logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 3178/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 6 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

1. Οι αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της συμμετοχής (αριθμός στελεχών ή δυνάμεων) και οι διαδικασίες μεταφοράς, οι άδειες οπλισμού κατά την είσοδο και την έξοδο, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες, θα παρέχονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Κροατίας προς το Κέντρο ΠΚΕΕΥΕ και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ούτως ώστε να διευκολύνεται το Ελληνικό Μέρος να προγραμματίζει την υποδοχή και τη μεταφορά από το σημείο εισόδου προς το Κέντρο.

2. Οι ανωτέρω αναφερόμενες πληροφορίες θα περιλαμβάνονται σε μία "Αναφορά Συμμετοχής", η οποία πρέπει να αποστέλλεται προς το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την ημερομηνία άφιξης του Κροατικού προσωπικού.

3. Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Κροατίας μπορεί να αποστέλλει στο Κέντρο για εκπαίδευση δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένες οργανικές διμοιρίες ή λόχους. Στην περίπτωση αυτή θα συζητά με το Ελληνικό Μέρος για τη δομή του τμήματος του, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την άφιξη, τη διαμονή και την αναχώρησή του.

4. Το Κέντρο διατηρεί το δικαίωμα να αναδιοργανώνει συγκεκριμένα τους εκπαιδευόμενους κατά την διάρκεια της σειράς μαθημάτων, με σκοπό να διαμορφώνει την κατάλληλη δύναμη για την διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

5. Κανονικά, δε δίδονται άδειες ή ημερήσιες απουσίες κατά την διάρκεια της σειράς μαθημάτων. Σε επείγουσες περιπτώσεις και μετά από γραπτή ειδοποίηση από την αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Κροατίας, ο Διοικητής του Κέντρου μπορεί να χορηγεί άδειες μικράς διαρκείας είτε για την Ελλάδα είτε για την χώρα προέλευσης.

6. Κατά τη διάρκεια των σειρών μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να φορούν στολή υπηρεσίας ή στολή ασκήσεων, όπως θα καθορίζεται από το πρόγραμμα της σειράς μαθημάτων.

7. Αλλοδαποί εκπαιδευόμενοι (στρατιωτικοί και πολίτες) θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφάλειας των Ενόπλων Δυνάμεων του Ελληνικού Μέρους.

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ