logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 339/1996 - Πληροφόρηση – Διαφήµιση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/09/1996

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Κάθε περιγραφή του οργανωµένου ταξιδιού, που κοινοποιείται υποχρεωτικά πριν από τη σύναψη της σύµβασης, από τον διοργανωτή ή τον πωλητή στον καταναλωτή, ως επίσης η τιµή του οργανωµένου ταξιδιού και όλοι οι όροι αυτής δεν πρέπει να περιλαµβάνουν απατηλές ενδείξεις.

2. Εάν τίθεται στη διάθεση του καταναλωτή διαφηµιστικό φυλλάδιο, αυτό πρέπει να αναφέρει κατά τρόπο ευανάγνωστο, σαφή και επακριβή, την τιµή καθώς και τις κατάλληλες πληροφορίες, όσον αφορά. α. στον προορισµό και στα μέσα μεταφοράς, στα χαρακτηριστικά και στις κατηγορίες των χρησιµοποιουµένων μεταφορικών μέσων,

β. στον τύπο του καταλύµατος, στη θέση του, την κατηγορία ή στο επίπεδο ανέσεων και στα κυριότερα χαρακτηριστικά, στον χαρακτηρισµό και στην τουριστική κατάταξή του, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία

γ. στα παρεχόµενα γεύµατα,

δ. στο δροµολόγιο,

ε. στις πληροφορίες γενικού χαρακτήρα σχετικά με τους όρους που ισχύουν όσον αφορά στα διαβατήρια και στις θεωρήσεις καθώς και στις υγειονοµικές διατυπώσεις που απαιτούνται για το ταξίδι και τη διανοµή.

στ. στο ποσό ή ποσοστό της τιµής που πρέπει να καταβληθεί ως προκαταβολή και στο χρονοδιάγραµµα εξόφλησης του υπολοίπου,

ζ. αν η πραγµατοποίηση του οργανωµένου ταξιδιού, απαιτεί ένα ελάχιστο αριθµό ατόµων και, στην περίπτωση αυτή, την προθεσµία για την ειδοποίηση του καταναλωτή, σε περίπτωση ματαίωσης του ταξιδιού.

3. Οι πληροφορίες που περιλαµβάνονται στο διαφηµιστικό φυλλάδιο δεσµεύουν τον διοργανωτή ή τον πωλητή, εκτός εάν:

α. Οι μεταβολές που επήλθαν στις πληροφορίες αυτές έχουν κοινοποιηθεί στον καταναλωτή εγγράφως ή με άλλο εύληπτο τρόπο και πάντως πριν από τη σύναψη της σύµβασης, κάθε δε δυνατότητα μεταβολής του προγράµµατος θα πρέπει να προβλέπεται ρητά στη σύµβαση.

β. Πρόκειται για μεταγενέστερες της σύµβασης μεταβολές, που επήλθαν μετά από συµφωνία των συµβαλλόµένων μερών.

4. Στο διαφηµιστικό φυλλάδιο πρέπει να αναφέρονται ρητά οι ανωτέρω δεσµεύσεις του διοργανωτή/πωλητή με τις σχετικές εξαιρέσεις.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send