logo-print

Αυτές είναι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά "διαδικτυακής πειρατείας"

Περισσότερες από 141 δισεκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο σε ιστοσελίδες torrent και streaming - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Η Ευρώπη αποτελεί μακράν το μέρος με τα υψηλότερα ποσοστά διαδικτυακής πειρατείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει η αναλυτική έρευνα της εταιρείας MUSO, η οποία βασίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, με δεδομένα από 14.000 ιστοσελίδες «πειρατικού περιεχομένου», οι δέκα πρώτες χώρες της σχετικής λίστας είναι στην Ευρώπη.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Λετονία, όπου σχεδόν οι μισοί χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ιστοσελίδες με torrents και streaming.

Την πεντάδα κλείνουν η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Κροατία και η Ισπανία, ενώ Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως με 21,87% των χρηστών του διαδικτύου να έχει πρόσβαση σε «πειρατικό περιεχόμενο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική κατάταξη δεν αναφέρεται σε απόλυτους αριθμούς (όπου οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με περισσότερες από 14 δισεκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο σε σχετικές ιστοσελίδες), αλλά σε επισκέψεις αναλογικά προς το συνολικό αριθμό χρηστών ίντερνετ σε μία χώρα.

Παρά τις νόμιμες εναλλακτικές που προσφέρονται, η διαδικτυακή πειρατεία εξακολουθεί να ακμάζει με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, μόνο σε μία χρονιά και σε 14.000 ιστοσελίδες, οι επισκέψεις ξεπέρασαν τα 141 δισεκατομμύρια.

Πηγή: torrentfreak.com

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ