logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 3191/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Αγωγή περί κλήρου

Άρθρο 11 Δομή και όργανα του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α.

1. Η υλοποίηση της Αποστολής του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α γίνεται από τα ακόλουθα όργανα:

α. Το Εθνικό Συμβούλιο Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση.

β. Την Επιτελική Επιτροπή Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση.

γ. Τις Συντονιστικές Επιτροπές των Συστημάτων του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α..

2. Το Εθνικό Συμβούλιο Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση είναι το ανώτατο όργανο του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. και έχει ως μέλη:

α. Τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης, Υγείας και Πρόνοιας, Γεωργίας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

β. Τους προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών δηλαδή της Γ.Σ.Ε.Ε., του Σ.Ε.Β., της ΓΣΕΒΕΕ και της Ε.Σ.Ε.Ε..

3. Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται τακτικά κάθε εξάμηνο και εκτάκτως όποτε κριθεί αναγκαίο από τον Πρόεδρό του Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναπληρούμενο από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου παρακολουθεί ο Πρόεδρος της Επιτελικής Επιτροπής της παραγράφου 4 του παρόντος.

Στο Εθνικό Συμβούλιο μπορεί να συζητούνται και θέματα σύνδεσης του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. με τις ανάγκες του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό και την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τους. Στις συνεδριάσεις αυτές συμμετέχουν ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Σε περίπτωση που συζητούνται θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, μπορεί να μετέχουν σε αυτό και εκπρόσωποι των αντίστοιχων τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

4. Η Επιτελική Επιτροπή Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση αποτελεί όργανο για την προετοιμασία και τη διαμόρφωση εισηγήσεων για τη λήψη αποφάσεων από το Εθνικό Συμβούλιο και για την παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεών του. Η Επιτελική Επιτροπή απαρτίζεται από:

α. τον Πρόεδρο της Επιτροπής και μέλη,

β. δύο (2) εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,

γ. δύο (2) εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

δ. τρεις (3) εκπροσώπους της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων,

ε. τρεις (3) εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργοδοτών,

στ. δύο (2) ειδικούς επιστήμονες.

5. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτελικής Επιτροπής ορίζονται με τριετή θητεία με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Πρόεδρος της Επιτελικής Επιτροπής είναι πλήρους απασχόλησης. Με την απόφαση ορισμού μπορεί να ορίζεται ότι ο πρόεδρος είναι και αποκλειστικής απασχόλησης. Με την απόφαση αυτή, ένα από τα μέλη της Επιτελικής Επιτροπής ορίζεται Αντιπρόεδρος αυτής, ο οποίος είναι μερικής απασχόλησης. Ο Πρόεδρος της Επιτελικής Επιτροπής επιλέγεται από τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε κοινή σύσκεψη με τους Προέδρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών της παραγράφου 2 του παρόντος και είναι επιστήμονας με αυξημένα προσόντα και υψηλού επιπέδου γνώση και εμπειρία στη διοίκηση και σε θέματα του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α..

Αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, οι Υπουργοί Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προτείνουν προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων και εργοδοτών, τρεις (3) υποψήφιους από τους οποίους θα γίνει η εκλογή του Προέδρου. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με ομοφωνία μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, η οποία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχεΦΕΚ258

τικής πρόσκλησης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν δεν επιτευχθεί η ανωτέρω ομοφωνία, Πρόεδρος ορίζεται από τους ανωτέρω Υπουργούς, ένας εκ των τριών προταθέντων.

6. Η Επιτελική Επιτροπή συνέρχεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Η Επιτελική Επιτροπή έχει απαρτία εφόσον παρευρίσκονται επτά (7) μέλη της, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις (3) εκπρόσωποι των Υπουργείων και τρεις (3) εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, στους οποίους περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των οργανώσεων των εργοδοτών και ένας εκπρόσωπος των οργανώσεων των εργαζομένων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαρτία με τη σύνθεση του προηγούμενου εδαφίου, η Επιτελική Επιτροπή συνεδριάζει, εντός δεκαπέντε (15) ημερών, σε επαναληπτική συνεδρίαση εφόσον παρευρίσκονται επτά (7) μέλη της. Οι αποφάσεις της Επιτελικής Επιτροπής λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Ειδικά για τις αποφάσεις της που αφορούν τη διατύπωση εκθέσεων ή εισηγήσεων προς το Εθνικό Συμβούλιο, εφόσον και οι τρεις (3) εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων ή οι αντίστοιχοι των εργοδοτών έχουν διαφορετική άποψη από την απόφαση της Επιτροπής, έχουν το δικαίωμα χωριστής διατύπωσης της άποψης αυτής προς το Εθνικό Συμβούλιο.

7. Η Επιτροπή καλεί στη συνεδρίασή της κατά περίπτωση εκπρόσωπο του αρμόδιου Υπουργείου ή της Δι-οίκησης καθενός από τους κύριους φορείς που λειτουργούν στα πλαίσια των Συστημάτων του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων/ΤΕΕ, Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Ο.Ε.Ε.Κ.,

Ο.Α.Ε.Δ., ΠΑΕΠ Α.Ε., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., ΕΚΕΠ, Ο.Τ.Ε.Κ, ΟΓΕΕΚΑ

"ΔΗΜΗΤΡΑ"), με σκοπό την αλληλοενημέρωση και το συντονισμό τους.

8. Η Επιτελική Επιτροπή εκπονεί ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της, του οποίου η χρηματοδότηση εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Για την εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης συστήνεται ειδικός κωδικός στον προϋπολογισμό του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., η διαχείριση του οποίου γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Διαχείρισης, τον οποίο εισηγείται η Επιτελική Επιτροπή και εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το Πρόγραμμα Δράσης περιλαμβάνει τις δράσεις που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του ρόλου της Επιτελικής Επιτροπής, ιδίως δε την ανάθεση έργου σε εμπειρογνώμονες για τη μελέτη ζητημάτων που οδηγούν στη διαμόρφωση εισηγήσεων για τη λήψη αποφάσεων από το Εθνικό Συμβούλιο.

9. Η Επιτελική Επιτροπή υποστηρίζεται επιστημονικά και διοικητικά από υπηρεσιακή μονάδα, επιπέδου Διεύθυνσης, που καλείται Μονάδα Διοίκησης Έργου (Μ.Δ.Ε.), η οποία συστήνεται με το παρόν στο Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.. Η Μονάδα στελεχώνεται με προσωπικό που δεν μπορεί να υπερβεί τον αριθμό των είκοσι (20) ατόμων. Εξ αυτών τουλάχιστον το εξήντα τοις εκατό (60%) είναι κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε., με ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης. Το προσωπικό αυτό είτε αποσπάται από το δημόσιο τομέα ή από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός οριοθετείται με το άρθρο 1 παρ. 6 του Ν. 1256/1982, όπως ισχύει, είτε προσλαμβάνεται από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. με σύμβαση

εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών. Η πρόσληψη από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. γίνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 25 του Ν. 2434/

1996.

Ως προϊστάμενος της Μονάδας ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ένα από τα στελέχη της.

10. Ο Ο.Ε.Ε.Κ. με αποφάσεις του Δ.Σ. αυτού υποστηρίζει την Επιτελική Επιτροπή με την παροχή του αναγκαίου χώρου και εξοπλισμού.

11. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας και Οικονομικών ορίζονται τα ελάχιστα αναγκαία προσόντα των ειδικών επιστημόνων της Επιτελικής Επιτροπής, του προϊσταμένου και των μελών της Μ.Δ.Ε., η κατά συνεδρίαση αποζημίωση των μελών της Επιτελικής Επιτροπής, και ρυθμίζονται τα θέματα συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. και κάθε άλλο ειδικότερο ή λεπτομερειακού χαρακτήρα θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής. Οι αποδοχές του Προέδρου της Επιτελικής Επιτροπής αντιστοιχούν στις αποδοχές υπαλλήλων της κατηγορίας Α' ειδικών θέσεων και του Αντιπροέδρου στο πενήντα τοις εκατό (50%) αυτών. Το σύνολο των αποδοχών του Αντιπροέδρου δεν μπορεί να υπερβεί τις αποδοχές του Προέδρου. Αν οι αποδοχές της οργανικής θέσης του υπερβαίνουν τις αποδοχές του Προέδρου, δεν καταβάλλονται οι εν λόγω πρόσθετες αποδοχές. Αν ο Πρόεδρος είναι μέλος ΔΕΠ ΑΕΙ, μπορεί κατ' επιλογήν του να μην λαμβάνει τις αποδοχές ή και την κατά συνεδρίαση αποζημίωση. Οι αποδοχές του προϊσταμένου και των μελών της Μ.Δ.Ε., εφόσον προσλαμβάνονται, προσδιορίζονται σύμφωνα με το μισθολογικό σύστημα του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., όπως αυτό κάθε φορά ισχύει. Όσοι εξ αυτών αποσπώνται στη Μ.Δ.Ε. κατά τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου αυτού, λαμβάνουν τις αποδοχές της οργανικής θέσης τους, καθώς και μηνιαία αποζημίωση μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών αυτών. Το σύνολο δε των αποδοχών δεν μπορεί να υπερβεί τις αποδοχές των υπαλλήλων της κατηγορίας Β' ειδικών θέσεων, ούτε τις αποδοχές που καταβάλλονται σε όσους προσλαμβάνονται από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. για τη Μ.Δ.Ε. με τα ίδια προσόντα και ασκούν ίδια ή παρεμφερή καθήκοντα.

Οι δαπάνες της παραγράφου αυτής βαρύνουν τον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. της παραγράφου 8.

Ο χρόνος θητείας του Προέδρου της Επιτελικής Επιτροπής, καθώς και ο χρόνος απόσπασης του προϊσταμένου και των μελών της Μ.Δ.Ε. λογίζεται ότι διανύθηκε στην οργανική τους θέση για όλες τις συνέπειες.

12. Σε κάθε Σύστημα του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. συστήνεται Συντονιστική Επιτροπή με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών, μετά από εισήγηση της Επιτελικής Επιτροπής.

13. Στη Συντονιστική Επιτροπή κάθε Συστήματος συμμετέχουν στελέχη της Διοίκησης ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη των φορέων του Συστήματος. Η Επιτροπή αυτή μπορεί να διατυπώνει προτάσεις και εισηγήσεις στην Επιτελική Επιτροπή.

14. Σκοπός της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός των φορέων του Συστήματος για την εφαρμογή των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και η διατύπωση εισηγήσεων προς την Επιτελική Επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων από το Εθνικό Συμβούλιο ή για την εκπόνηση του Προγράμματος Δράσης της Επιτελικής Επιτροπής.

15. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορεί να ανατίθεται σε ανεξάρτητο του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. επιστημονικό φορέα η προκήρυξη της εκπόνησης των εκθέσεων αξιολόγησής του. Με την απόφαση αυτή ορίζονται τα σχετικά με τη διαδικασία της προκήρυξης και κάθε άλλο λεπτομερειακού χαρακτήρα θέμα.

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send