logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ

Άρθρο 12 Γνωστοποίηση εξαγωγής

1. Όταν ένα χημικό προϊόν που έχει απαγορευθεί ή υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς από ένα Μέρος εξάγεται από την επικράτεια του, το Μέρος αυτό θα δώσει γνωστοποίηση εξαγωγής στο Μέρος που εισάγει. Η γνωστοποίηση εξαγωγής θα περιλαμβάνει τις πληροφορίες που ορίζει το Παράρτημα V.

ΦΕΚ208

2. Η γνωστοποίηση εξαγωγής θα παρέχεται για αυτό το χημικό προϊόν πριν την πρώτη εξαγωγή μετά την υιοθέτηση της αντίστοιχης οριστικής ρυθμιστικής πράξης. Κατόπιν, η γνωστοποίηση εξαγωγής θα παρέχεται πριν την πρώτη εξαγωγή σε κάθε ημερολογιακό έτος. Η διορισμένη εθνική αρχή του Μέρους που εισάγει μπορεί να παραιτηθεί από την απαίτηση γνωστοποίησης πριν την εξαγωγή.

3. Το Μέρος που εξάγει θα παρέχει ενημερωμένη γνωστοποίηση εξαγωγής αφού υιοθετήσει οριστική ρυθμιστική πράξη που καταλήγει σε σημαντική αλλαγή όσον αφορά την απαγόρευση ή τον αυστηρό περιορισμό του εν λόγω χημικού προϊόντος.

4. Το Μέρος που εισάγει θα βεβαιώσει την παραλαβή της πρώτης γνωστοποίησης εξαγωγής που έλαβε μετά την υιοθέτηση της οριστικής ρυθμιστικής πράξης. Αν το Μέρος που εξάγει δεν λάβει τη βεβαίωση εντός τριάντα ημερών από την αποστολή της γνωστοποίησης εξαγωγής, θα υποβάλει νέα γνωστοποίηση. Το Μέρος που εξάγει θα καταβάλει εύλογες προσπάθειες για να βεβαιωθεί ότι το Μέρος που εισάγει θα λάβει τη δεύτερη γνωστοποίηση.

5. Οι υποχρεώσεις των Μερών που αναφέρονται στην παράγραφο 1 θα λήξουν όταν:

(α) Το χημικό προϊόν ενταχθεί στον κατάλογο του Παραρτήματος ΙΙΙ.

(β) Το Μέρος που εισάγει δώσει απάντηση για το χημικό προϊόν προς τη Γραμματεία σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 10, και

(γ) Η Γραμματεία διανείμει την απάντηση στα Μέρη σύμφωνα με την παράγραφο 10 του Άρθρου 10.

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός