logo-print

Με Bitcoin οι πληρωμές λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιαπωνία

Σύντομα το σύστημα θα επεκταθεί και σε λογαριασμούς νερού, φυσικού αερίου και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Η Ιαπωνία δικαιώνει για ακόμη φορά τη φήμη που τη συνοδεύει ως προς τις τεχνολογικές καινοτομίες, καθώς η εταιρεία ψηφιακών νομισμάτων Coincheck παρουσίασε μια νέα υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφελείας με Bitcoin.

Η νέα επιλογή πληρωμής είναι η πρώτη του είδους της στην Ιαπωνία και θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι πελάτες της Coincheck θα έχουν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με τις εκπτώσεις για την πληρωμή με Bitcoin να φτάνουν το 6%.

Σύμφωνα με το TheNextWeb, για την υλοποίηση του έργου, η Coincheck συνεργάζεται με την Marubeni Power Retail Corporation, μία εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία μίας σειράς εργοστασίων παραγωγής ενέργειας στην κεντρική Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Προς το παρόν η Coincheck προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμών με Bitcoin αποκλειστικά για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία προκειμένου να δέχεται πληρωμές για φυσικό αέριο, νερό και υπηρεσίες κινητών δεδομένων (mobile data).

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
send