logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3191/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 10

Το Σύστημα Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας

1. Αποστολή του Συστήματος Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Σ6) είναι η συμβουλευτική, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η σύνδεση με την απασχόληση των εκπαιδευομένων ή καταρτιζομένων, των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και γενικότερα του ανθρώπινου δυναμικού.

2. Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου, βασικές λειτουργίες του Συστήματος Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας είναι:

α. Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση και των γονέων τους για τις ειδικότητες και εξειδικεύσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, η διερεύνηση των προσόντων, ικανοτήτων και κλίσεων των ενδιαφερομένων και η συμβουλευτική υποστήριξή τους στην επιλογή της κατάλληλης ειδικότητας ή εξειδίκευσης και του κατάλληλου προγράμματος σπουδών (συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός).

β. Η υποστήριξη της σύνδεσης των εκπαιδευομένων, των καταρτιζομένων και των αποφοίτων με την αγορά εργασίας και η παρακολούθηση της απασχολησιμότητάς τους.

γ. Η υποστήριξη των ανέργων για την ένταξη ή επανέ-νταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και των ήδη εργαζόμενων για την πρόληψη της ανεργίας.

3. Οι λειτουργίες του Συστήματος Σ6 καλύπτονται από τις δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.) που εποπτεύεται από τα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Α.), τις δραστηριότητες των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.), στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις δραστηριότητες του Ο.Α.Ε.Δ. μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων του και τις δραστηριότητες του Ο.Ε.Ε.Κ. μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων του. Ειδικότερα, το Ε.Κ.Ε.Π. είναι ο επιτελικός φορέας για το σχεδιασμό και την παρακολούθηση λειτουργίας του Συστήματος Σ6, εισηγείται τη διαμόρφωση των πολιτικών και των κανόνων για τη συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Α.) και εποπτεύει την εφαρμογή τους.

4. Το Σύστημα Σ6 στα πλαίσια του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. παρέχει προς τα υπόλοιπα Συστήματα τις ακόλουθες υπηρεσίες:

α. Υποστήριξη των δομών των Συστημάτων Σ2, Σ3 και Σ4 του άρθρου 4 για την ανάπτυξη του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τη διαμόρφωση των κανόνων και διαδικασιών σύνδεσης των δομών αυτών με την αγορά εργασίας.

β. Πληροφόρηση των Συστημάτων Σ2, Σ3 και Σ4 του άρθρου 4 για τα συμπεράσματα τα σχετικά με την απασχολη-σιμότητα των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης.

5. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν στην εξασφάλιση των μέσων και των προϋποθέσεων για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του Συστήματος Σ6, ιδίως δε:

α. Στο σχεδιασμό και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας με τη λειτουργία δομών για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

β. Στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Εθνικού Δικτύου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και προσώπων για τις δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις.

γ. Στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογιών συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού και δράσεων σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας.

δ. Στο σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων αξιολόγησης, πιστοποίησης και παρακολούθησης των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και αξιολόγησης και πιστοποίησης των στελεχών που παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές.

ε. Στον καθορισμό των κανόνων και διαδικασιών σύνδεσης των Γραφείων Διασύνδεσης και των Κέντρων Σταδιοδρομίας που λειτουργούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς με τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (Κ.Π.Α.), με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους και την ενίσχυση της απασχόλησης.

6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και στο πλαίσιο της πολιτικής που διαμορφώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του παρόντος, μπορεί να ορίζονται και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εντάσσονται στο Σύστημα Σ6, οι δραστηριότητες που αναλαμβάνουν και οι διασυνδέσεις τους με τους φορείς της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ'

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ