logo-print

Άρθρο 9 - Προεδρικό Διάταγμα 81/2005 - Επωνυμία της εταιρείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/05/2005

Κωδικοποιημένο
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανώνυμες Εταιρίες

1. Η εταιρική επωνυμία σχηματίζεται από τα ονοματεπώνυμα ή μόνον τα επώνυμα ενός ή περισσοτέρων εταίρων και προστίθεται ο γενικός τίτλος «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά στο καταστατικό, η επωνυμία της εταιρείας δύναται να διατηρηθεί και μετά την αποχώρηση ή τον θάνατο εταίρου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σ' αυτή εάν σ' αυτό συναινούν ρητώς, αντιστοίχως, ο ίδιος ή οι κληρονόμοι του. Σε περίπτωση που εταίρος τελεί σε αναστολή από τη δικηγορία, το όνομα του απαλείφεται από την επωνυμία της εταιρείας για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή.

2. Τα έγγραφα της εταιρείας αναγράφουν υποχρεωτικά τα ονόματα όλων των δικηγόρων - εταίρων και στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά πινακίδες με τα ονόματα όλων των δικηγόρων - εταίρων και των δικηγόρων που εργάζονται με πάγια μηνιαία αντιμισθία σ' αυτή.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Νόμου 3919/2011, όπου στο παρόν διάταγμα χρησιμοποιείται ο όρος «οικείος δικηγορικός σύλλογος» νοείται ο «δικηγορικός σύλλογος της έδρας της εταιρείας».

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Η Διαμεσολάβηση
send