logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 339/1996 - Ορισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/09/1996

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Κατά την έννοια του παρόντος:

1. «Οργανωµένο ταξίδι» είναι προκαθορισµένος συνδυασµός τουλάχιστον δύο εκ των ακόλουθων στοιχείων, ήτοι μεταφοράς, διαµονής, άλλων τουριστικών υπηρεσιών μη συµπληρωµατικών της μεταφοράς ή της διαµονής που αντιπροσωπεύουν σηµαντικό τµήµα του οργανωµένου ταξιδιού, εφόσον η εν λόγω παροχή υπερβαίνει τις 24 ώρες ή περιλαµβάνει μία διανυκτέρευση και πωλείται ή προσφέρεται προς πώληση σε μία συνολική τιµή. Οργανωµένο ταξίδι θεωρείται και όταν η παροχή των επί μέρους υπηρεσιών ενός και του αυτού οργανωµένου ταξιδιού γίνεται με χωριστή τιµολόγηση.

2. «Διοργανωτής» είναι το πρόσωπο Φυσικό ή Νοµικό, το οποίο κατ' επάγγελµα διοργανώνει οργανωµένα ταξίδια και τα πωλεί ή τα προσφέρει προς πώληση απ' ευθείας ή μέσω πωλητή.

3. «Πωλητής» είναι το πρόσωπο, Φυσικό ή Νοµικό που πωλεί ή προσφέρει προς πώληση το οργανωµένο ταξίδι που έχει προγραµµατίσει ο διοργανωτής.

4. «Καταναλωτής» είναι το πρόσωπο που αγοράζει ή αναλαµβάνει να αγοράσει το οργανωµένο ταξίδι (κύριος συµβαλλόµενος) ή κάθε πρόσωπο εξ ονόµατος του οποίου ο κύριος συµβαλλόµενος αναλαµβάνει να αγοράσει το οργανωµένο ταξίδι (άλλοι δικαιούχοι) ή κάθε άλλο πρόσωπο στο οποίο ο κύριος συµβαλλόµενος ή ένας από τους άλλους δικαιούχους εκχωρεί το οργανωµένο ταξίδι (εκδοχέας).

5: «Σύµβαση» είναι η συµφωνία που συνδέει τον καταναλωτή με τον διοργανωτή ή/και με τον πωλητή.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση