logo-print

Καταπέλτης οι εισαγγελείς για τα παραθυράκια καταχραστών Δημοσίου

13/06/2014

16/11/2017

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες εισαγγελείς δηλώνουν ανήσυχοι για νομοθετικές πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως ανοίγουν παράθυρο απαλλαγής σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Με ανακοίνωση - καταπέλτη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας διατυπώνει την ανησυχία για την ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και «την προσήλωση του νομοθέτη στην εξυπηρέτηση της καθαρότητας της διοίκησης και της αδιάκριτης εφαρμογής του νόμου».

Οι εισαγγελείς εκφράζουν παράλληλα τον προβληματισμό τους για «την τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις, ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που ενίοτε υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Διαβάστε περισσότερα στο vima.gr(link is external)

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
send