logo-print

Άρθρο 48 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Ειδικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Πολιτειολογία
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στέλεχος των ΕΔ ή Επαγγελματίας Οπλίτης μετά την ορκωμοσία του δύναται, καταρχήν, να διανύσει τις χορηγούμενες άδειες απουσίας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει λάβει ειδική προς τούτο έγκριση από την Υπηρεσία.

2. Δεν επιτρέπεται η μετάβαση στελέχους των ΕΔ ή Επαγγελματία Οπλίτη μετά την ορκωμοσία του στο εξωτερικό όταν του χορηγούνται τα ακόλουθα είδη αδειών:

α. Άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης από Μονάδα- Υπηρεσία του εσωτερικού σε Μονάδα- Υπηρεσία του εσωτερικού.

β. Άδεια απουσίας λόγω αιμοδοσίας.

γ. Άδεια απουσίας σε δωρητές μυελού των οστών.

δ. Φοιτητική άδεια για φοίτηση σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού.

ε. Άδεια απουσίας λόγω γέννησης τέκνου, το οποίο γεννήθηκε στο εσωτερικό.

στ. Άδεια απουσίας λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου, το οποίο κηδεύεται στο εσωτερικό.

ζ. Ειδική άδεια γυναίκας στρατιωτικού, η οποία υπόκειται σε διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του εσωτερικού.

η. Ειδική άδεια λόγω υιοθεσίας τέκνου διάρκειας πέντε (5) ημερών.

θ. Ειδική άδεια γονέα στρατιωτικού για την επίσκεψη του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τέκνου του για την ενημέρωσή του για τη σχολική του επίδοση.

ι. Ειδική άδεια λόγω νοσημάτων τέκνων και οικείων, εφόσον η νοσηλεία πραγματοποιείται σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εσωτερικού.

ια. Γονική άδεια νοσηλείας άνευ αποδοχών εφόσον η νοσηλεία πραγματοποιείται σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εσωτερικού.

3. Οι αδειούχοι δηλώνουν στη Μονάδα-Υπηρεσία τους τον τόπο όπου πρόκειται να διανύσουν την άδειά τους, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η έγκαιρη παρουσίασή τους σε περίπτωση που ανακληθούν. Εάν αλλάξουν τόπο διαμονής, πρέπει να γνωστοποιήσουν τη νέα διεύθυνσή τους στη Μονάδα-Υπηρεσία τους.

4. Το όργανο, προς το οποίο υποβάλλεται η αίτηση χορήγησης άδειας, αφού λάβει υπόψη τις κατά περίπτωση επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς και τις προσωπικές ανάγκες του στρατιωτικού, εφόσον κρίνει αναγκαία την παρουσία του στη Μονάδα- Υπηρεσία, δύναται να περιορίσει τον αριθμό των ημερών απουσίας του ή να μεταφέρει την ημερομηνία χορηγήσεως της άδειας σε άλλη περίοδο. Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται για το σύνολο των αδειών, οι οποίες χορηγούνται από τον έχοντα το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας.

5. Τα στελέχη των ΕΔ, καθώς και οι Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, στους οποίους έχουν ανατεθεί επιπλέον καθήκοντα, πέραν όσων εκτελούν στη Μονάδα - Υπηρεσία τους (ιδίως ως καθηγητές σε Στρατιωτικές Σχολές, μέλη επιτροπών), προκειμένου να λάβουν οποιαδήποτε άδεια απουσίας, οφείλουν μαζί με την αναφορά αδείας να υποβάλουν στη Μονάδα τους, σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του φορέα, στον οποίο έχουν διατεθεί για την εκτέλεση των επιπλέον καθηκόντων, από το οποίο προκύπτει εάν ο εν λόγω φορέας συνηγορεί στην ην ικανοποίηση του αιτήματος για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

6. Δεν επιτρέπεται να δοθούν ταυτόχρονα, διαδοχικά και χωρίς διακοπή δύο ή περισσότερες άδειες του ιδίου ή διαφορετικού είδους πέραν όσων καθορίζονται στην παρούσα.

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send