logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3178/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

ΑΡΘΡΟ 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Το Κέντρο θα παρέχει τις ακόλουθες σειρές μαθημάτων:

α. Σειρά Μαθημάτων Αξιωματικών Πολυεθνικών EYE (βασική και προχωρημένη)

(1) Διάρκεια; δύο (2) εβδομάδες.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: τέσσερις (4).

(3) Είναι σχεδιασμένη για κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς (εκπαίδευση εκπαιδευτών).

(4) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει αξιωματικούς για καθήκοντα τα οποία σχετίζονται με ΕΥΕ και για καθήκοντα όπως στρατιωτικών παρατηρητών, εποπτών εκλογών, ή άλλων αποστολών EYE σε υποστήριξη των σχετικών Διεθνών Οργανισμών (UN - OSCE - NATO - WEU).

(5) Μέγιστη Εθνική συμμετοχή ανά σειρά μαθημάτων: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

β. Σειρά μαθημάτων πολυεθνικών λόχων EYE (βασική και προχωρημένη).

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας η εκπαίδευση θα διεξάγεται ανά διμοιρία, ενώ κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας ανά λόχο.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: δύο (2).

(3) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει διμοιρίες και λόχους για συμμετοχή σε EYE, είτε σε πολυεθνικούς είτε σε εθνικούς σχηματισμούς, και επίσης να παρέξει την αναγκαία εκπαίδευση, πριν την ανάπτυξη, για εκτέλεση αποστολής. Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής σειράς προβλέπει και θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση που διεξάγεται "στην αίθουσα" και στο πεδίο εκπαίδευσης.

(4) Η ελάχιστη εθνική συμμετοχή είναι μία οργανική διμοιρία.

γ. Σειρά μαθημάτων Διοικητικής Μέριμνας Πολυεθνικών EYE:

(1) Διάρκεια: μία (1) Εβδομάδα.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: Μία (1).

(3) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει αξιωματικούς από διαφορετικές χώρες για ανάθεση καθηκόντων ως Επιτελών Αξιωματικών Διοικητικής Μέριμνας σε Επιτελεία Πολυεθνικών Ταξιαρχιών, ή σε Πολυεθνικά Επιτελεία υπηρεσιών υποστήριξης ή στα Εθνικά Τμήματα για την διεξαγωγή των EYE.

(4) To πρόγραμμα της εκπαιδευτικής σειράς προβλέπει και θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση που διεξάγεται "στην αίθουσα" και στο πεδίο εκπαίδευσης.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά σειρά μαθημάτων: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

δ. Σειρά Μαθημάτων Επιθεωρητών / Συνοδών της Συνθήκης Συμβατικών Δυνάμεων Ευρώπης (CFE):

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: Μία (1)

(3) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει καθορισμένα άτομα για να επιτελέσουν καθήκοντα ως Επιθεωρητές και Συνοδοί στο πλαίσιο της Συνθήκης Συμβατικών Δυνάμεων Ευρώπης (CFE).

(4) Το πρόγραμμα της σειράς μαθημάτων προβλέπει και θεωρητικά και πρακτικά (ασκήσεις) μαθήματα.

(5) Μέγιστη Εθνική Συμμετοχή ανά σειρά μαθημάτων: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

ε. Σειρά Μαθημάτων Ασφάλειας Συνόρων και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων:

(1) Διάρκεια: μία εβδομάδα.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: δύο.

(3) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να εξοικειώσει αξιωματικούς και NSO από διαφορετικές χώρες με όλες τις πλευρές του καθεστώτος Ελέγχου Συνόρων, να είναι ικανοί να ιδρύουν, οργανώνουν, επανδρώνουν, εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν μονάδες Ελέγχου Συνόρων.

(4) Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής σειράς προβλέπει και θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση που διεξάγεται "στην αίθουσα" και στο πεδίο εκπαίδευσης.

(5) Μέγιστη εθνική συμμετοχή ανά σειρά μαθημάτων: πέντε εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

στ. Σειρά Μαθημάτων Στρατιωτικών Παρατηρητών :

(1) Διάρκεια: μία εβδομάδα.

(2) Αριθμός σειρών μαθημάτων ανά έτος: μία.

(3) Ο σκοπός της σειράς μαθημάτων αυτής είναι να εκπαιδεύσει αξιωματικούς από διαφορετικές χώρες για την ανάθεση καθηκόντων Στρατιωτικών Παρατηρητών σε EYE και να εξοικειώσει τους εκπαιδευόμενους με τις δομικές διαδικασίες C2 του NATO, τις SOPs και την ορολογία.

(4) Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής σειράς προβλέπει και θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση που διεξάγεται "στην αίθουσα" και στο πεδίο εκπαίδευσης.

(5) Μέγιστη εθνική συμμετοχή ανά σειρά μαθημάτων: πέντε εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

ζ. Κατά την αποφοίτηση, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν επίσημα πιστοποιητικά σπουδών, τα οποία θα προετοιμάζονται από το Κέντρο.

2. Κατά τη διάρκεια του Μαίου εκάστου έτους, το Ελληνικό Μέρος θα παρέχει το Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του επομένου έτους προς το Κροατικό Μέρος και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

3. Το Ελληνικό Μέρος διατηρεί το πλήρες δικαίωμα να τροποποιεί την δομή και την οργάνωση των σειρών μαθημάτων τα οποία προσφέρονται από το Κέντρο αλλά είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει το Κροατικό Μέρος τουλάχιστον έξι (6) μήνες νωρίτερα για οποιαδήποτε τέτοια τροποποίηση.

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
send