logo-print

Άρθρο 8 - Προεδρικό Διάταγμα 81/2005 - Δημοσιότητα τροποποιήσεων του καταστατικού και λύσης της εταιρείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/05/2005

Κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

1. Οι διατάξεις περί δημοσιότητας του άρθρου 5 για τη σύσταση της εταιρείας εφαρμόζονται και σε περίπτωση α) αποφάσεως περί ιδρύσεως υποκαταστήματος και β) τροποποίησης του καταστατικού της το οποίο κωδικοποιείται. Το κωδικοποιημένο με την τροποποίηση καταστατικό σημειώνεται στο βιβλίο των εταιρειών του οικείου δικηγορικού συλλόγου με τον ίδιο γενικό αριθμό και καταχωρείται στο φάκελο της εταιρείας με ειδικό αύξοντα αριθμό.

2. Σε περίπτωση λύσης της εταιρείας με συμφωνία των εταίρων, η συμφωνία γίνεται εγγράφως και υποβάλλεται στο οικείο δικηγορικό σύλλογο, ο οποίος με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου διαπιστώνει τη λύση της εταιρείας. Οι διατάξεις περί δημοσιότητας του άρθρου 5 εφαρμόζονται εν προκειμένω. Συγχρόνως γίνεται σημείωση της λύσης στα οικεία βιβλία του συλλόγου και η έγγραφη συμφωνία λύσης, τίθεται στο φάκελο της εταιρείας που λύνεται. Αν με τη συμφωνία λύσης ορίζεται και εκκαθαριστής, σημειώνεται στο οικείο βιβλίο και το όνομα του εκκαθαριστή.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Νόμου 3919/2011, όπου στο παρόν διάταγμα χρησιμοποιείται ο όρος «οικείος δικηγορικός σύλλογος» νοείται ο «δικηγορικός σύλλογος της έδρας της εταιρείας».

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση