logo-print

Δημοσιεύθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Επιτροπή του Άρθρου 3Α του Ν. 3213/2003

10/08/2016

16/11/2017

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Στη δημοσίευση του Κανονισμού Λειτουργίας με τον οποίο ρυθμίζονται όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και της Ειδικής της Υπηρεσίας, προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι με την παρ. 4 του άρθρου 175 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ Α' 94/27-5-2016) τροποποιήθηκε η παρ. 6 του άρθ. 3Α' του Ν. 3213/2003, όπως είχε προστεθεί με το άρθρο 225 του Ν. 4281/2014 και ορίστηκε ότι: «Όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου και της Ειδικής Υπηρεσίας ρυθμίζονται με Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εκδίδεται από την Επιτροπή και εγκρίνεται από την Ολομέλεια της Βουλής».

Ο Κανονισμός Λειτουργίας ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και τη σύνθεση της Επιτροπής του άρθρου 3Α του Ν. 3213/2003, αλλά και τη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη διαδικασία επί του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Μαζί με τον Κανονισμό αυτό, δημοσιεύθηκε και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία υποστηρίζει το έργο της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Ολόκληρο τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και της Ειδικής της Υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ