logo-print

Offline το KickassTorrents - Συνελήφθη ο φερόμενος ως διαχειριστής του

Ο 30χρονος Artem Vaulin συνελήφθη στην Πολωνία από αμερικανικές αρχές

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το δημοφιλές site για torrents, KickassTorrent, είναι πλέον offline και ο φερόμενος ως επικεφαλής τους έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με το thenextweb, oι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν τον 30χρονο Artem Vaulin στην Πολωνία και έχουν απαγγείλει δύο ξεχωριστές κατηγορίες για παραβιάσεις του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για «συνομωσία για την προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας» και για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Vaulin πιστεύεται ότι είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το 2008 και προσέλκυε περισσότερους από 50 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Οι αρχές των ΗΠΑ μπόρεσαν να συλλάβουν και να απαγγείλουν κατηγορίες στον Vaulin, επειδή ένας server της ιστοσελίδας βρίσκεται στο Σικάγο.

Το Τμήμα Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε Δελτίου Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι:

«Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα για τους καλλιτέχνες και τις επιχειρήσεις των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τις δημιουργικές τους εφευρέσεις. Ο Vaulin φαίνεται να χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε αυτούς τους καλλιτέχνες.

Η μονάδα για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο της Εισαγγελίας των ΗΠΑ στο Σικάγο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους μας για επιβολή του νόμου σε όλο τον κόσμο με σκοπό να εντοπίζει, να διερευνάει και να διώκει εκείνους που προσπαθούν να επωφεληθούν παράνομα από την καινοτομία άλλων».

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

send