logo-print

Πρόστιμο 1,1 εκατ. δολαρίων για παράνομη μεταφόρτωση της ταινίας «The Revenant»

Και κατ’ οίκον περιορισμός για 8 μήνες με 24ωρη παρακολούθηση

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Χρηματική ποινή 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων και κατ’ οίκον περιορισμός για 8 μήνες με 24ωρη παρακολούθηση επιβλήθηκε στον άνδρα, ο οποίος διέρρευσε την ταινία Revenant στο διαδίκτυο πριν αυτή προβληθεί στους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με το Torrent Freak, ο 31χρονος William Kyle Morarity εργαζόταν σε κινηματογραφικό στούντιο, από όπου έκλεψε αντίγραφα μίας σειράς ταινιών και στη συνέχεια τα μεταφόρτωσε στον ιδιωτικό torrent tracker  «Pass The Popcorn».

Έπειτα από καταγγελία της Twentieth Century Fox, παραγωγού εταιρείας της ταινίας που χάρισε το Όσκαρ στο Leonardo di Caprio, το FBI διεξήγαγε έρευνες και ανακάλυψε σύντομα ότι πίσω από την ανάρτηση της ταινίας στο διαδίκτυο, η οποία «κατέβηκε» παράνομα περισσότερες από 1 εκατομμύριο φορές, βρισκόταν ο Morarity.

Ο 31χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, με το δικαστήριο να υπολογίζει τις συνολικές ζημιές που υπέστη η Twentieth Century Fox, και αντίστοιχα την αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει ο Morarity, σε ένα 1,12 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, ως μέρος της ποινής του, ο Morarity συμφώνησε να βοηθήσει το FBI στην έκδοση μιας ανακοίνωση, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες της παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράνομης μεταφόρτωσης ταινιών στο διαδίκτυο.

Αγωγή περί κλήρου
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send