμονισμένου συστήματος

Κεφάλαιο I Κεφάλαιο 2 Κεφάλαιο 3 0401 έως 0402 ex 0403 0404 έως 0410

0:1:

Κεοάλαιο 6 0701 έ«ς 0709 ex 0710-« 0711 Βουτυρογαλα, πηγμένο γάλα και πηγμένη κρέμα, γιαούρτι, κεοίρ και άλλα γάλατα και κρέμε; που έχουν υποστεί ζύμωση ή έχουν καταστεί όςινα. έστω και συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών η αρωματισμένα η με προσθήκη ορούταν ή κακάου

Λαχανικά, άβραστα ή βρασμένα στο νερό ή στον ατμό, κατεψυγμένα

Λαχαλίκά, εκτός από το γλυκό καλαμπόκι της κλάσης 0711 90 30, διατηρημένα προσωρινά (π.χ. με διοξείδιο του Θείου ή σε άλμη, Θειωμένο νερό ή νερό στο οποίο προστεθεί άλλες ουσίες που χρησιμεύουν για να εςασοαλιαθε>Λ^ββίήοινά η διατήρηση τους), αλλά ακατάλληλα για διατροφή στην κατάσι βρίσκονται :

0712 έως 0714 Κεφάλαιο 8 ex κεφαλαίο 9 Κεφάλαιο 10 Κεφάλαιο 11 Κεφάλαιο 12 ex 1302 -1501 έως 1514 e\ 1515 ex 1516ex 1517 και ex 1518-ex 1522 Καφές. τσάι. ματέ και μπαχαρικά, εκτός από το μα ιέ της κλάσης 0903 :

ΠηκτίΜκές ύλες

Αλλα λίπη κα; λάδια φυτικά (εκτό; απο το λάδι jojoba και τα κλάσματα ίου) και ία ΚτΛοματά τους. έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα :

Λίπη και λάδια ζωικά ή φυτικό και τα κλάσματά του:, μερικώς ή ολικώς υδρογονωμένα, διεστεροττοιημένυ.. επανεστεροποιηιιένα ή ελαϊδινισμένα. έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι αλλιώ; παρασκευασμένα, έκτος από ρετσινόλαδα υδρογονωμένα, με την ονομασία nopaiwax/.

Μαργαρίνες. απομίμηση στεαπνης και άλλα έτοιμα βρώσιμα λι.τη

Υπολείμματα που προέρχονται ατό την επεξεργασία λιπαρών ουσιώλ ή ζωικών ή φυτικών κεριών εκτός από λάδια δερμάτων

Κεφάλαιο 16 1701

ex 1702)703

1S01 και 1802 ex 1902ex 2001 2002 και 2003 ex 2004 ex 2005 Αλλα ζάχαρα, στα οποία περιλαμβάνεται η λακτόζη, η μαλτόζη, η γλυκόζη και η φρουκτόζη (λεβυλόζη), χημικώς καθαρά, σε στερεή κατάσταση. Σιρόπια από ζάχαρη χωρίς προσθήκη αρωματικών ή χρωστικών ουσιών, υποκατάστατα του μελιού, έστω και αναμειγμένα με φυσικό μέλι. Ζάχαρα και μελάσες καραμελωμένα εκτός από αυτά των κλάσεων 1702 11 00. 1702 30 5 Κ 1702 30 59, 1702 50 00 και 1702 90 10

Ζυμαρικά εν γένει, παραγεμισμένα που περιέχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20% κατά βάρος ψάρια, μαλακόστρακα, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια, λουκάνικα και παρόμοια προϊόντα, από κρέας και παραπροϊόντα σφαγίων, παντός είδους συμπερΛαμβανομένων των λιπών κάθε είδους

Αγγούρια και αγγουράκια, κρεμμύδια, τσάτνυ μάγγων, καρπούς του γένους Capsicum εκτός από τις γλυκοπιπεριές ή τις καυτερές πιπεριές, μανιτάρια και ελιές, παρασκευασμένα ή διατηρημένα με Ξίδι ή οάκό oci>

Άλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ. κατεψυγμένα, άλλα από τα προϊόντα της κλάσης 2006, εκτός από τις πατάτες με μορφή αλεύρων, σιμιγδαλιών και τις νιοάδες γλυκού καλαμποκιού

Άλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ. μη κατεψυγμένα, άλλα από τα προϊόντα της κλάσης 200ό, εκτός από τα προϊόντα πατάτας ή γλυκού καλαμποκιού

2006 και 2007

ex 2008 - Καρποί και φρούτα και άλλα βρώσιμα μέρη φυτών, αλλιώς παρασκευασμένα ή

διατηρημένα, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αλκοόλης, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού εκτός από το βούτυρο αράπικων φιστικιών, τις καρδιές φοινίκων, το καλαμπόκι, το ίγναμα (κόνδυλοι της διοσκουρέας), τις γλυκοπατάτες και παρόμοια βρώσιμα μέρη φυτών περιεκτικότητας ίσης ή ανώτερης του 5% κατά βάρος σε άμυλα κάθε είδους αμπελόφυλλα, βλαστούς λυκίσκου και άλλα παρόμοια βρώσιμα μέρη φυτών

ex 2106 Ζάχαρη, σιρόπια ή μελάσσες αρωματισμένα ή χρωματισμένα

ex* 2207 - Αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη, με κατ" όγκο αλκοολικό τίτλο S0% vol ή

περισσότερο, που λαμβάνεται από τα γεωργικά προϊόντα που απαριθμούνται εδώ

ex 220S - Αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη, με κατ" όγκο αλκοολικό τίτλο μικρότερο

από 80% vol, που λαμβάνεται από ζα γεωργικά προϊόντα που απαριθμούνται εδώ.

Κεφάλαιο 23 240 ϊ 450Ϊ

5301 και 5302

2450

[Παράρτημα TV τον Πρωτοκόλλου 4

Πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR. 1 και αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικού EUR. 1

Κανόνες εκτύπωσης

1. Οι διαστάσεις του πιστοποιητικού EUR.1 είναι 210 χ 297 χιλιοστά- όσον αφορά το μήκος., υπάρχει ανοχή κατ1 ανώτατο όριο 5 χιλιοστά μικρότερο ή 8 χιλιοστά μεγαλύτερο. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, με κόλλα για γράψιμο και ζυγίζει τουλάχιστον 25 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Φέρει τυπωμένη διαγράμμιση πράσινου χρώματος η οποία καθιστά εμφανή κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.

2. Οι αρμόδιες αρχές ίων κρατών μελών της Κοινότητας και της Αιγύπτου μπορούν να διατηρήσουν την αποκνχιστικότητα της εκτύπωσης των πιστοποιητικών ή να την αναθέσουν σε εγκεκριμένα τυπογραφεία Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η έγκριση αναφέρεται σε κάθε πιστοποιητικό. Κάθε πιστοποιητικό EUR.1 φέρει το όνομα και τη διεύθυνση του τυπογράφου ή σήμα που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητά; του. Φέρει, επίσης, αύξοντα αριθμό, τυπωμένο ή μη. για την αναγνώριση του πιστοποιητικού.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

1. ΕΖίτγαίγτας (όνομα, πλήρης διοΦυνση, χώρα)

EUR.1 Αριθ. Α 000.000

Ιυμβουλευθείη τις οημοώσεις τη; οπίσθιας ΰνκωςπροτης συμΛηρωαεως ίου εντύπου

2. Πιατοποιτ[Τΐκΰ χρησιμοποιούμενο ιπις ιτροτιμησιακές (πναλλίτγτς μετοςύ

και

(να αναγερθούν οι ενοιαφερομενες χώρες, ομαοες χωρών η Εοάοη)

3. Ποραλή;ττη:: ιο\Ώϋα, τύ-χφτ\ζ ΰΐ£ϊ)θ\ΛΊτη, χορο-t ι^ροαιρετίΟϊ uvsta ι

4. Χώρα. ομάδα χωρών ή £5οοος. τι»ν οποίων τα προϊόντα θεωρούνται ως καταγόμενα

5. Χώρο. ομάαα χωρών ή ίσοφος προομιαμού

6. ΠληροιΐΗ>ρϊί; σχπικϊς με τη μεταφορά ("ροαιρετΛίίη μνεία!

Παρατηρηθείς

Αριθιιο: ζιόών- βήματα και αριθμοί- αριθμΰς και είοο.: ομμάτων ■ Περιγραφή των εμ-τορετιμάτων

9. .Μεικτό βαρυ; (kg! η αλλη μετρική μονύοα (]itres.mJ, κ.λ.τ.1

10. Ύτμο'/irna

.T.pCGl.-—

ιινε;3.

ii. «ΕΓΛ-ΗίΗΤοντΕΛηΝΕίον

Πιστοχοίιεη της αχριβϊΐα^ της δηϊ.ώσΐ^ 'Eyypaoo εςαγωνή;"

Ε-.ιυ-ο . . ... αριθ

τη: - Τελωνείο ... .....

\itpo ϊ^ίοστις

Tcric; ημεροιπτ,νία

(ΥϊΟνρΟ'ΐη,Ι

lopuyioo

Π. ΛΗΛίΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΑ

Ο ϋίΟΥΓ/ραμμΓι'α·; ίηλω οπ τα ονωτΕρω ιεριγραοομενα εμπορεύυοτα ϊληρονν τους όρΰΐις sou Ε=;αιτοτΛΤαι για την έκδοση τον παρόντος πιστοποιητικού

Τοπ ο:

. ηιιζρομηνια ..

Για τα μη συσκευασμένα εμπορεύματα να αναφερθεί ο αριθμός των αντικειμένων Συμπληρώνεται μόνον όταν το απαιτούν οι ρυθμίσεις της χώρας ή του εδάοους ο

2452

13. ΑΓΤΗΓΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, προς :

U. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ TOV ΕΛΕΓΧΟΥ

0 ίλεπος aou ο^ΐργήθητίε Πίειρεψίναίωτιοβιβεί ότιτοπαραν ιιστο3ΐοιητικ6(")

□ ϊξεδόθη πράγματι ππΰ ΤΟ αναφερόμενο τελωνιίο και τα στοιχείο tan κρύαιφάνα είναι αχρφη

3 δεν ovitcioiipTvttai στις αιτούμενες προϋποθέσεις γνησιότητας am (ανοντκοτητα; (βλέπε τις συνημμένες στο ταράν παρατηρήσεις!

Ζητείται ο έλεγχος της γνησιότητας «π της ναβναόα\ΐας rou

ιιπρονιος τπτττοπΛιηπκον

Ιφροτίία

(Υπογραφή)

(Υπογραψη) {') Κα σημειωθεί με Χ η μνεϊα sou ισχύει-

ΙΗΜΕΙΩΙΕ1Ι

Το πιστοποιητικό οεν πρετει να περιέχει ςέσματα ούτε προσθήκες Οι ε\0εχομενε; τ ρίπο γ: οιήσεις που επιφέρονται α' ϊτυτο πρέπει ·. α γίνονται he οια"'ρο?ιή των εσοολι:ένω>. ενοΈίςεω·. ία; jc πρεσΰην/η εν osyput^z των ετκδί'μιτιι;"" ενδεί-ί Κά?ε τέτοια τροποποίηση πρέπει vc εγκρίνεται από το\ ΰυντάκτη του πιστοποιητικού και vc fisaipsnai απο τις -ϋ/.ΐ:'Λ·ί:α<ζ- αρχές τη; χώοας ή του εδάφους εκδόσεως.

Τα είδη που αναγραΰοντκ; ετιί :ou πιστοποιητικού αναφέρονται ιο ενα μετά rc άλλο ^iipi; ν3 πάρε μβάλλο'.τα'. κτ.α διάστιχπ <οι καθε είδος τιρέπει να οέρει αύςα\πα αριθιιό. Αμεσος κάτω απο ro τελευταίο είδος πρέπει \c σύρεται οριζόντια γραμμή Οι χώροι που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πρέπει να ό ι αγ χαίρονται ι.: ϊ β τρόπο ώσπε να καθιστάτε: αδύνατη kzSf. μετίιγίν ίοπεμη προσθήκη

Tc εμπορεύματα περ'γραοσλ-ται κοπάτι: εμπορικέ; συνήθειες μ; ττο\γΐία επαρκή για ττ! ■.iia-icraCT τη; ταυτότητα: του;.

2453

ΑΙΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

1. ΕΙαγβτγέας (όνομα. πλήρης διεύθυνση, χωρά)

EUR.1 Αριθ. Α 000.000

Ιυμ0συλευ6α;ε ης οημειάσεις της οπίσθιας ονεως τρα της ονμΛηρώοεως tov cvriijitru

Ζ. Πιβτυποιητυί6 χρησιμοποιούμενο απς πρστιμησίαχες ββταλλοτίς μπας*

και

ινο oiaocjdw π cvoia-sf^ιιενε; jiaoe. Ouuot; roidav τ\ ΕοαίΒοΛ

3. Παραλφπηΐ (όνομα, ί'ήρης ίιτϋθυνση. χώζχ) (ίροαιρετινή μνεία)

4. Χιΰρα. ομάόα χωρών ή έοαΦος. των οποίων τα προϊόντα βεωρούνται ι»ς καταγόμενα

5. Χώρα. ομάδα χορών ή έδαφος προοριομσϋ

6. Πληραφαρΐε: αχπικές με τΐ| μεταφορά ιτροαιρεπκη μνεία)

". ΠορατηρήοΕίς

S. ΛριΟμάχ ειόών Σήματα και αριθμοί- αριθμοί wot είόοι οομάτ^' . Περιγροοή tcjv εμπορεύματος

?. Μεικτό pupo;Ιλςΐ ή ίλλη μετριτίή μοναόα l!nrtsjnJ.

*j.t.>

10. Τιμολόγια

ι Προαιρετική μ\ ε-.α ι

ί ι

I

: ί

■Μι

>

ft

Γιο τα μη συσκευασμένο εμπορευμιπϋ vc αναφερθεί ο αριθμός ίων αντικείμενων ή να τεθέί^ι ifyO^- tlJgQ!

.-Λα

2454

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΑ

Ο υπογεγραμμένος εξαγωγέας των εμπορευμάτων που περιγράφονται στην πρόσθια όψη.

ΔΗΛΩΝΩ όχι ία εμπορεύματα αυτά πληρούν τους απαιτούμενους όρους για την έκδοση

του συνημμένου πιστοποιητικού.

ΠΕΡΙΓΡ ΑΦΩ τις περιστάσεις που επέτρεψαν σ' αυτά τα εμπορεύματα να πληρούν τους όρους αυτούς :

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ τα παρακάτω δικαιολογητικά 1 :

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την υποχρέωση να πρσσκομίοω, αν οι αρμόδιες αρχές το ζητήσουν.

οποιοδήποτε συμπληρωματικό στοιχείο που αυτές θα έκριναν αναγκαίο για την έκδοση του συ\ημμένου ττιστοποιητικού. καθώς εττίσης και να δεχθώ, εφόσον συντρέχει λόγος, οποιονδήποτε έλεγχα από τις ανωτέρω αρχές των λογιστικών μου στοιχείων και των συνθηκών κατασκευή; των εμπορευμάτων π.ου αναφέρονται ανωτέρω.

ΖΗΤΩ την έκδοση ίου συνημμένου τρ.στοποιηΓ.κού για τα εμπορεύματα αυτά.

(Τόπος και ημερομηνία)

(Υπογραφ.

Παραδείγματος χάριν; έγγραφα εισαγωγής, πιστοποιητικά κυκλοφορίας, τιμολόγια, 5ηλώι k.Aji., που αναφέρονται στα χρησιμοποιηθέντα εμπορεύματα ή σπα εμπορεύματα που επαν κατάσταση.

2455

Παράρτημα V του Πρωτοκόλλου 4

ΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

Η δήλωση τιμολογίου, το κείμενο της οποίας ακολουθεί, πρέπει να καταρτίζεται σύμφωνα με τκ υποσημειώσεις. Δεν χρειάζεται ωστόσο να επαναλαμβάνονται οι εν λόγοι υποσημειώσει;.

Αγγλικό κείμενο

The exporter of the products covered by this document (customs authorisation No... declares that, except where otherwise clearly indicated, these products are of... preferential origin. "

Ισπανικό κείμενο

El exponador de Ids productos incluidos er. el presente documento (autorizacion aduanera n~.. '[declare que. saho mdicacion en sentido contrario. estos productos gozan de un origan preferencial... *

'Οτον η δήλωση τιμολογίου συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα κατά την έννοια του ά, πρωτοκόλλου, ο αριθμός αδείας του εγκεκριμένου εξαγωγέα πρέπει να αναγράφεται σ' αυτή δήλωση τιμολογίου οεν συντάσσεται αιζο εγκεκριμένο εξαγωγέα, είναι δυνατό να παραλεύτ περιέχονται στις αγκύλες ή να παραμείνει κενός ο χώρος.

Επιβάλλεται η αναγραυή της καταγωγής των εμπορευμάτων. Οταν η δήλωση τιμολογίου μέρει προϊόπα καταγωγής Θέουτας και Μελίλιας κατά την έννοια του άρβρου 37 του πρω εξαγωγέα; πρέπει να τα υποδεικνύει σαϋώς στο έγγραφο επί του οποίου συντάσσεται η δηλι συμβόλου «CMn_

2456

Δανικό κείμενο

Eksportsren af varer, der er omfattet af nsrvserende dokument, (toldmyndighederxies tilladelse nr....') eiklferer, at vareme, medmindre andet tydeiigt er angivet, har pr^ferenceoprindelse i... "

Γερμανικό κείμενο

Der Ausfiihxer (Ermachtister Ausfuhrer; BevWlligungs-Nr.... ')' der Waren, auf die sich dieses Handelspapier beziehi. erklart, dass diese Waren, soweit riicht anders angegeben, praferenzbegiinstigie... Ursprungswaren sind "

Ελληνικό κείμενο

Ο εξαγωγέα; tcov προϊόντων που καλύπτονται από το παρόν έγγραφο (άδεια τελωνείου υπ' αριθ ') δηλώνει ότι, εκτός εάν δηλώνεται σαφώς άλλως, τα προϊόντα αυτά είναι προτιμησιακής καταγωγής....

Όταν η δήλωση τιμολογίου συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα κατά την έννοια του άρθρου 22 πρωτοκόλλου, ο αριβμάς αδείας του εγκεκριμένου εξαγωγέα πρέπει να αναγράφεται σ' αυτή δήλωση τιμολογίου δεν συντάαοεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα, είναι δυνατό να παραλεάιι περιέγονται στις αγκύλες ή να παραμείνει κενός ο χώρος.

Επιβάλλεται η αναγραφή της καταγωγής των εμπορευμάτων. Οταν η δήλωση τιμολογίου μέρει προϊόντα καταγωγής Θέουτας και Μελίλια; κατά την έννοια του άρθρου 37 του πρι εξαγωγέας πρέπει να τα υποδεικνύει σαφώς στο έγγραφο επί. του οποίου συντάσσεται η δ1 συ μΡ όλου «CM».

ΦΕΚ61

Γαλλικό κείμενο

L'exportateur des produits couverts par le present document (autorisation douaniere π°...') declare que, sauf indication claire du contraire, ces produits ont I'origine preferentielle...3

Ιταλικό κείμε\Ό

L'esponatore detle raerci contemplate nel presents docunento (autarizzazione doganale n...'| dichiara che, salvo indicazione contraria. le merci sono di ongine preferenziale..."

Ολλανδικό κείμενο

De exporteur van de goederen waarop dit document van toepassmg is rdouansvercunaing r\r...'). verklaart dat, behoudens uitdruklcelijke andersluidende verrr.eiding. d;*ze goederen van preieremiele... oorsprong zijn2

Πορτογαλικό κείμ^. ο

Ο abaixo assinado; exponador dos produtos cobertos pelo presente documento ι auiorizacao aduaneira N°...11 deciara que salvo e\nressame:ne indicado em comrario. esies produtos sao de origem preferential...'

'Οταν η δήλωση τιμολογίου συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα κατά την ε\νοια του ι πρωτοκόλλου, ο αριθμός αδείας του εγκεκριμένου εξαγωγέα πρέπει να αναγράοεται σ' δήλωση τιμολογίου δεν συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα, είναι δυνατό να παραλείπε περιέχονται στις αγκύλες ή να παραμείνει κενός ο χώρο;. Επιβάλλεται η αναγραιρη της καταγωγής των εμπορευμάτων. Όταν η δήλωση τιμολογίου αοορά εν όλω ή εν μέρει προϊόντα καταγωγή; Θέουτας και Μελίλια: κατά την ένιοια του άρθρου 37 του πρωτοκόλλου, α εξαγωγέας πρέπει vc τα υποδεικνύει σαοώς στο εγγραοο επί του οποίου συντάσσεται η δήλωση μέσω του συμβόλου ·<0Μ».

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Φινλανδικό κείμενο

Tassa asiakirjassa mainittujen tuotteiden vieja (tullin lupan :o... 1 ilmoittaa, etta nama tuotteet ovat, eliei toisin ole selvasti merkitty, etuuskohteluun oikeutettuja... alkuperatuotteita1

Σουηδικό κείμενο

Exportoren av de varor som omfattas av dena dokumen: (tullmyndighetens tillstand nr.... ') forsakrar an dessa varor, om inte annat tydligt markerats, har formansberatiigande.- ursprong 2

Όταν η δήλωση τιμολογίου συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα κατά την έννοια του άρθρα πρωτοκόλλου, ο αριθμός αδείας του εγκεκριμένου εξαγωγέα πρέπει να αναγράφεται σ' αυτή τη I δήλωση τιμολογίου δεν συντάσσεται από εγκεκριμένο εξαγωγέα, είναι δυνατό να παραλείπονται οι λέςεΓξη περιέχονται στις αγκύλες ή να παραμείνει κενός ο χώρος.

Επιβάλλεται η αναγραφή της καταγωγής των εμπορευμάτων. Όταν η δήλωση τιμολογίου αφορά εν όλω ή εν μέρει προϊόντα καταγωγής ©έουτας και Μελίλιας κατά την έννοια του άρθρου 37 του πρωτοκόλλου, ο εξαγωγέας πρέπει να τα υποδεικνύει οαωώς στο έγγραφο επί του οποίοι» συντάσσεται η δήλωση μέσω του συμβόλου «CM».

Αραβικό κείμενο

\T6tzoc και ημερομηνία)

(Υπογραφή του εξαγωγέα και αναγραφή, ολογράφως, του ονοματεπώνυμου ίου προσώπου που υπογράοει τη ο ήλοι ση)

Tc στοιχεία cute είναι δυνατό να παραλείπονται αν η πληροφορία αυτή περιέχεται ι Βλ. άρθρο 2)15) του πρωτοκόλλου. Στις περιπτώσει; που οεν ζητείται από τον εξάγω·! εΞαιρεση από την υποχρέωση υπογραοή; συνεπάγεται επίσης "ην εξαίρεση από την υπ ονόματος του υπογράφοντος.

Παράρτημα VT του Πρωτοκόλλου 4

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

1. Επί δώδεκα μήνες μετα τη θέση σε ισχύ τη; συμφωνίας, οι αρμόδιες τελωνειακές αρχέ: της Κοινότητας και της Αιγύπτου αποδέχονται ως έγκυρη απόδειςη καταγωγής κατά την έννοια του πρωτοκόλλου 4 τα πιστοποιητικά κυκλοφορίας EUR.1 και EUR.2 που εκδίδονται στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη στις 19 Ιανουαρίου 19"Τ.

2. Τα αιτήματα για μεταγενέστερο έλεγχο των προαναφερόμενων εγγράφων πρέπει να γίνονται αποδεκτά από τις αρμόδιες τελωνειακέ; αρχές της Κοινότητας και της Αιγύπτου για χρονικό διάστημα δύο ετών απο την έκδοση και τη σύνταϊη του σχετικού πιστοποιητικού καταγωγής. Οι έλεγχοι αυτοί απαιτείται να διενεργούνται σύμφωνα με τον τίτλο VI του πρωτοκόλλου αριθ. 4 της συμφωνίας.

ΚΟΙΝΉ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΔΟΡ.ΑΣ

1. Προϊόντα καταγωγής Πριγκιπάτου της Ανδόρας που υπάγονται στα κεφάλαια 25 έως 97 του εναρμονισμένου συστήματος θα γίνονται δεκτά από την Αίγυπτο ω; καταγωγή; Κοινότητα;

- κατά την έννοια της παρούσας συμφωνίας.

2. Το πρωτόκολλο 4 εφαρμόζεται κατ' ανα/.ογία με σ<ο~ό τον καθαρισμό του χαρακτήρα καταγωγή; των προαναφερθέντων προϊόντων.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

1. Προϊόντα καταγωγής της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου γίνονται δεκτά στην Αίγυπτο ως προϊόντα καταγωγή; Κοινότητας κατά την έννοια της παρούσας συμφωνίας.

2. Το πρωτόκολλο 4 εφαρμόζεται κατ' αναλογία με σκοπό τον καθορισμό του χαρακτήρα καταγωγή; των προαναφερθέντων προϊόντων

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΗ ΣΩΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Κοινότητα και η Αίγυπτος αναγνωρίζουν ίο σημαντικό ρόλο της σώρευσης καταγωγής για την ενθάρρυνση της ομαλής πορείας προς τη δημιουργία ζώνης ελευθέρων συναλλαγών μεταςύ όλων των μεσογειακών εταίρων που συμμετέχουν στη διαδικασία της Βαρκελώνη;.

Η Κοινότητα συμφωνεί να διαπραγματευθεί και να συνάψει συμφωνίες με μεσογειακά κράτη εταίρους, ιδίως τα κράτη Μασρεκ'Μαγκρέμπ κατόπιν αιτήσεως των τελευταίων, για εοαρμογη του κανόνα για τη σώρευση καταγωγής μόλις οι σχετικοί εταίροι συμφωνήσουν να εφαρμόσουν πανομοιότυπου; κανόνες καταγωγή;.

Τα μέρη δηλώνουν επίσης ότι οιαοορες στους ήδη ισχύοντες τύπους σώρευση; σπς ενδιαφερόμενες χώρες δεν θα έπρεπε να αποτελούν εμπόδιο για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου Για το σκοπό αυτό. θκ αρχίσουν αμέσω; μετά τηλ· υπογραφή τη; συμφωνία; να εΞετάΙουν τις οιπατότητε: σώρευσης με τι; εν -'-όγω χώρες κατά τη μεταβατική περίοδο, ιδίως σε τομεί; όπου ο-, σχετικέ; μεσογειακές χώρες εφαρμόζουν πανομοιότυπου; κανόνε; καταγωγής.

Η Κοινότητα θα παράσχει βοήθε',α στους ενδιαφερομένους εταίρου; ώστε να επιτευχθεί η σώρευση των κανόνο:1. καταγωγή.2463

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II

Και τα δύο μέρη συμφωνούν με την προϋπόθεση επεξεργασίας που περιέχεται στο παράρτημα II και II α) του πρωτοκόλλου 4.

Η Κοινότητα θα εςετάσει, ωστόσο, περιορισμένο αριθμό δεόντως αιτιολογημένων αιτήσεων για έγκριση παρέκκλισης που θα υποβάλει η Αίγυπτος, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν θα θέτουν σί κίνδυνο τα όσα έχουν επιτευχθεί σχετικά με την καθιέρωση της σώρευσης μεταςύ των ευρωμεσογειακών εταίρων.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΑΡΘΡΟ 1 Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος πρωτοκόλλου νοούνται ω; :

(α) «τελωνειακή νομοθεσία» οι νομικές και κανονιστικέ; διατάςει; που εφαρμόζονται στα εδάφη των συμβαλλόμενων μερών, οι οποίες διέπουν την εισαγωγή, την εςαγωγή, τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων και την υπαγωγή αυτών σε άλλο τελωνειακό καθεστώς ή διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων απαγόρευσης, περιορισμού και ελέγχου.

{β} «αιτούσα αρχή» η αρμόδια διοικητική αρχή, η οποία ορίζεται από συμβαλλόμεν'0 μέρος για τον συγκεκριμένα σκοπό και η οποία υποβάλλει αίτηση συνδρομής βάσει του παρόντος πρωτοκόλλου,

ιγ| '<αρχη στην οποία υποβάλλεται η αίτηση» η αρμόδια διοικητική αρχή. η οποία ορίζεται από συμβαλλόμενο μέρος για τον συγκεκριμένο σκοπό και στην οποία υποβάλλεται η αίτηση συνδρομής βάσει του παρόντος πρωτοκόλλου.

δ) «στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα.» όλες οι πληροφορίε; που αοορούν κάποιο φυσικό πρόσωπο που προσδιορίζεται ή μπορεί να προσδιοριστεί.

εί (·πράςεις που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία·· καθε παραβίαση ή απόπειρα παραβίαση: της τελωνειακή; νομοθεσία;.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

2465

ΑΡΘΡΟ 2 Πεδίο εφαρμογής

1. Τα συμβαλλόμενα μέρη οφείλουν να παρέχουν αμοιβαία συνδρομή στους τομείς που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους, κατά τον τρόπο και υπό τις προϋποθέσεις που θεσπίζει το παρόν πρωτόκολλο, ώστε να εςασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, ιδίως με την πρόληψη, την ανίχνευση και την καταστολή τον πράξεων που παραβιάζουν την εν λόγω νομοθεσία.

2. Η συνδρομή σε τελωνειακά ζητήματα, όπως ορίζεται στο παρόν πρωτόκολλο, αφορά κάθε διοικητική αρχή των συμβαλλομένων μερών που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του παρόντος πρωτοκόλλου. Παρέχεται με την επιφύλαξη των κανόνων που διέπουν την αμοιβαία συνδρομή σε ζητήματα ποινικού δικαίου. Η συνδρομή αυτή δεν καλύπτε: τις πληροαορίες οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο είουσίας που ασκείται μετά από αίτηση των δικαστικών αρχών, εκτός αν οι αρχές αυτές επιτρέπουν την κοινολόγηση τους.

3. Το παρόν πρωτόκολλο δεν αφορά τη συνδρομή για τη συγκέντρωση δασμών, φόρων ή τελών.

.ΑΡΘΡΟ 3

Συνδρομή κατόπιν αιτήσεως

ϊ. Κατόπιν αιτήσεως της αιτούσας αρχής, η αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση οφείλει να παράσχει κάθε σχετική πληροφορία, ώστε να καταστήσει την πρώτη ικανή να εξασφαλίσει την ορθή εφαρμογή τη; τελωνειακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με πράέεις που σημειώθηκαν ή που σχεδιάζονται και οι οποίες παραβιάζουν ή είναι δυνατό να παραβιάσουν την τελωνειακή νομοθεσία.

2 Κατόπιν αιτήσεως της αιτούσας αρχής, η αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση οφείλει να την ενημερώνει :

(α) σχετικά με το εάν εμπορεύματα που εξήχθησαν από το έδαφος ενός από τα συμβαλλόμενα μέρη εισήχθησαν στο έδαφος του άλλου συμβαλλομένου μέρους κατά τον δέοντα τρόπο, προσδιορίζοντας, όταν κρίνεται σκόπιμο, ιο τελωνειακό καθεστώς που εφαρμόσθηκε στα εν λόγω εμπορεύματα(β) σχετικά με το εάν εμπορεύματα που εισήχθησαν στο έδαφο; ενός από τα μέρη εξήχθησαν από το έόαψος του άλλου μέρους κατά τον δέοντα τρόπο, προσδιορίζοντας, όταν κρίνεται σκόπιμο, το τελωνειακό καθεστώς που εφαρμόσθηκε στα εν λόγω εμπορεύματα.

3. Κατόπιν αιτήσεως της αιτούσας αρχής, η αρχή στην οποία υποβάίλ,εται η αίτηση οοείλει να λάβει, στο πλαίσιο :ων νομικών και κανονιστικών της διατάξεων, τα αν αγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει την επιτήρηση 1

(α) των φυσικών ή ν ομικών προσώπων γιο ία οποία υπάρχουν1 βάσιμε; ενδείξεις ότι

συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε πράξίϋς που παραβιάζουν- την τελωνειακή νομοθεσία(β) των χώρων όπου έχουν συγκεντρωθεί ή ενδέχεται να συγκεντρωθούν αποθέματα εμπορευμάτων υπό συνθήκες τέτοιες ώστε να πιθανολογείται ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε πράξει; που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία(γ) των εμπορευμάτων τα οποίο μεταφέρονται ή ενδέχεται να μεταφερθούν κατά τρόπο που

δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε πράίει; που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία.ΑΡΘΡΟ 4

Αυθόρμητη συνδρομή

Τα μέρη παρέχουν, με δική τους πρωτοβουλία και σύμφωνα με τις νομικές ή κανονιστικές τους διατάξεις, αμοιβαία συνδρομή, εφόσον θεωρούν ότι αυτή είναι αναγκαία για την ορθή εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, ιδίως, παρέχοντας συγκεντρωθεισες πληροφορίες που αιρορουν :

πράςεκ οι οποίες παραβιάζουν ή φαίνεται ότι παραβιάζουν αυτή την τελωνειακή νομοθεσία και οι οποίες ενδέχεται να ενδιαφέρουν το άλλο συμβαλλόμενο μέροςνέα μέσα ή μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια πράξεων που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία

εμπορεύματα, που είναι γνωστό ότι αποτελούν αντικείμενο πράξεων που παραβιάζουν την

τελωνειακή νομοθεσίαφυσικά ή νομικά πρόσωπα για ία οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε πράξεις που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσίαμεταφορικά μέσα για τα οποία υπάρχουν βάοιμες υποψίας ότι χρησιμοποιούνται ή δύνανται να χρησιμοποιηθούν -.-;α ποόξεις που παραβιάζουν την τελών ε;ακή νομοθεσία

ΑΡΘΡΟ 5 Παράδοση/κοινοποίηση

Κατόπιν αιτήσεως της αιτούσας αρχής, η αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση οφείλει, εντός του πλαισίου των νομοθετικών ή κανονιστικών διατάξεων της. να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε :

να παραδίδονται όλα τα έγγραφα ή

- να κοινοποιούνται ύλες οι αποφάσεις.

που προέρχονται από την αιτούσα αρχή και που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος πρωτοκόλλου, σε παραλήπτη που διαμένει ή είναι εγκατεστημένος στο έδαφος της αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Οι αιτήσεις παράδοσης έγγραφων ν. κοινοποίηση: αποφάσεων πρέπει να έχουν συνταχθεί γραπτώς σε επίσημη γλώσσα της αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση ή σε γλώσσα αποδεκτή από αυτήν την αρχή.

ΑΡΘΡΟ ό

Μοροή και περιεχόμενο των αιτήσεων συνδρομής

I. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται βάσει του παρόντος πρωτοκόλλου πρέπει να είναι γραπτές. Συνοδεύονται από τα έγγραφα που απαιτούνται για την εξέταση τη: αίτησης. Προφορικές αιτήσει; είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές, εφόσον απαιτείται λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, αλλά πρέπει αμέσως να επιβεβαιώνονται γραπτώς.

2. Οι αιτήσεις για τις οποίες γίνεται λόγος στην παράγραφο 1 πρέπει να περιλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

(α) την αιτούσα αρχή

(β) το ζητούμενο μέτρο

(γ) το αντικείμενο και τον λόγο της αίτησης

(5) τις νομικές ή κανονιστικές διατάξεις και άλλα σχετικά νομικά στοιχεία

(ε) στοιχεία, όσο το δυνατόν ακριβή και κατανοητά, σχετικά με τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αποτελούν τον στόχο τον ερευνών

(στ) περίληψη των σχετικών πραγματικών γεγονότων και των ερευνών που έχουν ήδη διεξαχθεί.

3. Οι αιτήσεις συντάσσονται σε μία από τις επίσημες γλώσσες της τελωνειακής αρχής στην οποία υποβάλλονται ή σε γλώσσα αποδεκτή από αυτή την αρχή. Η απαίτηση αυτή οεν ισχύει για τυχόν έγγραφα τα οποία συνοδεύουν την αίτηση που αναφέρεται στην παράγραφο 1.

4. Εάν κάποια αίτηση δεν πληροί τις ανωτέρω τυπικές απαιτήσεις, είναι δυνατόν να ζητηθεί η διόρθωση ή η συμπλήρωση της- ενδέχεται, επίσης, να διαταχθεί η λήψη προληπτικών μέτρων. ΑΡΘΡΟ 7 Εκτέλεση αιτήσεων·

1. Για να ικανοποιήσει αίτηση συνδρομής, η αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση οφείλει να ενεργήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και των διαθέσιμων πόρων, όπως θα ενεργούσε για ίδιο λογαριασμό ή. κατόπιν αιτήσεως άλλων αρχών του ίδιου συμβαλλόμενου μέρους, διαβιβάζοντας τα οτοιχεία που ηδη διαθέτει, και διεξάγοντας η ζητώντας τη διεξαγωγή κατάλληλων ερευνών. Η διάταξη αυτή ισχύει επίσης για Οιαδήποτε άλλη αρχή, στην οποία διαβιβάζεται π αίτηση δυνάμει της παρούσας συμφωνίας από την αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση, όταν αυπ'; αδυνατεί -τ: ενέργησα αο' εαΐ'τής.

2 Οι αιτήσει: συνδρομής ικανοποιούνται σύμφωνα με τις νομικέ: και κανονιστικές διατάξεις του συμβαλλομένου μέρου: στο οποίο υποβάλλεΐα'. η αίτηση.

3 Κατάλληλα εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι συμβαλλόμενου μέρους είναι δυνατόν, με τη σύμφωνη γνώμη του άλλου ενδιαφερομένου συμβαλλόμενου μέρους και υπό ης προϋποθέσεις που καθορίζει το τελευταίο, να λαμβάνουν οπό τα γραοεια της τελωνειακής αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση ή από άλλη αρχή σύμφωνα με την παράγραφο 1. στοιχεία σχετικά με τις πράΞεις που παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία, τα οποία η αιτούσα τελωνειακή αρχή χρειάζεται για τους σκοπού: του παρο-ν τος πρωτοκόλλου.

-! Δέον τω,, εξουσιοδοτημένοι υπα;λη) οι συμβαλλόμενου μέρους ζ-, α ι δυνατόν, με τη συμαωνη γνώμη του α'λου συμοαλοόμεν ου μέρους kh υπο η: προϋποθέσει: ποτ αυτό καθορίζει, ν α παρίστανται κατά ης έρευνες που οιεζι-γπνται στο έδαφος του τελευταίοι.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ΑΡΘΡΟ 8

Μορφή υπό την οποία πρέπει να ανακοινώνονται τα στοιχεία

1. Η αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση οφείλει να ανακοινώνει εγγράφως τα απατε',έσματα των ερευνών στην αιτούσα αρχη, και να διαβιβάζει τα έγγραφα, τα επικυρωμένα αντίγραφα αυτών ή άλλα στοιχεία.

2. Τα εν λόγω στοιχεία είναι δυνατό να παρέχονται με η/-εκτρονική μορφή.

3. Πρωτότυπα έγγραφα διαβιβάζονται μόνο κατόπιν αιτήσεως., εφόσον αποδειχθούν ανεπαρκή τα επικυρωμένα αντίγραφα. Τα πρωτότυπα αυτά επιστρέφονται το συντομότερο δυνατόν.

ΑΡΘΡΟ 9

Εξαιρέσεις από την υποχρέωση παροχής συνδρομής

]. Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν την παροχή συνδρομής ή να την υποβάλουν σε ορισμένες προϋποθέσεις, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θεωρούν ότι η παροχή συνδρομής στο πλαίσιο του παρόντος πρωτοκόλλου θα ήταν ενδεχόμενο :

(α) να παραβλάψει την κυριαρχία της Αιγύπτου ή κάποιου κράτους μέλους από το οποίο ζητήθηκε η παροχή συνδρομής σύμφωνα με το παρόν πρωτόκολλο ή

(β) να παραβλάψει τη δημοσία τά£ηΤ την ασφάλεια ή άλλα σημαντικά συμφέροντα στις περιπτώσεις, ιδίως, που αναφέρονται στο άρθρο ίΟ παράγραφος 2 ή

(γ) να παραβιάσει το βιομηχανικό, εμπορικό ή επαγγελματικό απόρρητο.

2. Η παροχή της συνδρομής είναι δυνατό να αναβληθεί από την αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση, σε περίπτωση που αυτή έχει σχέση με διεξαγόμενη έρευνα, δίωςη ή διαδικασία. Σ' αυτή την περίπτωση, η αρχή στην οποία υποβάλλεται αίτηση διενεργεί διαβουλεύσεις με την αιτούσα αρχή για να εξεταστεί αν είναι δυνατό να παρασχεθεί βοήθεια υπό τους γενικούς και ειδικούς όρους που αυτή κρίνει αναγκαίους.

3. Σε περίπτωση που η αιτούσα αρχή επιδιώξει παροχή συνδρομής που η ίδια δεν θα ήταν σε θέση να παράσχει εάν της ζητηθεί, εφιστά στην αίτηση της την προσοχή επί του γεγονότος αυτού. Σε αυτή την περίπτωση, εναπόκειται στην αρχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση να αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη αίτηση.

4. Στις περιπτώσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2. η απόφαση της αρχής στην οποία υποβά/λ-εται η αίτηση και η αιτιολόγηση της πρέπει να ανακοινώνονται αμελλητί στην αιτούσα αρχή.

.ΑΡΘΡΟ 10

Α.νταλλαγή πληροφοριών και εμπιστευτικός χαρακτήρας

1. Κάθε πληροφορία που ανακοινώνεται υπό οποιαδήποτε μορφή, σύμφωνα με το παρόν πρωτόκολλο, έχει εμπιστευτικό ή απόρρητο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σε καθένα από τα συμβαλλόμενα μέρη. Καλύπτεται από την υποχρέωση τήρησης του υπηρεσιακού απορρήτου και χαίρει της πρόσθετης προστασίας που προσφέρουν οι σχετικοί νόμοι που εφαρμόζονται στο συμβαλλόμενο μέρος που την έλαβε και οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν στις αρχές της Κοινότητας.

ΦΕΚ61

2. Η ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων επιτρέπεται μόνον όταν το συμβαλλόμενο μέρος που τα λαμβάνει δεσμεύεται να τα προστατεύσει με τρόπο τουλάχιστον ισοδύναμο προς αυτόν που ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση στο συμβαλλόμενο μέρος που τα παρέχει.

Για το σκοπό αυτό, τα συμβαλλόμενα μέρη κοινοποιούν αμοιβαία τις ισχύουσες σ' αυτά ρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένων, όπου χρειάζεται, των νομικών διατάξεων που ισχύουν στα κράτη μέλη της Κοινότητας.

3. Η χρησιμοποίηση πληροφοριών που ελήφθησαν δυνάμει του παρόντος πρωτοκόλλου στο πλαίσιο δικαστικών ή διοικητικών διαδικασιών που κινήθηκαν μετά τη διαπίστωσης πράξεων ποι> παραβιάζουν την τελωνειακή νομοθεσία, θεωρείται ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς του παρόντος πρωτοκόλλου. Συνεπώς, τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα, στα αρχεία αποδεικτικών στοιχείων που τηρούν, στις εκθέσεις και τις μαρτυρίες καθώς και σε διαδικασίες και καταγγελίες που παραπέμπονται στα δικαστήριο:, να χρησιμοποιούν ως αποδεικτικά στοιχεία πληροφορίες που έχουν λάβει και έγγραφα που συμβουλεύθηκαν, σύμφωνα με τι; διατάξεις του παρόντος πρωτοκόλλου. Η αρμόδια αρχή που χορήγησε πς πληροωορίες αυτές ή που επέτρεψε την πρόσβαση στα έγγραφα ενημερώνεται για τη χρησιμοποίηση αυτή.

4. Τα στοιχεία που λαμβάνονται πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκ/-ειστικά για τους σκοπούς του παρόντος πρωτοκόλλου. Αν κάποιο συμβαλλόμενο μέρος επιθυμεί να επιτραπεί η χρήση αυτών για άλλους σκοπούς, οφείλει να ζητεί τη γραπτή συγκατάθεση της τελωνειακής αρχής, η οποία τα παρέσχε. Σε μια τέτοια περίπτωση υπόκειται στους περιορισμού: που θέτει η συγκεκριμένη αρχή.

" ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ΑΡΘΡΟ 11

Εμπειρογ\'ώμονες και μάρτυρες

Υπάλληλος της αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση είναι δυνατόν να εξουσιοδοτηθεί, να παραστεί, εντός των ορίων της παραχωρηθείσας άδειας, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα ή του μάρτυρα, σε δικαστικές ή διοικητικές διαδικασίες που αφορούν ζητήματα που καλύπτει το παρόν πρωτόκολλο και να προσκομίσει αντικείμενα, έγγραφα ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών τα οποία, ενδεχομένως, είναι αναγκαία για πς διαδικασίες. Η αίτηση παραστάσεως πρέπει να αναφέρει επακριβώς ενώπιον ποιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής πρέπει να εμφανιστεί ο υπάλληλος καθώς και για ποιο ζήτημα και υπό ποίον ιδιότητα ή αρμοδιότητα θα εξετασθεί.

ΑΡΘΡΟ 12 Δαπάνες συνδρομή:

Τα συμβαλλόμενα μέρη παραιτούνται αμοιβαία από κάθε διεκδίκηση επιστροφής δαπανών πς οποίες επισύρει η εφαρμογή του παρόντος πρωτοκόλλου, εκτός, όπου κρίνεται σκόπιμο, από τις δαπάνες για εμπειρογνώμονες και μάρτυρες και για διερμηνείς και μεταοραστέ;. οι οποίοι δεν αποτελούν υπαλλήλους του Δημοσίου.

ΑΡΘΡΟ 13 Εφαρμογή

1. Η εφαρμογή του παρόντος πρωτοκόλλου ανατίθεται, αφενός, στις τελωνειακές αρχές της Αιγύπτου και. αφετέρου, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στις τελωνειακές αρχές των κρατών μελών Οι προαναφερθείσες αρχές αποφασίζουν σχετικά με όλα τα πρακτικά μέτρα και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες κανόνες, ιδίως στον τομέα της προστασίας των δεδομένων. Μπορούν· επίσης να προτείνουν στις αρμόδιες αρχές τις τροποποιήσεις οι οποίες κατά τη γνώμη τους θα πρέπει να επέλθουν στο παρόν πρωτόκολλο.

2. Τα συμβαλλόμενα μέρη διενεργούν διαβουλεύσεις και, στη συνέχεια, ενημερώνονται αμοιβαία σχετικά με τους λεπτομερείς κανόνες εφαρμογής που θεσπίΐουν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος πρωτοκό/λ,ου.

ΑΡΘΡΟ 14 Άλλες συμφωνίες

1. Αφού ληφθούν υπόψη οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών μελών, οι διατάξεις του παρόντος πρωτοκόλλου :

δεν θίγουν τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών που επιβάλλονται στο πλαίσιο άλλων διεθνών συμβάσεων ή συμφωνιών

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

θεωρείται ότι συμπληρώνουν συμφωνίες για την αμοιβαία συνδρομή που έχουν συναφθεί ή πρόκειται να συναφθούν μεταξύ μεμονωμένων κρατών μελών και της Αιγύπτου· και

δεν θίγουν τις κοινοτικές διατάξεις που διέπουν τη γνωστοποίηση, μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών· Κοινοτήτων και των τελωνειακών αρχών των κρατών μελών, πληροφοριών που λαμβάνονται στο πλαίσιο του παρόντος πρωτοκόλλου και οι οποίες θα ήταν· δυνατό να ενδιαφέρουν την Κοινότητα.

2. Με την επιφύλαξη τηε παραγράφου 1, οι διατάξεις του παρόντος πρωτοκόλλου υπερισχύουν των διατάξεων των διμερών συμφωνιών για την αμοιβαία συνδρομή που έχουν συναοθεί ή ενδέχεται να συναφθούν μεταξύ των επιμέρους κρατών μελών και της Αιγύπτου, εφόσον οι διατάξεις αυτών έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του παρόντος πρωτοκόλλου.

3. Όσον αφορά θέματα σχετικά με την εφαρμογή του παρόντος πρωτοκόλλου, τα συμβαλλόμενα μέρη διενεργούν διαβουλεύσεις μεταξύ τους για την αντιμετώπιση τους στο πλαίσιο τη; επιτροπής σύνδεσης.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΩΠΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 0603 10 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΟΥ

Α. Εταστολή τη; Κοινόττιτας Κύριε,

Η Κοινότητα και η Αίγυπτος συμφώνησαν τα εξής :

Το πρωτόκολλο 1 της ευρωμεσογειακής συμφωνίας προβλέπει την κατάργηση των δασμών κατά την εισαγωγή στην Κοινότητα κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών ανθέων, νωπών, που υπάγονται σΐη διάκριση 0603 10 του κοινού δασμολογίου, καταγωγής Αιγύπτου, μέχρι ορίου 3000 τόνων.

Η Αίγυπτο; αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμορφώνεται με τους όρους που θεσπίζονται κατωτέρω και αφορούν τι; εισαγωγές στην Κοινότητα τριαντάφυλλων και γαρίφαλων, για τα οποία ζητείται η κατάργηση των εν λόγω δασμών :

- η τιμή των προϊόντων που εισάγονται στην Κοινότητα πρέπει να ισούται προς το 85% τουλάχιστον τη; κοινοτικής τιμής των ίδιων προϊόντων κατά την ίδια περίοδο,

η τιμή των προϊόντων της Αιγύπτου καθορίζεται με καταγραφή των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων σε αντιπροσωπευτικές κοινοτικές εισαγωγικές αγορές.

οι κοινοτικές τιμές βασίζονται στις τιμές παραγωγού που καταγράφονται σε αντιπροσωπευπκές αγορές των κυριοτέρων κρατών μελών παραγωγής,

τα επίπεδα των τιμών θα καταγράφονται σε δεκαπενθήμερη βάση και θα σταθμίζονται ανάλογα με ης α-ιτίστοιχες ποσότητες. Η διάταξη αυτή ισχύει για ης κοινοτικές και αιγυπτιακές τιμές,

τόσο για πς τιμές των κοινοτικών παραγωγών όσο και για ης τιμές εισαγωγής αιγυπτιακών προϊόντων, πραγματοποιείται διάκριση μεταξύ των τριαντάφυλλων με μεγάλο άνθος και των τριαντάφυλλων με μικρό άνθος και μεταξύ μονοανθών και πολυανθών γαρίφαλων.

- αν οι τιμές της Αιγύπτου για οποιονδήποτε τύπο προϊόντος είναι χαμηλότερες από το &5% των κοινοτικών πμών, η προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση αναστέλλεται. Η Κοινότητα επαναφέρει την προπμησιακή δασμολογική μεταχείριση, μόλις οι τιμές των προϊόντων της Αιγύπτου φθάσουν ή υπερβούν το 85% των κοινοτικών ημών.»

Σας παρακαλώ να μου επιβεβαιώσετε τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης σας για το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής.

Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε, την έκιοραση της βαθύτατης εκτίμησης μου.

Για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Β. Επιστολή τη; Αινΰπτου Κύριε,

Λαμβάνω την τιμή να σα; γνωρίσω τη λήψη της σημερινής επιστολής σας. με το ακόλουθο περιεχόμενο :

«Η Κοινότητα και η Αίγυπτος συμφώνησαν τα εξής :

Το πρωτόκολλο 1 της ευρωμεσογειακής συμφωνίας προβ).έπει την κατάργηση των· δασμών· κατά την εισαγωγή στην Κοινότητα κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών ανθέων, νωπών, που υπάγονται στη διάκριση 0603 10 του κοινού δασμολογίου, καταγωγής Αιγύπτου, μέχρι ορίου 3000 τόνων.

Η Αίγυπτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμορφώνεται με τους όρου; που θεσπίζονται κατωτέρω και αφορούν τις εισαγωγές στην Κοινότητα τριαντάου/λων και γαρίφαλων, για τα οποία Ζητείται η κατάργηση των εν λόγω δασμών :

η τιμή ιων προϊόντων που εισάγονται στην Κοινότητα πρέπει να ισούται προς το S^vo τουλάχιστον της κοινοτικής τιμής των ίδιων προϊόντων κατά την ίδια περίοδο,

η τιμή των προϊόντων της Αιγύπτου καθορίζεται με καταγραφή των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων σε αντιπροσωπευτικές κοινοτικές εισαγωγικές αγορές,

2480

- τα επίπεδα των τιμών θα καταγράφονται σε δεκαπενθήμερη βάση και θα σταθμίζονται' ανάλογα με τις αντίστοιχες ποσότητες. Η διάταξη αυτή ισχύει για τις κοινοτικές και αιγυπτιακές τιμές,

τόσο για τις τιμές των κοινοτικών παραγωγών όσο και για τις τιμές εισαγωγής αιγυπτιακών προϊόντων, πραγματοποιείται διάκριση μεταξύ των τριαντάφυλλων με μεγάλο άνθος και των τριαντάφυλλων με μικρό άνθος και μεταξύ μονοανθών και πολυανθών γαρίφαλων,

αν οι τιμές της Αιγύπτου για οποιονδήποτε τύπο προϊόντος είναι χαμηλότερες απο το 85% των κοινοτικών ημών, η προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση αναστέλλεται. Η Κοινότητα επαναφέρει την προτιμησιακή δασμολογική μεταχείριση, μόλις οι τιμές των προϊόντων της Αιγύπτου φθάσουν ή υπερβούν το 85% των κοινοτικών τιμών.

Σας παρακαλώ να μου επιβεβαιώσετε τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης σας για το περιεχόμενο της παρούσας επιστολή;.»

Έχω την τιμή να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση της χώρα; αου εί\αι σύμφωνη με το περιεχόμενο της επιστολής σας.

Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε, την έκφραση της βαθύτατης εκτιμησής μου.

Για την κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11

Όταν ζητείται η διενέργεια διαβουλεύσεων σύμφωνα με το άρθρο 11 τελευταία παράγραφος, η Κοινότητα θα είναι πρόθυμη να διενεργήσει διαβουλεύσεις εντός 30 ημερών από την εκ μέρους της Αιγύπτου ανακοίνωση των εξαιρετικών μέτρων στο συμβούλιο σύνδεσης.

Σκοπός των διαβουλεύσεων αυτών είναι να διασφαλιστεί ότι τα σχετικά μέτρα είναι σύμφωνα με ης διατάξεις του άρθρου 11 και ότι η Κοινότητα δεν αντιτίθεται στη θέσπιση των μέτρων αυτών εφόσον πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ .ΑΡΘΡΟ 19

Οι ειδικές διατάξεις που εφαρμόζει η Κοινότητα σης Καναρίου; Νήσους και αναφέρονται στο άρθρο 19 παράγραοος 2 είναι αυτές που προβλέπονται στον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 1911/91 του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 1991.

2482

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21

Η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να διενεργεί επίσημες διαβουλεύσεις, κατόπιν αιτήσεως της Αιγύπτου, ενόψει της παροχής πληροφοριών για κάθε ενδεχόμενη μεταβολή στις εμπορικές σχέσεις της με τρίτες χώρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 34

Η Κοινότητα δηλώνει ότι, μέχρις ότου το συμβούλιο σύνδεσης εγκρίνει τους κανόνες εφαρμογή; για το θεμιτό ανταγωνισμό που αναφέρονται στο άρθρο 34 παράγραφος 2. στο πλαίσιο τη; ερμηνείας του άρθρου 3-ί παράγραφος 1, θα εξετάζει κάθε πρακτική που αντίκειται στο εν λόγω άρθρο βάσει των κριτηρίων που απορρέουν από τους κανόνες των άρθρων 81. 82 και 87 της συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και, όσον αφορά τα προϊόντα που καλύπτει η συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκή; Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα, από τους κανόνες των άρθρων 65 και 66 της εν λόγω συνθήκης καθώς και από του; κοινοτικού; κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένου και του παράγωγου δικαίου.

Η Κοινότητα δηλώνει ότι. όσον· αοορά τα γεωργικά προϊόντα που αναφέρονται στον- τίτλο 11 κεφάλαιο 3, θα αξιολογεί κάθε πρακτική αντίθετη προ; το άρθρο 34 παράγραφος 1 ij) σύμοωνα με τα κριτήρια που καθορίζει η Κοινότητα βάσει των άρθρων 36 και 37 της συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και, ειδικότερα, εκείνα που καθορίζονται στον κανονισμό αριθ. 26/62 του Συμβουλίου όπως τροποποιήθηκε, και κάθε πρακτική αντίθετη ποο; το άρθρο 3-4 παράγραφος 1 (iii) σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα βάσει των άρθρων 36 και 87 της συνθήκης για την ίοουση τη; Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΓΝΟΤΗΤΑΣ

Οι διατάξεις της συμφωνίας «ου εμπίπτουν στο Μέρος III, Τίτλος IV της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας δεσμεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ως χωριστά συμβαλλόμενα μέρη και όχι ως μέρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ιρλανδία (αναλόγως) να ειδοποιήσουν την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου ότι δεσμεύονται ως μέρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που επισυνάπτεται στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το ίδιο ισχύει και για τη Δανία σύμφωνα με το Πρωτόκολλο που επισυνάπτεται στις συνθήκες αυτές για τη θέση της Δανία;.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

2483

ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΉ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Εννοείται ότι ο πολιτικός διάλογος και η συνεργασία θα καλύπτει επίσης θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

ΚΟΙΝΉ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14

Τα δύο μέρη συμφωνούν να διενεργήσουν διαπραγματεύσεις ενόψει της εκατέρωθεν χορήγησης παραχωρήσεων στο εμπόριο ψαριών και προϊόντων της αλιείας βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας και του αμοιβαίου συμφέροντος, με στόχο την επΐτευςη συμφωνίας επί των λεπτομερειών τρ αργότερο ένα έτος μετά την υπογραφή της παρούσας συμφωνίας

ΚΟΙΝΉ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ .ΑΡΘΡΟ 1S

Σε περίπτωση σοβαρών δυσχερειών που προκύπτουν σε σχέση με το επίπεδο των εισαγωγών στο πλαίσιο τη; συμφωνίας είναι δυνατό να εφαρμόζονται οι διατάςεις που προβλέπουν τη διενέργεια διαβουλεύσεων μεταςύ των μερών, και μάλιστα επειγόντως εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 34

Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σήμερα στο στάδιο διαμόρφωσης εσωτερικής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού. Το γεγονός αυτό θα εξασφαλίσει τις αναγκαίε; προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων που αναφέρονται στο άρθρο 34 παράγραφος 2. Κατά την εκπόνηση της νομοθεσίας αυτής, η Αίγυπτος θα λάβει υπόψη τους κανόνες ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι τη θέσπιση των κανόνων εφαρμογής που αναφέρονται στο άρθρο 34 παράγραφος 2 και εφόσον προκύψουν σοβαρά προβλήματα, τα μέρη έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν το θέμα προς εξέταση στο συμβούλιο σύνδεσης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI

Για την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας, η πνευματική ιδιοκτησία περιλαμβάνει, ιδίως, τα δικαιώματα δημιουργού, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων δημιουργού προγραμμάτων για υπολογιστές, και τα συγγενικά δικαιώματα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνία;. ■ τα βιομηχανικά σχέδια, τις γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας καταγωγής, τα εμπορικά σήματα και σήματα παροχής υπηρεσιών, τις διατάξεις (τοπογραφίες) ολοκληρωμένων κυκλωμάτων καθώς και την προστασία κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10α) της σύμβασης των Παρισίων για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησία; 'Πράξη της Στοκχόλμης. 1967) και την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών σε θέματα τεχνογνωσία;.

2485

ΚΟΓΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39

Τα μέρη συμφωνούν ότι, σε περίπτωση σοβαρής διαταραχής του συνολικού εμπορικού ισοζυγίου -ου απειλεί πς εμπορικές σχέσεις, οποιοδήποτε μέρος μπορεί να ζητεί τη διενέργεια διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της επιτροπής σύνδεσης ώστε να ενθαρρυνθούν, σύμφων α με το άρθρο 39, οι ισορροπημένες οικονομικές σχέσεις και να εξεταστούν τρόποι για τη βιώσιμη βελτίωση της κατάστασης ενόψει της μείωσης των εν λόγω διαταραχών.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ VI ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Τα μέρη συμφωνούν να καταβάλουν προσπάθεια για τη διευκόλυνση της θεώρησης των διαβατηρίων καλόπιστων ατόμων που αναπτύσσουν δραστηριότητα σχεπκή με την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων επιχειρηματιών, επενδυτών, πανεπιστημιακών λειτουργών, εκπαιδευτών, κυβερνηπκών υπαλλήλων- περιλαμβάνονται και πρόσωπα με σχέση πρώτου βαθμού συγγενείας προς άτομα που διαμένουν νόμιμα στο έδαοος του άλλου μέρους.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα μερη συμφωνούν όπ πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία δεδομένων σε όλους τους τοιιεις όπου προβλέπεται η ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων

2486

ACTA FINAL SLUTAKT SCHLL'SSAKTE ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ FINAL ACT ACTE FINAL ATTO FINALE SLOTAKTE ACTA FINAL PAATOSASIAKIRJA SLUTAKT

Hecho er, Luxemburgo, el veinticinco dejunio del dos mil uno.

Udfccrdigct i Luxembourg den fcniogtyvcnde juni to tusind og cn.

Geschehen zu Luxemburg am fiinfundzwanzigsten Juni zweitausendundems.

Έγινε στο Λουξεμβούργο, στις είκοσι πέντε Ιουνίου δύο χιλιάδες ένα.

Done at Luxembourg on the twenty-fifth day of June in the year two thousand and one.

Fait ε Luxembourg, le vmgt-cinq juindeux mille un.

ratio a Lussembourgo, addi' venticinque giugno duemilauno.

Gedaan te Luxemburg, de vijfentwintigste juni tweeduizendeneen.

Feito em Luxemburgo, em vinte e cinco de Junho de dois mi! e um.

Tehty Luxemburaissa kahdentenakymmenenteriaviidem^na paiviina kssakuuta vuenna kaksituhattayksi.

So.ti skedde i Luxemburg den tjugoferate juni tjugohundraert.

Pour lc Royaumc dc Bclgique Voor net Koninkrijk Belgie Fur das Konigrcich Bclgicn

Cclle lignaJuw enpngs epalcmcnl la Communauli frjneaoc. la Cnmrounaulc flanumJc, 1» Cunimunaule scrmanophonc. la Κιφοπ wiJIunnc. la lUgiwu llaniaiiik ti U Rijiai dc Ujmdla-CjfiiUle.

Dcic band leaning verhmdl cvenesns dc Vlaamje Coneefudiap. dc Franic Goncitocliap, de DwiliWlige Gcmetnichjp. Iict Vlianic Gcwcjl. hci Waalic Gcwcji cn hit Dnosdj 1 loofdllcddijk Gc»c3U

Oicje Umsrjiiuiil biMct tugfeieh dk Oeintcfujtraciii Qenxkiidatl tie fUmiieiw Genteiiutiufl. die FruuOsiiclic GctucinidiaH, die Walloniichc Rcpun, dk FUmbcbc Region und die Region DnlucM UupUlaU.

Pi Konycrigcl Danmarks vegne

Fur die Bundcsrcpublik Dcutschland

ΦΕΚ61

Pour la Repubiique francais*:

Thar chcann Na hEircanr: For Ireland

Per la Rcpubblica italiana

Pour Ic Grand-Duche dc Luxembourg

Fur die Rcpublik Osterreich

1/ W

«5L Ψ"<^>

Pcla Rcpiiblica Portugucsa

Suonien tasavallan puolesta

For Konungarikct Svcrigc

For the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

\

Por las Comunidades Europcas

For Dc Europxiske Fellcsskaber

Fur die Europaischcn Gcmcinschaftcn

Για τις Ευρωπαϊκές Κοινότητχς

For the European Communities

Pour Ics Communautcs curopccnncs

Per lc Comimila curopec

Voor dc Europcsc Gcmecnschappcn

Pclas Comunidades Europcias

Euroopan yhicisojcr. puolcsta

PA Europciska gemenskapcrnas viignar

2492

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Οι πληρεξούσιοι:

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΊΟΥ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ,

ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,

ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,

ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ,

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩΝ.

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ,

ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ,

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ,

ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,

2493

Συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης περί ιδρύσεως της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, και της Συνθήκης περί ιδρύσεως της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΟΣ, τα οποία εφεξής καλούνται "κράτη μέλη", και

της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΟΣ. οι οποίες εφεξής καλούνται "Κοιλότητα".

αφενός, και

οι πληρεξούσιοι της ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, που εφεξής καλείται "Αίγυπτος",

αφετέρου,

συνελθόντες στο Λουξεμβούργο, στις 25 Ιουνίου 2001. για την υπογραφή της Ευρω μεσογειακής Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση Συνδέσεως μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αφετέρου, η οποία εφεξής καλείται "Ευρωμεσογειακή Συμφωνία", υιοθέτησαν τα ακόλουθα κείμενα:

την Ευρωμεσογειακή Συμφωνία, τα παραρτήματά της και τα εξής Πρωτόκολλα :

2494

Πρωτόκολλο 1 σχετικά με τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονται, κατά την εισαγωγή στην

Κοινότητα γεωργικών προϊόντων, καταγωγής Αιγύπτου,

Πρωτόκολλο 2 σχετικά με τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονται κατά την εισαγωγή στην

Αίγυπτο γεωργικών προϊόντων καταγωγής Κοινότητας,

Πρωτόκολλα 3 για τις ρυθμίσεις για τα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα,

ΠρωτόκοϊΑο 4

σχετικά με τον ορισμό της εννοίας «καταγόμενα προϊόντα» ή «προ"ΐό\τα καταγωγής»,

Πρωτόκο?Λο 5

σχετικά με την αμοιβαία συνδρομή μεταξύ διοικητικών· αρχών σε τελωνειακά ζητήματα.

Οι πληρεξούσιοι των κρατών μελών και της Κοινότητας και ο πληρεξούσιος της Αιγύπτου υιοθέτησαν τα κείμενα των κοινών δηλώσεων που απαριθμούνται κατωτέρω και προσαρτώνται στην παρούσα Τελική Πράξη :

Κοινή δήλωση σχετικά με'το άρθρο 3 παράγραφος 2 της συμφωνίας

Κοινή δήλωση σχετικά με το άρθρο 14 της συμφωνίας

Κοινή δήλωση σχετικά με το άρθρο 1S της συμφωνίας Κοινή δήλωση σχετικά με το άρθρο 34 της συμφωνίας

2495

Κοινή δήλωση σχετικά με το άρθρο 37 και Παράρτημα VI της συμφωνίας Κοινή δήλωση σχετικά με το άρθρο 39 της συμφωνίας Κοινή δήλωση σχετικά με τον τίτλο VI, Κεφάλαιο 1 τη; Συμφωνΐαί Κοινή δήλωση σχετικά με την προστασία δεδομένων.

Οι πληρεξούσιοι των κρατών μελών και ο πληρεξούσιος της Αιγύπτου σημειώνουν τις-εξής μονομερείς δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας :

Δήλωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σχετικά με το άρθρο 11 τη; συμφωνίας Δήλωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σχετικά με το άρθρο 19 της συμφωνίας Δήλωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σχετικά με το άρθρο 21 της συμφωνίας Δήλωση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σχετικά με το άρθρο 34 της συμφωνίας.

1

Οι πληρεξούσιοι των κρατών μελών και της Κοινότητας και ο πληρεξούσιος της Αιγύπτου έλαβαν επίσης υπό σημείωση τη Συμφωνία υπό μορφήν ανταλλαγής επιστολών· η οποία αναωέρεται παρακάτω και επισυνάπτεται στην παρούσα Τελική Πράξη :

Συμφωνία υπό μορφήν ανταλλαγή; επιστολών μεταξύ της Κοινότητας και της Αιγύπτου σχετικά με τις εισαγωγές στην Κοινότητα νωπών κομμένων ανθέων1 και μπουμπουκιών ανθέων που υπάγονται στη διάκριση 0603 10 του κοινού δασμολογίου.

2496 - 2508

Άρθρο δεύτερο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και της Συμφωνίας που κυρώνεται από την πλήρωση τωντιροϋποθέ-σεων, του άρθρου 92 παράγραφος 1 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καιτηνεκτέλεσήτουως Νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2004

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

οικονομιασ και οικονομικών

Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

εθνικησ αμυνασ

Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

αναπτυξησ

Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

εθνικησ παιδειασ και θρησκευματων

Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

υγειασ και προνοιασ

Κ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ

δικαιοσύνης Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

μεταφορών και επικοινωνιων ΧΡ.ΒΕΡΕΛΗΣ

εμπορικησ ναυτιλιασ

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

οι υπουργοι

εξωτερικων

Α. ΠΑΝΝΙΤΣΗΣ

εσωτερικων, δημοσιασ διοικησησ και αποκεντρωσησ

Ν. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ

περιβαλλοντοσ. χωροταξιασ και δημοσιων ΕΡΓΟΝ

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

εργασιασ και κοινωνικων ασφαλισεων

Δ. ΡΕΠΠΑΣ

γεπρπασ

Γ. ΔΡΥΣ

πολιτισμου

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

δημοσιασ ταξησ

Γ.ΦΛΠΡΙΔΗΣ

τυπου και μεσων μαζικησ ενημερωσησ

Γ. ΡΠΜΑΙΟΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2004

ο επi τησ δικαιοσυν ησ υπουργοσ

Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send