logo-print

Έγκλημα μίσους τα πειράγματα των ανδρών προς τις γυναίκες στους δρόμους του Nottingham

Σε μία προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου των ανεπιθύμητων σεξουαλικών προτάσεων και της σωματικής ή λεκτικής κακοποίησης

24/07/2016

16/11/2017

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023

Tα σφυρίγματα και τα πειράγματα στο δρόμο προς μια γυναίκα θα καταγράφονται στο εξής ως εγκλήματα μίσους (hate crimes) από την αστυνομία του Nottinghamshire, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της σεξιστικής κακοποίησης στην περιοχή.

Διευρύνοντας την έννοια του εγκλήματος μίσους, η αστυνομία εντάσσει πλέον σε αυτό τα περιστατικά μισογυνισμού, τα οποία χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι η βία απευθύνεται προς ένα θύμα απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Μια γυναίκα θα μπορεί πλέον να αναφέρει στην αστυνομία περιστατικά παρενόχλησης στο δρόμο ή ανεπιθύμητης φυσικής προσέγγισης και να λαμβάνει την κατάλληλη υποστήριξη.

Παραδείγματα τέτοιων περιστατικών μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπιθύμητες ή απρόσκλητες σεξουαλικές προτάσεις, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, ανεπιθύμητη ή απρόσκλητη σωματική ή λεκτική επαφή ή εμπλοκή και τη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την αποστολή ανεπιθύμητων ή απρόσκλητων μηνυμάτων ή την λήψη φωτογραφιών χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του τμήματος, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 85% των γυναικών ηλικίας 18-24 ετών έχει βιώσει ανεπιθύμητη σεξουαλική προσέγγιση, ενώ το 45% δήλωσε ότι έχει βιώσει ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή, η οποία μπορεί να καταλήξει και σε σεξουαλική επίθεση.

Αφορμή για τις νέες ρυθμίσεις αποτέλεσε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το 2014, στο οποίο γυναίκες έδωσαν παραδείγματα περιστατικών που τα είχαν αντιληφθεί ως παρενόχληση στο παρελθόν.

Η αστυνομία του Nottinghamshire ορίζει ως έγκλημα μίσους "κάθε περιστατικό που μπορεί ή δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ποινικό αδίκημα, το οποίο γίνεται αντιληπτό από το θύμα ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, ως υποκινούμενο από προκατάληψη ή μίσος".

Πηγή: theguardian.com

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ