logo-print

Άρθρο 47 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Ασθένεια στρατιωτικού ευρισκόμενου σε άδεια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε περίπτωση ασθένειας στρατιωτικού, ο οποίος τελεί σε οποιαδήποτε άδεια απουσίας μακριά από την έδρα της Μονάδας- Υπηρεσίας του και δεν δύναται να επιστρέψει έγκαιρα στη θέση του λόγω λήξης της άδειας του, εφαρμόζονται τα εξής:

α. Ο στρατιωτικός εξετάζεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του τόπου στον οποίο ευρίσκεται, ή στο πλησιέστερο στρατιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, ή από τον Αξιωματικό που εκτελεί την υγειονομική υπηρεσία της Φρουράς ελλείψει νοσοκομείου, ή από ιδιώτη ιατρό ελλείψει στρατιωτικού ιατρού.

β. Εάν κριθεί ασθενής, με βάση την ιατρική γνωμάτευση, καθορίζεται το χρονικό διάστημα που απαιτείται για νοσηλεία μετά τη λήξη της άδειάς του.

γ. Το Νοσοκομείο ή το Φρουραρχείο οφείλει να γνωστοποιήσει στη Μονάδα - Υπηρεσία του στρατιωτικού το περιστατικό της ασθένειας και τον αριθμό των ημερών της αναγκαίας νοσηλείας μετά τη λήξη της άδειάς του. Εάν η εξέταση έχει γίνει από ιδιώτη ιατρό, ο ασθενής ενημερώνει σχετικά τη Μονάδα - Υπηρεσία του και γνωστοποιεί τα ανωτέρω στη Στρατιωτική ή Αστυνομική Αρχή του τόπου αδείας του, η οποία είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα σχετικά έγγραφα στη Μονάδα του ασθενούς.

δ. Αμέσως μετά την επιστροφή στη Μονάδα- Υπηρεσία του, ο στρατιωτικός παραδίδει στο αρμόδιο Γραφείο τα σχετικά βεβαιωτικά του περιστατικού της ασθένειας και των ημερών νοσηλείας που του χορηγήθηκαν μετά τη λήξη της άδειάς του.

2. Σε περίπτωση που απαιτηθεί νοσοκομειακή περίθαλψη στρατιωτικού ευρισκόμενου σε άδεια, η άδεια αυτή διακόπτεται αυτοδίκαια την ημέρα εισόδου του στρατιωτικού στο κατά περίπτωση αρμόδιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Με τη λήξη της νοσηλείας και αναλόγως του είδους της άδειας, στην οποία τελούσε ο ενδιαφερόμενος προ της νοσηλείας του, η Υπηρεσία αποφαίνεται εάν θα συνεχιστεί η άδεια του ή εάν ο στρατιωτικός οφείλει να επιστρέψει στη θέση του.

3. Το παρόν άρθρο τυγχάνει εφαρμογής για το πάσης φύσεως στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ