logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Άρθρο 13

Πληροφορίες που συνοδεύουν τα εξαγόμενα χημικά προϊόντα

1. Η Διάσκεψη των Μερών θα ενθαρρύνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων να παραχωρήσει συγκεκριμένους κωδικούς αριθμούς εναρμονισμένου Συστήματος Τελωνειακού Κώδικα στα μεμονωμένα χημικά προϊόντα ή ομάδες χημικών προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα ΙΙΙ. Κάθε Μέρος θα απαιτεί, όταν έχει παραχωρηθεί κωδικός στο χημικό προϊόν, το έγγραφο αποστολής του χημικού αυτού προϊόντος να φέρει τον κωδικό όταν εξάγεται.

2. Με την επιφύλαξη τυχόν απαιτήσεων του Μέρους που εισάγει, κάθε Μέρος θα απαιτεί όπως τα χημικά προϊόντα που αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙΙ και τα χημικά προϊόντα που είναι απαγορευμένα ή υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στην επικράτεια του, όταν εξάγονται, να υπόκεινται σε απαιτήσεις σήμανσης για να εξασφαλιστεί η επαρκής διάθεση πληροφοριών όσον αφορά τους κινδύνους και/ή ρίσκα για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχετικά διεθνή πρότυπα.

3. Με την επιφύλαξη τυχόν απαιτήσεων του Μέρους που εισάγει, κάθε Μέρος μπορεί να απαιτεί όπως τα χημικά προϊόντα που υπόκεινται σε περιβαλλοντικές ή υγειονομικές απαιτήσεις σήμανσης στην επικράτεια του, όταν εξάγονται, να υπόκεινται σε απαιτήσεις σήμανσης για να εξασφαλιστεί η επαρκής διάθεση πληροφοριών όσον αφορά τους κινδύνους και/ή ρίσκα για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ'όψιν τα σχετικά διεθνή πρότυπα.

4. Όσον αφορά τα χημικά προϊόντα που αναφέρονται στην παράγραφο 2 που θα χρησιμοποιηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, κάθε Μέρος που εξάγει θα απαιτεί να αποστέλλεται σε κάθε εισαγωγέα ένα Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας που ακολουθεί διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή, και που αναφέρει τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες.

5. Οι πληροφορίες στην ετικέτα και στο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας πρέπει, κατά το δυνατόν, να δίδονται σε μια ή περισσότερες από τις επίσημες γλώσσες του Μέρους που εισάγει.

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ