logo-print

Άρθρο 46 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Παράταση αδειών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανώνυμες Εταιρίες

1. Στέλεχος των ΕΔ ή Επαγγελματίας Οπλίτης μετά την ορκωμοσία του, ο οποίος τελεί σε κανονική άδεια ή άδεια μικράς διαρκείας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, έχει το δικαίωμα να ζητήσει παράταση της ημερομηνίας λήξης της άδειάς του σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλει έγκαιρα σχετική αναφορά, ώστε σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το αίτημά του να επιστρέψει εμπρόθεσμα στη Μονάδα - Υπηρεσία του με τη λήξη της άδειάς του.

2. Η αναφορά για την παράταση της ημερομηνίας λήξης της άδειας υποβάλλεται προς τον έχοντα το δικαίωμα χορήγησης της άδειας με κάθε πρόσφορο μέσο. Με τον ίδιο τρόπο, ο έχων το δικαίωμα χορήγησης της άδειας γνωστοποιεί την απόφασή του στον ενδιαφερόμενο.

3. Εάν ο αδειούχος, ο οποίος αιτήθηκε, κατά τα προαναφερόμενα, παράταση της ημερομηνίας λήξης της άδειας του, δεν έλαβε έγκαιρα απάντηση στο αίτημά του, υποχρεούται να επιστρέψει στη θέση του με την λήξη της άδειας του. Υπέρβαση της ημερομηνίας λήξεως της άδειας με τη δικαιολογία της αναμονής απάντησης στην αίτηση για παράταση, δεν γίνεται αποδεκτή.

4. Στους αδειούχους οι οποίοι τελούν σε άδεια μικράς διαρκείας, δεν είναι δυνατό να δοθεί παράταση της άδειας τους με τη χορήγηση νέας άδειας μικράς διάρκειας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατά την κρίση της Υπηρεσίας, δύναται να χορηγηθεί κανονική άδεια, που υπολογίζεται από τη λήξη της άδειας μικράς διάρκειας που είχε δοθεί.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
send